Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2016.(III.23.) önkormányzati rendelete

A személyes gondoskodás körébe tartozó szociális alapellátásokról, és a fizetendő térítési díjakról szóló 13/2015.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 03. 23- 2016. 03. 23

Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 62. § (1) - (2) bekezdéseiben, a 92. § (1) - (2) bekezdéseiben foglalt felhatalmazás alapján a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális alapellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról az alábbi rendeletet alkotja:


1. §


Az Önkormányzat a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális alapellátásokról, és a fizetendő térítési díjakról szóló 13/2015.(X.31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 6.§ (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(3) A szociális alapellátás keretében biztosított étkeztetést az Önkormányzat az Abaújszántói Gondozási Központ útján biztosítja.

2. §


A rendelet 6.§ (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(7) A szociális étkezést igénybe vevő személyi térítési díját, az igénylő jövedelmi viszonyai alapján, az intézmény vezetője állapítja meg, aki egyben gondoskodik a jogosultsági feltételek évenkénti felülvizsgálatáról, valamint a személyi térítési díj változásának közléséről és a térítési díj beszedéséről is.

3. §

A rendelet 6.§ -a a további szerkezeti egységek számozásának értelemszerű megtartásával az  alábbi  bekezdésekkel egészül ki:

(8) Az intézményi térítési díj legmagasabb összege 465,- Ft/ellátott/ellátási nap.

(9) Az önkormányzat ingyenes ellátásban részesíti azt az ellátottat, aki súlyos és halmozott fogyatékossággal született.

4. §

Hatályát veszti a Rendelet 2. sz. melléklete.

5. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Luterán András                   Dr. Lerch Ernő Ottó jegyző távollétében és megbízásából:

 polgármester

                                                                                                               

                                                                                                    dr. Szunyogh Szabolcs

                                                                                                             kirendeltség-vezető