Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013(XII.17.) önkormányzati rendelete

Szervezeti és Működési Szabályzatról

Hatályos: 2020. 02. 29- 2023. 07. 04

Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013(XII.17.) önkormányzati rendelete

Szervezeti és Működési Szabályzatról

2020.02.29.

Drávaiványi község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény( a továbbiakban: Mötv.) 143.(4) bek.a) kapott felhatalmazás alapján , az Alaptörvény 32. cikk (1) d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva szervezeti és működési szabályairól (a továbbiakban: SZMSZ) a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. § Az önkormányzat hivatalos megnevezése:

Az önkormányzat hivatalos megnevezése:
DRÁVAIVÁNYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Az önkormányzat székhelye: 7960 Drávaiványi, Kossuth L. u. 30.
(1) Az önkormányzat jogi személy. Az önkormányzati jogokat a település lakossága a közvetlenül megválasztott képviselőkből álló képviselő-testület és helyi népszavazás útján gyakorolja. Drávaiványi község Önkormányzata önállóan, szabadon, demokratikus módon, széleskörű, nyilvánosságra törekedve intézi a település közügyeit, gondoskodik a helyi közszolgáltatásokról, a helyi közhatalom önkormányzati típusú gyakorlásáról.
(2) Az önkormányzatot a polgármester képviseli.
(3) A Képviselő-testületet a polgármester, akadályoztatása esetén az alpolgármester, egyidejű akadályoztatásuk esetén az ügyrendi bizottság elnöke képviseli. A képviselő-testület előbb írt, általános szabályaitól eltérően, a képviselő-testületnek a különböző szervezetekben való képviseletére a testület e tárgyban hozott határozata az irányadó.
II. Fejezet

A KÉPVISELŐ_TESTÜLET SZERVEZETE ÉS MŰKÖDÉSE

A Képviselő-testület

2. § Drávaiványi község Önkormányzatának a Mötv-ben kötelezően előírt és az önkormányzat által önként vállalt feladatainak ellátását a képviselő-testülete és szervei: a polgármester , a képviselő-testület bizottsága, a közös önkormányzati hivatal, a jegyző továbbá a társulás látják el.

A Képviselő-testület egyes hatásköreit a polgármesterre, a bizottságára, a jegyzőre illetve társulására ruházhatja át. E hatáskör gyakorlásához utasítást adhat, e hatáskör visszavonható. Az átruházott hatáskör tovább nem ruházható.
A képviselő-testület által az egyes szerveire átruházott hatáskörök jegyzékét az 1.sz. melléklet tartalmazza.
(1) A képviselő-testület - melynek a polgármester is tagja - 5 főből áll. A polgármestert a képviselő-testület határozatképessége, döntéshozatala, működése szempontjából képviselőnek kell tekinteni.

A Képviselő-testület feladat- és hatásköre

3. § A Képviselő-testület ellátja a Mötv. , valamint az ágazati jogszabályok által kötelezően előírt feladat-és hatásköröket. A képviselő- testület önként vállalt feladatait az 2. melléklet tartalmazza.

(1) A képviselő-testület a kötelező és önként vállalt feladatok eredményes ellátása érdekében együttműködik más önkormányzatokkal. A feladatok eredményes ellátása érdekében a képviselőtestület alapítványt hozhat létre.

A kötelezően ellátandó feladatokat a Képviselő-testület elsősorban társulásban fenntartott intézményrendszer útján, ennek hiányában önálló szervezeti formában látja el.
A képviselő-testület szabadon vállalhat közfeladatokat, melyek:
a./ megvalósítása nem veszélyezteti a kötelezően előírt feladat- és hatáskörök megvalósítását;
b./ finanszírozása a saját bevételek vagy az erre a célra biztosított külön források terhére
biztosíthatók, hosszú távú feladatvállalás esetén az éves költségvetési rendeletekben
feltüntetettek szerint.
Az önként vállalt közfeladatok konkrét tartalmát a képviselő-testület egyedi határozattal állapítja meg.
(2) Önkormányzati döntést a Képviselő-testület, a helyi népszavazás, a képviselő-testület felhatalmazása alapján a képviselő-testület bizottsága, a társulása, a polgármester, továbbá a jegyző hozhat.
(3) A képviselő-testület hatásköréből a Mötv. 42. §-ában foglaltakon kívül nem ruházható át továbbá:
a./ a „Gazdasági Program” elfogadása,
b./ településfejlesztéssel és közszolgáltatásokkal kapcsolatos hatáskörök,
c./ közfeladat önkéntes felvállalása, illetve megszüntetése,
d./ „mindennemű hitelfelvétel, a hitel összegétől függetlenül, (kivéve a bérhitel), továbbá kezességvállalás, valamint önkormányzati ingatlan jelzáloggal megterhelése..”
e./ más törvényben megállapított kizárólagos testületi hatáskörök gyakorlása.
(4) Az átruházott hatáskörök tovább nem ruházhatók és azok gyakorlásáról az átruházás címzettje köteles a képviselő-testületnek számot adni, mégpedig:
a./ egyedi, eseti hatáskör gyakorlásakor a soron következő ülésen,
b./ folyamatos hatáskör gyakorlásakor a munkatervben megjelölt időben, az adott terület testület előtt történő tárgyaláskor.
c./ társulás esetében társulási megállapodásban foglaltak szerint.
(5) Drávaiványi község Önkormányzat a kötelező és önként vállalt feladatait a rendelet 1. számú függelékében meghatározott szakfeladatok keretében látja el.

A Képviselő-testület ülésének összehívása

4. § (1) A képviselő-testület alakuló-, rendkívüli-, valamint évente legalább 6 alkalommal rendes ülést tart.

Az egyes képviselő-testületi ülések időpontjának meghatározásáról, a napirendi pontok összeállításáról és az ülések összehívásáról a polgármester gondoskodik.
A képviselő-testület indokolt esetben ünnepi ülést tart.
(2) A rendes ülések tartásának általános helyszíne: Drávaiványi Könyvtár (7960 Drávaiványi, Kossuth L.u.31.)
(3) A képviselő-testületi ülés különösen indokolt esetben a Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermébe is összehívható, azonban az nem sértheti a nyilvánosság elvét , s a testület ez esetben is gondoskodik a közérdekű adatok nyilvánosságáról.
(4) Az ülést tizenöt napon belüli időpontra össze kell hívni a települési képviselők egynegyedének, a képviselő-testület bizottságának, valamint a kormányhivatal vezetőjének a testületi ülés összehívásának indokát tartalmazó indítványára.
Rendkívüli ülés összehívását törvényességi okból a jegyző is kezdeményezheti.
(5) Az egyes képviselő-testületi ülések időpontjának meghatározásáról, a napirendi pontok összeállításáról és az ülések összehívásáról – a polgármester gondoskodik.

5. § A képviselő-testületi ülésre szóló meghívót az ülés időpontja előtt legalább 5 nappal korábban meg kell küldeni a képviselőknek.

A meghívót a polgármester írja alá.
A meghívó tartalmazza az ülés helyét és kezdési időpontját, a javasolt napirendeket, a napirendek előterjesztőit.
Írásbeli előterjesztést az általános szabályoktól eltérően akkor lehet kézbesíteni és a képviselő-testület napirendjére felvenni, ha határidőn túl merült fel olyan tény vagy körülmény, amely megtárgyalása hiányában az önkormányzatot anyagi vagy egyéb hátrány érné.
Az írásos előterjesztéseket a képviselőknek a meghívóhoz mellékelni kell. A tanácskozási joggal résztvevők és egyéb érdekeltek részére a meghívó és az őket érintő előterjesztés kézbesíthető; a részükre kézbesítésre nem kerülő előterjesztéseket az ülést megelőző 3 napon belül, illetve az ülés napján délelőtt a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalban megtekinthetik.
(1) Csak a képviselőknek küldhetők ki azok az előterjesztések, amelyekben a képviselőtestület zárt ülést tart, illetve zárt ülést lehet elrendelni.
(2) Rendkívüli esetben a képviselő-testület rövid úton (szóbeli meghívással, illetve telefonon) is összehívható. A rendkívüli ülés kezdeményezői írásban csatolják a napirendi pont pontos megjelölését, bizottsági kezdeményezés esetgén a bizottsági határozatot. Ennek hiányában rendkívüli ülés nem hívható össze. A rendkívüli ülésre szóló meghívó csak az összehívásra okot adó napirendi pontot tartalmazhatja, és a képviselő-testület csak ezt a napirendi pontot tárgyalhatja meg.
(3) A nyilvános képviselő-testületi ülések időpontjáról, helyéről és napirendjéről a lakosságot a helyben szokásos módon, az önkormányzat hirdetőtábláján való kifüggesztés útján kell tájékoztatni.
(4) A kifüggesztés tényét és időtartamát a levételkor fel kell tüntetni a tájékoztató záradékával. A lakosságot egyéb módon, a községi hirdetőtáblákon , plakáton keresztül is tájékoztatni kell annak közlésével, hogy az írásos előterjesztések a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalban megtekinthetőek.

6. § A Képviselő-testületi ülésre napirendi javaslatot terjeszthet elő bizottság, bármely képviselő, az önkormányzat intézményeinek vezetői, a Nemzetiségi Önkormányzatok elnöke, a jegyző, valamint feladatkörében a belső ellenőr.

7. § (1) Általában írásos előterjesztés készül a képviselőtestület hatásköréből át nem ruházható kérdésekben.

(2) Csak írásos előterjesztés alapján tárgyalható témák:

a. rendelet- alkotás,
b. szervezet kialakítása és intézmény alapítása, megszüntetése,
c. helyi népszavazás kiírása
d. a képviselőtestületi hatáskörbe tartozó személyi ügyek,
e. önkormányzati hitelfelvétel,
(3) A képviselő-testület ülésének előkészítésére készített írásbeli – nem tájékoztató jellegű – előterjesztésnek tartalmaznia kell
a./ első rész:
- a tárgy pontos meghatározását,
- annak áttekintését, hogy a témakor szerepelt-e már korábban is napirenden, s ha igen, milyen döntés született,
- a döntés indokainak áttekintését
- az előkészítésben résztvevők megnevezését,
b./ második rész:
- a határozati javaslatot (egyértelmű vagy alternatív),
- végrehajtási határidő megjelölését,
- végrehajtásért felelő megnevezését.
(4) A felsorolásban nem szereplő ügyek lehetőség szerint írásban, de szóban is előterjeszthetők. Indokolt esetben – szóbeli előterjesztéskor – a határozati javaslat írásban történő kiadása elrendelhető.
(5) A polgármester – különleges szakértelmet igénylő ügyekben – szakértőt is felkérhet előterjesztés és határozati javaslat összeállítására.

8. § Az esetleges jogszabálysértések megelőzése céljából minden előterjesztést, azok kiküldése előtt be kell mutatni a jegyzőnek.

9. § A képviselő-testület ülése nyilvános. Az ülésen megjelent állampolgároknak határozathozatal előtt a képviselő-testület szavazata alapján a polgármester hozzászólást engedélyezhet. A hozzászólási lehetőség kérése nem utasítható el, ha a hozzászóló, mint adott érdekközösség (pl. lakókörzet) megbízottja az ülés előtt a polgármestertől azt kéri.

A képviselő-testület:
a. A Képviselő-testület zárt ülést tart önkormányzati hatósági , összeférhetetlenségi, méltatlansági, kitüntetési ügy tárgyalásakor, fegyelmi büntetés kiszabása, valamint vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás esetén
b. zárt ülést tart az érintett kérésére választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízás adása, illetőleg visszavonása, fegyelmi eljárás megindítása és állásfoglalást igénylő személyi ügyek tárgyalásakor,
c. zárt ülést rendelhet el vagyonával való rendelkezés , továbbá az általa kiírt pályázat feltételeinek meghatározásakor , a pályázat tárgyalásakor, ha a nyilvános tárgyalás az önkormányzat vagy más érintett üzleti érdekét sértené.
(3) Zárt ülést megtartását a (2) c./ pontban meghatározott esetben a polgármester, bármely képviselő és a jegyző indítványozhatja. A zárt ülés megtartásáról a képviselőt-estület mindig egyedileg, vita nélkül határoz.
(4) A zárt ülésen a képviselő-testület tagjai, a jegyző, az aljegyző, továbbá meghívása esetén a közös önkormányzati hivatal ügyintézője, az érintett és a szakértő vehet részt. A nemzetiségi önkormányzat elnöke kizárólag az általa képviselt nemzetiséget érintő ügy napirendi tárgyalásakor vehet részt a zárt ülésen.
(6) A zárt ülésre vonatkozó szabályokat megfelelően alkalmazni kell a bizottságokra is.

10. § A képviselő- testületi ülésen tanácskozási joggal vehetnek részt:

a./ a Kormányhivatal vezetője vagy meghatalmazottja,
b./ a jegyző
d./ a napirendre tűzött témával érintett szervezet képviselője,
e./ a nemzetiségi önkormányzatok képviselői.
(1) Meghívottként vesznek részt a képviselőtestület ülésén az önkormányzati intézmények vezetői, a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal szervezeti egységeinek vezetői, továbbá mindazok, akiknek jelenlétét a polgármester és a bizottságok szükségesnek tartják. A polgármester számukra és az ülésen megjelent más szervek képviselőinek szót adhat.
Az ülés vezetése

11. § A képviselő-testület ülését a polgármester, akadályoztatása esetén az alpolgármester hívja össze és vezeti.

A polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve a polgármester és alpolgármester egyidejű, tartós akadályoztatása esetén az ügyrendi bizottság elnöke hívja össze és vezeti a képviselő-testület ülését.
A képviselő-testület akkor határozatképes, ha az ülésen a települési képviselőknek több, mint a fele jelen van.

12. § Az ülés kezdetén a polgármester megállapítja a határozatképességet, javaslatot tesz a napirendre és a jegyzőkönyv hitelesítők személyére, melyekről a képviselő-testület – a napirend tekintetében a (3) bekezdésben foglaltak kivételével – vita nélkül, jegyzőkönyvben történő rögzítéssel, alakszerű határozat nélkül dönt.

(1) A polgármester ezt követően tájékoztatást ad a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az előző ülést követően tett fontosabb intézkedésekről, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

(2) A polgármester, a bizottság vagy a települései képviselők ¼-e sürgősségi indítványt terjeszthet elő. A sürgősségi indítványban a kezdeményezők arra tesznek javaslatot, hogy az indítványt a képviselő-testület első napirendjeként tárgyalja meg. Ha sürgősségi indítvány elfogadását a polgármester vagy bármely képviselő ellenzi, a sürgősség kérdését vitára kell bocsátani.

13. § (1) A képviselőtestület az elfogadás szerinti sorrendben tárgyalja a napirendi pontokat, és hoz döntést a kérdésekben. A polgármester minden előterjesztés felett külön-külön vitát nyit.

A napirendi pont tárgyalását – a költségvetési rendeletet érintő, valamint a nagy horderejű, különösen összetett tárgyú előterjesztések kivételével- legfeljebb 5 perces szóbeli kiegészítés előzheti meg. Ennek megtételére az előterjesztő jogosult, és a kiegészítés nem ismételheti meg az írásos előterjesztés tartalmát.
A bizottságok által megtárgyalt előterjesztésekre vonatkozó véleményt a bizottsági elnökök, vagy a bizottságok által megbízott tagok ismertetik maximum 5 percben, tájékoztatást adva a kisebbségi véleményeknek is. Az előadóhoz a polgármester, a képviselők, a tanácskozási joggal meghívottak kérdést intézhetnek, amelyre a vita előtt kell választ adni.
Az előterjesztésekhez a képviselők módosító indítványokat terjeszthetnek elő. A napirendi pont tárgyalásánál azonos tartalmú módosító indítvány csak egy alkalommal kerülhet előterjesztésre. Az előterjesztő válaszában nyilatkozik a napirendi pont vitájában elhangzott módosító indítványokkal kapcsolatosan álláspontjáról is.
A vita lezárására, a hozzászólások időbeni korlátozására a képviselő-testület bármely tagja javaslatot tehet. A javaslatról a képviselő-testület vita nélkül határoz.
A terméketlen vita megakadályozása végett a polgármester:
a./ javaslatot tehet a hozzászólások olyan formában történő lerövidítésére és korlátozására, hogy az egyazon nézetű képviselők egymás után fejtsék ki indokaikat és csak a még el nem hangzott kiegészítő érveket ismertessék,
b./ bármely képviselő indítványára egy alkalommal 10 perces szünetet rendelhet el.
Szavazás előtt a jegyzőnek szót kell adni, amennyiben ő bármely javaslat törvényességét érintően észrevételt kíván tenni.
A polgármester a vita lezárása, összefoglalása és az előterjesztő nyilatkozata után előbb a módosító indítványt, annak elutasítása esetén az eredeti javaslatot teszi fel szavazásra. Módosító indítvány elfogadása esetén a módosításokkal változtatott eredeti javaslatot teszi fel szavazásra.
A módosító indítvány elfogadásához – a döntési javaslat részleteit érintő kérdésekben is – ugyanolyan szavazati arányok szükségesek, mint amelyet a döntés egésze megkíván.

14. § Az ülést levezető elnök jogosítványai:

a./ megállapítja és folyamatosan figyelemmel kíséri a határozatképességet, megnyitja, berekeszti és bezárja az ülést;
b./ előterjeszti az ülés napirendjére vonatkozó javaslatot, napirendi pontonként vezeti, majd összefoglalja a vitát, szavazásra bocsátja a döntési javaslatokat;
c./ a képviselőtestület döntése alapján korlátozza a hozzászólások időtartamát;
d./ hozzászóláskor megadja, illetve az e./ és f./ pontban meghatározott esetben megvonja a szót a jelenlevők bármelyike tekintetében;
e./ figyelmezteti a hozzászólót, és felszólítja a tárgyra térésre, ha eltér a tárgyalt témától, vagy ismétli a korábban általa vagy más hozzászóló által elmondottakat. A figyelmeztetés eredménytelensége esetén megvonhatja szót, de ezen döntését a képviselőtestület egyszerű többséggel felülvizsgálhatja;
f./ tárgyalási szünetet rendelhet el; a tanácskozás folytatását akadályozó körülmény felmerülésekor az ülést meghatározott időre megszakítja vagy berekeszti az akadály megszűnéséig.
g./ a képviselőtestületi üléshez méltatlan , testület munkáját zavaró magatartást tanúsító résztvevőt rendre utasíthatja; ismétlődő esetben figyelmeztetés után – kivéve a képviselőt – a terem elhagyására kötelezheti;
h./ határozatképtelenség esetén az ülést berekeszti. Azokat a napirendeket amelyek tárgyalása ezen okból elmaradt, fel kell venni a munkaterv szerint soron következő ülés napirendjére.

Kérdés és interpelláció

15. § A települési képviselő a képviselő-testület ülésén a polgármestertől (alpolgármestertől, a jegyzőtől és a bizottság elnökétől és a hivatal szervezeti egység vezetőktől önkormányzati ügyekben felvilágosítást kérhet.

A képviselők napirend előtti hozzászólásaikat, kérdéseiket, interpellációikat a képviselő-testületi ülésen a polgármester és a bizottsági elnökök tájékoztatója után tehetik meg. A kérdést, interpellációt szóban, vagy írásban lehet előterjeszteni.
A polgármester már az ülés kezdetén közli azokat a kérdéseket, interpellációkat, amelyeket az ülést megelőzően nyújtottak be.
Minden feltett kérdésre összegyűjtve, az interpellációra pedig lehetőleg annak elhangzása után választ kell adni.
Ha az interpellációt azonnal nem lehet megválaszolni, és a képviselő azt az ülést megelőzően legalább 2 nappal nem nyújtotta be, legkésőbb 15 napon belül írásban kell az érdemi választ megadni. A válasz másolatát egyidejűleg minden képviselőnek meg kell küldeni és annak elfogadásáról a testület a következő ülésén dönt.
A kérdésre adott válasz elfogadásáról a kérdező nyilatkozik. Ha a kérdező a választ nem fogadja el, a válasz elfogadásáról a képviselő-testület vita nélkül határoz.
Az interpellációra adott válasz elfogadásáról nyilatkozik az interpelláló és külön dönt a testület is.
Ha a képviselő-testület a (3), (4) bekezdésre, mint kérdésre, vagy interpellációra adott választ nem fogadja el, akkor az ügy kivizsgálását rendelheti el.
A vizsgálat vezetésével a polgármestert, az alpolgármestert, vagy e célra létrehozott eseti bizottságot bízhatja meg, a vizsgálatba be lehet vonni az interpelláló képviselőt.
A vizsgálat eredményéről a képviselő-testületet tájékoztatni kell.
A kölcsönös informáltság érdekében az interpelláció után az ülés résztvevői bármely témában kérdést tehetnek fel, illetve bejelentéssel élhetnek.
A kérdések és bejelentések idejét a polgármester megszabhatja.
A válaszok, illetve bejelentések felett a testület vitát nem nyit.
Ha intézkedésre van szükség, az a polgármester feladata, aki arról a legközelebbi ülésen beszámol.

A képviselőtestület döntései

16. § (1) A Képviselő-testület

a) határozatot hoz vagy

b)rendeletet alkot

(2) A Képviselő-testület jegyzőkönyvi rögzítéssel, de számozott határozat nélkül dönt

a)a napirend meghatározásáról,
b)az ügyrendi kérdésekről,
c)a képviselői interpellációra és kérdésre adott válasz elfogadásáról,
(3) A Képviselő-testület által hozott határozatok jelölése:
Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../... (sorszám/évszám) ...(hónap) ... (nap) Határozata.”
A Képviselő-testület által alkotott rendeletek jelölése:
Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../... (sorszám/évszám),
a kihirdetés dátuma (hónap, nap) önkormányzati rendelete... ról/ről(a tárgy megjelölése).”

