Hejőkürt Önkormányzat képviselő-testületének 3/2020. (II.14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 25- 2021. 05. 28

Hejőkürt Önkormányzat képviselő-testületének 3/2020. (II.14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

2021.03.25.

Hejőkürt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

A rendelet hatálya

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságára, az önkormányzatra terjed ki.

2. § A költségvetés bevételei és kiadásai

(1) 1 A képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését:

545 802 266 Ft

Költségvetési bevétellel

644 174 520 Ft

Költségvetési kiadással

-98 372 254 Ft
188 911 365 Ft
287 283 619 Ft

Költségvetési egyenleggel
- ebből működési (többlet)
felhalmozási (hiány)

98 615 713 Ft

Finanszírozási bevétellel

243 459 Ft

Finanszírozási kiadással

98 372 254 Ft

Finanszírozási egyenleggel

a bevételek és kiadások főösszegét 644 417 979 Ft-ban állapítja meg.
(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.
(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3., 1.4. mellékletek szerint állapítja meg.
(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.
(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetési maradványának felhasználását rendeli el.

3. §

A költségvetés részletezése

A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:
(1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.
(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.
(3) Az Önkormányzat 2020. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.
(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.
(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.
(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.
(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, polgármesteri (közös) hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9.1., 9.1.1., 9.1.2, mellékletek szerint határozza meg.
(8) 2 Az Önkormányzat a kiadások között 44 490 365 Ft általános, 0 Ft céltartalékot állapít meg.
(9) A települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról, szolgáltatásokról szóló 2/2015. (II.13.) önkormányzati rendelet
(a) 12/A. § (2) bekezdésében meghatározott támogatás mértéke négy negyedé
(b) 12/B § (1) bekezdésében meghatározott támogatás mértéke 10.000.-Ft/fő.
(c) 12/B § (2) bekezdésében meghatározott támogatás mértéke 2.000.-Ft/fő.
(d) 12/B § (3) bekezdésében meghatározott támogatás mértéke 2.000.-Ft/fő.
(e) 12/C (1) bekezdés a) pontjában meghatározott támogatás mértéke 10.000.-Ft/fő
(f) 12/C (1) bekezdés b) pontjában meghatározott támogatás mértéke 10.000.-Ft/fő
(g) 12/C (1) bekezdés c) pontjában meghatározott támogatás mértéke 15.000.-Ft/fő
(h) 12/C (1) bekezdés d) pontjában meghatározott támogatás mértéke 15.000.-Ft/fő
(i) 12/C (1) bekezdés e) pontjában meghatározott támogatás mértéke 10.000.-Ft/fő

4. §

A költségvetés végrehajtásának szabályai

(1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.
(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.
(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.
(4) Az önkormányzat normatív jutalmak és céljuttatás, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 15 %-áig, vállalható kötelezettség.
(5) Az önkormányzat állományába tartozó személy részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető. Más esetben díjfizetésére a feladatra vonatkozóan előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szabályai szerint igazolt teljesítése után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett.
(6) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.
(7) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.
(8) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.
A költségvetési hiányt értékpapír eladás útján finanszírozza.
(9) Az (8) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 10 millió forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.
(10) A (9) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról, hiány finanszírozásáról a képviselő-testület határozatban dönt.
(11) A bevételek beszedésekor, kiadások teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni. A kiadások készpénzben történő teljesítésére csak 700.000 Ft-ig van lehetőség.
(12) Az önkormányzat egyes kötelező feladatait társulásban való részvétel, illetve a feladat vállalkozásba adása útján valósítja meg. (Közös Önkormányzati Hivatal, Központi orvosi ügyelet, Területfejlesztési Társulás, Háziorvosi és Védőnői szolgálat stb.)
(13) Az önkormányzat a társulások fenntartásához, működtetéséhez és az átvállalt feladat ellátásához jogszabály illetve megállapodás szerint nyújt támogatást.
(14) Az önkormányzat az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.
(15) A polgármester 1 000 000 Ft-ig vállalhat kötelezettséget az Önkormányzat dologi kiadásai tekintetében, melyről a képviselő testületet utólag köteles tájékoztatni.

