Oszlár Önkormányzat képviselő-testületének 5/2017. (II.17.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, díjairól

Hatályos: 2017. 02. 17- 2017. 05. 29

Oszlár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. § a) és b) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


    1. A rendelet hatály

    1.§

    (1) A rendelet hatálya Oszlár Község területén történő házasságkötésekkel kapcsolatos többletszolgáltatásokra, az azokat igénybevevőkre és az anyakönyvvezetőre terjed ki.

    2. Értelmező rendelkezések

    1. §

     E rendelet alkalmazásában:

    1. hivatali helyiség: Oszlár Községi Önkormányzat által biztosított, az anyakönyvi esemény lebonyolítására alkalmas helyiség (3591. Oszlár, Petőfi út 11.)

    b. hivatali munkaidő: Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatal hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott munkaidő.

    1. Az anyakönyvi eseményekhez kapcsolódó többletszolgáltatás

    ellentételezéseként fizetendő díjak mértéke

    3.§


     (1) Az 1. § (1) bekezdésben meghatározott esemény estén a többletszolgáltatás ellentételezéseként jelen rendeletben meghatározott mértékű díjat kell fizetni szertartásonként az alábbiak szerint:

    a. hivatali időben és hivatali helyiségben a szolgáltatás térítésmentes.

    b. hivatali időn belül és hivatali helyiségen kívül: bruttó 2.000.- Ft,

    c. hivatali időn kívül és hivatali helyiségben: bruttó 1.000.- Ft,

    d. hivatali időn kívül és hivatali helyiségen kívül: bruttó 5.000.- Ft,

    (2) A díjat a szertartás megrendezése előtt legalább 5 nappal, Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési elszámolási számlája javára kell megfizetni.

    4.§


    (1)Az anyakönyvvezetőt 2.§ (1) bekezdésben meghatározott esetekben szertartásonként nettó 6.000 .-Ft díjazás illeti meg, ha nem a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározott szabadidőt kívánja igénybe venni.

    5.§


    1. Ez a rendelet a kihirdetést követő napján lép hatályba, azzal, hogy a rendelet szabályait a már bejelentett, de a hatálybalépés napját követően sorra kerülő anyakönyvi események tekintetében nem kell alkalmazni.


    (2) Hatályát veszti az anyakönyvi szolgáltatások helyi szabályairól szóló 13/2011. (X.18.) önkormányzati rendelet.

    K. m. f.



    Tóth Zoltán                                                                          dr. Sivák Anita jegyző távollétében

    polgármester                                                                        dr. Oravecz-Mihalik Tímea aljegyző


    Záradék:


    Ez a rendelet 2017. február 17. napján lett kihirdetve.





    Dr. Sivák Anita jegyző megbízásából

    Dr. Oravecz-Mihalik Tímea aljegyző