Határozathozatal

17. §

(1) A képviselő-testület döntéseit (határozat, rendelet) nyílt szavazással hozza. Titkos szavazást a 9. §. (2) bekezdésében foglalt ügyekben, és a jogszabályokban meghatározott esetekben tarthat.
(2) A döntéshozatalból kizárható az, akit vagy akinek közeli hozzátartozóját az ügy személyesen érinti. A kizárásra az Mötv.49. §-ban meghatározott szabályokat kell alkalmazni.
(3) A határozathozatalhoz – a minősített többséget igénylő döntések kivételével a jelenlévő települési képviselők több mint a felének egybehangzó, a javaslat elfogadásához a jelenlévő képviselők több, mint a felének igen szavazata szükséges. A szavazás eredményét az ülést levezető elnök állapítja meg.
(4) Amennyiben a testület ilyen értelmű döntést hoz, a szavazást meg kell ismételni. Ugyanazon napirendi pontról a szavazás befejezését követően újraszavazást elrendelni képviselő indítványára a testület egyszerű többségével hozott döntésével egyszer lehet.
(5) Amennyiben az előterjesztésről határozat nem születik, a polgármester:
a./ a tanácskozást 2 percben korlátozott hozzászólásokkal újra megnyitja, vagy
b./ javasolja, hogy az előterjesztést a képviselő-testület vegye le a napirendről és újabb előkészítés után a következő ülésén tárgyalja.
Eszerint kell eljárni abban az esetben is, ha az előterjesztésről az adott testületi ülésen másodszori szavazáskor sem született határozat.
(6) Minősített többséghez a megválasztott képviselők több mint a felének (3 fő) azonos tartalmú szavazata szükséges.
(7) Minősített többség szükséges az alábbi ügyek eldöntéséhez:
a./ rendeletalkotás,
b./ képviselő-testület szervezetének kialakítása és működésének meghatározása, továbbá a hatáskörébe utalt választás, kinevezés, vezetői megbízás,
c./ önkormányzati társulás létrehozása, megszüntetése, abból történő kiválás, a társulási megállapodás módosítása, társuláshoz, érdekképviseleti szervezethez való csatlakozás, abból történő kiválás,
d./ megállapodás külföldi önkormányzattal való együttműködésről, nemzetközi önkormányzati szervezethez való csatlakozás, abból történő kiválás,
e./ intézményalapítás, intézmény átszervezése és megszüntetése,
f./ helyi népszavazás kiírása, kitüntetések, címek adományozása, megfosztás,
g./ település jogi státuszát érintő ügyek,
h./ önkéntes feladatvállalás, vagyonrendeletben meghatározott mértékű önkormányzati vagyonnal való rendelkezés.
i./ vállalkozásban való részvétel,
j./ alapítvány létrehozása és közérdekű kötelezettségvállalás tétele,
k./ helyi adó megállapítása,
l./ településrendezési terv jóváhagyása,
m./ önkormányzati hitelfelvétel, kezességvállalás, kötvénykibocsátás, önkormányzati ingatlan jelzáloggal való megterhelése
n./ személyes érintettség miatt képviselő döntésből való kizárása, képviselőt érintő összeférhetetlenség, méltatlanság megállapítása, a képviselői megbízatás megszűnéséről való döntés valamint 10. § (2) bekezdés c.) pontja szerinti zárt ülés elrendelése,
o./ a polgármester ellen fegyelmi eljárás elrendelése, fegyelmi és anyagi felelősség érvényesítése,
p./ a képviselő-testület feloszlásának kimondása megbízatásának lejárta előtt,
q./ keresetindítás sorozatos törvénysértő tevékenység vagy mulasztás miatt, a polgármester ellen.

A szavazás módja

18. § A képviselő-testület döntéseit nyílt szavazással – kézfeltartással - vagy a (3) bekezdésben meghatározott esetekben név szerinti szavazással –hozza, vagy a 9. § (2) bekezdésében meghatározott esetekben bármely képviselő indítványára minősített többséggel elhatározhatja titkos szavazás tartását. Törvényben meghatározott esetekben titkos szavazást kell tartani.

Nyílt szavazás során a polgármester szavazásra bocsátja a határozati javaslatot ,a képviselők - ha a szavazástól nem tartózkodnak - minden esetben kézfeltartással jelezve „igen”-nel vagy „nem”-mel szavaznak.
A polgármester megállapítja a képviselő-testület döntésének eredményét.
A képviselő-testület esetenként név szerinti szavazást is elrendelhet. A név szerinti szavazást a települési képviselők egynegyedének indítványára el lehet rendelni.
A név szerinti szavazás elrendeléséről a képviselő-testület dönt.
(4) Név szerinti szavazást kell tartani:
a./ ha azt jogszabály előírja,
b./ a képviselő-testület feloszlásának kimondásáról,
c./ ha a polgármester vagy a jegyző indítványozza, illetőleg bármely bizottság kéri.
d./ korlátozottan forgalomképes törzsvagyon elidegenítéséhez,
e./ intézmény megszüntetéséhez.
(5) Név szerinti szavazás esetén az ülés levezető elnöke szavazásra bocsátja a határozati javaslatot, jegyző ABC sorrendben felolvassa névsort, a képviselő „igen”-nel vagy „nem”-mel szavaz, vagy tartózkodhat. A jegyzőkönyvvezető a szavazatokat név szerint rögzíti a jegyzőkönyvben.
A szavazás eredményét az elnök állapítja meg és ismerteti.
(6) A titkos szavazás külön helyiségben, borítékba helyezett szavazólapon, urna igénybevételével történik.
(7) A szavazásnál háromtagú szavazatszámláló bizottság jár el, amelynek tagjait a polgármester javaslatára a képviselő-testület választja meg tagjai sorából.
(8) A titkos szavazással kapcsolatos teendőket az Ügyrendi Bizottság látja el.
(9) A titkos szavazásról külön jegyzőkönyv készül, mely tartalmazza:
a) a szavazás helyét, napját,
b) a lebonyolítást végző bizottsági tagok nevét és tisztségét,
c) a szavazás során felmerült körülményeket és
d) a szavazás eredményét.

Rendelet-alkotás

19. § (1) A képviselő-testület feladatkörében eljárva a törvény által nem szabályozott helyi társadalmi viszonyok rendezésére, illetve törvényben kapott felhatalmazás alapján önkormányzati rendeletet alkot.

(2) A rendeletek alkotását kezdeményezheti:

- a polgármester,
- a települési képviselők,
- a képviselő-testület bizottsága,
- a jegyző
(3) A kezdeményezést a polgármesternél kell benyújtani. A polgármester - a jegyző bevonásával - a kezdeményezést, majd a tervezetet a képviselő-testület elé terjeszti. A rendeletalkotásra irányuló eljárás – az ebben a fejezetben foglalt eltérésekkel –megegyezik az előterjesztés szabályzati követelményeivel.
A képviselő-testület állást foglalhat a rendelet tervezetének elkészítéséről, főbb elveiről,meghatározhatja az előkészítés menetét. A szakmai előkészítés a jegyző feladata.
A rendelet-tervezet elkészítése:
A képviselő-testület – a lakosság szélesebb körét érintő rendeletek előkészítésénél – elveket, szempontokat állapíthat meg, a tervezetet a jegyző készíti el.
A tervezet véleményezése:
Polgármester – a jegyző véleményének meghallgatása után – egyes rendelet-tervezeteknek érdemi vita előtti közmeghallgatásra bocsátását kezdeményezheti.
(7) A tervezet képviselő-testület elé terjesztése és elfogadása
a. a jegyző előkészítést és véleményezést követően a rendelet-tervezetet indoklással együtt a képviselőtestület elé terjeszti, egyidejűleg tájékoztatja a testületet az előkészítés és véleményezés során felvetett, de a tervezésben nem szereplő javaslatokról is, utalva a mellőzés indokaira.
b. a rendelet hiteles végleges szövegét a jegyző szerkeszti meg. Az önkormányzati rendeletet a polgármester és a jegyző írja alá.
c. az önkormányzati rendeleteket külön-külön – naptári és elejétől kezdődően folyamatos sorszámmal és évszámmal kell ellátni.
(8) Az önkormányzati rendelet kihirdetésének helyben szokásos módja :
a. a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel közszemlére tétel.
(9) A rendelet helyben szokásos (6) bekezdésben írt kihirdetés mellett a képviselő-testület rendeleteit közzé teszi a Drávaiványi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján. is Egyéb közzétételi mód a plakát, szórólap formában történő megjelentetés.
(10) A jegyző gondoskodik a rendelet kihirdetéséről.
A kifüggesztéssel közszemlére tétel időtartama 8 nap, a közzététel a fenti helyeken azonos időpontban történik.
A rendelet irattári példányára kötelező feljegyezni a közszemlére tétel és a levétel napját.
(11) Az önkormányzati rendeletek végrehajtása és hatályosulása:
a. az önkormányzati rendeletek végrehajtására kötelezettek tájékoztatást adnak a végrehajtás helyzetéről, és fontosabb tapasztalatairól,
b. a jegyző gondoskodik a hatályos önkormányzati rendeletek felülvizsgálatáról. Ennek eredményeiről előterjesztést készít a képviselőtestület számára.
c. a jegyző köteles a hatályos önkormányzati rendeletek jegyzékét naprakész állapotban vezetni, szükség esetén kezdeményezi a rendeletek módosítását, illetőleg hatályon kívül helyezését.

Jegyzőkönyv

20. § (1) A képviselő-testület üléséről 2 példányban jegyzőkönyvet kell készíteni, amely hiánytalanul tartalmazza a Mötv. 52. § (1) bekezdésében foglaltakat. Szó szerinti jegyzőkönyvet kell készíteni név szerinti szavazáskor, illetve ha a képviselő-testület így határoz.

A jegyzőkönyv elkészítéséről a jegyző gondoskodik.
A jegyzőkönyvhöz mellékelni kell a meghívót, az írásos előterjesztéseket, az elfogadott rendeleteket, s az eredeti példányokhoz a jelenléti ívet és az írásban, az ülés előtt beadott interpellációkat.
(3) A képviselő-testület ülésének jegyzőkönyvét a polgármester és a jegyző írja alá.
A jegyzőkönyvet a jegyző 15 napon belül köteles a Baranya Megyei Kormányhivatal részére megküldeni a TFIK NJT elektronikus felületen.
(4) A tanácskozás - jegyzőkönyv mellett - hangszalagon és videofelvételen is rögzíthető, amelyet a polgármester őriz és eseti felhasználásáról, kiadásáról is dönt.
(5) A jegyző gondoskodik a jegyzőkönyvek és mellékleteik eredeti példányainak, éves bontásban elkülönített, egységes lefűzéséről.

21. § A választópolgárok a zárt ülés kivételével betekinthetnek:

a./ a képviselő-testület előterjesztéseibe és az ülések jegyzőkönyveibe. Ennek érdekében az ülés teljes anyagát a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal, e feladat ellátására, a jegyző által megbízott dolgozónál kell elhelyezni;
b./ A választópolgárok a jegyzőkönyvi anyagokat előre egyeztetett időpontban a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalban, ügyfélfogadási időben tanulmányozhatják;
c./ A választópolgár írásbeli kérelmére, az általa megjelölt jegyzőkönyvi oldalakat a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal, 15 napon belül hiteles másolatban elkészíti és megküldi vagy átadja az állampolgárnak.
A választópolgár a másolatkészítéssel ténylegesen felmerült költséget fizeti meg.
d./ A zárt ülésről külön jegyzőkönyvet kell készíteni, amelybe csak a zárt ülésen részvételre, valamint a jogszabály alapján betekintésre jogosultak tekinthetnek bele, az Adatvédelmi Szabályzat előírásainak megfelelően.
A zárt ülésbe való betekintésre vonatkozóan külön nyilvántartást kell vezetni, amely tartalmazza a betekintő adatait, a betekintés jogcímét és időpontját.

22. § A képviselő-testület határozatáról az ülést követő 8 napon belül jegyzőkönyvi kivonatot kell küldeni a döntések végrehajtásában érdekelt személyeknek, szerveknek.

A jegyzőkönyvi kivonatok megküldéséről a jegyző gondoskodik.
(1) A képviselő-testület döntéseiről a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal betűrendes és határidős nyilvántartást vezet, év elejétől kezdődően folyamatos sorszámozással.

Különös működési szabályok

23. §

A./ A L A K U L Ó Ü L É S.

(1) Az alakuló ülést a választás eredményének jogerőssé válását követő tizenöt követő 15 napon belül a polgármester hívja össze és vezeti.
Az alakuló ülés meghallgatja a választási bizottság jelentését, majd hitelesíti a képviselők mandátumát, ezt követően a képviselők esküt tesznek.
(2) Ezt követően a polgármester leteszi az esküt a képviselő-testület előtt, amely dönt a polgármester javadalmazásáról. A képviselő-testület az alakuló vagy az azt követő ülésen a Mötv. szabályai szerint megalkotja vagy felülvizsgálja e rendeletét, a polgármester előterjesztése alapján megválasztja a bizottságok tagjait, az alpolgármestert, dönt ezen személyek illetményéről, tiszteletdíjáról.
A további napirendről a polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület dönt.

24. §

B./ E G Y Ü T T E S K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T I Ü L É S .

Az együttes képviselő-testületi ülést bármely polgármester kezdeményezésére össze kell hívni.
Az együttes képviselő-testület működésével (összehívás, előkészítés, ülés vezetése stb.) kapcsolatos feladatokat a sellyei polgármester látja el.
A képviselő-testületek testületenként külön-külön hoznak határozatot.
III. Fejezet

LAKOSSÁGI FÓRUMOK

25. § A képviselő-testület évente legalább egyszer közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat terjeszthetnek elő. Az elhangzott javaslatra, kérdésre a közmeghallgatáson vagy legkésőbb tizenöt napon belül választ kell adni.

A lakossági érdekek feltárása és egyeztetése, az igények megismerése és figyelembe vétele végett a képviselőtestület jelöli meg munkatervében, illetve egyedi döntéssel azokat a feladatokat, amelyeket közmeghallgatásra kell bocsátani.
A közmeghallgatásra bocsátható napirendek:
- a településfejlesztés főbb irányai,
- egyes kiemelt jelentőségű szolgáltatások helyzete,
- alapvető intézmények ( óvoda, eü.ellátás) működése,
- utcanév és közterület elnevezés,
- emlékmű állítás,
- adórendelet-tervezet vitája,
- jogi státusz megváltoztatásával kapcsolatos javaslat.
A közmeghallgatás időpontját az ülést megelőző 5 nappal meg kell hirdetni, a településen működő szerveket külön is értesíteni kell.
A közmeghallgatás szervezése a polgármester feladata.
Az ülés lefolyása:
a./ az előterjesztő szóban tart ismertetést,
b./ a polgármester vagy az általa megkért közviselő, vagy hivatali dolgozó kiemeli, rögzíti a főbb vitapontokat, a döntésre érett kérdéseket,
c./ elsőként a lakosság köréből megjelentek kapnak szót,
d./ ezt követően a képviselők mondják el hozzászólásaikat, amely során lehetővé kell tenni, hogy az abban érintett állampolgár nyomban reagálhasson.
e./ ezt követően kell kialakítani egy közös, egységes álláspontot.
A közmeghallgatásról a képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvére vonatkozó szabályokat megfelelően kell alkalmazni.
IV. Fejezet

A TELEPÜLÉSI KÉPVISELŐ

26. § (1) A képviselő főbb jogai:

a.) részt vehet a képviselő-testület döntéseinek előkészítésében, végrehajtásuk megszervezésében és ellenőrzésében,
b.) kezdeményezheti, hogy a képviselő-testület vizsgálja felül a polgármesternek, a képviselő-testület által átruházott önkormányzati ügyben hozott döntését,
c.) sürgős, azonnali intézkedést igénylő közérdekű ügyben kezdeményezheti a polgármesteri hivatal intézkedését,
d.) joga van a képviselő-testület által megállapított juttatást igénybe venni.
(2) A települési képviselők a képviselői és bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló rendeletben meghatározott tiszteletdíjra jogosultak.
(3) A települési képviselőt a polgármester és a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói soron kívül kötelesek fogadni és igénye alapján legkésőbb 3 napon belül a szükséges felvilágosítást, adatot stb. megadni.
(4) A települési képviselők nevét a 2.számú függelék tartalmazza.

27. § (1) A települési képviselő köteles:

- tevékenyen részt venni a testület és a bizottságok munkájában,
- olyan magatartást tanúsítani a köz- és a magánéletben, amely méltóvá teszi a választók bizalmára,
- felkérés alapján részt venni a testületi ülés előkészítésében, valamint a különböző vizsgálatokban,
- előzetesen bejelenteni, ha a képviselő-testületi ülésen, vagy a bizottsági ülésen való részvételben, illetve egyéb megbízatásának teljesítésében akadályoztatva van,
- a tudomására jutott állami szolgálati titkot megőrizni. A titoktartási kötelezettsége megbízásának lejárta után is fennáll.
- kapcsolatot tartani a választópolgárokkal és a helyi szervekkel, intézményekkel, illetve a különböző önszerveződő lakossági közösségekkel,
- a települési képviselő köteles a vele szemben fennálló összeférhetetlenségi okot bejelenteni a polgármesternek, illetve a 2000. évi XCVI. törvény 8. §. (2) bekezdése szerint eljárni;
- köteles a 2000. évi XCVI. törvény 10/A. §. előírásai szerint vagyonnyilatkozatot tenni.
(2) Igazolt távollétnek kell tekinteni a távollétet, ha azt a képviselő előzetesen bejelentette, vagy annak okát utólag igazolja.
(3) A képviselő-testület a kötelezettségeit megszegő képviselő megállapított tiszteletdíját legfeljebb 25%-kal, maximum 12 havi időtartamra csökkentheti, illetőleg természetbeni juttatását ugyanilyen időtartamra megvonhatja. Ismételt kötelezettségszegés esetén a csökkentés, illetve a megvonás újra megállapítható.
Kötelezettségszegésnek minősül különösen:
ha a képviselő a képviselő-testületi ülésen nem vesz részt és hiányzását előzetesen a polgármesternél nem menti ki
a képviselő-testület határozatába foglalt megbízást nem hajtja végre.
személyes érintettségét nem jelenti be
A kötelezettségszegés tényéről és szankciójáról bármely képviselő indítványára a képviselő-testület dönt.
V. Fejezet

A KÉPVISELŐ_TESTÜLET BIZOTTSÁGAI

28. § A bizottságok általános feladata a képviselő-testület döntéseinek előkészítése, a döntések végrehajtásának szervezése, ellenőrzése.

A képviselő-testület döntési jogot adhat bizottságainak, önkormányzati rendeletben hatósági jogkör állapíthat meg részükre.
A képviselő-testület állandó és ideiglenes bizottságokat választ. Az állandó bizottság elnökét és tagjainak több, mint a felét a települési képviselők közül kell választani. A bizottságokba a képviselő-testület külsős tagokat is választhat, akiknek bizottsági jogosítványa megegyezik a bizottság képviselő tagjaival. A település polgármestere, alpolgármestere illetőleg a polgármesteri hivatal dolgozója nem lehet bizottság elnöke vagy tagja.
A képviselő-testület meghatározott kérdés megvizsgálására, javaslat kidolgozására ideiglenes bizottságot választhat. Az ideiglenes bizottság feladatát és megbízatásának terjedelmét a képviselő-testület esetenként határozza meg.
A bizottságok működési rendjüket maguk állapítják meg, ügyviteli feladataikat a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal látja el. A bizottságok üléseiről jegyzőkönyvet kell készíteni, melyről - a hivatal bizottság patronálására kijelölt dolgozója segítségével - a bizottság elnöke gondoskodik.
A bizottság összehívására, működésére , nyilvánosságára, határozatképességére és határozathozatalára, döntésének végrehajtására , a tagjainak kizárására, , a bizottság üléséről készült jegyzőkönyv tartalmára a képviselő-testületre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy a kizárásról a bizottság dönt és a jegyzőkönyvet a bizottság elnöke és egy tagja írja alá.

29 .§.

(1) A képviselő-testület által létrehozott állandó Bizottság: Ügyrendi Bizottság, tagjainak száma 3 fő, melyből 2 fő képviselő, egy fő külső tag.
(2) Az Ügyrendi Bizottság hatásköre:
a.) A 2000.évi XCVI.tv. 10/A. §-ában meghatározottak szerint nyilvántartja, ellenőrzi és kezeli vizsgálja a polgármesteri és képviselői vagyonnyilatkozatokat ,
b.) A 2000.évi XCVI.tv. 9. § (2) és (3) bekezdésében írtak szerint kivizsgálja az összeférhetetlenség megállapítására irányuló kezdeményezést,
c.) állást foglal ügyrendi kérdésekben
d.) lebonyolítja a titkos szavazást
e.) javaslatot tesz a polgármester és az alpolgármester tiszteletdíjára
(3) Az ideiglenes bizottság feladatát és megbízatásának terjedelmét a képviselő-testület esetenként határozza meg.
(4) Az alpolgármester választásra irányuló titkos szavazás lebonyolítására a képviselő-testület tagjai közül 3 tagú ideiglenes szavazatszámláló bizottságot választ. A bizottság tagjaira bármely képviselő javaslatot tehet. A bizottságnak nem lehet tagja a polgármester és a polgármester által alpolgármesternek javasolt személy. A bizottság tagjai közül elnököt választ.
A bizottság feladata a szavazólapok előkészítése, szavazólapok gyűjtésére szolgáló urna ellenőrzése, a szavazás lebonyolítása, szavazatok összesítése és a szavazatok számszerű eredményének ismertetése.

30. § A bizottság összehívásáról, levezetéséről a bizottság elnöke gondoskodik.

Az elnök akadályoztatása esetén a bizottság az ülés levezetésére saját képviselő tagjai közül eseti levezető elnököt választ.
Össze kell hívni a bizottságot, ha azt a képviselő-testület elrendeli, valamint a képviselő-testületi ülés összehívásának kezdeményezésére jogosultak indítványára. A bizottság munkájában való részvételkor a képviselőkre vonatkozó kizárási okok, eljárások és körülmények értelemszerűen vonatkoznak a bizottság tagjaira is.
A bizottság munkájába esetenként külső szakértőket is bevonhat. A szakértőket a bizottság indítványára a polgármester kéri fel.
A bizottságok működésükről kötelesek a képviselő-testület előtt beszámolni. A bizottság elnöke gondoskodik az írott és elektronikus sajtó tájékoztatásáról, a bizottság által hozott döntések és egyéb jelentős információk tárgyában.
VI. Fejezet

POLGÁRMESTER, ALPOLGÁRMESTER, JEGYZŐ

Polgármester

31. § Drávaiványi község polgármestere megbízatását társadalmi megbízatásban látja el, foglalkoztatási viszonyára az 1994. évi LXIV. törvény, valamint a tárgykörben alkotott helyi rendelet vonatkozó rendelkezdéseit kell alkalmazni.