5. §

Az előirányzatok módosítása

(1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.
(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 1.500.000.-Ft összeghatárig a polgármesterre átruházza.
(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2020. december 31-ig gyakorolható.
(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, negyedévet követő hó végéig, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.
(5) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

6. §

A gazdálkodás szabályai

(1) A polgármesteri (önkormányzati, közös) hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. §

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

(1) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról vállalkozói szerződés útján gondoskodik, melyet Hejőkürt Község Önkormányzatának polgármestere köt. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni

8. §

Záró és vegyes rendelkezések

1. Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezései 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

1.1 melléklet

2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELET ÖSSZEVONT BEVÉTELEINEK KIADÁSAINAK MÓDOSÍTÁSA

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

6 086 480

125 730

498 205

71 654

695 589

6 782 069

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

4 286 480

125 730

-570

370 429

495 589

4 782 069

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

298 775

-98 775

200 000

2 000 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

200 000

-200 000

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

8 993 000

3 017 568

3 017 568

12 010 568

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

8 993 000

3 017 568

3 017 568

12 010 568

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3 027 040

4 999 996

88 589 256

93 589 252

96 616 292

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3 027 040

4 999 996

88 589 256

93 589 252

96 616 292

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

120 700 000

124 400 000

124 400 000

245 100 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

120 000 000

125 000 000

125 000 000

245 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

600 000

-600 000

-600 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

100 000

100 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

3 550 000

-1 182 095

-1 182 095

2 367 905

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

550 000

550 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

3 000 000

-1 229 095

-1 229 095

1 770 905

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

37 000

37 000

37 000

5.11.

Egyéb működési bevételek

10 000

10 000

10 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

182 925 432

182 925 432

182 925 432

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

456 692

456 692

456 692

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

2 362 205

2 362 205

2 362 205

6.4.

Részesedések értékesítése

180 106 535

180 106 535

180 106 535

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

142 356 520

125 730

5 498 201

397 821 815

403 445 746

545 802 266

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

180 000 000

-180 000 000

-180 000 000

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

180 000 000

-180 000 000

-180 000 000

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

99 000 000

-49 009

-335 278

-384 287

98 615 713

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

99 000 000

-49 009

-335 278

-384 287

98 615 713

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lejötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

279 000 000

-49 009

-180 335 278

-180 384 287

98 615 713

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

421 356 520

76 721

5 498 201

217 486 537

223 061 459

644 417 979

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2021. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

142 276 149

76 721

-16 749 595

-48 254 098

-64 926 972

77 349 177

1.1.

Személyi juttatások

14 768 100

260 875

182 126

1 973 692

2 416 693

17 184 793

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 785 000

-235 195

-235 195

2 549 805

1.3.

Dologi kiadások

20 387 000

10 922 203

1 469 766

12 391 969

32 778 969

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 355 000

-1 655 457

-1 655 457

6 699 543

1.5

Egyéb működési célú kiadások

21 403 032

2 049 574

-5 316 539

-3 266 965

18 136 067

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

12 000

12 000

12 000

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

14 470 432

12 000

-4 919 330

-4 907 330

9 563 102

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

5 260 600

2 061 574

1 188 791

3 250 365

8 510 965

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 672 000

-24 000

-1 598 000

-1 622 000

50 000

1.18.

Tartalékok

74 578 017

-2 233 728

-27 853 924

-44 490 365

-74 578 017

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

74 578 017

-2 233 728

-27 853 924

-44 490 365

-74 578 017

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

153 836 912

22 247 796

390 740 635

412 988 431

566 825 343

2.1.

Beruházások

37 177 034

1 153 592

56 629 196

390 909 525

448 692 313

485 869 347

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

116 659 878

-1 153 592

-34 381 400

-181 541

-35 716 533

80 943 345

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

12 651

12 651

12 651

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

12 651

12 651

12 651

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

296 113 061

76 721

5 498 201

342 486 537

348 061 459

644 174 520

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államházt-on kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

125 000 000

-125 000 000

-125 000 000

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

125 000 000

-125 000 000

-125 000 000

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

243 459

243 459

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

243 459

243 459

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

125 243 459

-125 000 000

-125 000 000

243 459

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

421 356 520

76 721

5 498 201

217 486 537

223 061 459

644 417 979

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-153 756 541

49 009

55 335 278

55 384 287

-98 372 254

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

153 756 541

-49 009

-55 335 278

-55 384 287

98 372 254

1.2 melléklet

2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELET KÖTELEZŐ FELADATOK BEVÉTELEINEK KIADÁSAINAK MÓDOSÍTÁSA

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

6 086 480

125 730

498 205

71 654

695 589

6 782 069

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

4 286 480

125 730

-570

370 429

495 589

4 782 069

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

298 775

-98 775

200 000

2 000 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

200 000

-200 000

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

8 993 000

3 017 568

3 017 568

12 010 568

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

8 993 000

3 017 568

3 017 568

12 010 568

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3 027 040

4 999 996

88 589 256

93 589 252

96 616 292

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3 027 040

4 999 996

88 589 256

93 589 252

96 616 292

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

120 700 000

124 350 000

124 350 000

245 050 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

120 000 000

124 950 000

124 950 000

244 950 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

600 000

-600 000

-600 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

100 000

100 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

3 550 000

-1 182 095

-1 182 095

2 367 905

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

550 000

550 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

3 000 000

-1 229 095

-1 229 095

1 770 905

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

37 000

37 000

37 000

5.11.

