Drávapiski Község Önkormányzat képviselő-testületének 4/2016.(III.16.) önkormányzati rendelete

Határzár létesítéséből kapott szociális célú tűzifa juttatásáról

Hatályos: 2016. 03. 16- 2016. 04. 29

Drávapiski Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

 

(1) Drávapiski Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociálisan rászorulók részére a téli fűtéshez természetbeni ellátás formájában tűzifát biztosít háztartásonként.

(2) A szociális célú tűzifa támogatás természetbeni ellátásként adható annak a személynek vagy családnak, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, időszakosan bekövetkezett vagy tartósan fennálló létfenntartási problémákkal küzd, feltéve, ha a kérelmező

a) települési lakhatási támogatásban részesül, és két kiskorú gyermeket nevel, vagy

b) lakása fával fűthető és a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (a továbbiakban Szt.) meghatározott vagyona nincs.

(3) A kérelem elbírálásánál – a jogosultsági feltételek megléte esetén – az alábbi körülményeket kiemelten kell kezelni:

A kérelmező

a)aktív korúak ellátására,

b) időskorúak járadékára,

c) települési lakásfenntartási támogatásra jogosult vagy

      d) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény alapján halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család

       e) egyéb rendkívüli életkörülmény között élő személy.

2. §

 

(1) Az igényléseket e rendelet melléklete szerinti nyomtatványon lehet benyújtani a Kovácshidai Közös Önkormányzati Hivatalban.

 

3. §

 

(1) A tűzifa szállításáról, a rászorulókhoz történő eljuttatásáról az önkormányzat gondoskodik.

(2) A tűzifa átvételét az átvétel helyén a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja. 

4. §


A támogatás kizárólagos forrása az Önkormányzat számára megállapított 7 m3 tűzifa. A szociális tűzifa kiosztását követően benyújtott kérelmeket el kell utasítani.


5. §


A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2016. április 30-án hatályát veszti.


Drávapiski, 2016. március 16.




                  Mali Zoltán                                                                                     Ilosfai Péternés dr. Hatvani Edit

                 polgármester                                                                                                        jegyző



Záradék:

A rendelet kihirdetve: 2016.március 16.


Ilosfai Péterné dr. Hatvani Edit
jegyző

Mellékletek