A polgármester:
a. biztosítja az önkormányzat demokratikus működését, tevékenységének széleskörű nyilvánosságát, képviseli az Önkormányzatot,
b. feladata a településfejlesztés, a közszolgáltatások szervezése,
c. segíti a települési képviselők, bizottságok munkáját, rendszeresen kapcsolatot tart vezetőtársaival, ellátja őket a napi munkához szükséges információkkal,
d. együttműködik a társadalmi szervezetekkel, a lakosság önszerveződő közösségeivel, szervezi az együttműködést a térségi önkormányzatokkal, ellátja a társulások szervezetében rábízott feladatokat,
e összehívja és vezeti a képviselő-testület üléseit, gondoskodik a képviselő-testületi döntések végrehajtásáról,
- ellátja az önkormányzati, valamint államigazgatási feladatait, az utóbbi tekintetében a közszolgálati szabályok szerint felelős.
- A polgármester további feladatait és hatásköreit, valamint hatósági hatásköreit törvény, vagy annak felhatalmazása alapján kormányrendelet állapítja meg. Ezeket az SZMSZ mellékleteként kezelt kiadvány tartalmazza.
- gyakorolja a képviselő-testület által az 1. sz. mellékletben meghatározott átruházott hatásköröket.
- minden héten hétfőn és pénteken 8.00-12.00 óráig fogadónapot tart.
A polgármester további feladatait és hatásköreit, valamint hatósági hatásköreit törvény, vagy annak felhatalmazása alapján kormányrendelet állapítja meg.

32. § (1) A polgármester tekintetében a képviselő-testület gyakorolja a munkáltatói jogokat és a vonatkozó törvényi előírások által meghatározott kereteken belül megállapítja a polgármester illetményét.

(2) A polgármester sorozatos törvénysértő tevékenysége, mulasztása miatt, továbbá vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége szándékos elmulasztása vagy a valóságnak nem megfelelő teljesítése esetén a képviselő-testület – minősített többséggel hozott határozata alapján – keresetet nyújthat be a polgármester ellen a helyi önkormányzat székhelye szerint illetékes közigazgatási és munkaügyi bírósághoz a polgármester tisztségének megszüntetése érdekében. Egyidejűleg kérheti a polgármesternek e tisztségéből történő felfüggesztését is.

(3) A polgármester ellen fegyelmi eljárást kezdeményezhet képviselő, bizottság vagy a megyei kormányhivatal vezetője, a fegyelmi ügyét vizsgáló bizottság vizsgálja ki és terjeszti döntésre a képviselő-testület elé.

Polgármester tisztségének megszűnése esetén a tisztség megszűnését követő nyolc munkanapon belül írásban foglaltan átadja munkakörét az új polgármesternek, ennek hiányában az alpolgármesternek, ezek hiányában az ügyrendi bizottság elnökének.

Alpolgármester

33. § Drávaiványi község Képviselő-testülete – saját tagjai közül, a polgármester javaslatára, titkos szavazással – megbízatásának időtartamára egy társadalmi megbízatású alpolgármestert választ.

Az alpolgármester a polgármester irányításával, az általa meghatározott munkamegosztás szerint látja el feladatait.
Az alpolgármesternek a polgármester által meghatározott feladatköre az alábbi:
a)a testületi ülések működési feltételeinek megteremtésében való részvétel,
b) képviselők és a bizottsági tagok munkájának segítése,
c) közreműködés a testületi döntések tervezeteinek elkészítésében,
d)közreműködés a döntések végrehajtásának megszervezésében, ellenőrzésében,
e)együttműködés a társadalmi szervezetekkel, különösen a lakosság önszerveződő közösségeivel.
Az alpolgármester részére a képviselő-testület az 1994. évi LXIV. tv. által meghatározott keretek közt tiszteletdíjat és költségátalányt állapíthat meg.
Alpolgármester fogadóórája : minden héten hétfőn 9-12 óráig, helye : Sósvertike Polgármesteri Hivatal .
J e g y z ő

34. § A jegyző önkormányzat működésével összefüggő fő feladatai:

a./ gondoskodik az önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzatok működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról, ellátja az ezzel összefüggő szervezési és ügyviteli teendőket,
b./ a polgármester irányításával előkészíti a képviselő-testületi ülések elé kerülő elő-terjesztéseket,
c./ döntésre előkészíti a polgármester hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyeket, dönt azokban a hatósági ügyekben, melyeket a polgármester ad át,
d./ tájékoztatást ad a polgármesternek, testületnek, bizottságoknak az önkormányzat munkáját érintő jogszabályokról,
e./ tájékoztatja a képviselő-testületet a hivatal munkájáról, az ügyintézésről,
f./ jelzi a képviselő-testületnek, a bizottságnak és a polgármesternek a nemzetiségi önkormányzatoknak és önkormányzati intézményeknek, ha döntésüknél vagy működésükben jogszabálysértést észlel,
g./ szervezi a hivatal dolgozóinak továbbképzését,
A jegyző tanácskozási joggal vesz részt a képviselő-testület és a bizottságok ülésén.
A jegyző vezeti a közös önkormányzati hivatalt.

A jegyző főbb feladatai:

35. § Gyakorolja a munkáltatói jogokat a közös önkormányzati hivatal köztisztviselői és munkavállalói tekintetében, továbbá gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat az aljegyző tekintetében; figyelemmel a polgármester egyetértési jogára a közös önkormányzati hivatal valamennyi köztisztviselője, alkalmazottja kinevezésére, bérezésére, vezetői megbízására, felmentésére és jutalmazására vonatkozóan.

szabályozza a közös önkormányzati hivatal az ügyrendjét, munkarendjét, meghatározza a kiadmányozás rendjét,
(3) gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról,
(4) dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási ügyekben, illetve dönt azokban a hatósági ügyekben, amelyeket a polgármester ad át, valamint dönt a hatáskörébe utalt önkormányzati és önkormányzati hatósági ügyekben,
(5) döntésre előkészíti a polgármester hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyeket,
(6) jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek , ha döntésük, működésük jogszabálysértő,
(7) Évente beszámol a képviselő-testületnek a hivatal működéséről.
(8) A jegyző a hivatalban minden második hét kedden 8-12 óráig fogadóórát tart.

36. § A jegyzőt – tartós távolléte vagy akadályoztatása esetén – az aljegyző; az aljegyzői tiszt betöltetlensége vagy az aljegyző tartós távolléte illetve akadályoztatása esetén a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Drávafoki kirendeltségének vezetője helyettesíti.

37. § A jegyző helyettesítésére, az általa meghatározott feladatok ellátására a polgármester a jegyző javaslatára határozatlan időre aljegyzőt nevez ki. Az aljegyző a jegyző irányítása alapján, az általa meghatározott munkamegosztás szerint végzi munkáját.

Közös Önkormányzati hivatal

38. § (1) Drávaiványi község Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására

„Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal”

elnevezéssel egységes hivatalt tart fenn.
(2) A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal jogi személyiséggel rendelkező, önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv. A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal létrehozására vonatkozó megállapodás e rendelet 3. számú mellékletét képezi.
(3) A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal a képviselő-testület szerve, hatásköre a képviselő-testület, annak bizottságai, a polgármester, valamint a jegyző hatáskörébe utalt, és általuk a hivatalra bízott feladatok ellátására terjed ki.

39. § (1) A Sellyei Közös önkormányzati Hivatal az alábbi szervezeti egységekre tagozódik:

a) Jegyző

b) Aljegyző

c) Nemzetiségi referens

d) A KÖH Drávafoki Kirendeltsége: Drávafok, Bogdása, Markóc vonatkozásában hatósági,- szociális ügyek, pénzügyi-gazdálkodási feladatok, intézményi gazdálkodási feladatok ellátása, illetve a kirendeltség önkormányzati vonatkozásában közmunkaprogramok szervezése, koordinálása, ügyintézése

e) A KÖH Felsőszentmártoni Kirendeltsége: Felsőszentmárton, Drávakeresztúr, Drávasztára vonatkozásában hatósági,- szociális ügyek, pénzügyi-gazdálkodási , adóügyi feladatok, intézményi gazdálkodási feladatok ellátása, illetve a kirendeltség önkormányzati vonatkozásában közmunkaprogramok szervezése, koordinálása, ügyintézése

f) Hatósági és Szociális Osztály: Szociális és igazgatási feladatok, ügyfélszolgálat

g) Településüzemeltetési és Fejlesztési Osztály, településüzemeltetés, beruházások és pályázati projektek. Közterület-felügyelet, közmunkaprogramok szervezése, koordinálása, ügyintézése

h) Pénzügyi Osztály: Költségvetés-gazdálkodás, intézményfelügyelet, adóügyek.

A KÖH szervezeti ábrája:
(3) A hivatal feladatait - a képviselő-testület döntéseit és a jegyző javaslatait figyelembe véve – az irányítói jogot gyakorló Sellye Város Önkormányzat polgármestere határozza meg. A hivatal belső tagozódását, munkarendjét és az ügyfélfogadás rendjét a Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza.
(4) A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal létszámkerete megegyezik a Közös Önkormányzati Hivatal fenntartására kötött megállapodásban foglaltakban írt létszámmal.

40. § (1) A jegyző évente írásban beszámol a hivatal működéséről a képviselő-testületnek és tájékoztatást ad a közös hivatalt létrehozó megállapodásban résztvevő önkormányzatok képviselő-testületeinek is.

(2) A jegyző a közös önkormányzati hivatal székhelyén minden szerdán 8 - 12 óráig fogadónapot tart.

41. § A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal legfontosabb feladatairól, felépítéséről, irányításáról, vezetéséről, működési rendjéről, kapcsolatairól és koordinációjáról szóló legfontosabb szabályokat, valamint a közös önkormányzati hivatal szabályzatait a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata illetve annak függelékei tartalmazzák.

VII. Fejezet

TÁRSULÁSOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

42. § rávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testülete más képviselő-testületekkel egy vagy több önkormányzati feladat-és hatáskör valamint a polgármester és a jegyző államigazgatási feladat-és hatáskörének hatékonyabb, célszerűbb ellátására jogi személyiséggel rendelkező - társulásokat hozhat létre. A társulások mellett említést kell tenni az önkormányzat fontos együttműködési kapcsolatairól, amelyeket külön megállapodások hoznak létre és szabályoznak.

(2) Drávaiványi község Önkormányzata az alábbi társulásokban és együttműködésekben vesz részt:

a) Társulások:
aa)Sellyei Kistérségi Többcélú Társulás
ab) Sellye Térségi Intézményi Társulás: a Társulás által fenntartott Ormánsági Tücsök Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha intézmény keretében gondoskodik a mini bölcsődei ellátás, az óvodai nevelés feladatellátásról és gyermekétkeztetésről;
ac) Mecsek-Dráva Szilárd Hulladéklerakó Önkormányzati Társulás
ad) Sellyei Kistérségi Ivóvíz-minőség Javító Önkormányzati Társulás.
b) Együttműködések:
ba) a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalt létrehozó megállapodás (Sellye, Drávaiványi, Kákics, Marócsa, Okorág, Sósvertike, Drávafok, Bogdása, Markóc, Drávasztára, Drávakeresztúr és Felsőszentmárton önkormányzataival közösen),
bb) Sellye Város önkormányzati intézmények és intézményi ellátások (szolgáltatások) közös finanszírozása, igénybevétel esetén, megállapodás alapján,
bc) esetenként meghatározott közös feladatok ellátása végett együttes testületi ülések.
(3) A polgármester évente egyszer, önálló napirendi pont keretében beszámol a Képviselő-testületnek az egyes Társulásokban végzett tevékenységéről.
VIII. Fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSE, GAZDÁLKODÁSA ÉS VAGYONA

A költségvetés

43. § Az önkormányzat a Mötv. alapján kötelező és önként vállalt feladatok ellátásáról gondoskodik, közszolgáltatásokat nyújt. Saját tulajdonnal rendelkezik és költségvetési bevételeivel, kiadásaival önállóan gazdálkodik.

Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

44. § A képviselő-testület költségvetését évente rendeletben állapítja meg.

A költségvetés összeállításának részletes szabályait az Államháztartásról szóló törvény és kormányrendelet, az állami hozzájárulás mértékét és a finanszírozás rendjét az állami költségvetés határozza meg.
A költségvetési évet követően a polgármester zárszámadási rendeletet terjeszt a képviselő-testület elé.
A költségvetés elfogadása kétfordulós tárgyalással történik:
a./ Az első forduló főbb szempontjai:
- az Országgyűlés által megállapított normatívák, helyi adók és egyéb számítási adatok alapján a bevételek számbavétele, a kötelező és önként vállalt feladatok, beruházások és fejlesztések kiadási keretösszegének meghatározása,
- közös finanszírozású intézmények és szolgáltatások előirányzatainak részletes kimunkálása,
b./ Második fordulóban
az a./ pont ismeretében és széleskörű előzetes vélemény, felmérés, egyeztetés után a testület ülésén elfogadja részletes költségvetését, költségfelosztási tervét, megalkotja a költségvetésről szóló rendeletet.
(4) A költségvetés tervezetében először a törvényben előírt kötelező önkormányzati feladatok megvalósításának módozatait kell kimunkálni, majd ezt követi az önként vállalt feladatok számbevétele. A feladatok forrásait és kiadásait az egységes költségvetési rendelet elkülönítetten tartalmazza.
(5) A költségvetési és zárszámadási rendelet tervezetet a polgármester terjeszti a képviselőtestület elé.

45. §

Az önkormányzat gazdálkodása

46. § (1) A képviselő-testület saját gazdálkodása és intézményei pénzügyi ellenőrzéséről az alábbiak szerint gondoskodik:

a./ belső ellenőrzéssel, megfelelő képesítésű ellenőr útján (a belső ellenőr által készített éves ellenőrzési terv alapján végzett vizsgálatokkal;
b./ esetenként külső szakértő bevonásával.
A képviselő-testület folyamatosan figyelemmel kíséri a költségvetési bevételek alakulását, a vagyonváltozás, (növekedés vagy csökkenés) alakulását, értékeli az előidéző okokat és szükség esetén haladéktalanul megteszi a kellő intézkedéseket a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás biztosítására

Az önkormányzat vagyona

47. § Az önkormányzat vagyona a tulajdonából és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogokból áll, amelyek az önkormányzati feladatok és célok ellátását szolgálják. A képviselő-testület az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról külön rendeletet alkot.

(2) Az önkormányzat vagyonának csoportosítása - a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvénynek megfelelően – a következő. Az önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll. A törzsvagyon részei: a kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló, a korlátozottan forgalomképes, és a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyonelemek.

A korlátozottan forgalomképes vagyon felett rendelkezni az alábbiak szerint lehet
- ha az önkormányzat feladat- és hatáskör ellátását vagy a közhatalom gyakorlását szolgáló korlátozottan forgalomképes vagyontárgy más módon gazdaságosan helyettesíthető vagy szükségtelenné vált,
- a vagyontárgyat előzetesen fel kell értékeltetni szakértővel,
- a döntés név szerinti szavazással történik.
IX. Fejezet

Helyi népszavazás

48. § A helyi népszavazást a drávaiványi választópolgárok 20 %-a kezdeményezhet.

49. § A helyi népszavazásra vonatkozó részletes rendelkezéseket a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény 32. § - 60. §-a tartalmazza.

50. §

51. §

52. §

X. Fejezet

A települési és a nemzetiségi önkormányzat együttműködése

53. § (1) Drávaiványi Község Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségi ügyek ellátása körében biztosítja a nemzetiségi jogok érvényesülését, ennek keretében együttműködik a Drávaiványi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal.

(2) A képviselő-testület a települési nemzetiségi önkormányzat képviselő-testülete kezdeményezésére - a nemzetiségek jogairól szóló törvény értelmében - a nemzetiségek ügyeivel foglalkozó bizottságot hoz létre, vagy a feladattal megbízza valamely bizottságát.

(3) A képviselő-testület elősegíti a nemzetiségi önkormányzatok törvényben biztosított

(pl. kezdeményezési- vagy egyetértési) jogainak jogszerű gyakorlását.
(4) A települési nemzetiségi önkormányzat kezdeményezési, javaslattételi, véleményezési és egyetértési jogait a nemzetiségek jogállásáról szóló törvényben meghatározottak szerint gyakorolja.
(5) A települési nemzetiségi önkormányzatot véleményének kifejtésére, illetve egyetértésének megadására a polgármester írásban hívja fel.
(6) A települési nemzetiségi önkormányzat kezdeményezését, javaslatát, véleményét, egyetértését a polgármesterhez juttatja el, amelyet a Képviselő-testületi ülésen kapcsolódó előterjesztés tárgyalásakor vagy önálló előterjesztésben ismertetni kell.

54. §

Együttműködés a Drávaiványi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

(1) Drávaiványi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nektv. 80. §. (1) bekezdése alapján - a rendelkezésére álló anyagi eszközök arányában biztosítja – az éves önkormányzati költségvetési rendelet keretein belül – a Roma Nemzetiségi Önkormányzat részére a működéséhez szükséges feltételeket, az alábbiak szerint:
a) z Önkormányzat havonta harminckét órában ingyenesen biztosítja a Nemzetiségi Önkormányzat az üléseinek illetve közmeghallgatásainak, fórumainak lebonyolításához szükséges helyiséget a 7960 Drávaiványi Kossuth Lajos utca 30. szám alatti épületben, a feladat ellátására alkalmas, irodabútorral berendezett, számítógéppel, működő internet kapcsolattal ellátott irodai helyiségében és az emeleti tárgyalóteremben. A teremhasználati igényt minden hónapban legkésőbb 15 nappal korábban egyeztetni kell az elnöknek a jegyzővel, vagy az általa kijelölt személlyel.
b) A képviselő-testület a közös hivatalon keresztül biztosítja a Nemzetiségi Önkormányzat testületi üléseinek előkészítésével, megtartásával, a született döntések végrehajtásával, s annak ellenőrzésével kapcsolatos gépelési, sokszorosítási, levelezési, iktatási, nyilvántartási, postai, kézbesítési feladatok ellátását, így különösen: testületi ülések előkészítése, meghívók, előterjesztések, jegyzőkönyvek, hivatalos levelezés előkészítése és postázása, lakosság értesítése, szórólapok kihordása
c) A Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületi ülésein, közmeghallgatásán a jegyző, illetve megbízásából az aljegyző, kirendeltség vezető és a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal témafelelősei részt vesznek. Jegyző az aljegyző és a kirendeltség vezető útján látja el a nemzetiségi önkormányzat törvényességi felügyeletét, ennek keretében megbízottak jelzik, amennyiben törvénysértést észlelnek a nemzetiségi önkormányzat testületi ülésein.
d) A nemzetiségi önkormányzat elnöke által - a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény (továbbiakban: Nektv.) 95. § (3) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján – a Hivatal leírói részére megküldött képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveinek továbbítása, az NJT rendszerben a kormányhivatal részére.
e) A Nemzetiségi Önkormányzat működésével, gazdálkodásával kapcsolatos számviteli, könyvelési, nyilvántartási, iratkezelési feladatokat a jegyző a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Osztályán keresztül biztosítja.
f) A Nemzetiségi Önkormányzat működésével, gazdálkodásával kapcsolatos jelnyelv és speciális kommunikációs rendszer használatát jegyző a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal megbízottján keresztül biztosítja.
g) Az 1.a.- 1.f.pontokban írt tárgyi és személyi feltételek biztosításával, fenntartásával , karbantartásával és működtetésévelfelmerült rezsi és egyéb költségeket - kivéve a testületi tagok és tisztségviselőktelefonhasználatának teljes költségét az Önkormányzat Képviselő-testülete a Hivatal költségvetésébe beépítve biztosítja, azok a Hivatalt terhelik.
h) A Nektv. 80. § (1) bekezdésének a)-f.) pontjában, valamint az együttműködési megállapodás a.-g. pontjaiban felsorolt valamennyi feladat ellátását- beleértve a szakmai segítségnyújtást is-a jegyző a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal munkatársain keresztül biztosítja. A hivatkozott pontokban írt feladatokat a Hivatal a jogszabályi előírásoknak megfelelő végzettséggel rendelkező, teljes munkaidőben foglalkoztatott köztisztviselői kötelesek elvégezni. A Nemzetiségi Önkormányzat működésével összefüggő feladatellátásra, kapcsolattartásra kijelölt személyeket az együttműködési megállapodás 1.sz. függeléke tartalmazza.

55. § (1) A képviselő-testület az 54. §-ban foglalt kötelezettségek teljesítése érdekében a feltételek biztosítására és a feladatok ellátására vonatkozóan együttműködési megállapodást köt a helyi önkormányzattal.

A megállapodás e rendelet 5. számú függelékét képezik
(2) Az SZMSZ-ben nem szabályozott kérdésekben a Mötv. és a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni, figyelemmel a nemzetiségi önkormányzatok Szervezeti és Működési Szabályzatára is.
XI. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

56. § (1) A Szabályzat mellékletei:

1. számú melléklet: A képviselő-testület által az egyes szerveire illetve más szervezetre átruházott hatáskörök jegyzéke

1. Polgármesterre átruházott hatáskörök

2. Sellye Térségi Intézményi Társulásra a Társulás által fenntartott intézményekkel kapcsolatosan átruházott hatáskörök

3. A jegyzőre átruházott hatáskörök

1. számú melléklet: Drávaiványi Község Önkormányzat által önként vállalt főbb feladatok

2. számú melléklet: A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalt létrehozó megállapodás

(2) A Szabályzat függelékei:

1. számú függelék: A települési képviselők neve és lakcíme

2. számú függelék: A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal SZMSZ-e

3. számú függelék: Képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és szakképesítések

4. számú függelék: Drávaiványi Község Önkormányzata által ellátott kormányzati funkciók

5. számú függelék: A roma nemzetiségi önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás

57. § (1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló, 7/1995.(X.16.), 5/1996.(III.25.), 7/2000.(IX.26.), 7/2002.(X.29.), 6/2003.(V.21.), 5/2006.(V.24.), 10/2006. (X.09.), 5/2007. (III.27.) és 10/2007. (X.08.) sz., a 7/2010.(X.12.) sz. és a 10/2011.(XI.24.) számú önkormányzati rendelettel módosított 5/1995.(VI.09.) számú rendelete

1. melléklet

A képviselő-testület által az egyes szerveire
átruházott hatáskörök jegyzéke

I.