Egyéb működési bevételek

10 000

10 000

10 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

182 925 432

182 925 432

182 925 432

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

456 692

456 692

456 692

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

2 362 205

2 362 205

2 362 205

6.4.

Részesedések értékesítése

180 106 535

180 106 535

180 106 535

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

142 356 520

125 730

5 498 201

397 771 815

403 395 746

545 752 266

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

179 800 000

-179 800 000

-179 800 000

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

179 800 000

-179 800 000

-179 800 000

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

99 000 000

-49 009

-335 278

-384 287

98 615 713

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

99 000 000

-49 009

-335 278

-384 287

98 615 713

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lejötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

278 800 000

-49 009

-180 135 278

-180 184 287

98 615 713

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

421 156 520

76 721

5 498 201

217 636 537

223 211 459

644 367 979

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2021. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

142 076 149

76 721

-16 749 595

-48 104 098

-64 776 972

77 299 177

1.1.

Személyi juttatások

14 768 100

260 875

182 126

1 973 692

2 416 693

17 184 793

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 785 000

-235 195

-235 195

2 549 805

1.3.

Dologi kiadások

20 387 000

10 922 203

1 469 766

12 391 969

32 778 969

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 355 000

-1 655 457

-1 655 457

6 699 543

1.5

Egyéb működési célú kiadások

21 203 032

2 049 574

-5 166 539

-3 116 965

18 086 067

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

12 000

12 000

12 000

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

14 470 432

12 000

-4 919 330

-4 907 330

9 563 102

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

5 260 600

2 061 574

1 188 791

3 250 365

8 510 965

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 472 000

-24 000

-1 448 000

-1 472 000

1.18.

Tartalékok

74 578 017

-2 233 728

-27 853 924

-44 490 365

-74 578 017

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

74 578 017

-2 233 728

-27 853 924

-44 490 365

-74 578 017

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

153 836 912

22 247 796

390 740 635

412 988 431

566 825 343

2.1.

Beruházások

37 177 034

1 153 592

56 629 196

390 909 525

448 692 313

485 869 347

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

116 659 878

-1 153 592

-34 381 400

-181 541

-35 716 533

80 943 345

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

12 651

12 651

12 651

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

12 651

12 651

12 651

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

295 913 061

76 721

5 498 201

342 636 537

348 211 459

644 124 520

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államházt-on kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

125 000 000

-125 000 000

-125 000 000

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

125 000 000

-125 000 000

-125 000 000

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

243 459

243 459

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

243 459

243 459

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

125 243 459

-125 000 000

-125 000 000

243 459

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

421 156 520

76 721

5 498 201

217 636 537

223 211 459

644 367 979

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-153 556 541

49 009

55 135 278

55 184 287

-98 372 254

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

153 556 541

-49 009

-55 135 278

-55 184 287

98 372 254

1.3 melléklet

2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELET ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK BEVÉTELEINEK KIADÁSAINAK MÓDOSÍTÁSA

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

50 000

50 000

50 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

50 000

50 000

50 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

50 000

50 000

50 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

200 000

-200 000

-200 000

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

200 000

-200 000

-200 000

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lejötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

200 000

-200 000

-200 000

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

200 000

-150 000

-150 000

50 000

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2021. évi

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

200 000

-150 000

-150 000

50 000

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

200 000

-150 000

-150 000

50 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

200 000

-150 000

-150 000

50 000

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

200 000

-150 000

-150 000

50 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államházt-on kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

200 000

-150 000

-150 000

50 000

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-200 000

200 000

200 000

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

200 000

-200 000

-200 000

1.4 melléklet

HEJŐKÜRT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

2.1 melléklet

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlegének módosítása
(Önkormányzati szinten)

Forintban!

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2021. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2021.12.31.-ig

2021.12.31.Módisítás után

Megnevezés

2021. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2021.12.31.-ig

2021.12.31.Módisítás után

B

C

D

E=C±D

F

G

H

I=G±H

Önkormányzatok működési támogatásai

6 086 480

695 589

6 782 069

Személyi juttatások

14 768 100

2 416 693

17 184 793

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

8 993 000

3 017 568

12 010 568

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 785 000

-235 195

2 549 805

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

20 387 000

12 391 969

32 778 969

Közhatalmi bevételek

120 700 000

124 400 000

245 100 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 355 000

-1 655 457

6 699 543

Működési bevételek

3 550 000

-1 182 095

2 367 905

Egyéb működési célú kiadások

21 403 032

-3 266 965

18 136 067

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

74 578 017

-74 578 017

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

139 329 480

126 931 062

266 260 542

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

142 276 149

-64 926 972

77 349 177

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

128 190 128

-29 574 415

98 615 713

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

99 000 000

-384 287

98 615 713

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Értékpapír értékesítése

29 190 128

-29 190 128

Kölcsön törlesztése

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

125 000 000

-125 000 000

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

Egyéb

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

Váltóbevételek

Megelőlegezések visszafizetése

243 459

243 459

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

128 190 128

-29 574 415

98 615 713

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

125 243 459

-125 000 000

243 459

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

267 519 608

97 356 647

364 876 255

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

267 519 608

-189 926 972

77 592 636

Költségvetési hiány:

2 946 669

-

-

Költségvetési többlet:

-

191 858 034

188 911 365

Bruttó hiány:

-

-

-

Bruttó többlet:

-

287 283 619

287 283 619

2.2 melléklet

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlegének módosítása
(Önkormányzati szinten)

Forintban!

