Abod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 21.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 11/2013.(IV.30.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 02. 22

Abod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 21.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.02.22.
Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 11/2013.(IV.30.) rendelet módosításáról
Általános indokolás
A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 5. §-a meghatározza azokat a kategóriákat, amelyekbe a helyi önkormányzatok vagyonát be kell sorolni. A törvény az önkormányzat vagyontárgyait forgalomképesség szerint rendeli el kategorizálni az alábbiak szerint.
1. törzsvagyon
1.a. forgalomképtelen törzsvagyon
1.a.a. amit az Nvtv. kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló vagyonnak minősít,
1.a.b. amit az Nvtv. vagy a helyi önkormányzat rendelete nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősít.
1.b. korlátozottan forgalomképes törzsvagyon
amit az Nvtv. vagy a helyi önkormányzat rendelete korlátozottan forgalomképes vagyonelemként állapít meg.
1. forgalomképes üzleti vagyon
Abod Község Önkormányzata az ingatlanvagyonáról jelenleg nem rendelkezik a törvényben meghatározott nyilvántartással, ezért a vagyonrendelethez szükséges csatolni olyan mellékleteket, amelyekben a Képviselő-testület leszabályozza az egyes ingatlanok forgalomképességét az Nvtv. előírásai szerint, illetve a saját döntése alapján.
A nyilvántartást rendszeresen felül kell vizsgálni, amennyiben az ingatlanvagyonban adásvétel, térítésmentes tulajdonba adás vagy vétel, telekalakítás, bontás, ráépítés, rendeltetésváltozás következtében, illetve bármely egyéb okból kifolyólag változás történik.
A vagyonrendelet mellékleteinek elkészítését egyeztetés előzte meg a földhivatali ingatlan-nyilvántartással, amelyre az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.) biztosított ingyenes lehetőséget. Az Art. 83. § (2) bekezdése szerint „az ingatlanügyi hatóság az önkormányzati adóhatóság megkeresésére évente egy alkalommal - kizárólag az építményadó, a telekadó, a természetes személy kommunális adója, a települési adó bevezetése, továbbá megállapítása (kivetése), ellenőrzése céljából -, térítésmentesen, elektronikusan feldolgozható formában, a megkeresés beérkezését követő harminc munkanapon belül adatot szolgáltat az önkormányzati adóhatóság illetékességi területén található, a nyilvántartásában szereplő valamennyi ingatlannak a megkeresés szerinti év január 1-jén hatályos adatairól”. Ezzel az úgynevezett adózási földkönyvvel történt egyeztetés során megteremtettük a megfelelőséget és összhangot a földhivatali ingatlan-nyilvántartás, az önkormányzati hivatal által vezetett ingatlanvagyon-kataszter és a vagyonrendelet között.
A vagyonrendelet felülvizsgálata során néhány pontatlanságon túl azt is megállapítottuk, hogy az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló, a vagyonrendeletben többször is hivatkozott, 249/2000.(XII.24.) Korm.rendelet már korábban hatályát vesztette, ezért a magasabb szintű jogszabályokkal való összhang megteremtése érdekében feltétlenül szükséges a vagyonrendelet módosítása.
Részletes indokolás
Az 1–4. §-hoz
A §-ok módosító rendelkezéseket tartalmaznak.
Az 5. §-hoz
A § az alaprendelet mellékleteit szabályozza újra.
A 6. §-hoz
A §.hatályvesztésről rendelkezik.
A 7. §-hoz
A § hatályba lépésről rendelkezik.