Abod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021. (III. 2.) önkormányzati rendelete

Abod község Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 03

Abod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021. (III. 2.) önkormányzati rendelete

Abod község Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Abod Község Önkormányzata Képviselő-testületének feladat- és hatáskörében Abod Község Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § A rendelet hatálya Abod Község Önkormányzatára, a Képviselő-testületre és annak bizottságára, továbbá az Önkormányzat által támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre és jogi személyiségekkel nem rendelkező szervezetekre, az Önkormányzat által alapított, vagy önkormányzati támogatással működő gazdasági társaságok költségvetési kapcsolataira terjed ki.

2. A költségvetés előirányzatai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetését

  • a) 43.038.829 Ft költségvetési bevétellel
  • b) 63.360.164 Ft költségvetési kiadással
  • c) - 20.321.335 Ft költségvetési egyenleggel, ebből -18.819.295 Ft működési egyenleg, -1.502.040 Ft felhalmozási egyenleg
  • d) 21.084.156 Ft finanszírozási bevétellel
  • e) 762.821 Ft finanszírozási kiadással

fogadja el.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek, költségvetési kiadások címrendjét a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A működési és felhalmozási hiány belső finanszírozásának érdekében a Képviselő-testület az előző év maradványának igénybevételét rendeli el.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási célú bevételeket és kiadásokat, a költségvetési összevont mérleget a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(5) A működési és felhalmozási célú bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 3. melléklet és a 4. melléklet részletezi.

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyeletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az 5. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 6. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat 2021. évre nem tervez olyan fejlesztést, melynek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási törvény) 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 7. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 8. melléklet szerint részletezi.

(6) Az Önkormányzat az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekteket a 9. melléklet szerint fogadja el.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételi és kiadási kiemelt előirányzatokat és az éves tervezett létszám előirányzatot, a közfoglalkoztatottak létszámát feladatonként, azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 10. melléklet szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat 2021. évben államháztartáson kívüli szervezeteknek céljelleggel nem juttat támogatást.

(9) Az Önkormányzat a kiadások között 28.021.957 Ft tartalékot állapít meg, melyből 10.485.049 Ft általános tartalék, 17.536.908 Ft céltartalék.

(10) A céltartalék összegéből 3.611.820 Ft a közfoglalkoztatási saját bevételekből közfoglalkoztatásba visszaforgatandó összege, 153.424 Ft a Környezetvédelmi Alaphoz kapcsolódó működési céltartalék, 13.771.664 Ft felhalmozási céltartalék a saját forrásból megvalósuló beruházások, felújítások megvalósításához, valamint a pályázatok felhalmozási önrészének biztosításához áll rendelkezésre.

(11) A finanszírozási célú pénzügyi műveletekkel kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület magának tartja fenn.

(12) Az Önkormányzat elemi költségvetését a polgármester hagyja jóvá.

(13) A főállású polgármester és a falugondnok 2021. évre vonatkozó cafetéria-juttatásának közterheket is tartalmazó összegét 200.000 Ft/fő összegben állapítja meg. A polgármester cafetéria juttatásának igénybevételére az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal cafetéria szabályzata alkalmazandó.

3. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző felel.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a bevételek beszedésére és a kiadások teljesítésére.

(4) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(5) A képviselő-testület elrendeli, hogy az igényelhető kiegészítő támogatásokra, központosított támogatásokra a hivatal az igénybejelentést készítse el, illetve határidőben nyújtsa be.

(6) A költségvetési maradvány elszámolását a képviselő-testület a zárszámadási rendeletével egyidejűleg hagyja jóvá.

4. A pénzeszközök felhasználása, az általános és céltartalék felhasználása, az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzatnak a bevételek beszedésekor, a kiadások teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

(2) A készpénzben történő kifizetés jogcímei a következők:

  • a) személyi juttatások: bankszámlával nem rendelkező foglalkoztatottak bére, egyéb járandóságai, közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatottak bére, megbízási díj, tiszteletdíj, foglalkoztatottak költségtérítései, belföldi kiküldetés költségtérítése, külföldi kiküldetéssel kapcsolatos kiadások,
  • b) dologi kiadások: készletvásárlás, nyomtatvány, szakkönyv, kis értékű tárgyi eszköz, szolgáltatási kiadások, reprezentációs kiadások esetenként max. 500.000 Ft összeghatárig; üzemanyagvásárlással kapcsolatos kiadások, amennyiben üzemanyagkártya használata nem lehetséges,
  • c) nagyértékű tárgyi eszköz beszerzés esetén a szerv vezetőjének eseti döntése alapján,
  • d) ellátottak pénzbeli juttatásainak készpénzben kifizetendő összege,
  • e) elszámolási kötelezettséggel adott készpénzelőleg,
  • f) települési támogatás nyújtása rendkívüli élethelyzetben,
  • g) fizetési számlára történő készpénz befizetés.