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2021. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2021.12.31.-ig

2021.12.31. Módosítás után

Megnevezés

2021. évi eredeti előirányzat

Halmozott módosítás 2021.12.31.-ig

2021.12.31. Módosítás után

A

B

C

D

E=C±D

F

G

H

I=G±H

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

3 027 040

93 589 252

96 616 292

Beruházások

37 177 034

448 692 313

485 869 347

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

182 925 432

182 925 432

Felújítások

116 659 878

-35 716 533

80 943 345

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

12 651

12 651

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

3 027 040

276 514 684

279 541 724

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

153 836 912

412 988 431

566 825 343

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

150 809 872

-150 809 872

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

150 809 872

-150 809 872

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

150 809 872

-150 809 872

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

153 836 912

125 704 812

279 541 724

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

153 836 912

412 988 431

566 825 343

27.

Költségvetési hiány:

150 809 872

136 473 747

287 283 619

Költségvetési többlet:

-

-

-

28.

Bruttó hiány:

-

287 283 619

287 283 619

Bruttó többlet:

-

-

-

3. melléklet

Hejőkürt Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban!

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2021.

2022.

2023.

A

B

C

D

E

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

4. melléklet

Hejőkürt Község Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség
megállapításához

Forintban!

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2020. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

-

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdés e alapján.

5. melléklet

Hejőkürt Község Önkormányzata 2020. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Forintban!

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

-

* Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdés e szerinti adósságot keletkezető ügyletek.

6. melléklet

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzatának módosítása beruházásonként

Forintban!

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2020. XII. 31-ig

2021. évi
eredeti előirányzat

Eddigi módosítások összege 2021-ben

3. sz. módosítás

Módosítások összesen 2020.12.31.-ig

3. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H=(F+G)

I=(E+H)

Bútorok beszerzése az új Községházába

5 000 000

2020.

5 000 000

241 073

241 073

5 241 073

Vízbekötések az önk. Telkeken

1 200 000

2020.

1 200 000

1 200 000

MFP-Óvoda udvari eszközök

1 949 994

2020.

1 949 994

1 949 994

MFP-Falugondnoki busz

16 500 000

2020.

16 500 000

16 500 000

NKA- Könyvtárak szakmai eszközfejlesztése

3 493 710

2020.

3 027 040

466 670

466 670

3 493 710

Karácsonyi fénydekorációk beszerzése

2 000 000

2020.

2 000 000

2 000 000

Köztéri kamera rendszer kiépítése

7 000 000

2020.

7 000 000

7 000 000

Köztéri padok, szemetesek beszerzése

500 000

2020.

500 000

1 880 869

1 880 869

2 380 869

parókia kerítés építése

4 498 100

2019.

2 435 091

2 063 009

2 063 009

2 063 009

Számítógépek DELL/ hivatal 2 db

849 249

2020.

849 249

849 249

849 249

Tűzi víz tartály 2 db

10 001 848

2020

10 001 848

10 001 848

10 001 848

Belterületi vízrendezés TOP-2.1.3.

41 593 148

2018.

41 593 148

41 593 148

41 593 148

Hivatali eszközök beszerzése( műszaki cikkek, székek, stb.)

3 000 000

2020.

5 462 502

5 462 502

5 462 502

telefonközpont, informatikai hálózat

1 326 515

2020.

1 326 515

1 326 515

1 326 515

Öntözöberendezés kiép. Községháza, térburkolat

4 746 141

2020.

4 746 141

4 746 141

4 746 141

Kézilabdakapu, kosárpalánk..

444 991

2020.

444 991

444 991

444 991

Szennyvízberuházás

274 537 668

2020.

89 616 298

89 616 298

89 616 298

Részesedések beszerzése

290 000 000

2020.

290 000 000

290 000 000

290 000 000

ÖSSZESEN:

668 641 364

2 435 091

37 177 034

56 629 196

392 063 117

448 692 313

485 869 347

7. melléklet

Felújítási kiadások előirányzatának módosítása felújításonként

Forintban!

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2020. XII. 31-ig

2021. évi
eredeti előirányzat

Eddigi módosítások összege 2021-ben

3. sz. módosítás

Módosítások összesen 2020.12.31.-ig

3. számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H=(F+G)

I=(E+H)

Parókia kerítés felújítása

3 435 091

2019.