A Képviselő-testület által a polgármesterre átruházott hatáskörök
1)
2) Gyakorolja az önkormányzat által foglalkoztatott közmunkások felett a munkáltatói jogokat
3) Gyakorolja az önkormányzat – nem képviselő-testületi hatáskörbe tartozó kinevezés esetén - közalkalmazottai felett a munkáltatói jogokat
4) Gyakorolja a képviselő-testület hatáskörébe tartozó falugondnok esetében az egyéb munkáltatói jogokat.
5) Adatszolgáltatást teljesít a költségvetési hozzájárulás megállapításához alapul szolgáló adatokban bekövetkezett változásokról.
6) Elszámol a normatív költségvetési hozzájárulás igénybevételének jogosságáról.
7) Ellátja az önkormányzat tulajdonában álló létesítmények fenntartásával, működtetésével kapcsolatos, az azonnali intézkedést igénylő, állagmegóvási feladatokat.
8) az önkormányzat szociális ellátásokról szóló rendeletében kapott felhatalmazás alapján dönt a települési eseti , települési temetési, települési szennyvízszippantási, születési önkormányzati támogatás megállapításáról, elrendeli a köztemetést .
9) Az önkormányzati jogokat, illetőleg a helyi önkormányzat feladat- és hatáskörét érintő bármely kérdésben a hatáskörrel rendelkező szerv vezetőjéhez fordulhat.
10) Gondoskodik arról, hogy az Önkormányzat javára az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett jogok a kölcsöntartozás kiegyenlítését követően, a határidő lejárta után törlésre kerüljenek.
11) A nem intézményi használatban lévő ingatlanokra vonatkozó bérleti szerződések megkötése.
12) A biztosítási szerződések megkötése.
13) Gondoskodik a tulajdonosi hozzájárulások kiadásáról a nyomvonal jellegű létesítmények fejlesztési célú elhelyezése érdekében benyújtott kérelmek esetén, az útburkolat teljes helyreállításának kötelezettsége mellett
14) Határozattal elutasítja a közterület felbontására irányuló, nem fejlesztési vagy vis major elhárítási céllal benyújtott, tulajdonosi hozzájárulás kiadására irányuló kérelmeket.
15) Gyakorolja a pénzügyi kötelezettséggel nem járó tulajdonosi jogosítványokat, amelyeket az építési törvény, a helyiséggazdálkodási törvény, a gazdasági társaságokról szóló törvény, valamint a Ptk. határoz meg.
16) Dönt az önkormányzat, illetve az általa fenntartott intézmények számára gyors intézkedést igénylő, kötelezettségvállalással nem járó ügyekben. / Együttműködési megállapodás, szándéknyilatkozat, támogatási szerződés, stb./.

II.

A Képviselő-testület által a Sellye Térségi Intézményi Társulásra a Társulás által fenntartott intézményekkel kapcsolatosan átruházott hatáskörök jegyzéke:

1. Az irányítói jogkör gyakorlása, amely az alább felsorolt jogok gyakorlását jelenti:

a. intézményi alapító okiratok kiadása, SZMSZ jóváhagyása, módosítása, szakmai programjának elfogadása
b. dönt az intézményvezető kinevezéséről, felmentéséről, vezetői megbízás adásáról és visszavonásáról és gyakorolja felettük az alapvető munkáltatói jogokat. Az egyéb munkáltatói jogokat a felek megállapodása alapján a társulási tanács elnöke látja el.
c. dönt az intézmény gazdasági vezetőjének kinevezéséről, felmentéséről, megbízásáról, megbízásának visszavonásáról és díjazásáról,
d. figyelemmel kíséri az intézmény gazdálkodását, közfeladatainak teljesítését, az erőforrások szabályszerű és hatékony felhasználását; jogszabályban meghatározott esetekben előzetesen vagy utólagosan jóváhagyja az intézmény döntéseit;
e. egyedi utasítást adhat, jelentéstételre, beszámolóra kötelezhet, meghatározott irányítási jogkörökhöz szükséges, törvényben meghatározott személyes adatokat kezel;

2. A köznevelési intézmények esetében e jogkörök kiegészülnek az ún. fenntartói jogokkal az alábbiak szerint.

a. a mindenkori törvényi keretek között dönt köznevelési intézmény létesítéséről, gazdálkodási jogköréről, átszervezéséről, megszüntetéséről, tevékenységi körének módosításáról;
b. meghatározza az intézmények nevét, az óvodába történő jelentkezés módját, időpontját, a heti és éves nyitvatartási időt, az óvodai csoportok számát;
c. meghatározza az intézmény éves költségvetését és jóváhagyja a költségvetési beszámolókat, a kérhető térítési díj megállapításának szabályait, a szociális alapon adható kedvezményeket;
d. ellenőrizheti az intézmény gazdálkodását, működésének törvényességét, hatékonyságát illetve mindazt, amit a jogszabályok lehetővé tesznek számára;
e. meghatározza a közös fenntartású intézmények körzethatárait, jóváhagyja az intézmény továbbképzési programjait, értékeli a nevelési programban meghatározott feladatok végrehajtását, a munka eredményességét;
f. a köznevelési intézményeket érintő önkormányzati döntést igénylő ügyekben önállóan kezdeményezi a képviselő-testületek döntését, ellenőrzi a pedagógiai programot, házirendet, SZMSZ-t;
g. kapcsolatot tart és együttműködik az intézmények vezetőivel és az intézményekben működő szervezetekkel, a köznevelés hatékony működtetése érdekében szolgáltatásokat szervez, önálló megállapodásokat köt (pl. iskolabusz-szolgáltatás)
h. A társulási feladatok ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet a társult önkormányzatok és intézmények részére a január 1-i ellátotti létszám és az elfogadott éves előirányzatok figyelembevételével gyereklétszám arányosan biztosítják. A társulási tanács a gyereklétszám arányos finanszírozástól eltérő finanszírozási feltételeket és előírásokat is megfogalmazhat. Az egyes önkormányzatokat terhelő hozzájárulások összege az éves költségvetés megállapítása során kerül meghatározásra.

III.

A képviselő-testület által a jegyzőre átruházott hatáskörök jegyzéke

1. A jegyző dönt a települési lakásfenntartási támogatás megállapításáról.

2. melléklet

Drávaiványi Község Önkormányzat által önként vállalt főbb feladatok

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATAI

Jogszabályhely megjelölése vagy a feladatellátás alapja

Szociális ellátás területén:

- Települési támogatások megállapítása

4/2015.(II.25.) Ör.

- Bursa Hungarica Felsőoktatási
Ösztöndíj pályázat

szabályzat alapján

Gyermekvédelmi területen:

- pénzbeli támogatások 4./2015.(II.25.)Ör.
- táborozási támogatás

Közművelődési, kulturális területen:

- rendezvények, közösségi programok szervezése, lebonyolítása,

Költségvetési rendelet szerint

Egyéb területen :

- a lakosság önszerveződő közösségei (társadalmi szervezetek, egyesületek, civil szerveződések, ifjúsági szervezetek) tevékenységének segítése, támogatása, az együttműködés biztosítása:

Költségvetési rendelet szerint

- nemzetközi kapcsolatok ápolása

Költségvetési rendelet szerint

- Üdültetés / Fonyódligeti üdülő /

Költségvetési rendelet szerint

3. melléklet

MEGÁLLAPODÁS KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
LÉTREHOZÁSÁRÓL ÉS FENNTARTÁSÁRÓL
amely létrejött
- Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete (7960 Sellye, Dózsa Gy. u. 1.; képviseli: Nagy Attila polgármester),
- Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7960 Drávaiványi, Kossuth u. 31., képviseli: Tihanyi János polgármester),
- Kákics Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7958 Kákics, Petőfi u. 2. képviseli: Szekeresné Spang Lívia polgármester),
- Marócsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7960 Marócsa, Kossuth u. 1. képviseli: Berta Jenőné polgármester),
- Okorág Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7957 Okorág, Rákóczi u. 71. képviseli: Bogdán János polgármester),
- Sósvertike Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7960 Sósvertike, Petőfi u. 42. képviseli: Böröcz Zsolt polgármester) valamint
- Drávafok Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7967 Drávafok, Fő u.1. képviseli: Pálfy Tibor polgármester),
- Bogdása Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7966 Bogdása, Kossuth L. u. 24. képviseli: Nagy Árpád polgármester),
- Markóc Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7967 Markóc, Fő u. 24. képviseli: Kovács Sándor polgármester),
- Felsőszentmárton község Önkormányzata Képviselő-testülete (7968 Felsőszentmárton, Kossuth u. 8. képviseli: Várnai Levente polgármester),
- Drávasztára Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7960 Drávasztára, Kossuth utca 106, képviseli: Matoricz Sándor polgármester )
- Drávakeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete (7967. Drávakeresztúr, Petőfi u.66. képviseli: Cserdi Zsolt polgármester)
– együttesen a továbbiakban: Szerződő Felek - a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 85. § (3c.) bekezdésében foglalt rendelkezések alapján igazgatási feladataik ellátására Közös Önkormányzati Hivatalt alakítanak és tartanak fenn 2020. január 1. napjától kezdődően határozatlan időre.
Előzmények:
Sellye Város Önkormányzata, Drávaiványi Község Önkormányzata, Kákics Község Önkormányzata, Marócsa Község Önkormányzata, Okorág Község Önkormányzata, Sósvertike Község Önkormányzata, Drávafok község Önkormányzata, Bogdása Község Önkormányzata és Markóc Község Önkormányzata 2013. január 1. napjától hatályos társulási szerződésük alapján Közös Önkormányzati Hivatalt hoztak létre és működtettek.
Az Mötv. 85. §.(3a) bekezdésében foglaltak alapján a Baranya Megyei Kormányhivatal BAB/4/1382-25/2019. számon megküldött döntésével 2020. január 1. napjától a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalhoz jelölte ki Felsőszentmárton, Drávasztára és Drávakeresztúr településeket közös önkormányzati hivatal létrehozására, és megállapodás hiányában pótolta a közös önkormányzati hivatalról szóló megállapodást.
Az Mötv. 85. §.(3c) bekezdés alapján érintett önkormányzatok a Kormányhivatal vezetője által pótolt megállapodást közös akarattal az alábbiak szerint módosítják, a közös önkormányzati hivatal létrehozását és fenntartását jelen megállapodás szerint határozzák meg.

I. A megállapodás célja

A megállapodás célja az önkormányzati működés feltételeinek valamint az állampolgárok hivatali szolgáltatásokhoz történő hozzáférésének folyamatos, magas színvonalú biztosítása. Szerződő Felek a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalt a Mötv. 85. §.(3a) pontjában foglalt kijelölés alapján hozzák létre és működtetik. A Mötv. 42. § 2. pontja alapján e megállapodás elfogadása képviselő-testület át nem ruházható hatáskörébe tartozik.

II. Általános rendelkezések

1.) A Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos megnevezése: Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal (e megállapodásban a továbbiakban: Közös Hivatal)
2.) A Közös Hivatalt létrehozó önkormányzatok megnevezése:
Sellye Város Önkormányzat
Drávaiványi Község Önkormányzata
Kákics Község Önkormányzata
Marócsa Község Önkormányzata
Okorág Község Önkormányzata
Sósvertike Község Önkormányzata
Drávafok Község Önkormányzata
Bogdása Község Önkormányzata
Markóc Község Önkormányzata
Felsőszentmárton Község Önkormányzata
Drávasztára Község Önkormányzata
Drávakeresztúr Község Önkormányzata
3.) A költségvetési szerv
székhelye: 7960. Sellye, Dózsa György u.1.
Telephelyei:

telephely megnevezése

telephely címe

1

Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Drávafoki Kirendeltsége

7967 Drávafok, Fő u. 1.

2

Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Felsőszentmártoni Kirendeltsége

7968 Felsőszentmárton, Kossuth u. 8.

4.) Jogszabályban meghatározott közfeladata:
A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 84. §. (1) bekezdése alapján a közös önkormányzati hivatal ellátja az önkormányzatok működésével, valamint a polgármesterek vagy a jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat.
A hivatal közreműködik az önkormányzatok egymás közötti, valamint az állami szervekkel történő együttműködésének összehangolásában.
5.) Szakágazati besorolása:
841105 Helyi önkormányzatok és társulások igazgatási tevékenysége. Magyarország Helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben foglaltak, a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvényben foglaltak alapján.
6.) Jogállása: Önálló jogi személy, önállóan gazdálkodó költségvetési szerv
7.) Alaptevékenysége: A közös önkormányzati hivatal ellátja a Mötv-ben és a vonatkozó egyéb jogszabályokban a számára meghatározott feladatokat a létrehozó települések vonatkozásában. A közös hivatal feladatait részletesen a társult települések önkormányzatai által jóváhagyott, a közös hivatal működésére és fenntartására létrejött megállapodás tartalmazza.
8.) A költségvetési szerv alaptevékenységének kormányzati funkciók szerinti besorolása:

kormányzati funkciószám

kormányzati funkció megnevezése

1

011130

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

2

011140

Országos és helyi nemzetiségi önkormányzatok igazgatási tevékenysége

3

013210

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások

4

016010

Országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

5

016020

Országos és helyi népszavazással kapcsolatos tevékenységek

6

044310

Építésügy igazgatása

9.) Vállalkozási tevékenység:
A közös önkormányzati hivatal vállalkozási tevékenységet nem folytat.
10.) Az alaptevékenységet a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szabályozza, az alaptevékenységek besorolása a 68/2013.(XII.29.) NGM rendelet alapján történt.

III. A Közös Hivatal szervezete, felépítése, személyi feltételei, feladatkörök

1.) A Közös Hivatalban szervezeti felépítése
A Közös Hivatal szervezetének a vezetője a jegyző.
A Közös Hivatal a szükséges munkamegosztás céljából az alábbi szervezeti egységekre tagozódik:

6.1. Hatósági és Szociális Osztály

6.2. Pénzügyi Osztály

6.3. Építési és Városüzemeltetési Osztály

6.4. Drávafoki Kirendeltség

6.5. Felsőszentmártoni Kirendeltség

6.6. osztályszervezetbe nem sorolt feladatok ellátása

A Drávafoki és a Felsőszentmártoni Kirendeltséget közös Kirendeltség-vezető vezeti a jegyző megbízása alapján.
2.) A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal szervezetének és a feladatkörök részletes meghatározását a jelen megállapodásban foglaltak alapján módosított Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési szabályzata határozza meg, melyet az irányító szerv fogad el.
3.) A Közös Hivatal munkavállalói:
Vezető állású köztisztviselők
- Jegyző 1 fő
- Aljegyző 1 fő
- Kirendeltség-vezető 1 fő
osztályvezetői besorolással:
- Hatósági és Szociális Osztályvezető 1 fő
- Pénzügyi Osztályvezető 1 fő
- Építési és Városüzemeltetési Osztályvezető 1 fő
- Nemzetiségi referens 1 fő
- Felsőszentmártoni Kirendeltség pénzügyi vezető 1 fő
Nem vezető beosztású köztisztviselők, ügykezelők, munkavállalók
Székhely településen: 25 fő
Drávafok Kirendeltségen: 3 fő
Felsőszentmártoni Kirendeltségen: 4 fő
4.) A Közös Hivatal létszáma 2020. január 1. napján 40 fő. Szerződő Felek tudomásul veszik, hogy a Közös Hivatalban foglalkoztatottak mindenkori létszámát - figyelemmel a Mötv. 85. § (5) bekezdésére - Sellye Város Önkormányzatának képviselő-testülete jogosult meghatározni azzal, hogy minden érintett településen biztosítani kell az igazgatási munka folyamatos vagy időszakos ellátásához szükséges személyi és tárgyi feltételeket.
5.) A Közös Hivatal által foglalkoztatott köztisztviselők bérezése a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, és a Közszolgálati Szabályzatban foglaltak alapján egységesen történik.
6.) A Szerződő Felek kijelentik, hogy az igazgatási munka ellátásához szükséges ingatlant/helyisége(ke)t az érintett településeken biztosítják.
7.) A Közös Hivatal székhelye szerinti településen és a Kirendeltségen dolgozó köztisztviselők szervezetileg egységes hivatalt alkotnak, felettük a munkáltatói jogokat a jegyző gyakorolja, a munkavégzés pontos helyszínét a jegyző határozza meg.
8.) A Közös Hivatal által ellátandó feladatokat fő szabály szerint a székhely településen kell intézni.
Ettől eltérően

8.1. A Drávafoki Kirendeltségen, Drávafok, Bogdása, Markóc települések területét érintően

a) testületi ülések előkészítése, előterjesztések elkészítése, a testületi ülések helyszíneinek biztosítása lebonyolítása, határozatok végrehajtása

b) a képviselő-testületek, polgármesterek, vagy a jegyző feladat és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítése és végrehajtásával összefüggő feladatok,

c) iktatási feladatok,

d) helyiséggazdálkodás

e) helyi közfoglalkoztatás szervezése, adminisztrációs feladatainak ellátása, önkormányzat által foglalkoztatottakat érintő munkajogi feladatok teljes körű intézése

f) gazdálkodási, pénzügyi feladatok, könyvelés, támogatások igénylése, elszámolása, házipénztár működtetése

g) települési közbiztonsági feladatok ellátása

h) pályázatok koordinációja, elszámolása

8.2. A Felsőszentmártoni Kirendeltségen, Felsőszentmárton, Drávakeresztúr, Drávasztára települések területét érintően

a) testületi ülések előkészítése, előterjesztések elkészítése, a testületi ülések helyszíneinek biztosítása lebonyolítása, határozatok végrehajtása

b) a képviselő-testületek, polgármesterek, vagy a jegyző feladat és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítése és végrehajtásával összefüggő feladatok,

c) iktatási feladatok,

d) adóhatósági feladatok elvégzése, adó-és érték bizonyítványok készítése,

e) helyiséggazdálkodás

f) helyi közfoglalkoztatás szervezése, adminisztrációs feladatainak ellátása, önkormányzat által foglalkoztatottakat érintő munkajogi feladatok teljes körű intézése

i) gazdálkodási, pénzügyi feladatok, könyvelés bizonylatainak továbbítása - A MÁK-kal kötött szerződés alapján ellátandó feladatok -, támogatások igénylése, elszámolása, házipénztár működtetése

g) települési közbiztonsági feladatok ellátása

h) pályázatok koordinációja, elszámolása

8.3. A 8.1- 8.2. pontokban foglaltaktól eltérően a személyi és tárgyi feltételek megléte esetén – a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó települések polgármestereivel egyetértésben- a feladatellátás a székhelyen is biztosítható.

8.4. A Kirendeltségek illetékességi területét érintően is a székhelyen ellátott feladatok:

a.) képviselő-testületi ülések meghívójának összeállítása, kiküldése, jegyzőkönyvek, határozatok, rendeletek nyilvántartásának vezetése, jegyzőkönyvek, rendeletek továbbítása a Kormányhivatal felé, illetve feltöltése a kijelölt rendszerbe, jegyzőkönyvi kivonatok elkészítése, továbbítása a végrehajtásért felelős szervezet felé
b.) A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozókat érintő összes munkajogi feladatok, beleértve a KIRA bérszámfejtő rendszer kezelését is.
9.) A Közös Hivatalban az iktatás oly módon történik, hogy a III.8.) pontban meghatározott ügyekhez kapcsolódó iktatás illetve a Drávafok, Bogdása, Markóc Községi Önkormányzatok ügyeihez kapcsolódó iratok iktatása a Drávafoki Kirendeltségen, a Felsőszentmártoni, Drávasztárai és Drávakeresztúri Önkormányzatok vonatkozásában a Felsőszentmártoni Kirendeltségen, minden más irat iktatása a székhely településen történik.
10.) A Közös Hivatal szervezetére, működésére vonatkozó, a Kirendeltség működtetésével, valamint a jegyző ügyfélfogadási rendjének kialakításával összefüggő szabályzatokat a jegyző készíti el, és a Közös Hivatal ügyrendje tartalmazza.

IV. A Közös Hivatal irányítása

1.) A Közös Hivatal alapító szervei: Sellye Város Önkormányzat képviselő-testülete (7960 Sellye, Dózsa Gy. u. 1.; képviseli: Nagy Attila polgármester),
Drávaiványi Község Önkormányzat képviselő-testülete (7960 Drávaiványi, Kossuth u. 31., képviseli: Tihanyi János polgármester),
Kákics Község Önkormányzat képviselő-testülete (7958 Kákics, Petőfi u. 2. képviseli: Szekeresné Spang Lívia polgármester),
Marócsa Község Önkormányzat képviselő-testülete (7960 Marócsa, Kossuth u. 1. képviseli: Berta Jenőné polgármester),
Okorág Község Önkormányzat képviselő-testülete (7957 Okorág, Rákóczi u. 71. képviseli: Bogdán János polgármester),
Sósvertike Község Önkormányzat képviselő-testülete (7960 Sósvertike, Petőfi u. 42. képviseli: Böröcz Zsolt polgármester) valamint
Drávafok Község Önkormányzat képviselő-testülete (7967 Drávafok, Fő u.1. képviseli: Pálfy Tibor polgármester)
Bogdása Község Önkormányzat képviselő-testülete (7966 Bogdása, Kossuth L. u. 24. képviseli: Nagy Árpád, polgármester),
Markóc Község Önkormányzat képviselő-testülete (7967 Markóc, Fő u. 24. képviseli: Kovács Sándor polgármester)
Felsőszentmárton község Önkormányzata képviselő-testülete (7968 Felsőszentmárton, Kossuth u. 8. képviseli: Várnai Levente polgármester),
Drávasztára Község Önkormányzata képviselő-testülete (7960 Drávasztára, Kossuth utca 106, képviseli: Matoricz Sándor polgármester)
Drávakeresztúr Község Önkormányzata képviselő-testülete (7967 Drávakeresztúr, Petőfi u.66. képviseli: Cserdi Zsolt polgármester)
2.) A Közös Hivatal irányító szerve: Sellye Város Önkormányzat képviselő-testülete, mely gyakorolja az Áht. 9. § (1) bekezdésében meghatározott irányítói jogkört azzal,
hogy a Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának megállapítására és annak
módosítására, továbbá a Közös Önkormányzati Hivatal, mint költségvetési szerv
megszüntetésére a Képviselő-testületek együttesen jogosultak.
Az elfogadott Alapító Okirat s annak módosításai törzskönyvi nyilvántartásba való
bejegyzése érdekében az Alapító Okirat — s annak módosítása — Magyar Államkincstár
részére történő megküldésére, és valamennyi szükséges intézkedés megtételére irányító
szervi jogkörében Sellye Város Önkormányzata Képviselő-testülete jogosult, egyben
köteles.
3.) Irányítói jogkörében:
- A közös önkormányzati hivatal a képviselő-testület szerve, a hivatallal kapcsolatos döntések alapvetően a képviselő-testület hatáskörébe tartoznak. Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23. § (2) bekezdése szerint a helyi önkormányzat költségvetése tartalmazza többek között a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek engedélyezett létszámát, valamint költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban.
- A jegyző javaslatainak figyelembevétel meghatározza a Hivatal feladatait az önkormányzat munkájának szervezésében, a döntések előkészítésében és végrehajtásában
- A jegyző javaslatára előterjesztést nyújt be a Képviselő-testületnek a Hivatal belső szervezeti tagozódásának, munkarendjének, valamint ügyfélfogadási rendjének meghatározására.
- A jegyző és a hivatali ügyintéző hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyekre a polgármester irányítási joga nem terjed ki.
4.) A közös hivatalt alapvetően a székhelytelepülés polgármestere irányítja. Sellye város polgármesterének egyetértése szükséges a Közös Hivatal valamennyi köztisztviselője, alkalmazottja kinevezéséhez, bérezéséhez, vezetői megbízásához, felmentéséhez és jutalmazásához.
5.) A Közös Hivatal munkájával kapcsolatos, e megállapodásban nem szabályozott kérdésekben Sellye Város Önkormányzat képviselő-testülete dönt.
6.) Együttes ülés összehívását bármelyik fenntartó önkormányzat polgármestere írásban kezdeményezheti. Ez esetben is az együttes ülés összehívására, levezetésére, és az ülés helyszínének biztosítására a székhelytelepülés polgármestere jogosult és köteles.
Az együttes ülésre szóló meghívót és előterjesztést legalább 5 nappal korábban kell kiküldeni. Gondoskodni kell arról is, hogy a meghívó helyben szokásos kifüggesztése minden településen megtörténjen.
7.) Együttes ülés tartása esetén a napirendről való vita együttesen, a szavazás azonos helyiségben, de külön-külön történik. A javaslat elfogadásához minden képviselő-testületnek az Mötv-ben meghatározott arányú döntése szükséges.
8.) Az együttes ülésről egy jegyzőkönyvet kell készíteni, amelyet a székhelytelepülés polgármestere mellett az ülést kezdeményező polgármester és a jegyző ír alá.

