Cún Községi Önkormányzat képviselő-testületének 5/2013.(XI.27.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa juttatásról

Hatályos: 2013. 11. 27

Cún Községi Önkormányzat képviselő-testületének 5/2013.(XI.27.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa juttatásról

2013.11.27.

Cún Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 47. § (1)-(3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) E rendelet területi hatálya kiterjed Cún község közigazgatási területére.

(2) E rendelet személyi hatálya Cún község közigazgatási területén élő, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 3. § (1)-(3) bekezdésében meghatározott személyekre terjed ki.

2. § (1) Az Önkormányzat térítésmentesen tűzifát biztosíthat azon szociálisan rászoruló személynek, aki Szaporcán bejelentett állandó lakóhelyén, vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él és az e rendelet 3. §-ában meghatározott egyéb feltételeknek megfelel.

(2) Az azonos lakóingatlanban élő személyek közül csak egy kérelmező részére állapítható meg a támogatás.

3. § (1) Szociális rászorult az a kérelmező, aki, vagy akinek vele közös háztartásban élő hozzátartozója normatív lakásfenntartási támogatásban részesül.

4. § (1) A természetben nyújtott szociális tűzifa támogatás iránti kérelmeket a Kovácshidai Közös Önkormányzati Hivatal Kémesi Kirendeltségén kell benyújtani az arra rendszeresített formanyomtatványon.

(2) A természetben nyújtott szociális tűzifa támogatás iránti kérelmek elbírálásakor háztartásonként legalább 1 m3 legfeljebb 5 m3 tűzifa állapítható meg.

(3) A kérelmező részére megítélt tűzifa kiszállításáról az önkormányzat térítésmentesen gondoskodik.

5. § (1) A rendelet alapján benyújtandó kérelmek esetén is alkalmazni kell az Szt. jövedelemszámítási szabályait.

(2) A jogosultság és a kérelemben foglaltak valódiságának ellenőrzésére az eljárás során környezettanulmány végezhető.

6. § Amennyiben a jogosult az e rendelet alapján részére biztosított tűzifát értékesíti, vagy utólag megállapításra kerül, hogy azt nem arra jogosult igényelte és kapta, köteles az ingyenesen biztosított tűzifa esetében 14.000.- Ft + ÁFA/m3 összeg, valamint a kiszállítás költségének visszafizetésére.

7. § (1) Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.