Abod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2018.(VIII.30.) önkormányzati rendelete

a kiépített gázhálózattal nem rendelkező települések részére biztosított támogatás felhasználásáról

Hatályos: 2018. 08. 31

Abod Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8/a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§    E rendelet célja, hogy a szociális biztonság megteremtése és megőrzése érdekében szabályozza a kiépített gázhálózattal nem rendelkező Abod település esetében a téli rezsicsökkentést könnyítő pénzügyi támogatás elosztásának módját a támogatási összeg lakossághoz történő eljuttatásának feltételeit a helyi viszonyok figyelembevételével.

2. §  E rendeletet kell alkalmazni Abod község közigazgatási területén bejelentett állandó lakhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyekre, akik Abod Község területén ténylegesen életvitelszerűen élnek.

3. §    E rendeletben szabályozott pénzbeli támogatásra vonatkozó igényt a melléklet szerinti kérelmen kell benyújtani, a döntés meghozatala előtt a bejegyzett állandó lakóhely vagy tartózkodási hely bejegyzését a lakcímnyilvántartásból ellenőrizni kell.

4.§    A támogatást a családi segélyezés elvének érvényesítésével kell biztosítani úgy, hogy az a közös háztartásban élő családban csak egy személy részére adható.

5.§    (1) Egy lakcímen lévő több háztartás esetén a támogatás csak egy háztartás részére állapítható meg.


(2) A támogatást annak a személynek kell megállapítani, ahol rendeltetésszerű felhasználás a leginkább biztosított.


(3)  A támogatás összege lakott ingatlanonként 12.000 Ft.


(4) A (3) bekezdés szerinti összeg a támogatott részére készpénzben fizethető ki.

6. §    Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.







             Dr.Vártás József                            Rescsánszki Bertalanné

                      jegyző                                          polgármester

Kihirdetési záradék:

Ez a rendelet Abod Község Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2018. (II.13) önkormányzati rendelet 40.§ (1) bekezdése szerint az Önkormányzat hirdetőtábláján való kifüggesztéssel 2018. augusztus 30. napján kihirdetésre került.






Dr. Vártás József

                                                                         jegyző