V. A Közös Hivatal vezetése, a jegyző

1.) A Közös Hivatalt a jegyző vezeti. A jegyzőt határozatlan időre, pályázat alapján Sellye Város Polgármestere nevezi ki és gyakorolja felette a munkáltatói jogokat.
2.) A jegyzőt –a Közös Hivatal szervezeti és működési szabályzatában illetve ügyrendjében meghatározott rendben - az aljegyző illetve a Kirendeltség-vezető helyettesítik, akik ellátják a jegyző által meghatározott feladatokat.
3.) A jegyző, az aljegyző illetve a jegyző megbízásából a Kirendeltség-vezető köteles mindegyik képviselő-testület ülésén részt venni, és ott a szükséges tájékoztatást megadni.
4.) A jegyző beszámolási kötelezettségének a fenntartó önkormányzatok képviselő-testületei felé évente egyszer tesz eleget.
5.) A jegyző gondoskodik a különböző szervezeti egységek között a hatékony kapcsolattartás, információ áramlás megvalósításáról. Ennek formái:
- a polgármester és a jegyző közötti egyeztető megbeszélés,
- a vezetői értekezletek (polgármester, jegyző, osztályvezetők, kirendeltség-vezető, nemzetiségi referens),
- szükség szerint osztály/kirendeltségi munkaértekezletek (információ átadás, feladat megbeszélés, munkatársi észrevételek, javaslatok),
- szükség szerint apparátusi értekezletek,
- a Kirendeltség polgármestere és a kirendeltség vezető egyeztető megbeszélése
- jegyző és kirendeltség vezető egyeztető megbeszélése
6.) A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal munkavállalói tekintetében a munkáltatói jogot a jegyző gyakorolja.
7.) A közös önkormányzati hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők közszolgálati jogviszonyára vonatkozó szabályozás egységes, mind a közös önkormányzati hivatal székhelyén, mind annak kirendeltségein dolgozó köztisztviselők személyi juttatásai azonosak. A közös önkormányzati hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőkre vonatkozó közszolgálati szabályzat megalkotására az irányító szerv jogosult.

VI. A Közös Hivatal ügyfélfogadási rendje

1.) Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal (7960 Sellye, Dózsa Gy.u.1.) és a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Drávafoki Kirendeltsége (7967 Drávafok Fő u.1.) és a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Felsőszentmártoni Kirendeltségének ügyfélfogadási rendje azonos az alábbiak szerint:
Hétfő: 8.00-12.00 óra
Kedd: 8.00-12.00 és 13.00-16.00 óra
Szerda: 8.00-12.00 és 13.00-16.00 óra
Csütörtök: ügyfélfogadás nincs
Péntek: 8.00-12.00 óra
2.) A jegyző vagy megbízottja az alábbiak szerint biztosítja az ügyfélfogadást:

2.1. Sellyén szerdán 8,00-12,00 óra között

2.2. Drávafokon: hétfőn 8,00-10,00 óra között

3.) A Kormánymegbízott kijelölő határozata alapján jegyző vagy megbízottja Drávakeresztúrban hétfő: 13.00-14.00 óra, Drávasztárán szerda: 9.00-10.00 óra, Felsőszentmártonban csütörtök: 13.00-14.00 óra között tart ügyfélfogadást.
4.) A székhelytől és telephelyektől eltérő településeken a jegyző vagy megbízottja legalább kéthetente tart ügyfélfogadást, melynek időpontját a Közös Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza.

VII. A Közös Hivatal költségvetéséhez való hozzájárulás

1.) A Közös Hivatal éves költségvetését – a hivatali feladatok ellátásához szükséges működési és fenntartási költségeket - a képviselő-testületek együttes ülésen határozzák meg. Az éves költségvetés az alábbi előirányzatokat tartalmazza egységesen az egész hivatalra vonatkozóan:
a.) személyi juttatás előirányzaton belül a hivatal köztisztviselőinek, egyéb alkalmazottainak rendszeres és nem rendszeres juttatásai, foglalkoztatással járó költségtérítések, a működés során szükséges megbízási díjak
b.) munkáltatót terhelő járulékok
c.) dologi kiadások – a hivatali feladatellátáshoz szükséges készletbeszerzés, informatikai, kommunikációs, szakmai és egyéb szolgáltatások igénybevételének költségei, kiküldetés költségei, máshová nem sorolható dologi kiadások.
A hivatal költségvetése nem tartalmazza a kirendeltségek fűtési költségét, azokat a kirendeltségi telephely önkormányzatai viselik. A hivatal költségvetése nem tartalmazza továbbá a Felsőszentmártoni Kirendeltségnek helyt adó épület közüzemi számláit sem, azokat Felsőszentmárton Önkormányzat saját költségvetésébe beépítve viseli.
2.) A Közös Hivatal működési és fenntartási költségeit alapvetően az erre a célra biztosított központi költségvetési támogatásból kell finanszírozni. A fenntartásnak a központi állami támogatással nem fedezett költségét - amennyiben a költségvetés tárgyalása során a képviselő-testületek másként nem döntenek - az önkormányzatok az adott költségvetési évet megelőző év január 1. napján irányadó lakosságszámuk arányában biztosítják.
Az esetleges hozzájárulás százalékos mértékét és összegét a költségvetési év február 5. napjáig kell meghatározni.
3.) Szerződő felek az előző pontban meghatározott költség-hozzájárulásaikat a Közös Hivatal számlájára utalják át 12 egyenlő részletben előre, minden hónap 10. napjáig azzal, hogy a januári, valamint a februári részlet együtt, február 10-ig esedékes.
4.) A Közös Hivatal számlavezetéséről a székhelytelepülés gondoskodik. A Kirendeltségen felmerülő készpénzfizetési kötelezettségek teljesítése házi pénztár működésével valósul meg.
5.) Fizetési késedelem esetén a késedelembe eső Szerződő Fél a Közös Hivatalt előre értesíti. A késedelmes tartozás rendezésére a Közös Hivatal maximum 30 napos teljesítési határidőt határoz meg Szerződő fél részére, amelynek eredménytelen elteltével a Közös Hivatal jogosult a jelen megállapodás mellékletét képező felhatalmazó levél alapján a mulasztó Szerződő Fél felé azonnali beszedési megbízás benyújtására és érvényesítésére. Ez esetben a Közös Hivatal jogosult az igényérvényesítés időpontjában érvényes mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresével megegyező mértékű késedelmi pótlék felszámítására is.

VIII. A Közös Hivatalt működtető vagyon

1.) A Szerződő Felek rögzítik, hogy a Közös Hivatal létrehozásakor a működéséhez szükséges ingó és ingatlan vagyont illetve vagyonrészt, nem tárgyiasult terméket – a tulajdonjog változása nélkül – közös használatba adják. Az eszközvagyon tekintetében az esedékes működtetési, karbantartási és javítási kiadások a Közös Hivatal költségvetését terhelik, míg az ingatlanvagyon tekintetében karbantartási és felújítási kiadások a tulajdonos önkormányzatot terhelik.

2. ) Jelen Megállapodás hatálya alatt a Közös Önkormányzati Hivatal működése során, annak költségvetése terhére vásárolt, vagy egyéb jogcímen szerzett vagyon (tárgyi eszköz, egyéb ingóság) a Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonába kerül.

3.) A Közös Hivatal használatába adott és a Közös Hivatal fenntartása-működése során használhatatlanná vált ingóság pótlását annak tulajdonosa saját költségén biztosítja. Fejlesztési célkitűzéseiket a Szerződő Felek előzetes egyeztetés után saját költségvetésük terhére valósítják meg.

IX. A beolvadással kapcsolatos átmeneti rendelkezések

1.) A Képviselő-testületek kölcsönösen rögzítik, hogy az Áht. 11. §.(3) bekezdése alapján a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési szerv beolvadásával, jelen formájában létrejövő Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal működése jogfolytonos, - jelen Megállapodás a helyi önkormányzati költségvetési szerv jogi személyiségét nem érinti, törzskönyvi nyilvántartási száma, adószáma, pénzintézeti számlaszáma változatlan.
2.) Felsőszentmárton, Drávasztára és Drávakeresztúr Község Önkormányzatok tekintetében 2019. december 31-napjáig az Mötv. 84. § (1) bekezdésében meghatározott feladatokat az Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal látta el, mely Közös Önkormányzati Hivatal a kormánymegbízott Mötv. 85. § (3a) bekezdése szerint meghozott döntése alapján megszűnt.
(3) Felek rögzítik, hogy a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazottainak létszáma 2019. december 31. napján 6 fő köztisztviselő, 1 fő MT. hatálya alá tartózó alkalmazott, valamint 1 fő megbízási szerződéssel alkalmazott dolgozó.
A kijelölés hatálybalépésével a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal az alábbi dolgozókat veszi át áthelyezéssel, változatlan besorolási bérrel:
- Pandurné Greges Krisztina szociális ügyintéző, anyakönyvvezető, katasztrófavédelmi és polgári védelmi ügyek, közbiztonsági referens
- Kanászné Sziber Rita, adóügyek, iktatás, hagyatéki ügyek
- Greguricz Zoltánné közfoglalkoztatási ügyek, ASP számlafelvitel, titkársági feladatok, iktatás
- Gyuradinovics Pálné Drávasztára titkársági feladatok, ügyfélszolgálat
Nevezett dolgozók új munkakörét jegyző határozza meg, munkaköri leírását jegyző az áthelyezést követően készíti el.
A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal nem áthelyezéssel, hanem a kijelölés hatályba lépésének napjától érvényes új köztisztviselői kinevezéssel alkalmazza Ováry Andrásnét a Felsőszentmártoni Kirendeltségen a kirendeltséghez tartozó önkormányzatok tekintetében pénzügyi vezető munkakörben.
Illetményét jegyző a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal hasonló végzettségű és munkakörű köztisztviselőnek besorolását figyelembe véve határozza meg.
4.) Felsőszentmárton, Drávasztára és Drávakeresztúr Községek Önkormányzatai tudomással bírnak arról, hogy az általuk 2019. december 31-ig fenntartott közös hivatal jegyzőjét és 1 fő ASP számlafelvitelt és utalást végző köztisztviselőjét, valamint a megbízási jogviszonyban alkalmazott dolgozót a Közös Hivatal nem foglalkoztatja tovább.
Tudomásul bírnak továbbá arról is, hogy a megszűnéssel járó munkajogi feladatok végrehajtásával és a munkajogi járandóságok megfizetésével kapcsolatosan a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalt, illetve hivatalt 2019. december 31-ig alapító 9 önkormányzatot semmiféle kötelezettség nem terheli.
Nevezett önkormányzatok ez úton is kijelentik, hogy a foglalkozatás megszűnésével járó mindennemű kötelezettség viselését, a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatalt alapító önkormányzatok viselik, és tudomásul veszik, hogy a munkajogi jogviták tekintetében a helytállási kötelezettség a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalt semmilyen módon nem terheli.
5.) Felek jelen megállapodásban rögzítik – a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal megszüntető okiratával egyezően -, hogy az Áht. 11. §.(3) bekezdésben írtak nem vonatkoznak a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal 2020. január 1. napja előtt keletkezett, illetve vállalt olyan kötelezettségeire, amelyre a fedezet a kötelezettségvállalással egyidejűleg nem volt biztosított, mely kötelezettségek viselésére vonatkozó megállapodás a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal megszüntető okiratában történt tételes és teljes körű rögzítéstől függetlenül is az alapítókat terheli, azokért kizárólag az alapító önkormányzatok tartoznak helytállni.
6.) Felek tudomással bírnak arról, hogy a 2019. december 31. napját megelőzően keletkezett - a korábbi éveket érintően – az Állami Számvevőszék avagy belső ellenőrzés során az általuk a megszűnés időpontjáig fenntartott közös önkormányzati hivatal pénzügyi-gazdálkodási tevékenysége ellenőrzése során esetlegesen feltárt hiányosságok jogkövetkezményeiért helytállni s az ellenőrzési jelentéseken alapuló - az érintett Képviselő-testület által jóváhagyandó, a feltárt hiányosságok megszüntetésére szolgáló - intézkedési tervben foglaltak végrehajtása körében felmerülő költségeket viselni a vizsgálattal érintett Önkormányzat Képviselő-testülete köteles.

X. A megállapodás módosítása, megszüntetése, záró rendelkezések

1.) Jelen megállapodás elfogadása és módosítása a Képviselő-testület át nem ruházható hatáskörébe tartozik. A megállapodást a Hivatalt létrehozó önkormányzatok képviselő-testületei minősített többséggel fogadták el.
2.) Szerződő Felek jelen megállapodást csak közös akarattal, valamennyi képviselő-testület minősített többséggel meghozott elfogadó határozatával módosítható.
3.) Felek megállapodnak abban, hogy a központi finanszírozást, illetve a köztisztviselők jogi helyzetét hátrányosan érintő jogszabályi változás esetén jelen megállapodást az alkalmazni rendelt jogszabályi előírások figyelembe vételével módosítják.
Felek továbbá megállapodnak abban is, ha a Felek bármelyike szükségesnek ítéli a megállapodás módosítását, akkor a megállapodás módosítására irányuló kezdeményezését a másik fél felé írásban benyújtott indokolással és hatásvizsgálattal ellátott javaslatával teheti meg. A megállapodás módosítására irányuló javaslatot a Felek kötelesek megtárgyalni és arról döntést hozni.
4.) A Közös Önkormányzati Hivatal megszüntetéséről a Mötv. 85. § (3) bekezdése értelmében az érintett települési önkormányzatok képviselő-testületei csak az általános önkormányzati választások napját követő hatvan napon belül dönthetnek.
5.) Ezen megállapodás 2020. január 1. napján lép hatályba.
Jelen megállapodás hatályba lépésével hatályát veszti a Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete, Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testülete, Marócsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete,, Sósvertike Község Önkormányzata Képviselő-testülete, Kákics Község Önkormányzata Képviselő-testülete, Okorág Község Önkormányzata Képviselő-testülete , Drávafok Község Önkormányzata Képviselő-testülete, Bogdása Község Önkormányzata Képviselő-testülete, és Markóc Község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013. január 10-én kelt és 2013. január 1-től érvényes Megállapodás.
Kelt: Sellye, 2020. január 13.
Nagy Attila Tihanyi János
Sellye város polgármestere Drávaiványi község polgármestere
Szekeresné Spang Lívia Berta Jenőné
Kákics község polgármestere Marócsa község polgármestere
Bogdán János Böröcz Zsolt
Okorág község polgármestere Sósvertike község polgármestere
Nagy Árpád Pálfy Tibor
Bogdása község polgármestere Drávafok község polgármestere
Kovács Sándor Várnai Levente
Markóc község polgármestere Felsőszentmárton község polgármestere
Matoricz Sándor Cserdi Zsolt
Drávasztára község polgármestere Drávakeresztúr község polgármestere
Záradék:
Jelen megállapodást
Sellye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Drávaiványi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Kákics Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Marócsa Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Okorág Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Sósvertike Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Bogdása Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Drávafok Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Markóc Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Felsőszentmárton Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Drávasztára Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával,
Drávakeresztúr Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2020. (I.13.) számú határozatával hagyta jóvá.
Dr. Szalóky Ildikó
jegyző

1. függelék a 3. melléklethez

1. Tihanyi János polgármester Drávaiványi, Kossuth u. 25.

2. Tihanyi István Drávaiványi, Kossuth u. 26.

3. Nagy Sándor Drávaiványi, Kossuth u. 9.

4. Patkó-Orsós Olivér Drávaiványi, Petőfi u.36.
5. Györgyeiné Berta Barbara Drávaiványi, Rákóczi u. 22.

2. függelék a 3. melléklethez

A SELLYEI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI
HIVATAL
SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI
SZABÁLYZATA
Hatályos: 2020. január 1-től
Tartalomjegyzék

I. Általános rendelkezések

3

II. A hivatal szervezete, feladatai

5

III. A hivatal tisztségviselői és köztisztségviselői

7

1.Polgármester

8

2. Alpolgármester

8

3. Jegyző

8

4. Aljegyző

10

5. Kirendeltségvezető

10

6.Nemzetiségi referens

11

7. Szervezeti egységek vezetői

11

8. A hivatal köztisztviselői

12

IV. A Hivatal működése

12

1. Munkakörök, munkaköri leírás

12

2. A hivatali feladat-és hatáskör ellátás szabályai

13

3. A hivatal képviselete

13

4. Az aláírás rendje és az irat fogalma

14

5. A kiadmányozás rendje

15

6. A szervezeti egységek belső szabályozásának rendje

15

7. A munkáltatói jogok gyakorlása, vagyonyilatkozattételi kötelezettség

15

8. Fogadóórák, a munkarend és az ügyfélfogadás rendje, a munkavégzés szabályai

16

9. A szabadság kiadásának rendje

18

10.Utasítás és ellenőrzési jogok gyakorlása, beszámoltatása

19

11. A szolgálati út

19

12. A helyettesítés és a munkakör átadás-átvétel rendje

20

13. A képviselő-testület bizottságainak feladat-és hatáskörébe tartozó ügyek előkészítésével összefüggő hivatali feladatok

21

14. A képviselő-testületi előterjesztések elkészítésének és a testületi döntések végrehajtásának rendje

22

15. A gazdálkodás folyamatában gyakorolt hatáskörök, kötelezettségek és jogok

21

16. A nemzetiségi önkormányzatok működésével összefüggő hivatali feladatok

22

V. Kapcsolatok és koordináció

22

VI. Záró rendelkezések

24

1.számú melléklet: KÖH szervezeti ábrája

25

2.számú melléklet: A Hivatal szervezeti egységeinek feladat-és hatásköri jegyzéke

27

Titkárság –Leíró Iroda

28

Hatósági és Igazgatási Osztály

27

Pénzügyi Osztály

30

Építési és Városüzemeltetési Osztály

34

Drávafoki Kirendeltség

37

Nemzetiségi referens

38

A Pénzügyi Osztály részletes ügyrendje

39

3.számú melléklet: Munkakörök jegyzéke

58

4.számú melléklet: Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök

59

5.számú melléklet: Helyettesítés rendje

60

6.számú melléklet: A Hivatalnál képzettségi pótlékra jogosító képzettségek és munkakörök

61

Megismerési nyilatkozat

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (továbbiakban: Mötv.) 84-86. §-ai alapján Sellye Város, Bogdása Község, Drávafok Község, Drávaiványi Község, Drávakeresztúr Község , Drávasztára Község, Felsőszentmárton Község, Kákics Község, Markóc Község, Marócsa Község, Okorág Község, Sósvertike Község Önkormányzatai által az önkormányzat működésére, a polgármester, a jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására megállapodásban (továbbiakban: megállapodás) létrehozott Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal működésének részletes szabályait
- ÜGYRENDJÉT - Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület), mint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 9. §-a szerinti irányítói hatáskörök gyakorlója az alábbiak szerint állapítja meg.

I.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ÉS AZONOSÍTÓ ADATOK

1. A közös önkormányzati hivatal (továbbiakban: hivatal)

a) megnevezése: Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal

b) címe: 7960 Sellye, Dózsa György u.1.

c) levelezési címe: 7960 Sellye Dózsa György u.1.

d) e-mail címe: hivatal@sellye.hu

2. A hivatal jelzőszámai:

a.) adószáma: 15331256-1-02
b.) bankszámlaszáma: 11731128-15724083
c.) számlavezetője: OTP Bank
d.) KSH statisztikai számjel: 15331256-8411-325-02
e.) szakágazati besorolása: 841105 Helyi önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége
d.) törzskönyvi azonosító száma: 331252

3. Alapítás dátuma: 1990. 11.30.

megnevezése

székhelye

1

Sellye Város Önkormányzat

7960 Sellye, Dózsa György u. 1.

2

Bogdása Község Önkormányzata

7966 Bogdása, Kossuth L. u. 24.

3

Drávafok Község Önkormányzata

7967 Drávafok, Fő u. 1.

4

Drávaiványi Községi Önkormányzat

7960 Drávaiványi, Kossuth u. 31.

5

Drávakeresztúr Község Önkormányzata

7967 Drávakeresztúr, Petőfi u. 66.

6

Drávasztára Község Önkormányzata

7960 Drávasztára, Kossuth u. 106.

7

Felsőszentmárton Község Önkormányzata

7968 Felsőszentmárton, Kossuth u. 8.

8

Kákics Község Önkormányzata

7958 Kákics, Petőfi u. 2.

9

Markóc Község Önkormányzata

7967 Markóc, Fő u. 24.

10

Marócsa Község Önkormányzata

7960 Marócsa, Kossuth u. 1.

11

Okorág Község Önkormányzata

7957 Okorág, Rákóczi u. 71.

12

Sósvertike Község Önkormányzata

7960 Sósvertike, Petőfi u. 42.

4.A költségvetési szerv alapítására, átalakítására, megszüntetésére jogosult szerv

5. Telephelyei:

telephely megnevezése

telephely címe

1

Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Drávafoki Kirendeltsége

7967 Drávafok, Fő u. 1.

2

Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Felsőszentmártoni Kirendeltsége

7968 Felsőszentmárton, Kossuth u. 8.

A hivatal alapító okirata jelen szabályzat 1. számú függeléke.

