Galvács község képviselő testületének 1/2015 (III.2..) önkormányzati rendelete

A szociális igazgatásról és a szociális, gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól

Hatályos: 2016. 10. 01- 2021. 03. 09

„III. fejezet Szociális szolgáltatások


21. § A Képviselő-testület személyes gondoskodás keretében az alábbi szociális alapszolgáltatásokat biztosítja:

a. falugondnoki szolgálat

b. étkeztetés

c. házi segítségnyújtás


22.§ A képviselőtestület a falugondnoki szolgáltatást a Falugondnoki Szolgálatról szóló 9/2012.(XII.5.) önkormányzati rendeletében foglaltak szerint látja el.


Étkeztetés, házi segítségnyújtás


23.§ (1) A képviselőtestület az étkeztetést és a házi segítségnyújtást a Szendrői Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás által fenntartott Városi Szociális Szolgáltató Központ és Árpád-házi Szent Erzsébet Időskorúak Átmeneti Gondozóháza útján biztosítja.

(2) A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, igénybevételének feltételeiről, a fizetendő térítési díjakról a Szendrői Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás Társulási Megállapodása alapján Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete alkot rendeletet.”[1]


Térítési díj kedvezmények

24.§ (1) A gyermekétkeztetés esetén járó normatív kedvezmény biztosítására a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 151. § szabályai alapján kerülhet sor.

(2) A normatív kedvezményen túl Galvács Község Önkormányzata a gyermekétkeztetés során 100 %-os helyi kedvezményt (térítésmentes étkeztetést) biztosít saját bevételei terhére, a szendrői  Apáczai Csere János Általános Iskolába és a Szendrői Hétszínvirág Óvodába járó azon gyermekek után, akik Galvács községben lakóhellyel, ennek hiányában érvényes tartózkodási hellyel rendelkeznek

25. § (1) Az étkeztetés intézményi térítési díjából a Galvács Község Önkormányzata saját bevételei terhére az alábbi kedvezményeket biztosítja:

a. 50.000.- Ft alatti  jövedelem:                                                   100.- Ft/nap

b. 51.000.- Ft – 100.000.- Ft közötti jövedelem esetén:                50.- Ft/nap

(2) Jövedelemmel nem rendelkező kérelmező esetén az ellátás térítésmentes.


IV. Fejezet

Átmeneti és záró rendelkezések


26. § (1) Jelen rendelet a kihirdetés napján 12.00 órától lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Galvács Község Önkormányzatának 11/2013.(XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális, gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól.

27. § Galvács Község Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban:SZMSZ) 68.§ (2) bekezdése az alábbi f) ponttal egészül ki:

„f) átruházott hatáskörben dönt a rendkívüli települési támogatásról, a köztemetésről és a köztemetés költségeinek megfizetése alóli mentesítésről.”

28. § Az SZMSZ 68.§ (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(3) A polgármester jogosult a képviselőtestület utólagos tájékoztatása mellett, sürgős esetben a két ülés közötti időszakban döntést hozni a közfoglalkoztatással kapcsolatos ügyekben.”



            Slezsák  József                                                                                  dr. Istenes Ibolya

               polgármester                                                                                          jegyző



[1]

A rendelet szövegét a 8/2016 (IX.30.) önkormányzati rendelet 5.§-a módosította. Hatályos: 2016. 10. 01-től