6. § (1) A költségvetésben elkülönített általános tartalék az év közben jelentkező többletfeladatok kielégítésére, valamint a bevételek elmaradásának pótlására használható fel.

(2) A költségvetésben elkülönített működési és felhalmozási céltartalékok a 3. § (10) bekezdésében megjelölt célokra használhatóak fel.

(3) A tartalékok és céltartalékok felhasználásáról - a (4) bekezdés szerinti kivétellel - a képviselő-testület dönt.

(4) A képviselő-testület az általános tartalékkal és a céltartalékokkal való rendelkezés jogát éves szinten tartalékonként maximum 1.500.000 Ft erejéig a polgármesterre ruházza át. A tartalék felhasználásáról a polgármester a soron következő testületi ülésen a képviselő-testületet tájékoztatja.

7. § (1) Az önkormányzati szintű kiadási előirányzatok közötti módosításokra – a működési és felhalmozási kiadások közötti is lehetővé téve – saját hatáskörben a polgármester 3.000.000 Ft összegig jogosult. A módosítás nem veszélyezteti a vállalt kötelezettség teljesítését, a feladatellátás feltételeinek biztosítását. A módosításról a költségvetési rendelet módosításakor a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosításról – az (1) bekezdésben foglalt kivétellel - a képviselő-testület dönt.

(3) Rovatok közötti átcsoportosítás az államháztartás végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 43/A. § (3) bekezdése szerint történhet.

(4) Amennyiben az önkormányzat évközben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(5) A képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett hozzájárul az évközi állami pótelőirányzatok, továbbá pályázatok terhére történő kiadási előirányzatok emeléséhez, az ezzel kapcsolatos kifizetések teljesítéséhez.

(6) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a központi költségvetésről szóló törvény szerinti helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatai támogatásait, valamint a részükre juttatandó költségvetési támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

5. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

8. § (1) Az Önkormányzat belső ellenőrzésének kialakításáról, megfelelő működtetéséről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni. A belső ellenőrzés kialakításáról külső vállalkozó útján gondoskodik.

(2) A jegyző a tárgyévre vonatkozó éves ellenőrzési jelentést – a tárgyévet követően, a zárszámadási rendelettervezettel egyidejűleg – a képviselő-testület elé terjeszti jóváhagyásra.

6. Záró rendelkezések

9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2021. január 1-jétől kell alkalmazni.

1. melléklet

1. melléklet

1. melléklet a 4/2021. (III.02.) önkormányzati rendelet
Abod Község Önkormányzata 2021. ÉVI
CÍMRENDJE
Adatok forintban

Cím szám

Alcím szám

Alcím neve

Kiadás

Bevétel

BEVÉTELEK MEGBONTÁSA

Saját bevétel

Önkormányzati tám-.

Államháztartáson belüli működési és felhalmozási támogatások

1

Abod Község Önkormányzata

64 122 985

64 122 985

25 408 173

38 714 812

1

Személyi juttatások

12 634 306

Munkaadókat terhelő járulékok

1 728 379

Dologi kiadások

14 808 979

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 213 149

Egyéb működési célú kiadások

3 312 894

Beruházások

340 500

Felújítások

300 000

Egyéb felhalmozási kiadások

0

Tartalékok

28 021 957

Finanszírozási kiadások

762 821

2. melléklet

2. melléklet

2. melléklet a 4/2021.(III.02.) önkormányzata

Abod Község Önkormányzata - 2021. ÉVI

KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

Adatok forintban

B E V É T E L E K

Sor-
szám


Bevételi jogcím

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

19 070 525

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 347 580

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti, valamint gyermekétkeztetési feladatainak támogatása előirányzata

7 452 945

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása előirányzata

2 270 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

5 232 123

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 232 123

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

4 122 128

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

14 412 164

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

14 412 164

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

14 412 164

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

1 860 000

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

1 800 000

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

60 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

2 464 017

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1 500 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

600 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

9 017

5.4.

Tulajdonosi bevételek

300 000

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

50 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

43 038 829

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

21 084 156

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

21 084 156

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

16.

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

21 084 156

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

64 122 985

K I A D Á S O K

Sor-
szám


Kiadási jogcímek

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

62 719 664

1.1.

Személyi juttatások

12 634 306

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 728 379

1.3.

Dologi kiadások

14 808 979

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 213 149

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 312 894

1.18.