6. Irányító szerv neve, székhelye: Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete (7960 Sellye, Dózsa Gy. u. 1.)

7. A hivatal jogállása:

A Hivatal önálló jogi személy.
A Hivatal ellátja az önkormányzatok működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat. A polgármester a képviselő-testület döntései szerint és saját önkormányzati jogkörében irányítja a Hivatalt, a jegyző javaslatainak figyelembevételével meghatározza a Hivatal feladatait az önkormányzat munkájának a szervezésében, a döntések előkészítésében és végrehajtásában. A jegyző vezeti a Hivatalt.
A feladatok ellátásának anyagi forrását és mértékét az éves költségvetési rendelet határozza meg. A KÖH az éves költségvetésben jóváhagyott működési, fejlesztési és felújítási célú előirányzatokkal gazdálkodik. A gazdálkodás szabályozott keretek között folyik.

8. A hivatal jogszabályban meghatározott tevékenységei:

A helyi önkormányzat képviselő-testülete az önkormányzat működésével, valamint a polgármester vagy a jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására polgármesteri hivatalt vagy közös önkormányzati hivatalt hoz létre. A hivatal közreműködik az önkormányzatok egymás közötti, valamint az állami szervekkel történő együttműködésének összehangolásában.
Közös önkormányzati hivatalt hoznak létre azok a járáson belüli községi önkormányzatok, amelyek közigazgatási területét legfeljebb egy település közigazgatási területe választja el egymástól, és a községek lakosságszáma nem haladja meg a kétezer főt.
A Hivatal az önkormányzat működésével, feladat- és hatáskörével, a polgármester feladat- és hatáskörével, hatósági jogkörével, a jegyző feladat- és hatáskörével, hatósági jogkörével kapcsolatos döntéselőkészítési és végrehajtási feladatokat látja el Sellye Város, Bogdása Község, Drávafok Község, Drávaiványi Község, Drávakeresztúr Község , Drávasztára Község, Felsőszentmárton Község, Kákics Község, Markóc Község, Marócsa Község, Okorág Község, Sósvertike Község vonatkozásában.

9. A hivatal alaptevékenysége:

011130

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

A hivatal vállalkozási tevékenységet nem folytat.

10. A hivatal által ellátott kormányzati funkciók tevékenységek jegyzékét a hivatal alapító okirata tartalmazza.

11. A költségvetési szerv alapítói, tulajdonosi (tagsági, részvényesi) jogokat nem gyakorol.

II.

A HIVATAL SZERVEZETE, FELADATAI

1. A hivatal irányítása:

a) A hivatal tekintetében az irányító szervet az Áht. 9. §-a alapján megillető jogok és kötelezettségek Sellye Város Képviselő-testületetét illetik meg illetve terhelik.

b) A hivatal közvetlen irányítását Sellye Város Polgármestere (továbbiakban: polgármester) látja el

2. A hivatal vezetése:

a) A hivatal vezetője a jegyző, aki a polgármester irányításával – a jogszabályokban meghatározottak szerint – vezeti a hivatalt és gyakorolja a munkáltatói jogokat a hivatal köztisztviselői és egyéb – nem a polgármester munkáltatása alá tartozó – alkalmazottai tekintetében.

3. A hivatal szervezeti tagozódása:

a) Székhelyen:

- Titkárság
- Hatósági és Szociális Osztály
- Pénzügyi Osztály
- Településüzemeltetési és fejlesztési Osztály (2020. február 29-ig: Építési és Városüzemeltetési Osztály)
- Nemzetiségi referens
- Adarvédelmi tisztviselő
- Belső ellenőr

b) Telephelyeken:

- Drávafoki Kirendeltség
- Felsőszentmártoni Kirendeltség

4. A Titkárságot az aljegyző vezeti, a Hatósági és Szociális, a Pénzügyi és az Településüzemeltetési és fejlesztési Osztály élén osztályvezetők állnak.

5. A Drávafoki és Felsőszentmártoni Kirendeltségen (továbbiakban: kirendeltség) a megállapodásban (2. számú függelék) meghatározott létszámú köztisztviselők dolgoznak, aki közül egy fő kirendeltségvezető a jegyző megbízottjaként ügyfélfogadást tart a megállapodásban írt időpontban, és ellátja a jegyző hatáskörébe tartozó átruházott feladatokat.

6. A hivatal szervezeti felépítését jelen szabályzat 1. számú melléklete, az egyes szervezeti egységek részletes feladat-és hatásköreinek jegyzékét a 2. számú melléklet tartalmazza.

7. A hivatal mindenkori engedélyezett létszámát a megállapodás és Sellye Város Képviselő-testülete az önkormányzat éves költségvetési rendeletében határozza meg.

8. A hivatala feladata:

A hivatal Sellye Város, Bogdása Község, Drávafok Község, Drávaiványi Község, Drávakeresztúr Község, Drávasztára Község, Felsőszentmárton Község, Kákics Község, Markóc Község, Marócsa Község, Okorág Község, Sósvertike Község közigazgatási területén ellátja:

a) az önkormányzat működésével, valamint a polgármester vagy a jegyző feladat-és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat,

b) az önkormányzatok egymás közötti, valamint az állami szervekkel történő együttműködésének összehangolásában való közreműködést,

c) a képviselő-testület és bizottságai, a helyi nemzetiségi önkormányzatok és a tisztségviselők működési feltételeinek biztosításával, a döntések előkészítésével és végrehajtásával összefüggő feladatokat,

d) az önkormányzat költségvetési szervekkel kapcsolatos, a jogszabályban előírt, valamint a képviselő-testület által meghatározott önkormányzati feladatokat,

e) a jogszabályokban meghatározott államigazgatási feladatokat, közreműködik a polgármester és a jegyző államigazgatási feladatainak az ellátásában,

f) társulási tanács munkaszervezeti feladatait (döntések előkészítése, végrehajtás szervezése).

9. A Hivatalhoz rendelt Nemzetiségi Önkormányzatok a Nek.tv. alapján

A Hivatalhoz rendeltÖnkormányzatok

Címe

Sellye Roma Nemzetiségi Önkormányzat

7960 Sellye, Dózsa György u.1.

Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Sellye

7960 Sellye, Dózsa György u.1.

Drávaiványi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

7960 Drávaiványi, Kossuth u.30.

Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Drávafok

7967 Drávafok, Fő u.1.

Drávafok Roma Önkormányzat

7967 Drávafok, Fő u.1.

Bogdása Roma Önkormányzat

7967 Bogdása, Kossuth u.24.

Kákics Roma Nemzetiségi Önkormányzat

796. Kákics, Petőfi u.2.

Marócsa Roma Nemzetiségi Önkormányzat

7960 Marócsa, Kossuth u.1.

Okorág Roma Nemzetiségi Önkormányzat

7960 Okorág, Rákóczi u. 71.

Sósvertike Roma Nemzetiségi Önkormányzat

7960 Sósvertike, Petőfi u.42.

Horvát Önkormányzat Felsőszentmárton

7968 Felsőszentmárton, Kossuth u. 8.

Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Drávasztára

7960 Drávasztára, Kossuth u. 106.

Horvát Önkormányzat Drávakeresztúr

7967 Drávakeresztúr, Petőfi u. 66.

10. A Hivatalhoz rendelt Társulások: Költségvetési szervek az Áht. 10. §(4a) a.) pontja alapján

A Hivatalhoz rendelt Társulások
Költségvetési szervek

Címe

Sellyei Kistérségi Többcélú Társulás

7960 Sellye, Dózsa György u.1.

Sellyei Kistérségi Ivóvízminőség- Javító Önkormányzati Társulás

7960 Sellye, Dózsa György u.1.

Drávafoki Óvodai Társulás

7967 Drávafok, Fő u.1.

Sellye Térségi Intézményi Társulás

7960 Sellye, Dózsa György u.1.

Felsőszentmártoni Óvodai Társulás

7968 Felsőszentmárton, Kossuth u. 8.

11. A Hivatalhoz rendelt Társulások: Költségvetési szervek az Áht. 10. §(4a) a.) pontja alapján

Ormánsági Tücsök Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha

7960 Sellye, Széchenyi u. 1.

Sellye Család- és Gyermekjóléti Központ

7960 Sellye, Erdély u.4.

Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézmény

7960 Sellye, Mátyás király u. 53.

Drávafoki Mosoly Óvoda

7967 Drávafok, Arany J. u. 10.

Felsőszentmártoni Horvát nemzetiségi Óvoda

7968 Felsőszentmárton, Kossuth u. 1.

Jelen SZMSZ rendelkezéseit Hivatal és a gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervek – az irányító szerv által jóváhagyott – együttműködési megállapodásban rögzített munkamegosztás és felelősségvállalás keretei között kell alkalmazni.
Az együttműködési megállapodás elkészítése során figyelembe kell venni az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról kiadott 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 10. §. előírásait.

III.

A HIVATAL TISZTSÉGVISELŐI ÉS KÖZTISZTVISELŐI

1. Polgármester

1. Sellye Város polgármestere a képviselő-testület döntései szerint és saját hatáskörében irányítja a Hivatalt, ennek keretében:

- a jegyző javaslatainak figyelembevételével meghatározza a közös önkormányzati hivatalnak feladatait az önkormányzat munkájának a szervezésében, a döntések előkészítésében és végrehajtásában;
- dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási ügyekben, hatósági hatáskörökben, egyes hatásköreinek gyakorlását átruházhatja az alpolgármesterre, a jegyzőre, ill. a közös önkormányzati hivatal ügyintézőjére;
- a jegyző javaslatára előterjesztést nyújt be a képviselő-testületnek a hivatal belső szervezeti tagozódásának, létszámának, munkarendjének, valamint ügyfélfogadási rendjének meghatározására;
- a hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás rendjét;
- gyakorolja a munkáltatói jogokat a jegyző tekintetében;
- gondoskodik a KÖH tevékenységének értékeléséről és a következő időszak feladatainak meghatározásáról, ennek érdekében szükség szerint értekezletet tart,
- a KÖH irányítása és a belső szervezeti egységek tevékenységének és a gazdasági programja koordinációja érdekében rendszeres vezetői értekezletet tart,
- szükség szerint munkaértekezletet hív össze az érintettek részvételével az egyes feladatok meghatározása, illetve a feladatok végrehajtásának ellenőrzése céljából.

2. Alpolgármester

1. A polgármester távollétében, tartós akadályoztatása esetén az alpolgármestert a polgármester jogosultságai illetik meg, ellátja mindazokat a feladatokat, amelyeket a jogszabályok, vagy testületi döntés a polgármester számára állapít meg.

2. Az alpolgármester a polgármester munkájának segítésére, a vele kialakított munkamegosztás szerint ellátja a polgármester állandó vagy eseti megbízásából adódó önkormányzati feladatokat.

Az alpolgármester a feladatait a jegyző szakmai segítségével és a hivatal közreműködésével látja el.

3. Jegyző

1. A jegyző a hivatal vezetője, aki szakmailag felelős annak működéséért, a közérdeknek és a jogszabályoknak megfelelő, szakszerű, pártatlan és igazságos, színvonalas ügyintézés szabályainak megfele-lő ellátásáért.

2. Feladata – a jogszabályokban meghatározott hatáskörein túlmenően – különösen:

a) a képviselő-testület működésével kapcsolatban:

- Személyesen vesz részt Sellye Város és Drávaiványi Község Képviselő-testületei ülésének előkészítésében és lebonyolításában
- előkészíti, illetve előkészítteti a testületi üléseket, a testületi előterjesztéseket és határozati javaslatokat,
- előkészíti az önkormányzati rendelet-tervezeteket,
- törvényességi szempontból figyelemmel kíséri a testület és bizottságai, valamint a nemzetiségi önkormányzatok munkáját, jogszabálysértés esetén jelzéssel, észrevétellel él,
- gondoskodik a testületi üléseken a jegyzőkönyv-vezetésről, döntéseknek az érdekeltek részére történő eljuttatásáról,
- gondoskodik az önkormányzati rendeletek kihirdetéséről, a határozatok végrehajtásáról, szervezi a végrehajtás ellenőrzését.
− az önkormányzat és szervei részére meghatározott, az intézményirányítási, általános igazgatási és egyéb szakigazgatási feladatok,

b) a bizottságok működésével kapcsolatban:

- biztosítja a bizottságok működésének a tárgyi feltételeit,
- figyelemmel kíséri a bizottságok működését, személyesen részt vesz a Pénzügyi Bizottság ülésén, a Hatósági Osztályvezető megbízottja útján részt vesz a Szociális Bizottság ülésén,
- szakmai, törvényességi kérdésekben felvilágosítást ad, segítséget nyújt.

c) a tisztségviselők munkájával kapcsolatban:

- a döntések előkészítését segíti és szervezi azok végrehajtását.

d) a települési képviselők munkájával kapcsolatban:

- elősegíti a képviselők jogainak a gyakorlását,
- a képviselői munka végzéséhez a hivatalon keresztül a szükséges személyi, tárgyi és ügyviteli segítség biztosítása

e) a hivatal működésével kapcsolatban:

- a hivatal belső szervezeti egységei, valamint a kirendeltségek útján ellátja a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási hatósági jogköröket,
- vezeti, összehangolja és ellenőrzi a hivatal belső szervezeti egységeiben és a kirendeltségeken folyó munkát,
- a hivatal szervezeti tagozódására, munkarendjére és az ügyfélfogadás rendjére javaslatot készít a polgármesternek,
- hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás rendjét,
- gyakorolja a munkáltatói jogokat a hivatal köztisztviselői és alkalmazottai (közszolgálati ügy-kezelők, munkavállalók) tekintetében a szervezeti egységek vezetői részére átruházott munkál-tatói jogok kivételével,
- bármely szervezeti egység vezetőjének tartós akadályoztatása esetén vezeti az adott szervezeti egységet, illetve gondoskodik a helyettesítésről,
- évente beszámol a képviselő-testületnek a hivatal tevékenységéről.
f.) jegyzői hatáskörben eljárva:
- vadkárok megállapításával kapcsolatos eljárás lefolytatása
- birtokvédelmi eljárás lefolytatása
g.) Társulásokkal kapcsolatos feladatkörében eljárva:
- előkészíti, illetve előkészítteti a testületi üléseket, a testületi előterjesztéseket és határozati ja-vaslatokat,
- törvényességi szempontból figyelemmel kíséri a testület és bizottságai munkáját, jogszabálysértés esetén jelzéssel, észrevétellel él,
- gondoskodik a testületi üléseken a jegyzőkönyv-vezetésről, döntéseknek az érdekeltek részére történő eljuttatásáról,
- ellátja a társulás intézményei működésének törvényességi ellenőrzését

4. Aljegyző

Az aljegyző
a. ) A Hivatal működésével kapcsolatban:
- vezeti a Titkárság- Leiíró Iroda munkáját,
- a jegyzőt – távolléte, illetve akadályozatása esetén – teljes jogkörrel helyettesíti, Jegyző távollétében, vagy megbízás alapján képviseli a Hivatalt külső szervek előtt
- ellátja a hivatal humánpolitikai feladatait
- vezetői és apparátusi értekezleteken segíti a jegyző, a vezetők munkáját és a hivatal hatékony működését;
- jegyző távollétében vagy megbízásából ellátja a törvényben vagy kormányrendeletben előírt államigazgatási feladatot, hatósági jogkört,
- Részt vesz a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal alapdokumentumainak és szabályzatainak megalkotásában és folyamatos aktualizálásában,
- ellátja a jegyző által rábízott egyéb feladatokat, segíti a hivatalvezetői munkát,
- jogi véleményadással segíti az egységes hivatali jogértelmezést és a belső szervezeti egységek munkáját,
b.) Az önkormányzatok működésével kapcsolatos feladatok:
- a jegyző egyedi utasításai alapján a sellyei képviselő-testületi ülésekre előterjesztések készítése;
- jegyző megbízottjaként előkészíti és részt vesz Sósvertike, Kákics, Okorág, Marócsa és Drávasztára testülésti ülésein, gondoskodik a határozatok végrehajtásáról – ennek keretében:
- jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő;
- önkormányzati szerződések anyagának előkészítése, önkormányzati peres ügyek mentorálása;
- gondoskodik a jegyzőkönyvek tartalmának jogi-szakmai ellenőrzéséről, határidők betartásáról;
- Előterjesztések készítése, jogi szempontú ellenőrzése, határozatok-és rendelettervezetek anyagainak előkészítése,
- Általános jogi-szakmai segítségnyújtás a települési önkormányzatok polgármesterei és testületi tagjai részére, valamint a nemzetiségi önkormányzatok elnökeinek és testületi tagjainak

5. Kirendeltségvezető

1. A Kirendeltségvezető

a) a jegyző szakmai vezetésével ellátja a kirendeltségek vonatkozásában a jegyzői feladatokat; a jegyző megbízottjaként előkészíti Drávafok Bogdása, Markóc, Felsőszentmárton, Drávakeresztúr községek képviselő-testületi és társulási üléseit, részt vesz a testületi üléseken, ellátja ezek vonatkozásában a 3.2. a)-d.) pontban írt feladatokat

b) kirendeltségek működésével kapcsolatos feladatai:

- ellátja a jogszabály által a jegyző hatáskörébe utalt államigazgatási hatósági jogköröket;
- vezeti, összehangolja és ellenőrzi a kirendeltségeken folyó munkát,
- a megállapodásban, és jelen szabályzatban foglaltak szerint ügyfélfogadást tart,
- kiadmányoz a hatáskörébe tartozó ügyekben,
- évente beszámol a jegyzőnek a kirendeltségek tevékenységéről,

6. Nemzetiségi referens

a.) Segítséget nyújt az Elnököknek a Sellye Horvát és Sellye, Marócsa, Okorág, Drávaiványi, Kákics, Sósvertike, Drávafok és Bogdása Roma Nemzetiségi Önkormányzatok testületi üléseinek előkészítésében, a testületi előterjesztések és határozati javaslatok kidolgozásában,
b.) törvényességi szempontból figyelemmel kíséri a nemzetiségi önkormányzatok testületi munkáját, jogszabálysértés esetén jelzéssel, észrevétellel él,
c.) gondoskodik a testületi üléseken a jegyzőkönyv-vezetésről, döntéseknek az
érdekeltek részére történő eljuttatásáról,
d.) ellátja a nemzetiségi önkormányzatok okiratainak karbantartását
e.) figyelemmel kíséri a feladatalapú és működési támogatások felhasználását,
közreműködik azok elszámolásában
f.) gondoskodik a települési önkormányzatok és a nemzetiségi önkormányzatok
közötti megállapodások Nek.tv. szerinti felülvizsgálatáról
g.) Kapcsolatot tart a nemzetiségi és települési önkormányzatokkal
h.) Nemzetiségi önkormányzatokkal kapcsolatos törzskönyvi nyilvántartás valamennyi feladatának ellátása (különösen: egyeztetés a Magyar Államkincstárral, változások és határidők folyamatos figyelemmel kísérése stb.) a a bejegyzések naprakész, pontos időrendi nyilvántartása;
i.) nemzetiségi önkormányzatok pályázatainak teljeskörű elkészítése és benyújtása,
hiánypótlások és elszámolások hiánytalan teljesítése;

7. Adatvédelmi tisztviselő

a.) tájékoztat és szakmai tanácsot ad az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó, továbbá az adatkezelést végző alkalmazottak részére az adatvédelmi rendelet szerinti kötelezettségeikkel kapcsolatban;

b) ellenőrzi az általános adatvédelmi rendeletnek, továbbá az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó személyes adatok védelmével kapcsolatos belső szabályainak való megfelelést, ideértve a feladatkörök kijelölését, az adatkezelési műveletekben vevő személyzet képzését, valamint a kapcsolódó auditokat is;

c) kérésre szakmai tanácsot ad az adatvédelmi hatásvizsgálatra vonatkozóan,

valamint nyomon követi a hatásvizsgálat elvégzését;

d) együttműködik a felügyeleti hatósággal; és

e) az adatkezeléssel összefüggő ügyekben kapcsolattartóként szolgál a felügyeleti hatóság felé, valamint adott esetben bármely egyéb kérdésben konzultációt folytat vele.

8. Belső ellenőr

a.) Elkészíti az ellenőrzési ütemtervet,és a jóváhagyott éves ellenőrzési munkaterv alapján pénzügyi-gazdasági ellenőrzést, célellenőrzést, témaellenőrzést, illetve utóellenőrzést végez az önkormányzat intézményeiben.
b.) Végrehajtja ajegyző megbízása alapján a munkatervtől eltérő ellenőrzést.
c.) Gondoskodik arról, hogy a vizsgálatok megtartásánál ahatályosjogszabályok, az ágazati szervek utasításai és a testületi határozatok maradéktalanul érvényesüljenek, különös tekintettel a komplex és összehangolt ellenőrzésekre.
d.) Az ellenőrzések során történt megállapításokról írásos anyagot készít, javaslatot tesz a feltárt hiányosságok megszüntetésére.
e.) Ellenőrzése során támaszkodik a közgazdasági elemző tevékenységre.
f.) Vezeti az ellenőrzések naprakész nyilvántartását
g.) Munkafolyamatba épített ellenőrzés keretében érvényesíti és ellenőrzi a költségvetési számlán lefolytatott eseményeket.
h.) Előkészíti a szakbizottság részére az ellenőrzésekről esedékes előterjesztéseket.–Részvétel bizottsági és képviselő-testületi üléseken a feladatkörét érintő napirendek tárgyalásakor

9. A szervezeti egységek vezetői

1. A szervezeti egységek vezetői (osztályvezetők és az aljegyző és kirendeltségvezető) gondoskodnak a beosztott köztisztviselők és alkalmazottak (továbbiakban: beosztottak) által végzett feladatok jogszerű és színvonalas ellátásáról, amiért szakmai felelősséggel tartoznak.

