Hejőkürt Önkormányzat képviselő-testületének 8/2017. (V.26.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, díjairól

Hatályos: 2017. 05. 27- 2021. 06. 10

Hejőkürt Önkormányzat képviselő-testületének 8/2017. (V.26.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, díjairól

Hejőkürt Község Önkormányzat Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Hejőkürt Község területén történő házasságkötésekkel kapcsolatos többletszolgáltatásokra, az azokat igénybevevőkre és az anyakönyvvezetőre terjed ki.

2. Értelmező rendelkezések

1. § E rendelet alkalmazásában:

  • 1. hivatali helyiség: Hejőkürt Községi Önkormányzat által biztosított, az anyakönyvi esemény lebonyolítására alkalmas helyiség (3588. Hejőkürt, Szent István út 62.)
  • 2. hivatali munkaidő: Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatal hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott munkaidő.

3. Az anyakönyvi eseményekhez kapcsolódó többletszolgáltatás

ellentételezéseként fizetendő díjak mértéke

3. § (1) Az 1. § (1) bekezdésben meghatározott esemény estén a többletszolgáltatás ellentételezéseként jelen rendeletben meghatározott mértékű díjat kell fizetni szertartásonként az alábbiak szerint:

  • 1. hivatali időn belül és hivatali helyiségen kívül: 2.000.- Ft,
  • 2. hivatali időn kívül és hivatali helyiségben: 1.000.- Ft,
  • 3. hivatali időn kívül és hivatali helyiségen kívül: 5.000.- Ft.

(2) A 3. § (1) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott szolgáltatási díjak Áfá-t nem tartalmaznak.

(3) A díjat a szertartás megrendezése előtt legalább 5 nappal, Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési elszámolási számlája javára kell megfizetni.

4. § (1) Az anyakönyvvezetőt 3. § (1) bekezdésben meghatározott esetekben szertartásonként 9.000.-Ft díjazás illeti meg, ha nem a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározott szabadidőt kívánja igénybe venni.

5. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napján lép hatályba, azzal, hogy a rendelet szabályait a már bejelentett, de a hatálybalépés napját követően sorra kerülő anyakönyvi események tekintetében nem kell alkalmazni.

(2) Hatályát veszti a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, díjairól szóló 4/2017. (II.17.) önkormányzati rendelete.