Vámosújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014 (VII.15.) önkormányzati rendelete

a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Hatályos: 2014. 07. 15- 2022. 03. 01

Vámosújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014 (VII.15.) önkormányzati rendelete

a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról1

2014.07.15.

Vámosújfalu Község Önkormányzatának képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról szóló 2012. évi XC. törvény 13. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, valamint a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

A kéményseprő-ipari közszolgáltató

1. § Vámosújfalu község közigazgatási területén a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatást a Zemplén Idegenforgalmi Kft. (3950 Sárospatak, Rákóczi u. 58., a továbbiakban: Szolgáltató) jogosult és köteles ellátni.

A Szolgáltató kötelezettségei

2. §

1. A Szolgáltató a kéményseprő ipari tevékenységet a mindenkor hatályos jogszabályokban meghatározott szakmai követelményeknek, illetve szabványoknak megfelelően köteles ellátni.
2. A Szolgáltató a kéményseprő ipari közszolgáltatás körébe tartozó sormunkák elvégzését működési területén nem tagadhatja meg.
3. A Szolgáltató a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvényben meghatározott ingatlan használónak (a továbbiakban: ingatlan használó) szóló értesítéseit szórólapon, vagy a Szolgáltató által kézbesített értesítő útján küldi meg.

Az ingatlan használó jogai és kötelezettségei

3. §

1. Az ingatlan használó a közszolgáltatást az 1. §-ban meghatározott Szolgáltatótól köteles igénybe venni.
2. A közszolgáltatás elvégzését az ingatlan használó a tanúsítványon aláírásával köteles igazolni.

Díjmegállapítás, díjfizetés

4. §

1. A közszolgáltatás keretében végzett tevékenységért az ingatlan tulajdonos, vagy bejelentése alapján az ingatlan használója díjat köteles fizetni.
2. A Szolgáltató a díjat a munka elvégzését követően azonnal, számla ellenében készpénzben jogosult beszedni.
3. A Szolgáltató minden év október 15-ig kezdeményezheti a következő évre vonatkozóan a díj felülvizsgálatát.
4. A közszolgáltatás ellátásáért fizetendő díjakat a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

Záró rendelkezések

5. §

1. E rendelet kihirdetését követő 5. nap lép hatályba.
2. Hatályát veszti a Vámosújfalu Község Önkormányzat képviselő-testületének a kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 8/2013. (VI. 28.) rendelete (továbbiakban: „Ör”), valamint a Vámosújfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének az Ör módosításáról szóló 16/2013. (XII. 30.) rendelete.
1

Az önkormányzati rendeletet a Vámosújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 12. §-a hatályon kívül helyezte 2022. március 2. napjával.