Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021.(III.8.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának szabályairól szóló 3/2015. (II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 03. 09- 2021. 03. 08

Felsődobsza Község Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendelet 1.§-ában kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján a Képviselő-testület feladat-és hatáskörét gyakorolva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 26. §-ban, a 132. § (4) bekezdés g) pontjában, kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának szabályairól szóló 3/2015. (II.24) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 9.§ (1) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(1) A temetési támogatás az eltemettetőnek adható juttatás, amennyiben a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a tízszeresét.

2. §


A Rendelet 10.§ (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(2) Az iskolakezdési támogatás eseti támogatás, egy naptári évben legfeljebb egy alkalommal adható, amennyiben a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a tízszeresét.


3. §


A Rendelet 11.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(1 )Időskorúak támogatása állapítható meg annak a személynek,

  1. aki a támogatás megállapításának időpontjában Felsődobsza község közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkezik, és a támogatás megállapításának évében – december 31-ig – a 60. életévét betölti.
  2. akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a tízszeresét,
  3. az időskorúak támogatása rendkívüli élethelyzetére tekintettel méltányosságból is megállapítható.



4. §


A Rendelet 12.§ (2) bekezdése hatályát veszti.


5. §


A Rendelet 12.§ -a az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki:


(6) Rendkívüli települési támogatás természetbeni szociális ellátás formájában is nyújtható, amennyiben tárgyévben a járási start mezőgazdasági program keretében többlettermék keletkezik, úgy a termék a szociálisan rászoruló lakosok részére hivatalból kiosztásra kerülhet annak, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 600 %-át, egyedülálló esetében 650 %-át.



6. §


(1)A rendelet 3. számú mellékletének helyébe e rendelet 1. számú melléklete lép.

(2)A rendelet 5. számú melléklettel egészül ki.

(3) A rendelet 6. számú melléklettel egészül ki.


7. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


Tóth László                                                                                                 Popják Eszter

polgármester                                                                                                    jegyző


                                                                                                                        

Kihirdetési záradék:

A rendelet 2021. március 8. napján kihirdetésre került.

Popják Eszter

jegyző


Mellékletek