2 435 091

1 000 000

-1 000 000

-1 000 000

Belterületi vízrendezés TOP-2.1.3.

41 593 148

2018.

41 593 148

-41 593 148

-41 593 148

Bölcsöde fejlesztés TOP-1.4.1

58 461 730

2018.

58 461 730

4 985 796

4 985 796

63 447 526

Humán szolg fejl. Bükkszentkereszten EFOP-1.5.2

13 591 344

2018.

6 891 344

6 700 000

6 700 000

A helyi identitás és kohézió…TOP-5.3.1.

4 162 490

2019.

257 490

3 905 000

3 905 000

Községháza parkosítása

5 000 000

2020.

5 000 000

3 225 952

-1 335 133

1 890 819

6 890 819

ÖSSZESEN:

126 243 803

9 583 925

116 659 878

-35 716 533

80 943 345

8. melléklet

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás

Forintban!

Támogatott neve

Előirányzat

Összesen:

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s projekt neve, azonosítója:* EFOP-1.5.2.-16-2017-00035 Humán szolg. Fejl. Bükkszentk.

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

13 591 344

6 481 200

6 700 000

410 144

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

13 591 344

6 481 200

6 700 000

410 144

Személyi jellegű

1 008 000

608 000

320 000

80 000

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

8 201 144

1 491 000

6 380 000

330 144

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

9 209 144

2 099 000

6 700 000

410 144

* Amennyiben több projekt megvalósítása történi egy időben akkor azokat külön-külön, projektenként be kell mutatni!

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-2.1-16-BO1-2017-00024 Települési infr. Belterületi vízrendezés

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

41 593 148

41 593 148

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

41 593 148

41 593 148

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

41 593 148

41 593 148

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

41 593 148

41 593 148

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-1.4.1-16-BO1-2017-00030 Bőlcsöde fejlesztés

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

33 962 072

33 962 072

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

24 499 658

24 499 658

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

58 461 730

58 461 730

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

58 461 730

58 461 730

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

58 461 730

58 461 730

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-5.3.1-16-BO1-2017-00003 A helyi identitás és k. Mezőcsát és térs.

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2020. előtti tervezett forrás, kiadás

2020. évi eredeti előirányzat

2020. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

4 452 160

547 160

3 905 000

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

4 452 160

547 160

3 905 000

Személyi jellegű

4 452 160

547 160

3 905 000

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

4 452 160

547 160

3 905 000

9.1 melléklet

Megnevezés

Hejőkürt Község Önkormányzata

'01

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás módosítása

01

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

6 086 480

125 730

498 205

71 654

695 589

6 782 069

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

4 286 480

125 730

-570

370 429

495 589

4 782 069

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

298 775

-98 775

200 000

2 000 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

200 000

-200 000

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

8 993 000

3 017 568

3 017 568

12 010 568

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

8 993 000

3 017 568

3 017 568

12 010 568

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3 027 040

4 999 996

88 589 256

93 589 252

96 616 292

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3 027 040

4 999 996

88 589 256

93 589 252

96 616 292

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

120 700 000

124 400 000

124 400 000

245 100 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

120 000 000

125 000 000

125 000 000

245 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

600 000

-600 000

-600 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

100 000

100 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

3 550 000

-1 182 095

-1 182 095

2 367 905

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

550 000

550 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

3 000 000

-1 229 095

-1 229 095

1 770 905

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

37 000

37 000

37 000

5.11.

Egyéb működési bevételek

10 000

10 000

10 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

182 925 432

182 925 432

182 925 432

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

456 692

456 692

456 692

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

2 362 205

2 362 205

2 362 205

6.4.

Részesedések értékesítése

180 106 535

180 106 535

180 106 535

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

142 356 520

125 730

5 498 201

397 821 815

403 445 746

545 802 266

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

180 000 000

-180 000 000

-180 000 000

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

180 000 000

-180 000 000

-180 000 000

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

99 000 000

-49 009

-335 278

-384 287

98 615 713

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

99 000 000

-49 009

-335 278

-384 287

98 615 713

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lejötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

279 000 000

-49 009

-180 335 278

-180 384 287

98 615 713

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

421 356 520

76 721

5 498 201

217 486 537

223 061 459

644 417 979

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

142 276 149

76 721

-16 749 595

-48 254 098

-64 926 972

77 349 177

1.1.

Személyi juttatások

14 768 100

260 875

182 126

1 973 692

2 416 693

17 184 793

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 785 000

-235 195

-235 195

2 549 805

1.3.

Dologi kiadások

20 387 000

10 922 203

1 469 766

12 391 969

32 778 969

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 355 000

-1 655 457

-1 655 457

6 699 543

1.5

Egyéb működési célú kiadások

21 403 032

2 049 574

-5 316 539

-3 266 965

18 136 067

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

12 000

12 000

12 000

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

14 470 432

12 000

-4 919 330

-4 907 330

9 563 102

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

5 260 600

2 061 574

1 188 791

3 250 365

8 510 965

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 672 000

-24 000

-1 598 000

-1 622 000

50 000

1.18.

