Rudolftelep község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016. (XI.15.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2016. 11. 16

Rudolftelep község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016(XI.15..) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

2016.11.16.

Rudolftelep Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6.§. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, és a (2) bekezdésben foglaltak alapján az Országos Módszertani Intézet véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § (1) Rudolftelep Községben a Képviselő-testület egy vegyes háziorvosi körzetet alakít ki.

(2) A vegyes háziorvosi körzet Rudolftelep község teljes közigazgatási területére terjed ki.

2. § (1) Rudolftelep Községi Önkormányzat Képviselő-testülete egy védőnői körzetet alakít ki.

(2) A védőnői körzet Rudolftelep község teljes közigazgatási területére terjed ki.

3. § (1) Rudolftelep Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az iskola egészségügyi ellátást a háziorvos és a védőnő útján biztosítja a Kossuth Lajos Általános Iskola Rudolftelepi Tagiskolájában, és a Rudolftelepi Huncutkák Óvodája intézményekben az óvodai nevelésben, iskolai oktatásban részesülő gyermekek, tanulók számára.

(2) Az iskola egészségügyi ellátás biztosítása tekintetében a védőnői körzethez tartozik az (1) bekezdésben megjelölt intézmények óvodai nevelésben és az általános iskolai oktatás-nevelésben részt vevő gyermekek, tanulók ellátása

4. § (1) Rudolftelep Községi Önkormányzat Képviselő-testülete egy fogorvosi körzetet alkot.

(2) A fogorvosi körzet Izsófalva Nagyközség által működtetett rendelőintézet fogorvosi körzetéhez tartozik. Székhelye: 3741 Izsófalva, Izsó M. út 129. 1/1.

5. § Az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást a Rudabánya székhelyű központi ügyelet útján a Rudabánya Város Önkormányzata (3733 Rudabánya, Gvadányi József út 47.) a Társult Önkormányzatokkal Társulásban biztosítja, a Sivák Bt.-vel (3741 Izsófalva, Dózsa Gy. út 28.) kötött megállapodás keretében.

6. § (1) E rendelet 2016. november 15. napján lé p hatályba.

(2) Hatályát veszti Rudolftelep Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a háziorvosi és fogorvosi körzetekről szóló 8/2002. (VII.04.) önkormányzati rendelete.