2. E feladatkörben

a. ellátja a jogszabály által a jegyző hatáskörébe utalt szervezeti egységhez tartozó államigazgatási hatósági jogköröket,
b. a jegyző közvetlen irányításával meghatározza, felügyeli és ellenőrzi a beosztottak munkáját, elő-készíti a feladataikat tartalmazó munkaköri leírást a jegyző részére és gondoskodik annak aktuali-zálásáról,
c. beszámol a jegyzőnek, illetve a polgármesternek a beosztottai munkájáról,
d. gondoskodik a képviselő-testület és bizottságai, illetve a nemzetiségi önkormányzat munkájának szakmai segítéséről, előkészíti az előterjesztéseket, rendelet-tervezeteket, felelős azok szakmai és jogi megalapozottságáért,
e. részt vesz a vezetői megbeszéléseken és szükség esetén munkaértekezletet tart a beosztottai ré-szére,
f. szignálja a szervezeti egységéhez érkező iratokat, gyakorolja a részére átadott kiadmányozási jog-kört,
g. engedélyezi és nyilvántartja a beosztottak szabadságát, beosztottjai részére engedélyezi a belföldi kiküldetést és a teljesítést igazolja,
h. elkészíti a szervezeti egységhez tartozó köztisztviselők minősítését, teljesítménykövetelményét, teljesítményértékelését és szakmai értékelését,
i. javaslatot tesz, véleményt mond a beosztottaival kapcsolatos személyzeti és munkaügyi kérdések-ben,
j. a polgármester vagy a jegyző utasítására túlmunkát rendel el és gondoskodik az ezzel kapcsolatos szabadidő biztosításáról, illetőleg annak megváltásáról,
k. végzi a képviselő-testület ágazatilag illetékes bizottságával kapcsolatos ügyviteli, koordináló munkát,
l. együttműködik a hivatal más szervezeti egységeivel.

10. A hivatal köztisztviselői, alkalmazottai

1. A köztisztviselők és alkalmazottak jogait a közszolgálati tisztviselőkről, valamint a munka törvénykönyvéről szóló törvény rendelkezései rögzítik. Feladataikat is ennek megfelelően látják el:

a. kötelesek a munkaköri leírásukban foglaltakat maradéktalanul, a legjobb tudásuk szerint ellátni,
b. kötelesek ezen túl a szakmai tudásukat állandó jogszabályismerettel, jogalkalmazási gyakorlattal gyarapítani, önképzésben részt venni,

1. a jegyző utasításainak megfelelően külön eseti feladatokat is kötelesek ellátni.

2. A hivatal köztisztviselői és alkalmazottai saját munkájukért önállóan is felelősek, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e kiadmányozási joggal vagy nem.

3. Az egyes köztisztviselők és alkalmazottak munkaköri leírását a jegyző, a közvetlen polgármesteri hatáskörbe tartozó munkavállalókét a polgármester állapítja meg, amely a személyzeti nyilvántartás részét képezi. A hivatal köztisztviselőinek általános munkaköri leírás-mintája jelen szabályzat 3. számú függelékét képezi.

IV. A HIVATAL MŰKÖDÉSE

1. Munkakörök, munkaköri leírás

1. A Hivatali szervezet (munkamegosztás) alapegységei a munkakörök. A munkakörök jegyzékét az osztályvezetők javaslatára a jegyző készíti el és gondoskodik a folyamatos karbantartásáról. A munkakörök jegyzékét a 3. számú melléklet tartalmazza. A munkakörök ellátására vonatkozó előírásokat a munkaköri leírások tartalmazzák, amelyek összeállításáért, aktualizálásáért az osztályvezetők felelősek. Az osztályvezetők a szervezeti és működési szabályzat és mellékletei alapján állapítják meg és tartják nyilván a szervezeti egységek munkaköreit, feladatait, a munkatársak munkaköri leírásait és felelősek a naprakészségük biztosításáért. Az osztályvezetők munkaköri leírásának elkészítéséért és naprakészségéért a jegyző felel.

2. Új munkaköri leírást kell készíteni:

- újonnan felvett köztisztviselő esetében a kinevezési okmánnyal egyidőben,
- a munkakör megváltozása esetén,
- a feladatkör változásakor a szervezeti és működési szabályzat aktualizálásával egyidejűleg,
- egyéb módosítást igénylő esetekben.

3. A munkaköri leírásokat jelen szervezeti és működési szabályzattal összhangban a feladatok teljes körére kiterjedően személyre szólóan kell elkészíteni.

4. A munkaköri leírásnak tartalmaznia kell:

- személyi adatokat (név, leánykori név, születési hely, idő, anyja neve, lakcím), a köztisztviselő munkaköri besorolását,
- a feladatkör megnevezését,
- a függelmi kapcsolatokat (munkáltatói jogkör gyakorlója, közvetlen felettese, vezető esetében a közvetlen irányítottak megnevezése, helyettesítése),
- szakmai követelményeket (iskolai végzettség, szakmai képesítés, nyelvismeret stb.)
- a köztisztviselő által konkrétan ellátandó feladatok teljes körű felsorolását,
- a köztisztviselő felelősségét, ellenőrzésének módját,
- a kiadmányozási jog gyakorlását,
- a kötelezettségvállalási jog vállalását,
- teljesítés igazolási jog gyakorlását,
- külső és belső munkakapcsolatait.

5. munkaköri leírás tudomásul vételét a munkakört betöltő dolgozó aláírásával igazolja. Az aktuális feladatrendszer és a munkaköri leírások tartalmi összhangjának biztosításáról a jegyző gondoskodik.

2. A Hivatali feladat- és hatásköri ellátás szabályai

1. A Hivatal az önkormányzati ügyek előkészítésével és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatot

a. vonatkozó törvények, egyéb jogszabályok
b. önkormányzati rendelet,
b. jelen szervezeti és működési szabályzat és mellékletei,
c. a polgármester által a hivatali munka körében kiadott polgármesteri utasítás,
d. jegyző által a hivatali munka szervezése és vezetése körében kiadott utasítás,
e. a polgármester és a jegyző által közösen kiadott utasítás alapján lát el.

2. A Hivatal ügyintézője államigazgatási feladatot

a. törvény vagy kormányrendelet alapján saját hatáskörben,
b. kiadmányozási jogkör gyakorlásával lát el.

3. A Hivatal belső szervezeti egységeire és ügyintézőire megállapított átruházott hatáskörök tovább nem ruházhatók. Az átadott kiadmányozási jog belső szervezeti egységhez (csoporthoz) történő átadásához a jegyző egyetértése szükséges.

3. A Hivatal képviselete

1. A Hivatalt a jegyző, távollétében az aljegyző jogosult képviselni. Egyedi esetben a jegyző által megbízott osztályvezető is jogosult a képviselet ellátására.

2. Jogi képviseletet a jegyző, az önkormányzat megbízása alapján felkért jogi képviselő, továbbá a jogszabályi feltételeknek megfelelő és a jegyző által megbízott aljegyző és osztályvezető is elláthat.

3. A Hivatal belső szervezeti egységét az osztályvezető, távollétében a helyettese, illetve az általa megbízott ügyintéző képviseli.

4. A nyilvánosság –média – számára hivatalos nyilatkozattételre a polgármester, a jegyző vagy a jegyző által kijelölt köztisztviselő jogosult.

4. Az aláírás rendje és az irat fogalma

1. A képviseleti jogok szervezeti és működési szabályzat szerinti gyakorlója, valamint a kiadmányozási joggal felruházott személy aláírási jogot gyakorol. Az e körben gyakorolt aláírási jog nem terjed ki a külön szabályozott kötelezettségvállalási és utalványozási jogokra.

2. Az aláírási jog a feladat gyakorlása során hozott döntések (határozatok), illetve a megtett intézkedések és egyéb anyagok (levelek, jelentések, beszámolók, előterjesztések, tervek, szakanyagok stb.) egyszemélyi aláírását jelenti.

3. Irat valamely szerv működése vagy személy tevékenysége során keletkezett vagy hozzá érkezett, egy egységként kezelendő rögzített információ, adategyüttes, amely megjelenhet papíron, mikrofilmen, mágneses, elektronikus vagy bármilyen más adathordozón; tartalma lehet szöveg, adat, grafikon, hang, kép, mozgókép vagy bármely más formában lévő információ vagy ezek kombinációja.

4. Iratot aláírni a szöveg végén jobb oldalon, nyomtatvány esetében a megjelölt helyen kell. Az aláíró egyidejűleg az iratot dátumozza, vagy annak meglétét ellenőrzi és az aláírás mellett bal oldalt az általa használt hivatalos bélyegző lenyomatával látja el.

5. Amennyiben az iratot az aláírásra jogosult helyett az aláírásra felhatalmazott írja alá, az aláírásra jogosult nevét és beosztását feltüntető adatok mellett a helyettesként aláíró „h.” betűt köteles alkalmazni.

6. Az elektronikus aláírással elátott dokumentumot nyomtatás után az irat jobb felső sarkában a kiadmányozó személy szignoja mellett az alábbi bélyegtő lemonyatok elhelyezése szüksége: „Az elektronikus dokumentumban foglaltakkal egyező tartalmú irat”, dátum bélyegző, hatáskör gyakorló körbélyegzője.

7. Az elektronikus ügyintézés és aláírás szabályait az Elektronikus Ügyintézési Szabályzat tartalmazza, melynek hatálya kiterjed a Hivatalban keletkező, odaérkező, illetve onnan kimenő valamennyi elektronikus iratra, az ügyvitel valamennyi területére és résztvevőjére.

8. A kiadmányozásra kerülő iraton az ügyintézőt fel kell tüntetni az ügyiratszám alatt. Az olyan iraton, amelyen az ügyintéző nem került feltüntetésre, az irattári példányt az ügyintéző vagy az osztályvezető kézjegyével látja el.

9. A Hivatal dolgozói az irattárból hivatalos használatra kölcsönözhetnek iratokat. A Hivatal dolgozói azokhoz az iratokhoz, illetőleg adatokhoz férhetnek hozzá, amelyekre munkakörük ellátásához szükségük van, vagy amelyre az illetékes vezető felhatalmazást ad.

10. Az iratkezeléssel kapcsolatos felügyeleti tevékenységet az aljegyző látja el.

11. Az iratkezelés szervezeti rendjére, az iratkezelésre, valamint az azzal összefüggő tevékenységekkel kapcsolatos feladat- és hatáskörökre vonatkozó részletes szabályokat Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Iratkezelési Szabályzata tartalmazza.

5. A kiadmányozás rendje

1. Kiadmány a jóváhagyás után letisztázott és a kiadmányozásra jogosult részéről hiteles aláírással és bélyegzőlenyomattal ellátott irat.

2. Kiadmányozás: a már felülvizsgált végleges kiadmány tervezet jóváhagyását, letisztázhatóságát, elküldhetőségének engedélyezését jelenti a kiadmányozásra jogosult részéről.

3. Kiadmányozó: a polgármester és a jegyző részéről kiadmányozási joggal felhatalmazott személy, akinek kiadmányozási hatáskörébe tartozik a kiadmány aláírása.

4. A kiadmányozó az intézkedést (tervezetét) saját kezűleg írja alá.

5. A Hivatal kiadmányozási rendjét 3. számú függelék tartalmazza.

6. A szervezeti egységek belső szabályozásának rendje

1. A Hivatal valamennyi szervezeti egysége a jelen szervezeti és működési szabályzat alapján működik, külön belső szabályzatot a szervezeti egységek nem készítenek.

7. A munkáltatói jogok gyakorlása, vagyonnyilatkozattételi kötelezettség , összeférhetetlenség

7.1. A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) a munkáltatói jogok gyakorlása a következők szerint történik:

7.1.1. A jegyző át nem ruházható hatáskörében gyakorolja a következő munkáltatói jogokat:

a) a polgármester jóváhagyásával a kimagasló teljesítményt nyújtó köztisztviselő részére a teljesítményértékelés eredményétől függő személyi illetmény megállapítása,

b) vezető állású köztisztviselők munkaköri feladatainak meghatározása, munkaköri leírásának elkészítése, folyamatos aktualizálása,

c) vezető állású köztisztviselők évi rendes szabadság, betegszabadság, szülési szabadság és egyéb munkaidő kedvezmények igénybevételének engedélyezése,

d) belföldi kiküldetés engedélyezése és a teljesítés igazolása, szakmai konferencián, továbbképzéseken való részvétel engedélyezése az anyagi feltételek előzetes egyeztetésével,

e) távollévő köztisztviselő, üres álláshely esetén a belső helyettesítés megállapítása,

f) vezető állású köztisztviselők egyéni teljesítménykövetelményeinek meghatározása, valamint a teljesítményértékelés, minősítés

g) a más munkakörbe tartozó feladatok ellátására irányuló átirányítás elrendelése,

h) a vagyonnyilatkozat tétellel összefüggő eljárási, adatvédelmi illetve ellenőrzési eljárásokkal kapcsolatos, valamint a vagyongyarapodási vizsgálattal kapcsolatos munkáltatói intézkedések megtétele,

i) a köztisztviselő kirendelése más közigazgatási szervhez;

j) szakmai tanácsadói, szakmai főtanácsadói, címzetes főmunkatársi, címzetes vezető tanácsosi, címzetes főtanácsosi, címzetes vezető-főtanácsosi cím adományozása, visszavonása

k) illetmény- vagy fizetési előleg, előrehozott illetmény felvételének engedélyezése;

l) .) a munkavégzésről, a munka- és pihenőidőről, a jutalmazásról szóló szabályzat

rendelkezéseinek megtartásával túlmunkát rendelhetnek el;

m) fegyelmi eljárás kezdeményezése, illetményelőleg felvételének véleményezése.

Jegyző távolléte, vagy akadályoztatása esetén az aljegyző helyettesít, látja el a munkáltatói jogok gyakorlását. Az aljegyző akadályoztatása esetén, a munkáltatói jogok gyakorlása a Hivatal vezető megbízatású köztisztviselőire írásban ruházható át.

7.1.2. A Hivatal valamennyi köztisztviselője esetében a jegyző az alábbi munkáltatói jogköröket a polgármesterrel egyetértésben gyakorolja:

a) kinevezés,

b) vezetői megbízás adása,

c) felmentés,

d) vezetői megbízás visszavonása,

e) jutalmazás

7.1.3. Az aljegyző, a vezetői megbízású köztisztviselők (kirendeltség vezető, osztályvezetők) átruházott hatáskörben a következő munkáltatói jogokat gyakorolják:

a.) a szabadságolási ütemterv keretei között engedélyezik a szabadságok igénybevételét,
véleményezik a fizetés nélküli szabadság engedélyezésére vonatkozó kérelmeket;

b) javaslatot tesznek a tartós helyettesítésekre vonatkozó, megbízásokra; c.) engedélyezik a megyén belüli kiküldetéseket és igazolják azok teljesítését;

e.) javaslatot tesznek az általuk vezetett szervezeti egység létszámába tartozó valamennyi köztisztviselő minősítésére;
f.) javaslatot tesznek az osztály dolgozóit érintő személyzeti és munkajogi
intézkedésekre, az irányításuk alatt álló köztisztviselők kitüntetésére, jutalmazására,
fegyelmi felelősségre-vonásukra;
g.) véleményezik a dolgozói kedvezmények, juttatások igénybevétele tárgyában
előterjesztett kérelmeket;
h.) köztisztviselők teljesítményértékelése;
i.) véleményeznek minden munkáltatói intézkedést, amely a vezetésük alatt álló szervezeti egység köztisztviselőit érinti, és a hivatalvezető hatáskörébe tartozik.

7.2. Összeférhetetlenség

7.2.1. Nem létesíthető köztisztviselői jogviszony, ha a köztisztviselő ezáltal hozzátartozójával irányítási (felügyeleti), ellenőrzési vagy elszámolási kapcsolatba kerülne.

A köztisztviselő nem lehet helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati képviselő annál az önkormányzatnál, amely az őt alkalmazó államigazgatási szerv illetékességi területén működik.
7.2..2. A köztisztviselő további jogviszonyt – tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenység (a továbbiakban együtt: gyakorolható tevékenység), továbbá a közérdekű önkéntes tevékenység kivételével – csak a jegyző, jegyző esetében a polgármester előzetes engedélyével létesíthet. A gyakorolható tevékenység végzésére irányuló jogviszonyt, valamint a közérdekű önkéntes tevékenység végzésére irányuló jogviszonyt, annak létesítését megelőzően írásban be kell jelenteni, ha e jogviszony keretében végzett tevékenység a köztisztviselő munkaköri feladataival közvetlenül összefügg.
7.2..3. A köztisztviselő a fentiektől eltérően a gyakorolható tevékenység, továbbá a közérdekű önkéntes tevékenység végzésére irányuló jogviszonyt kizárólag a jegyző, jegyző esetében a polgármester előzetes engedélye alapján létesíthet, ha a munkavégzés időtartama részben azonos a köztisztviselő beosztás szerinti munkaidejével.

7.2.4. A köztisztviselő

a) nem folytathat olyan tevékenységet, nem tanúsíthat olyan magatartást, amely

hivatalához méltatlan, vagy amely pártatlan, befolyástól mentes tevékenységét

veszélyeztetné;

b) pártban tisztséget nem viselhet, párt nevében vagy érdekében – az országgyűlési, az

európai parlamenti, illetve a helyi önkormányzati választásokon jelöltként való

részvételt kivéve – közszereplést nem vállalhat;

c) nem lehet gazdasági társaságnál vezető tisztségviselő, illetve felügyelő bizottsági tag,

kivéve, ha a gazdasági társaság önkormányzati, köztestületi többségi tulajdonban, vagy

tartósan állami tulajdonban van, vagy az állami tulajdonos különleges jogokat biztosító

részvény alapján delegálja, továbbá, ha a társaságban az állami közvetlen vagy

közvetett befolyás mértéke – a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény rendelkezései

alapján számítva – legalább ötven százalék.

7.2..5. Nem keletkeztet összeférhetetlenséget az olyan állami befolyás gyakorlása következtében gazdasági társaságban vagy más szervezetben keletkező vezető tisztségviselői, illetve felügyelőbizottsági, audit bizottsági tagság, amelynek alapja az államháztartás, illetve a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának erősítése érdekében hozott állami intézkedés, különös tekintettel az állami tőkeemelésre, kölcsönnyújtásra, kezesség-, illetve garanciavállalásra.

7.2.6. A köztisztviselő köteles haladéktalanul írásban bejelenteni, ha vele szemben törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok merül fel, illetve ha jogviszonyának fennállása alatt összeférhetetlen helyzetbe kerül. A munkáltatói jogkör gyakorlója köteles haladéktalanul írásban felszólítani a köztisztviselőt az összeférhetetlenség megszüntetésére. Amennyiben a köztisztviselő az összeférhetetlenséget a felszólítás kézbesítésétől számított harminc napon belül nem szünteti meg, közszolgálati jogviszonya megszűnik.

7.2..7. Ha a Kttv. 84. § (1) szerinti összeférhetetlenség a közszolgálati jogviszony fennállása alatt keletkezik, akkor az érintettek megegyezése hiányában a jegyző dönti el, hogy melyik köztisztviselőnek szűnik meg a közszolgálati jogviszonya.

7.2.8. A vezetői munkakört betöltő köztisztviselő a gyakorolható tevékenység végzésére irányuló jogviszony kivételével további jogviszonyt nem létesíthet.

Ettől eltérően a vezetői munkakört betöltő köztisztviselő a munkáltatói jogkör gyakorlójának az előzetes engedélye alapján

a) viselhet egyesületben, érdek-képviseleti szervezetben, valamint szövetkezetben

tisztséget,

b) folytathat közérdekű önkéntes tevékenységet,

c) lehet alapítvány, közalapítvány kezelő szervezetének tagja, illetve elnöke,

f) elláthat edzői, versenybírói játékvezetői tevékenységet, folytathat tanszékvezetői tevékenységet, lehet állami alapító vagy az általa létrehozott szervezet által önállóan, vagy más állami alapítóval, állami alapító által létrehozott szervezettel vagy államháztartáson kívüli szervezettel közösen alapított (köz)alapítványban felügyelő bizottsági tag.

g) lehet felsőoktatási intézmény oktatási feladatokat is ellátó belső szervezeti egységének

vezetője.

7.3. A vagyonnyilatkozattételre köteletett munkaköröket a szabályzat 4 számú melléklete tartalmazza.

8. A fogadóórák, a munkarend és az ügyfélfogadás rendje,

a munkavégzés szabályai

1. Sellye város polgármestere fogadónapját az általa esetenként kijelölt és meghirdetett időpontban tartja.

2. Ügyfélfogadási rend:

Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal (7690 Sellye, Dózsa Gy.u.1.) és a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Drávafoki Kirendeltsége (7691 Drávafok Fő u.1.) és a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Felsőszentmártoni Kirendeltségének ügyfélfogadási rendje azonos az alábbiak szerint:
Hétfő: 8.00-12.00 óra
Kedd: 8.00-12.00 és 13.00-16.00 óra
Szerda: 8.00-12.00 és 13.00-16.00 óra
Csütörtök: ügyfélfogadás nincs
Péntek: 8.00-12.00 óra
A jegyző vagy megbízottja az alábbiak szerint biztosítja az ügyfélfogadást:
- Sellyén szerdán 8,00-12,00 óra között
- Drávafokon: hétfőn 8,00-10,00 óra között
- Drávakeresztúrban hétfő: 13.00-14.00 óra,
- Drávasztárán szerda: 9.00-10.00 óra,
- Felsőszentmártonban csütörtök: 13.00-14.00 óra között tart ügyfélfogadást.

3. A székhelytől és telephelyektől eltérő településeken a jegyző vagy megbízottja legalább kéthetente tart ügyfélfogadást, melynek időpontját a Közös Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza.

- Drávaiványi településen minden héten egyszer tart kedden 8-9 óráig ügyfélfogadást.
- Kákics településen minden héten egyszer tart kedden 11-12 óráig ügyfélfogadást.
- Marócsa településen minden héten egyszer tart szerdán 8-9 óráig ügyfélfogadást.
- Okorág településen minden héten egyszer tart szerdán 9,15-10,15 óráig ügyfélfogadást.
- Sósvertike településen minden héten egyszer tart kedden 9,15-10,15 óráig ügyfélfogadást.

4. A hivatali munkaidő heti 40 óra, hétfőtől csütörtökig 7.30 órától 16 óráig, pénteken 7.30 órától 13.30 óráig tart.

A napi munkaidőn belül a köztisztviselő számára 30 perc munkaközi szünet (ebédidő) jár.

5. A jegyző esetenként az itt foglaltaktól eltérő munkarendet is megállapíthat. A jegyző az ügyfélfogadási rendet eseti jelleggel az időszakosan jelentkező nagyobb ügyfélforgalmi igények kielégítésére, akár a teljes hivatali szervezetre, akár annak egyes szakterületeire vonatkozóan meghosszabbított időtartamban is megállapíthatja. A KÖH egészére, vagy bármely egységére, azok ügymenetére vonatkozóan a polgármester vagy a jegyző írásban és szóban „Utasítás”-t, illetve„Intézkedés”-t adhat ki.

