Hejőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalásról

Hatályos: 2024. 01. 01

Hejőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalásról

2024.01.01.

Hejőkürt Község Önkormányzata képviselő-testülete a hulladékokról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Az önkormányzat azon természetes személy ingatlanhasználónak, aki hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződéssel rendelkezik a háztartása hulladékgyűjtő edényének hetenkénti gyakorisággal történő ürítésének hulladékszállítási díját átvállalja, ha a háztartásban az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 1200 %-át.

(2) Az önkormányzati támogatásra jogosult halála, vagy lakcímváltozása esetén a jogosultságot a halál, illetve a változás bekövetkezte hónapjának utolsó napjával kell megszüntetni. Amennyiben az ellátást igénybe vevő a hulladékszállításhoz nyújtott önkormányzati támogatást a tárgyévben teljes egészében igénybe kívánja venni, a kérelmet és annak jogosultságát igazoló mellékleteket tárgyév január 31-ig kell benyújtani a Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatal Hejőkürti Kirendeltségére. A tárgyév január 31. napját követően benyújtott kérelmek esetében a kérelem benyújtását követő hónap 1. napjától vállalja át az Önkormányzat a hulladékszállítási díjat.

(3) A hulladékszállítási díjkedvezményt tárgyév december 31. napjáig lehet megállapítani.

(4) A hulladékszállítási díjkedvezményben részesülők adatait a határozat meghozatalát követően haladéktalanul, de legkésőbb a negyedév végéig meg kell küldeni a közszolgáltatást végző szerv részére. A közszolgáltatási díj számlázásáért felelős szerv a számlát minden negyedévet követően benyújtja az önkormányzat részére.

(5) A hulladékszállítási díj megfizetésének természetbeni támogatásának megítéléséről az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján, átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

2. § Ez a rendelet 2024. január 1-jén lép hatályba.