Tartalékok

74 578 017

-2 233 728

-27 853 924

-44 490 365

-74 578 017

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

74 578 017

-2 233 728

-27 853 924

-44 490 365

-74 578 017

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

153 836 912

22 247 796

390 740 635

412 988 431

566 825 343

2.1.

Beruházások

37 177 034

1 153 592

56 629 196

390 909 525

448 692 313

485 869 347

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

116 659 878

-1 153 592

-34 381 400

-181 541

-35 716 533

80 943 345

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

12 651

12 651

12 651

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

12 651

12 651

12 651

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

296 113 061

76 721

5 498 201

342 486 537

348 061 459

644 174 520

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

125 000 000

-125 000 000

-125 000 000

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

125 000 000

-125 000 000

-125 000 000

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

243 459

243 459

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

243 459

243 459

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

125 243 459

-125 000 000

-125 000 000

243 459

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

421 356 520

76 721

5 498 201

217 486 537

223 061 459

644 417 979

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

5

5

9.1.1 melléklet

Megnevezés

Hejőkürt Község Önkormányzata

01

Feladat megnevezése

Kötelező feladtok bevételeinek, kiadásainak módosítása

02

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

6 086 480

125 730

498 205

71 654

695 589

6 782 069

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

4 286 480

125 730

-570

370 429

495 589

4 782 069

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

298 775

-98 775

200 000

2 000 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

200 000

-200 000

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

8 993 000

3 017 568

3 017 568

12 010 568

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

8 993 000

3 017 568

3 017 568

12 010 568

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3 027 040

4 999 996

88 589 256

93 589 252

96 616 292

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3 027 040

4 999 996

88 589 256

93 589 252

96 616 292

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

120 700 000

124 350 000

124 350 000

245 050 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

120 000 000

124 950 000

124 950 000

244 950 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

600 000

-600 000

-600 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

100 000

100 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

3 550 000

-1 182 095

-1 182 095

2 367 905

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

550 000

550 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

3 000 000

-1 229 095

-1 229 095

1 770 905

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

37 000

37 000

37 000

5.11.

Egyéb működési bevételek

10 000

10 000

10 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

182 925 432

182 925 432

182 925 432

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

456 692

456 692

456 692

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

2 362 205

2 362 205

2 362 205

6.4.

Részesedések értékesítése

180 106 535

180 106 535

180 106 535

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

142 356 520

125 730

5 498 201

397 771 815

403 395 746

545 752 266

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

179 800 000

-179 800 000

-179 800 000

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

179 800 000

-179 800 000

-179 800 000

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

99 000 000

-49 009

-335 278

-384 287

98 615 713

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

99 000 000

-49 009

-335 278

-384 287

98 615 713

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lejötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

278 800 000

-49 009

-180 135 278

-180 184 287

98 615 713

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

421 156 520

76 721

5 498 201

217 636 537

223 211 459

644 367 979

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

142 076 149

76 721

-16 749 595

-48 104 098

-64 776 972

77 299 177

1.1.

Személyi juttatások

14 768 100

260 875

182 126

1 973 692

2 416 693

17 184 793

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 785 000

-235 195

-235 195

2 549 805

1.3.

Dologi kiadások

20 387 000

10 922 203

1 469 766

12 391 969

32 778 969

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 355 000

-1 655 457

-1 655 457

6 699 543

1.5

Egyéb működési célú kiadások

21 203 032

2 049 574

-5 166 539

-3 116 965

18 086 067

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

12 000

12 000

12 000

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

14 470 432

12 000

-4 919 330

-4 907 330

9 563 102

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

5 260 600

2 061 574

1 188 791

3 250 365

8 510 965

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 472 000

-24 000

-1 448 000

-1 472 000

1.18.

Tartalékok

74 578 017

-2 233 728

-27 853 924

-44 490 365

-74 578 017

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

74 578 017

-2 233 728

-27 853 924

-44 490 365

-74 578 017

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

153 836 912

22 247 796

390 740 635

412 988 431

566 825 343

2.1.

