Galvács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (III. 13.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014 (XI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 04. 01- 2015. 04. 01

Galvács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § Galvács Község Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: R.) 52 § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(3) Az elfogadott és aláírt rendelet kihirdetése a rendelet teljes szövegének az Önkormányzat hirdetőtábláján történő kihelyezésével történik.”


2. § A R. 61. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(3) A Képviselő-testület a közmeghallgatáson az éves költségvetéssel kapcsolatosan tájékoztatást ad a lakosság részére.”


3. § A R. 68. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1) A polgármester tisztségét főállásban látja el.”


4.§ A R. 70.§- helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„70. § (1) Az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat – az erről szóló megállapodás alapján – a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal (Szendrő, Hősök tere 1.) (a továbbiakban: Hivatal) útján látja el.

(2) A Hivatal szervezeti felépítését, feladatkörét, ügyfélfogadási rendjét a hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza.


(3) A Hivatal a jegyző irányításával látja el feladatát.


(4) Az aljegyző helyettesíti a jegyzőt, ellátja a jegyző által meghatározott feladatokat.


(5) A jegyzői és aljegyzői tisztségek – 6 hónapot meg nem haladó időtartamban történő  -egyidejű betöltetlensége , illetve tartós akadályoztatásuk esetén a jegyzői feladatokat a munkakör betöltéséhez szükséges iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselő látja el -  a Hivatal székhelye szerinti  polgármester megbízása alapján.”


5.§ A rendelet 2015. április 1. napján lép hatályba.



Slezsák József                                                                        dr. Istenes Ibolya

polgármester                                                                                      jegyző