Cún Községi Önkormányzat képviselő-testületének 4/2019.(VII.8.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról szóló 3/2015.(III.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 07. 09- 2019. 07. 10

Cún Községi Önkormányzat képviselő-testületének 4/2019.(VII.8.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról szóló 3/2015.(III.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

2019.07.09.

Cún Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja.

1. § A szociális ellátásokról szóló 3/2015.(III.1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 7. §-ának felsorolása kiegészül az alábbi d) ponttal:

„d) temetési célú települési támogatás”

2. § (1) Az R. az alábbi címmel és 11/A. §-sal egészül ki:

„4. Temetési célú települési támogatás

11/A. § (1) Cún Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által átruházott hatáskörben a (4) bekezdés esetét kivéve a polgármester temetési célú települési támogatást nyújt annak, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott, annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy tartására köteles hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése a saját, illetve családja létfenntartását veszélyezteti.

(2) Temetési célú települési támogatás nyújtható annak az eltemettetőnek, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a négyszeresét.

(3) A temetési célú települési támogatás összege 40.000,- forint.

(4) A támogatás összege elérheti a temetési költség teljes összegét, ha a temetési költségek viselése a kérelmezőnek vagy családjának a létfenntartását súlyosan veszélyezteti.

(5) A temetési célú temetési támogatás iránti kérelmet a halotti anyakönyvi kivonat egyidejű bemutatásával lehet előterjeszteni a haláleset bekövetkezésétől számított 30 napon belül, melyhez csatolni kell a temetés költségeiről szóló számlákat.”

3. § E rendelet a kihirdetését követő első napon lép hatályba, rendelkezéseit a határozattal jogerősen el nem bírált, folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(2) A rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.