Abod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2020.(XII.14.) önkormányzati rendelete

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 4/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 12. 17- 2020. 12. 16

Abod Község Önkormányzata Képviselő-testületének feladat- és hatáskörében Abod Község Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított hatáskörében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-ában, valamint a 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 4/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 11. §-a a következő d) ponttal egészül ki:


                  „d) családok karácsonyi támogatása.”

2. §  A Rendelet a következő 16/A.§-al egészül ki:


16/A.§ (1) Eseti jelleggel karácsonyi támogatásban részesülhetnek - az éves költségvetésben foglalt előirányzat erejéig – azok a szociálisan rászoruló személyek, akik a község közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkeznek és életvitelszerűen az állandó lakóhelyükön élnek.

„(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában rászoruló személynek minősül az a kérelmező, akinek a háztartásában az egyfőre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének tízszeresét.

(3) A támogatás maximális összege 15.000,- Ft azzal, hogy azonos lakcímen kizárólag egy háztartás, illetve egy háztartásból csak egy személy jogosult támogatásra.”

3. § Ez a Rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.





              Rescsánszki Bertalanné                                          Dr. Vártás József

                       polgármester                                                              jegyző


Kihirdetési záradék:


Kihirdetve Abod Község Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 42/2018.(II.13.) önkormányzati rendelet 40. § (1) bekezdése szerint az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal Abodi Kirendeltségének hirdetőtábláján való kifüggesztéssel 2020. december 14. napján.


 Abod, 2020. december 14.



                                                                                      Dr. Vártás József

                                                                                                jegyző