Beruházások

37 177 034

1 153 592

56 629 196

390 909 525

448 692 313

485 869 347

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

116 659 878

-1 153 592

-34 381 400

-181 541

-35 716 533

80 943 345

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

12 651

12 651

12 651

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

12 651

12 651

12 651

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

295 913 061

76 721

5 498 201

342 636 537

348 211 459

644 124 520

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

125 000 000

-125 000 000

-125 000 000

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

125 000 000

-125 000 000

-125 000 000

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

243 459

243 459

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

243 459

243 459

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

125 243 459

-125 000 000

-125 000 000

243 459

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

421 156 520

76 721

5 498 201

217 636 537

223 211 459

644 367 979

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

5

5

9.1.2 melléklet

Megnevezés

Hejőkürt Község Önkormányzata

01

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételeinek, kiadásainak módosítása

03

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti
előirányzat

1. sz. módosítás

2. sz. módosítás

3. sz. módosítás

4. sz. módosítás

5. sz. módosítás

6. sz. módosítás

Módosítások összesen

3.számú módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J=(D+…+I)

K=(C+J)

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

50 000

50 000

50 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

50 000

50 000

50 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

50 000

50 000

50 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

200 000

-200 000

-200 000

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

200 000

-200 000

-200 000

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lejötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

200 000

-200 000

-200 000

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

200 000

-150 000

-150 000

50 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

200 000

-150 000

-150 000

50 000

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

200 000

-150 000

-150 000

50 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

200 000

-150 000

-150 000

50 000

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

200 000

-150 000

-150 000

50 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

200 000

-150 000

-150 000

50 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1. tájékoztató

HEJŐKÜRT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Tájékoztató a 2018. évi tény, 2019. évi várható és 2020. évi terv adatokról

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2018. évi tény

2019. évi várható

2020. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

5 757 619

6 436 356

6 086 480

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 372

98 768

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

3 472 507

4 537 588

4 286 480

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

1 800 000

1 800 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

469 740

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

14 477 656

11 787 017

8 993 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

14 477 656

11 787 017

8 993 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

66 245 146

19 827 828

3 027 040

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

66 245 146

19 827 828

3 027 040

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

96 225 639

148 624 852

120 700 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

95 704 898

148 026 049

120 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

507 597

597 032

600 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

13 144

1 771

100 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

1 326 877

4 210 680

3 550 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

150 000

250 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

450 000

300 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

110 551

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

1 066 326

3 641 540

3 000 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

119 140

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

409 449

612 241

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

409 449

612 241

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

1 481

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

1 481

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

184 442 386

191 500 455

142 356 520

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

217 158 176

224 893 465

180 000 000

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

217 158 176

224 893 465

180 000 000

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

2 079 391

78 405 598

99 000 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 079 391

78 405 598

99 000 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

179 053

243 459

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

179 053

243 459

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

219 416 620

303 542 522

279 000 000

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

403 859 006

495 042 977

421 356 520

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2018. évi tény

2019. évi várható

2020. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

75 903 030

97 748 226

142 276 149

1.1.

Személyi juttatások

15 933 939

18 183 030

14 768 100

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 511 073

2 899 116

2 785 000

1.3.

Dologi kiadások

19 048 119

50 076 671

20 387 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 892 705

7 300 670

8 355 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

34 517 194

19 288 739

21 403 032

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

6 648

19 135

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

26 749 354

11 853 390

14 470 432

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

7 335 242

7 036 213

5 260 600

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

425 950

380 000

1 672 000

1.18.

Tartalékok

74 578 017

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

74 578 017

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

19 356 569

103 164 707

153 836 912

2.1.

Beruházások

16 634 515

85 402 707

37 177 034

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2 722 054

762 000

116 659 878

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

17 000 000

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

17 000 000

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

95 259 599

200 912 933

296 113 061

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

230 000 000

195 000 000

125 000 000

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

230 000 000

195 000 000

125 000 000

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

193 809

179 053

243 459

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

193 809

179 053

243 459

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

230 193 809

195 179 053

125 243 459

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

325 453 408

396 091 986

421 356 520

2. tájékoztató

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Forintban

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2020 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2020.

2021.

2022.

2022.
után

A

B

C

D

E

F

G

H

I=(D+E+F+G+H)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

............................

3.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

4.

............................

5.

Beruházási kiadások beruházásonként

6.

............................

7.

Felújítási kiadások felújításonként

100 054 878

100 054 878

8.

Belterületi vízrendezés TOP-2.1.3.

2018.

41 593 148

41 593 148

9.

Bölcsöde fejlesztés TOP-1.4.3

2018.

58 461 730

58 461 730

10.

11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

12.

............................

Összesen (1+4+7+9+11)

100 054 878

100 054 878

3. tájékoztató

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások
(kedvezmények)

Forintban

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

A

B

C

D

1.

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

2.

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

3.

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

4.

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

5.

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

6.

-ebből: Építményadó

7.

Telekadó

9.

Magánszemélyek kommunális adója

10.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11.

Idegenforgalmi adó épület után

12.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13.

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14.

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15.

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16.

Egyéb kedvezmény

17.

Egyéb kölcsön elengedése

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

Összesen:

0

4. tájékoztató

Előirányzat-felhasználási terv 2020. évre

Forintban

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Önkormányzatok működési támogatásai

495 024

495 024

495 024

495 024

495 024

637 024

495 024

495 024

495 024

499 216

495 024

495 024

6 086 480

3.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

417 000

417 000

417 000

1 927 000

417 000

417 000

417 000

417 000

417 000

2 896 000

417 000

417 000

8 993 000

4.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

3 027 040

3 027 040

5.

