Hejőkürt Önkormányzat képviselő-testületének 7/2015. (V.4.) önkormányzati rendelete

A Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2015. 05. 05

Hejőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 84. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§ (1) A rendelet hatálya kiterjed a Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre.

2.§ A munkáltatói jogkör gyakorlója a köztisztviselők részére az alábbi visszatérítendő, illetve vissza nem térítendő további juttatásokat biztosíthatja:

a) illetményelőleget,

b) tanulmányi ösztöndíjat, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatást,

c) a képernyő előtti munkához minimálisan szükséges, éleslátást biztosító szemüveg vásárlásához hozzájárulást,

d) a munkavégzéssel összefüggő utazási kedvezményt, saját tulajdonú személygépjármű használata esetén gépjármű-költségtérítést,

e) eseti támogatást.

3.§ (1) Az e rendeletben foglalt juttatások és támogatások a Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatal mindenkori éves költségvetésében elfogadott keret terhére teljesíthetőek.

 (2) A jelen rendeletben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

4.§ Záró rendelkezések

(1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Hejőkürt Község Önkormányzat Képviselő- testületének a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti támogatásáról szóló 1/2010.(II.11.) önkormányzati rendelete.


Strezenecki Stella sk.                                                                                               dr. Sivák Anita sk.

polgármester                                                                                                      jegyző