Fáj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018(V.22.) önkormányzati rendelete

A kiépített gázhálózattal nem rendelkező települések lakosainak a téli rezsicsökkentési támogatás jogosultsági feltételeiről

Hatályos: 2018. 05. 23- 2018. 09. 29


Fáj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (2) bekezdésében apot felhatalmazás alapján,   a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX.törvény 13.§, (1) bekezdés 8a. Pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet célja, hatálya

1.§.

(1) A Központi költségvetés Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C.törvény IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 65. Jogcím szerinti A téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről a kiépített gázhálózattal nem rendelkező településeknél elnevezésű előirányzat alapján kiegészítő támogatást nyújtott a települéi önkormányzatnak.

(2) A rendelet célja, hogy a Fáj Községben élők részére pénzbeli támogatást nyújtson a fűtési költségek enyhítésére.

2.§.

A támogatás tartalma, igénylése és kifizetése

  1. Az önkormányzat vissza nem térítendő, egyösszegű, pénzbeli támogatást nyújt életvitelszerűen lakott inagtlanonként, 12.000 ft összegben azon háztartások részére, amelybena településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező, mindezek hiányában igazolható módon életvitelszerűen helyben lakó személy él.


  1. A támogatási kérelmet ingatlanonként egy személy nyújthatja be, illetve a pénzbeli támogatás ingatlanonként egy személy részére állapítható meg, legfeljebb egy alkalommal, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(4) A kérelem beérkezésének végső határideje: 2018. Június 15. napja , a határidő elmulasztása jogvesztő.

(5)A pénzbeli támogatás megállapítása e rendelet 1.számú mellékletét képező, a Szalaszendi Közös Önkormányzati Hivatal által e célra rendszeresített kérelemre történik. A kérelmező köteles a kérelemben feltüntetett igazolásokat, mellékleteket a kérelemhez csatolni.

(5)A benyújtott kérelmek elbírálásáról átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

3.§

(1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2018. szeptember 30-án hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről  a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.



Dávid József                                                              Dr. Arnóczki Tímea

Polgármester                                                                         jegyző