Tartalékok

28 021 957

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

10 485 049

1.20.

- Céltartalék

17 536 908

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

640 500

2.1.

Beruházások

340 500

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

2.3.

Felújítások

300 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

63 360 164

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

762 821

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

762 821

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

762 821

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

64 122 985

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-20 321 335

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egy. (fin.bevételek 17. sor - finan.kiadások 10. sor) (+/-)

20 321 335



Abod Község Önkormányzata - 2021. ÉVI

KÖTELEZŐ FELADATAINAK MÉRLEGE

Adatok forintban

B E V É T E L E K

Sor-
szám


Bevételi jogcím

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

14 591 525

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 347 580

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti, valamint gyermekétkeztetési feladatainak támogatása előirányzata

2 973 945

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása előirányzata

2 270 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

5 232 123

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 232 123

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

4 122 128

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

14 412 164

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

14 412 164

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

14 412 164

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

1 860 000

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

1 800 000

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

60 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

2 464 017

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1 500 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

600 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

9 017

5.4.

Tulajdonosi bevételek

300 000

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

50 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

38 559 829

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

21 084 156

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

21 084 156

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

16.

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

21 084 156

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

59 643 985

K I A D Á S O K

Sor-
szám


Kiadási jogcímek

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

57 204 570

1.1.

Személyi juttatások

9 219 541

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 217 072

1.3.

Dologi kiadások

13 219 957

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 213 149

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 312 894

1.18.

Tartalékok

28 021 957

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

10 485 049

1.20.

Céltartalék

17 536 908

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

640 500

2.1.

Beruházások

340 500

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

2.3.

Felújítások

300 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

57 845 070

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

762 821

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

762 821

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

762 821

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

58 607 891

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-19 285 241

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egy. (fin.bevételek 17. sor - finan.kiadások 10. sor) (+/-)

20 321 335



Abod Község Önkormányzata - 2021. ÉVI

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATAINAK MÉRLEGE

Adatok forintban

B E V É T E L E K

Sor-
szám


Bevételi jogcím

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

4 479 000

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti, valamint gyermekétkeztetési feladatainak támogatása előirányzata

4 479 000

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása előirányzata

0

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

0

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

0

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

0

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

0

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

0

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

4 479 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

0

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

16.

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

0

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

4 479 000

K I A D Á S O K

Sor-
szám


Kiadási jogcímek

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

5 515 094

1.1.

Személyi juttatások

3 414 765

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

511 307

1.3.

Dologi kiadások

1 589 022

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

1.5

Egyéb működési célú kiadások

0

1.18.

Tartalékok

0

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

1.20.

- Céltartalék

0

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

0

2.1.

Beruházások

0

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

2.3.

Felújítások

0

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

5 515 094

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

0

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

0

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

5 515 094

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-1 036 094

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egy. (fin.bevételek 17. sor - finan.kiadások 10. sor) (+/-)

0



Abod Község Önkormányzata - 2021. ÉVI

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADATAINAK MÉRLEGE

Adatok forintban

B E V É T E L E K

Sor-
szám


Bevételi jogcím

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

0

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti, valamint gyermekétkeztetési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása előirányzata

0

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

0

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

0

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

0

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

0

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

0

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

0

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

0

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

16.

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

0

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

0

K I A D Á S O K

Sor-
szám


Kiadási jogcímek

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

0

1.1.

Személyi juttatások

0

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

1.3.

Dologi kiadások

0

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

1.5

Egyéb működési célú kiadások

0

1.18.

Tartalékok

0

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

1.20.

- Céltartalék

0

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

0

2.1.

Beruházások

0

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

2.3.

Felújítások

0

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

0

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

0

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

0

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

0

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

0

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egy. (fin.bevételek 17. sor - finan.kiadások 10. sor) (+/-)

0

3. melléklet

3. melléklet

3. melléklet a 4/2021.(III.02.) önkormányzati rendelet

Abod Község Önkormányzata - 2021. ÉVI

MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE (önkormányzati szinten)

Adatok forintban

Sor-
szá
m

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2021. évi
előirányzat

Megnevezés

2021. évi
előirányzat

1

2

3

4

5

1

Önkormányzatok működési támogatásai

19 070 525

Személyi juttatások

12 634 306

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

5 232 123

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási
adó

1 728 379

3

Működési bevételek

2 464 017

Dologi kiadások

14 808 979

4

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 213 149

5

Közhatalmi bevételek

1 860 000

Egyéb működési célú kiadások

3 312 894

6

Tartalékok

12 748 253

7

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6)

28 626 665

Költségvetési kiadások összesen (1+...+6)