Közhatalmi bevételek

5 000 000

35 000 000

40 000 000

5 700 000

35 000 000

120 700 000

6.

Működési bevételek

200 000

3 350 000

3 550 000

7.

Felhalmozási bevételek

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10.

Finanszírozási bevételek

9 000 000

80 000 000

5 000 000

10 000 000

20 000 000

145 000 000

10 000 000

279 000 000

11.

Bevételek összesen:

9 912 024

80 912 024

5 912 024

7 422 024

36 112 024

11 054 024

40 912 024

23 939 064

6 612 024

151 745 216

35 912 024

10 912 024

421 356 520

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

1 230 675

14 768 100

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

232 083

232 083

232 083

232 083

232 083

232 083

232 083

232 083

232 083

232 083

232 083

232 087

2 785 000

15.

Dologi kiadások

1 698 924

1 698 916

1 698 916

1 698 916

1 698 916

1 698 916

1 698 916

1 698 916

1 698 916

1 698 916

1 698 916

1 698 916

20 387 000

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

70 000

1 500 000

70 000

70 000

150 000

1 200 000

75 000

120 000

1 200 000

1 000 000

900 000

2 000 000

8 355 000

17.

Egyéb működési célú kiadások

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

1 783 586

21 403 032

18.

Beruházások

3 000 000

2 000 000

1 000 000

16 000 000

15 177 034

37 177 034

19.

Felújítások

30 000 000

15 000 000

71 659 878

116 659 878

20.

Egyéb felhalmozási kiadások

21.

Finanszírozási kiadások

243 459

30 000 000

65 000 000

30 000 000

125 243 459

22.

Kiadások összesen:

5 258 727

39 445 260

5 015 260

7 015 260

36 095 260

6 145 260

36 020 260

20 242 294

6 145 260

142 605 138

35 845 260

6 945 264

346 778 503

23.

Egyenleg

4 653 297

41 466 764

896 764

406 764

16 764

4 908 764

4 891 764

3 696 770

466 764

9 140 078

66 764

3 966 760

74 578 017

5. tájékoztató

A 2020. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Forintban

2019. évi LXXI. törvény 2. melléklet e száma*

Jogcím

2020. évi tervezett támogatás összesen

A

B

C

1.cím, 3.alcím

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

4 250 000

1.cím, 4.alcím

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

36 480

1.cím, 5.alcím

települési önkormányzatok kultrális feladatainak támogatása

1 800 000

Összesen:

6 086 480

* Magyarország 2020. évi központi költségvetéséról szóló törvény

6. tájékoztató

K I M U T A T Á S
a 2020. évben céljelleggel juttatott támogatásokról

Forintban

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összge

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

Összesen:

0

Nem kötelező!

7. tájékoztató

HEJŐKÜRT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ÉVET KÖVETŐ 3 ÉV TERVEZETT

BEVÉTELEI, KIADÁSAI

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi

2022. évi

2023. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

6 086 480

6 208 210

6 332 374

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

120 600 000

121 600 000

122 600 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

120 000 000

121 000 000

122 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

500 000

500 000

500 000

4.6.

Telekadó

4.7.

Pótlék

100 000

100 000

100 000

5.

Működési bevételek

500 000

500 000

500 000

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

127 186 480

128 308 210

129 432 374

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

200 000 000

210 000 000

220 000 000

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

327 186 480

338 308 210

349 432 374

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2021. évi

2022. évi

2023. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

127 186 480

128 308 210

129 432 374

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

127 186 480

128 308 210

129 432 374

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

200 000 000

210 000 000

220 000 000

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

327 186 480

338 308 210

349 432 374

10. melléklet

A 2021. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Forintban

2019. évi LXXI. törvény 2.melléklete száma*

Jogcím

2021. évi tervezett támogatás összesen

Módosított támogatás

A

B

C

B1131

Települési önk. Szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

4 250 000

4 743 879

B1132

Települési önk. Gyermekétkeztetési feladatai

36 480

38 190

B114

települési önk. Kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

2 000 000

Összesen:

6 086 480

6 782 069

* Magyarország 2020. évi központi költségvetéséról szóló törvény

1

A(z) 10/2020. (X.01.) önkormányzati rendeletnek az 1.§-ával megállapított szöveg. A(z) 3/2021. (III.24) önkormányzati rendeletnek az 1.§-ával megállapított szöveg.

2

A(z) 10/2020. (X.01.) önkormányzati rendeletnek az 2.§-ával megállapított szöveg. A(z) 12/2022. (X.29.) önkormányzati rendeletnek a(z) 2. §-ával megállapított szöveg.