Trizs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019. (VI. 14.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 3/2018. (III.13.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2019. 06. 19- 2019. 06. 19

Trizs község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:



1.§ A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 3/2018.(III.13.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban Rendelet) 28.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1) Rendeletalkotást kezdeményezhet.”



2.§ A Rendelet 31.§ (2) bekezdés a.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ a.) Az együttes ülés összehívásáról a közös önkormányzati hivatal székhelye szerinti önkormányzat polgármestere (a továbbiakban: székhely önkormányzat polgármestere) gondoskodik. Az ülést köteles összehívni bármelyik nem székhely település polgármesterének indítványára.”


3.§ A Rendelet 47.§ (4) bekezdés a.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ a.) A jegyzői tisztség betöltetlensége, illetve a jegyző tartós akadályoztatása esetén a jegyzői feladatokat a képesítési és alkalmazási feltételeknek megfelelő, a hivatalban alkalmazásban álló, legmagasabb fizetési osztályba besorolt igazgatási ügyintéző látja el.”


4.§ (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 5. napon lép hatályba.


4.§ (2) Hatályát veszti a Rendelet 47.§ (4) bekezdés b.) pontja.



         Mácsi Istvánné sk.                                                                     Zelenka Andrea sk.

    polgármester                                                                                      jegyző