47 445 960

8

Működési célú finan.bevételek összesen

19 582 116

Működési célú finan.kiadások összesen

762 821

9

BEVÉTEL ÖSSZESEN (7+8)

48 208 781

KIADÁSOK ÖSSZESEN (7+8)

48 208 781

10

Költségvetési hiány:

18 819 295

Költségvetési többlet:

11

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

4. melléklet

4. melléklet

4. melléklet a 4/2021.(III.02.) önkormányzati rendelet

Abod Község Önkormányzata - 2021. ÉVI

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE (önkormányzati szinten)

Adatok forintban

Sor-
szá
m

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2021. évi
előirányzat

Megnevezés

2021. évi
előirányzat

1

2

3

4

5

1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

14 412 164

Beruházások

340 500

2

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

300 000

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

4

Tartalékok

15 273 704

5

6

8

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6):

14 412 164

Költségvetési kiadások összesen (1+…+6):

15 914 204

9

Felhalmozási célú finan.bevételek összesen

1 502 040

Felhalmozási célú finan.kiadások össz.

10

BEVÉTEL ÖSSZESEN (8+9)

15 914 204

KIADÁSOK ÖSSZESEN (8+9)

15 914 204

11

Költségvetési hiány:

1 502 040

Költségvetési többlet:

12

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

5. melléklet

5. melléklet

5. melléklet a 4/2021.(III.02.) önkormányzati rendelet

Abod Község Önkormányzata

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEKBŐL

ÉS KEZESSÉGVÁLLALÁSOKBÓL FENNÁLLÓ KÖTELEZETTSÉGEI

Adatok forintban

Sor-
szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(6=3+4+5)

2021.

2022.

2023.

1

2

3

4

5

6

1

0

0

0

0

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

0

8

0

9

0

10

0

11

0

12

0

13

0

14

0

15

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

0

0

0

0

6. melléklet

6. melléklet

6. melléklet a 4/2021.(III.02.) önkormányzati rendelet

Abod Község Önkormányzata

SAJÁT BEVÉTELEINEK RÉSZLETEZÉSE AZ

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETBŐL SZÁRMAZÓ

TÁRGYÉVI FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

Adatok forintban

Sor-
szá

Bevételi jogcímek

2021. évi
előirányzat

1

2

3

1

Önk.vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és haszn.származó bevétel

2

Helyi adók bevétele

1 800 000

3

Osztalék, koncessziós díj és a hozambevétel

4

Tárgyi eszköz és az im.jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó
bev.

0

5

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

60 000

6

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

1 860 000

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

7. melléklet

7. melléklet

7. melléklet a 4/2021.(III.02.) önkormányzati rendelet

Abod Község Önkormányzata

BERUHÁZÁSI (FELHALMOZÁSI)

KIADÁSOK ELŐIRÁNYZATA BERUHÁZÁSONKÉNT

Adatok forintban


Beruházás megnevezése

2021. évi előirányzat

A

E

Egyéb tárgyi eszköz

340 500

ÖSSZESEN:

340 500

8. melléklet

8. melléklet

8. melléklet a 4/2021.(III.02.) önkormányzati rendelet

Abod Község Önkormányzata

FELÚJÍTÁSI KIADÁSOK ELŐIRÁNYZATA

FELÚJÍTÁSONKÉNT

Adatok forintban


Felújítás megnevezése

2021. évi előirányzat

A

E

ÉRV Zrt. felújítás

300 000

ÖSSZESEN:

300 000

9. melléklet

9. melléklet

9. melléklet a 4/2021.(III.02.) önkormányzati rendelet

Abod Község Önkormányzata

EURÓPAI UNIÓS

TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULÓ

PROJEKTEK BEVÉTELEI, KIADÁSAI, HOZZÁJÁRULÁSOK

Adatok forintban

EFOP-1.5.3-16-2017-00013 Komplex
humánszolgáltatás fejlesztés az Edelényi
térségben

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

6 858 611

2 275 239

9 133 850

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

6 858 611

2 275 239

0

9 133 850

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Személyi jellegű

6 439 933

0

6 439 933

Beruházások, beszerzések

0

0

0

Szolgáltatások igénybe vétele

1 153 177

1 540 740

2 693 917

Adminisztratív költségek

0

0

Összesen:

7 593 110

1 540 740

0

9 133 850

ABOD VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 Településkép

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

108 303 543

12 572 053

120 875 596

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

108 303 543

12 572 053

0

120 875 596

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

0

Szolgáltatások igénybe vétele

1 338 580

1 338 580

Adminisztratív költségek

119 537 016

119 537 016

0

Összesen:

120 875 596

0

0

120 875 596



Abod Község Önkormányzata

EURÓPAI UNIÓS

TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULÓ

PROJEKTEK BEVÉTELEI, KIADÁSAI, HOZZÁJÁRULÁSOK

Adatok forintban

VP6-19.2.1.-12-3-17 Térségi kulturális rendezvén

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

51 778

51 778

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

948 245

948 245

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

0

1 000 023

0

1 000 023

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

392 640

607 383

1 000 023

Szolgáltatások igénybe vétele

0

Adminisztratív költségek

0

0

Összesen:

392 640

607 383

0

1 000 023

EU-s projekt neve, azonosítója:

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

0

0

0

0

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

0

Szolgáltatások igénybe vétele

0

Adminisztratív költségek

0

0

Összesen:

0

0

0

0

10. melléklet

10. melléklet

Megnevezés

Abod Község Önkormányzata

01

Feladat

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

01

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

19 070 525

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 347 580

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti, valamint gyermekétkeztetési feladatainak
támogatása előirányzata

7 452 945

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása előirányzata

2 270 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

5 232 123

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 232 123

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

4 122 128

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

14 412 164

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

14 412 164

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

1 860 000

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

1 800 000

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

60 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

2 464 017

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1 500 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

600 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

9 017

5.4.

Tulajdonosi bevételek

300 000

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

50 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

43 038 829

Megnevezés

Abod Község Önkormányzata

01

Feladat

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

01

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

21 084 156

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

21 084 156

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

21 084 156

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

64 122 985

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

62 719 664

1.1.

Személyi juttatások

12 634 306

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 728 379

1.3.

Dologi kiadások

14 808 979

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 213 149

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 312 894

1.18.

Tartalékok

28 021 957

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

10 485 049

1.20.

Céltartalék

17 536 908

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

640 500

2.1.

Beruházások

340 500

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

300 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

63 360 164

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

762 821

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

762 821

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

762 821

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

64 122 985

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

3

Megnevezés

Abod Község Önkormányzata

01

Feladat

Kötelező feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

02

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

14 591 525

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 347 580

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti, valamint gyermekétkeztetési feladatainak
támogatása előirányzata

2 973 945

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása előirányzata

2 270 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

5 232 123

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 232 123

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

4 122 128

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

14 412 164

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

14 412 164

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

14 412 164

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

1 860 000

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

1 800 000

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

60 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

2 464 017

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1 500 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

600 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

9 017

5.4.

Tulajdonosi bevételek

300 000

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

50 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

38 559 829

Megnevezés

Abod Község Önkormányzata

01

Feladat

Kötelező feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

02

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

21 084 156

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

21 084 156

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

21 084 156

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

59 643 985

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

57 204 570

1.1.

Személyi juttatások

9 219 541

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 217 072

1.3.

Dologi kiadások

13 219 957

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 213 149

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 312 894

1.18.

Tartalékok

28 021 957

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

10 485 049

1.20.

Céltartalék

17 536 908

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

640 500

2.1.

Beruházások

340 500

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

300 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

57 845 070

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

762 821

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

762 821

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

762 821

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

58 607 891

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

3

Megnevezés

Abod Község Önkormányzata

01

Feladat

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

03

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

4 479 000

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti, valamint gyermekétkeztetési feladatainak
támogatása előirányzata

4 479 000

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása előirányzata

0

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

0

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

0

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

0

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

0

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

0

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

4 479 000

Megnevezés

Abod Község Önkormányzata

01

Feladat

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

03

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

0

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

0

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

4 479 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

5 515 094

1.1.

Személyi juttatások

3 414 765

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

511 307

1.3.

Dologi kiadások

1 589 022

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

1.5

Egyéb működési célú kiadások

0

1.18.

Tartalékok

0

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

1.20.

Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

0

2.1.

Beruházások

0

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

0

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

5 515 094

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

0

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

0

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

5 515 094

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

Megnevezés

Abod Község Önkormányzata

01

Feladat

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

04

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

0

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása előirányzata

0

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti, valamint gyermekétkeztetési feladatainak
támogatása előirányzata

0

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása előirányzata

0

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

0

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

0

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

0

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

0

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

0

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

0

Megnevezés

Abod Község Önkormányzata

01

Feladat

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

04

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

0

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

0

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

0

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

0

1.1.

Személyi juttatások

0

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

1.3.

Dologi kiadások

0

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

1.5

Egyéb működési célú kiadások

0

1.18.

Tartalékok

0

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

1.20.

Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

0

2.1.

Beruházások

0

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

0

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

0

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

0

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

0

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

0

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)