Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015.(X.31.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag juttatásról

Hatályos: 2015. 10. 31- 2016. 11. 14

Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. 45. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 8a. pontjában, illetve az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a szociális tüzelőanyag juttatás szabályairól a következőket rendeli el:


1.   §    (1) Az Önkormányzat térítésmentesen tüzelőanyag – tűzifa – támogatást biztosít azon szociálisan rászoruló személynek, aki a jelen Rendelet hatályba lépése idején Felsődobsza község közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkezik, életvitelszerűen igazolt lakcímén él, és megfelel az e Rendeletben meghatározott egyéb feltételeknek.

(2) A tüzelőanyag támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától. Amennyiben egy ingatlanról több kérelem érkezik, az elbírálás a kérelem beérkezésének sorrendjében történik.


2.   §    (1) Térítésmentesen szociális célú tüzelőanyag támogatásra jogosult az alábbi feltételek egyidejű fennállása estén az a kérelmező, aki:

a) a szociális célú tüzelőanyag igénylésére vonatkozó kérelmét az e Rendeletben meghatározottak szerint határidőben benyújtja Felsődobsza Község Önkormányzatának Képviselő-testületéhez,

b) akinek a háztartásában együtt élő személyek egy főre jutó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 %-át, egyszemélyes háztartás (egyedül élő) esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450 %-át, és

c) fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik.

             (2)  Szociális célú tüzelőanyag támogatás rendkívüli élethelyzetére tekintettel

              méltányosságból is  megállapítható.

(3) A szociális célú tűzifa igénylésére irányuló kérelmeket az e Rendelet 1. számú mellékletében meghatározottak szerint az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani.

(4) A kérelmek benyújtási határideje: 2015. november hó 13. nap. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(5) A kérelmek formanyomtatványa átvehető az Abaújszántói Közös Önkormányzati Hivatal Felsődobszai Kirendeltségén (3847 Felsődobsza, Kossuth utca 6.), és azokat kitöltve ugyanoda kell visszajuttatni.

(6) A jogosultság és a kérelemben foglaltak valódiságának ellenőrzésére az eljárás során környezettanulmány végezhető.


  1. §    (1) Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testülete a jogosultságról határozattal dönt.

(2)    A tüzelőanyag átvételét a jogosult  aláírásával igazolja.


  1. §    (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Felsődobsza Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális célú tűzifa juttatásáról szóló 8/2014. (XI. 26.) önkormányzati rendelete hatályát veszti.



Luterán András                   Dr. Lerch Ernő Ottó jegyző távollétében és megbízásából:

 polgármester

           

                                                                                                    dr. Szunyogh Szabolcs

                                                                                                             kirendeltség-vezető    

Kihirdetve: 2015. október 31.



dr. Szunyogh Szabolcs

  kirendeltség-vezető

Mellékletek