6. A hivatali dolgozó a fenti munkarendnek megfelelően köteles a munkahelyén munkára képes állapotban megjelenni, munkaidejét munkában tölteni, illetőleg ez alatt munkavégzés céljából a munkáltató rendelkezésére állni. Az ügyfélfogadást ellátó köztisztviselők teljes ügyfélfogadási időben kötelesek ügyfeleket fogadni.

7. A Hivatal minden dolgozója köteles munkáját a köz érdekében a jogszabályoknak, a hivatásetikai elveknek és a vezetői döntéseknek megfelelően, az általában elvárható szakértelemmel és gondossággal, pártatlanul és igazságosan, a kulturált ügyintézés szabályai szerint ellátni, a munkájára vonatkozó szabályok, előírások és utasítások szerint végezni, vezetőivel és munkatársaival együttműködni, és munkáját személyesen ellátni, valamint általában olyan magatartást tanúsítani, hogy ez más egészségét és testi épségét ne veszélyeztesse, munkáját ne zavarja, anyagi károsodását vagy helytelen megítélését ne idézze elő.

8. Minden dolgozó munkaidő nyilvántartása és ellenőrzése céljából a Titkárságon vezetett jelenléti ívet munkakezdéskor és a munka befejezésekor köteles aláírni, melyben fel kell tüntetni a munkakezdés és az eltávozás időpontját, valamint a távollétet is. A törvényes munkaidő ledolgozását folyamatosan figyelemmel kell kísérni.

9. A munkahelyéről önhibáján kívül távol maradó dolgozó akadályoztatásának tényéről haladéktalanul köteles értesíteni az osztályvezetőt, vagy helyettesét, mindkettőjük akadályoztatása esetén a jegyzőt.

10. A betegségről szóló orvosi igazolást a dolgozó munkába állása első napján köteles az osztályvezetőjének bemutatni, majd az igazolást a pénzügyi osztályon leadni.

11. A jegyző, valamint az osztályvezetők kötelesek a munkát úgy megszervezni, hogy a dolgozók a közszolgálati jogviszonyból eredő jogaikat gyakorolni, kötelezettségeiket teljesíteni tudják. Részükre a munkavégzéshez szükséges tájékoztatást és irányítást meg kell adni, továbbá biztosítani az ehhez szükséges ismeretek megszerzését.

9. A szabadság kiadásának rendje

1. A szabadság igénybevételének engedélyezésére az osztályok dolgozói tekintetében az osztályvezető jogosult, míg az osztályvezetők esetében az engedélyezés a jegyző hatáskörébe tartozik.

2. Az osztályvezetők – a dolgozók igényének megismerése után - a tárgyévben február végéig kötelesek szabadságolási tervet készíteni a szabadságolás tárgyévi ütemezéséről, és arról a dolgozót tájékoztatni.

3. A szabadságot a hatályos jogszabályoknak megfelelően a Hivatal működőképességének figyelembevételével a kiadott feladatok határidejére is tekintettel lehet és kell engedélyezni.

A szabadságok kiadására vonatkozóan a jegyző szempontokat határozhat meg.

4. A szabadságolási ütemtervnek tartalmaznia kell:

- a dolgozó nevét,
- a dolgozó munkakörét,
- a szabadság kezdetének és végének időpontját,
- a szabadság céljára kivett munkanapok számát.

5. A szabadságot a szabadságolási tervben foglaltak szerint kell kiadni, azoktól eltérni csak rendkívül indokolt esetben lehet, és ebben az esetben a dolgozó ezzel összefüggésben felmerülő kárát, költségeit - kivéve, ha az eltérésre a dolgozó kérelmére kerül sor - meg kell téríteni.

6. Az osztályvezetők kötelesek gondoskodni az osztályon dolgozók rendes és rendkívüli munkaidejének, kiadott szabadságának, egyéb munkaidő-kedvezménnyel kapcsolatos adatainak nyilvántartásáról.

7. A szabadság-nyilvántartásnak tartalmaznia kell: a nyilvántartás évét, a dolgozó nevét, munkakörét, besorolását, beosztását, közszolgálati, illetve munkajogviszonyának kezdetét, születési idejét. Továbbá:

- a fizetett szabadságok számának meghatározása esetében: az alap- és pót-, tanulmányi, valamint a szabadidő átalányként meghatározott szabadságok számát,
- a pótszabadságok tekintetében a pótszabadságra való jogosultság jogcímét,
- a fizetés nélküli szabadság esetében: a jogcímet és az időtartamot,
- továbbá tartalmaznia kell a szabadság ütemezését és felhasználását hónapra, napra lebontva, valamint összesítve, és
- a szabadság kiadására irányuló engedélyezett kérelmek iktatószámát.

8. A dolgozót rendkívüli munkaidő teljesítése esetén annak időtartamával azonos mértékű szabadidő illeti meg.

9. A rendkívüli munkaidő elrendelése a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezéseinek figyelembevételével történik. A rendkívüli munkaidő elrendeléséről, időtartamáról dolgozónként nyilvántartást kell vezetni.

10. Utasítási és ellenőrzési jogok gyakorlása, beszámoltatása

a. A szervezeti egységek vezetői tevékenységi körükben utasítást és ellenőrzési jogot gyakorolnak a szervezetileg közvetlenül hozzájuk tartozó munkatársak felett, beszámoltatják őket munkájukról.
b. Az átruházott hatáskörben, kiadmányozási jogkörben ellátott hatáskörök gyakorlásához a hatáskör (kiadmányozás) jogszabályi címzettje utasítást adhat, azt visszavonhatja.
c. Az utasítás általában szóbeli. Írott utasítási formát elsősorban az átruházott hatáskör és kiadmányozás gyakorlásához, valamint a nagyon pontos tartalmi-, feladat- vagy hatásköri előírást igénylő munkavégzés során, illetve különleges esetekben célszerű alkalmazni.
d. A munkatársat beszámolási kötelezettség terheli,
- ha a feladat végrehajtásának színvonala, eredményessége, határideje veszélybe kerül,
- ha a feladat végrehajtása más feladat sorrend szerinti megkezdését vagy programszerű végrehajtását veszélyezteti,
- az átruházott hatáskörben, illetve kiadmányozási jogkörben ellátott feladatokról az átruházó (kiadmányozó) által meghatározott rendben,
- jogszabályi kötelezés alapján (pl. önkormányzati rendeletben előírt módon).

11. A szolgálati út

e. A munkatársak és vezetők kötelezettsége, hogy a munkavégzés helyzetéről, a feladatok végrehajtásáról, zavarairól, vezetői beavatkozást igénylő eseményekről szóló beszámolót, jelentést minden esetben a szervezet szerinti közvetlen vezetést, irányítást, felügyeletet gyakorló felettes vezető (irányítással megbízott munkatárs, csoportvezető, osztályvezető, jegyző, polgármester, döntési jogkörrel, hatósági jogkörrel felruházott bizottság, képviselő-testület) (a továbbiakban: hivatali felettes) részére adják meg.
f. Magasabb szintű vagy másik szervezeti egység vezetőjének kérdésére a munkatársak, illetve vezetők kötelesek a tevékenységi körükbe tartozó tájékoztatást megadni és erről a közvetlen hivatali felettesnek soron kívül beszámolni.
g. A munkatársak és a vezetők kötelesek a települési képviselőknek és települési nemzetiségi önkormányzati képviselőknek a képviselői munkához szükséges, igényelt, szokásos tájékoztatást megadni.
h. A hivatali felettesek utasításaikat kötelesek a szervezeti felépítés szerinti közvetlenül hozzájuk tartozó vezetők vagy munkatársak részére adni.
i. Rendkívüli esetben, hivatali felettes tevékenységi körében utasításával átlépheti a szervezeti felépítéssel meghatározott vezetői lépcsőt. Ebben az esetben az utasítást kiadó és az utasított soron kívül köteles az utasítás tényéről, tartalmáról és a szolgálati út elmaradásának indokairól a szervezeti felépítés szerinti közvetlen hivatali felettest tájékoztatni.

12. A helyettesítés és a munkakör átadás-átvétel rendje

1. A helyettesítés és a munkakör átadás-átvétel szabályozásának célja a feladatok ellátásának, valamint az irányító tevékenység folyamatosságának biztosítása.

2. Helyettesítésre vezető vagy hatáskört gyakorló tartós távolléte esetén – betegség, szabadság, egyéb akadályoztatás stb. – kerül sor.

3. Az állandó helyettesítés rendje a következő:

- a jegyző helyettesét a szervezeti és működési szabályzat,
- az osztályvezető helyettesét a jegyző,
- a hatáskört gyakorló helyettesét a hatáskör címzettje írásban bízza meg.

4. Az aljegyző a jegyzőt teljes jogkörrel helyettesíti.

5. Az állandó helyettesítési megbízásokat a 5. számú melléklet tartalmazza.

6. A helyettesítést ellátó személy a helyettesítést követően a helyettesített vezetőt minden lényeges eseményről, a munkavégzés körülményeiről részletesen tájékoztatni köteles.

7. A helyettesítés során hozott intézkedésért, végzett tevékenységért ugyanaz a felelősség terheli, mint a helyettesített vezetőt (határkör gyakorlót) terhelné.

8. Munkakör átadás-átvételre a közvetlen hivatali felettes által meghatározott körben és személyi változás, valamint tartós távollét – betegség, kiküldetés stb. – esetén kerül sor.

9. Munkakört az új vezetőnek, illetve munkatársnak, hatáskört az átruházással feladatot kapott munkatársnak, ezek hiányában a közvetlen hivatali felettesnek kell átadni.

10. A munkakör átadás-átvételt jegyzőkönyvben kell rögzíteni az alábbiak szerint:

- az átadásra kerülő munkakör szakmai feladatai, munkaköri leírása,
- a folyamatban lévő (további intézkedést igénylő) fontosabb feladatok felsorolása, végrehajtásuk helyzetéről, eredményekről, szükséges teendőkről tájékoztatás,
- átadásra kerülő iratok, utasítások, tervek, szabályzatok, nyilvántartások stb. jegyzéke,
- az átadónak és az átvevőnek a jegyzőkönyv tartalmával kapcsolatos észrevételei, megállapításai,
- az átadás helye, ideje, aláírások.

11. A képzettségi pótlékra jogosító munkaköröket és végzettségeket a 6.számú melléklet tartalmazza

13. A képviselő-testület bizottságainak feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek

előkészítésével összefüggő hivatali feladatok

1. A bizottságok feladatait Sellye Város Önkormányzat képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelete állapítja meg.

2. A bizottságok munkájának szakmai segítését, ügyviteli teendőinek ellátását, az ülések technikai előkészítését az illetékes osztályok végzik az alábbiak szerint:

- Szociális és Kulturális Bizottság: Hatósági Osztály, Pénzügyi Osztály
- Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Pénzügyi Osztály, TFO

3. A belső szervezeti egység (osztály) vezetője gondoskodik a bizottság elé kerülő előterjesztés szakmai előkészítéséről, az egyes osztályok közötti egyeztetésről a képviselő-testületi előterjesztések elkészítésének és szakmai felülvizsgálatának menetéről szóló – jegyzői utasításban előírtak szerint (4. számú függelék).

4. Amennyiben az adott ügyben több bizottság véleményére, állásfoglalására is szükség van, a bizottságok közötti koordinációról az előterjesztő, illetve az előterjesztés elkészítésében közreműködő szervezeti egység vezetője gondoskodik.

5. A bizottsági határozatok végrehajtásának szervezése az illetékes osztály faladata, felelőse az osztályvezető.

6. A Hivatal illetékes osztálya igény és szükség szerint köteles adatokat szolgáltatni, jelentést, tájékoztatót, előterjesztést stb. készíteni a bizottságoknak.

14. A képviselő-testületi előterjesztések elkészítésének és a testületi döntések

végrehajtásának rendje
j. A képviselő-testületi előterjesztések készítése során a Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltakon túl be kell tartani az erre vonatkozó jegyzői utasítást is.
k. A testületi határozatok végrehajtásának megszervezését a feladatkör szerint illetékes osztályvezető a határozat végrehajtásáért felelős tisztségviselővel, bizottsági elnökkel egyezteti.
l. Az osztályvezető és a végrehajtásért felelős tisztségviselő soron kívül kötelesek tájékoztatni egymást, ha a végrehajtás során valamilyen akadály, probléma merül fel vagy a megadott határidő nem tartható, annak érdekében, hogy a végrehajtásért felelős a szükséges intézkedéseket megtegye.
m. Az önkormányzati rendeletek kihirdetéséről és a végrehajtásban érintett szerveknek, hivatali belső szervezeti egységeknek történő megküldéséről az Aljegyző és a Kirendeltségvezető gondoskodik. Ugyancsak az osztály biztosítja a rendeletek előírásának lakossággal történő megismertetését is a tárgy szerint illetékes osztállyal együttműködve.
n. A Jegyző, Aljegyző és Kirendeltségvezető köteles gondoskodni az önkormányzati rendeletek és a módosítások egységes szerkezetbe foglalásáról a vonatkozó központi jogszabályoknak megfelelően.

15. A gazdálkodás folyamatában gyakorolt hatáskörök, kötelezettségek és jogok.

1. A kötelezettségvállalás, pénzügyi ellenjegyzés, utalványozás és érvényesítés rendjét az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 36-38. §-a, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 45-60. §-a határozza meg.

2. Az aláírási jogkörök gyakorlására felhatalmazottakat, a kötelezettségvállalás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, utalványozás, rendjét a Gazdálkodási szabályzata szabályozza.

16. A nemzetiségi önkormányzatok működésével összefüggő

hivatali feladatok
A nemzetiségi önkormányzatok működésével kapcsolatos végrehajtási feladatokat, azok koordinálását, szervezését a nemzetiségi referens látja el a külön jogszabályban meghatározottak szerint figyelemmel települési önkormányzatok és a nemzetiségi önkormányzatok között a nemzetiségi önkormányzati működés feltételeinek biztosítása és a működéssel kapcsolatos végrehajtási feladatok ellátása vonatkozásában a nemzetiségek jogairól szóló törvény alapján létrejött együttműködési megállapodásban foglaltakra.

V.

KAPCSOLATOK ÉS KOORDINÁCIÓ

1. Lakossághoz és a helyi civil szervezetekhez kapcsolódó feladatok:

- E körben a Hivatal a jegyző felügyelete mellett szervezi a lakosság és az Önkormányzat kapcsolattartásával összefüggő teendőket,
- intézi a KÖH-höz forduló ügyfelek közérdekű bejelentéseinek, panaszos ügyeinek továbbítását az érintettek felé.

2. Sajtókapcsolatok, és a hivatali működés nyilvánossága

- A hivatal részéről sajtónyilatkozatot a jegyző vagy az általa kijelölt vezető, kivételesen ügyintéző, adhat.
- A hivatali működés a jogszabályi keretek szerint nyilvános, az SZMSZ nyilvános iratnak minősül.
- A hivatal általános ügymenetére vonatkozó tájékoztatással az itt, vagy más szabályzatban foglalt szabályok vonatkoznak.
- Egyedi ügyekben az adatkezelés és az Ákr. rendelkezései szerint kell eljárni.
- Jogosulatlan tájékoztatás vagy jogosulatlannak adott tájékoztatás közszolgálati fegyelmi felelősséget következtet.

3. A jegyző belső szabályzatban rendezi a működéshez kapcsolódó, jogszabályban nem szabályozott kérdéseket. A hivatal működését szabályzó további belső dokumentumok különösen:

1. az iratkezelési szabályzat,

2. közszolgálati szabályzat,

3. a kiadmányozás rendjéről szóló utasítások,

4. vagyonnyilatkozat kezelési szabályzat,

5. gépjármű üzemeltetési, igénybevételi, a belföldi és külföldi kiküldetések elrendelésének és lebonyolításának és elszámolásának szabályzata,

6. a számviteli politika,

- számlarend
- gazdálkodási szabályzat
- pénzkezelési szabályzat
- önköltségszámítási szabályzat
- felesleges vagyontárgyak hasznosításának és selejtezésének szabályzata
- leltározási és leltárkészítési szabályzat
- eszközök és források értékelési szabályzata

7. a közbeszerzési szabályzat,

8. az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat,

9. a tűzvédelmi szabályzat,

10. munkavédelmi szabályzat

11. informatikai, informatikai biztonsági szabályzat

12. bélyegző használati szabályzat

13. belső ellenőrzési kézikönyv

14. közérdekű adatok megismerési szabályzata

15. a tervezéssel kapcsolatos belső előírások, feltételek szabályzata

16. bizonylati rend

17. reprezentációs kiadások felosztásának, azok teljesítésének és elszámolásának szabályzata

18. közbeszerzési értékhatás áalá nem tartozó beszerzések szabályzata

19. a vezetékes és mobiltelefonok használatának szabályzata

4. Ezen szabályzat melléklete:

1. számú melléklet: A hivatal szervezeti felépítésének ábrája

2. számú melléklet: A hivatal szervezeti egységeinek feladat-és hatásköri jegyzéke

A Pénzügyi Osztály részletes ügyrendje

3. számú melléklet: A munkakörök jegyzéke

4.számú melléklet: A vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó köztisztviselői munkakörök listája

5. számú melléklet: A helyettesítés rendje

6. számú melléklet: A hivatalnál képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és képzettségek

Megismerési nyilatkozat

5. Ezen szabályzat függeléke:

1. számú függeléke: Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal alapító okirata

2. számú függeléke: A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal létrehozására és fenntartására vonatkozó megállapodás

3. számú függeléke: a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal kiadmányozási rendjéről szóló jegyzői utasítás

4.sz. függelék: Általános munkaköri leírás minta

5. számú függeléke: A képviselő-testületi előterjesztések elkészítésének és szakmai felülvizsgálatának menetéről szóló jegyzői utasítás

VI.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
Jelen szabályzat rendelkezéseit 2020. január 1. napjától kell alkalmazni. Ezzel egyidejűleg érvényét veszti a 2019. január 1.-től kiadott Szervezeti és Működési Szabályzat.
Nagy Attila dr.Szalóky Ildikó
polgármester jegyző

1. számú melléklet:

A KÖH szervezeti ábrája:
Jegyző

2. számú melléklet:

A HIVATAL SZERVEZETI EGYSÉGEINEK FELADAT-ÉS HATÁSKÖRI
JEGYZÉKE
A jegyző a hivatal vezetője.
FELADATKÖRE:

a) a képviselő-testület működésével kapcsolatban:

- Személyesen vesz részt Sellye Város és Drávaiványi Község Képviselő-testületei ülésének előkészítésében és lebonyolításában
- előkészíti, illetve előkészítteti a testületi üléseket, a testületi előterjesztéseket és határozati javaslatokat,
- előkészíti az önkormányzati rendelet-tervezeteket,
- törvényességi szempontból figyelemmel kíséri a testület és bizottságai, valamint a nemzetiségi önkormányzatok munkáját, jogszabálysértés esetén jelzéssel, észrevétellel él,
- gondoskodik a testületi üléseken a jegyzőkönyv-vezetésről, döntéseknek az érdekeltek részére történő eljuttatásáról,
- gondoskodik az önkormányzati rendeletek kihirdetéséről, a határozatok végrehajtásáról, szervezi a végrehajtás ellenőrzését.
− az önkormányzat és szervei részére meghatározott, az intézményirányítási, általános igazgatási és egyéb szakigazgatási feladatok,

f) a bizottságok működésével kapcsolatban:

- biztosítja a bizottságok működésének a tárgyi feltételeit,
- figyelemmel kíséri a bizottságok működését, személyesen részt vesz a Pénzügyi Bizottság ülésén, a Hatósági Osztályvezető megbízottja útján részt vesz a Szociális Bizottság ülésén,
- szakmai, törvényességi kérdésekben felvilágosítást ad, segítséget nyújt.

g) a tisztségviselők munkájával kapcsolatban:

- a döntések előkészítését segíti és szervezi azok végrehajtását.

h) a települési képviselők munkájával kapcsolatban:

- elősegíti a képviselők jogainak a gyakorlását,
- a képviselői munka végzéséhez a hivatalon keresztül a szükséges személyi, tárgyi és ügyviteli segítség biztosítása

i) a hivatal működésével kapcsolatban:

- a hivatal belső szervezeti egységei, valamint a kirendeltségek útján ellátja a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási hatósági jogköröket,
- vezeti, összehangolja és ellenőrzi a hivatal belső szervezeti egységeiben és a kirendeltségeken folyó munkát,
- a hivatal szervezeti tagozódására, munkarendjére és az ügyfélfogadás rendjére javaslatot készít a polgármesternek,
- hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás rendjét,
- gyakorolja a munkáltatói jogokat a hivatal köztisztviselői és alkalmazottai (közszolgálati ügy-kezelők, munkavállalók) tekintetében a szervezeti egységek vezetői részére átruházott munkál-tatói jogok kivételével,
- bármely szervezeti egység vezetőjének tartós akadályoztatása esetén vezeti az adott szervezeti egységet, illetve gondoskodik a helyettesítésről,
- évente beszámol a képviselő-testületnek a hivatal tevékenységéről.
h.) jegyzői hatáskörben eljárva:
- vadkárok megállapításával kapcsolatos eljárás lefolytatása
- birtokvédelmi eljárás lefolytatása
i.) Társulásokkal kapcsolatos feladatkörében eljárva:
- előkészíti, illetve előkészítteti a testületi üléseket, a testületi előterjesztéseket és határozati ja-vaslatokat,
- törvényességi szempontból figyelemmel kíséri a testület és bizottságai munkáját, jogszabálysértés esetén jelzéssel, észrevétellel él,
- gondoskodik a testületi üléseken a jegyzőkönyv-vezetésről, döntéseknek az érdekeltek részére történő eljuttatásáról,
- ellátja a társulás intézményei működésének törvényességi ellenőrzését
Aljegyző
Irányító: Jegyző
FELADATKÖRE:

a) vezeti a Titkárság- Leiíró Iroda munkáját,

b) jegyző megbízottjaként előkészíti és részt vesz Sósvertike, Kákics, Okorág, Marócsa és Drávasztára testülésti ülésein, gondoskodik a határozatok végrehajtásáról,

c) a jegyzőt – távolléte, illetve akadályozatása esetén – teljes jogkörrel helyettesíti, Jegyző távollétében, vagy megbízás alapján képviseli a Hivatalt külső szervek előttvezetői és apparátusi értekezleteken segíti a jegyző, a vezetők munkáját és a hivatal hatékony működését;

d) Részt vesz a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal alapdokumentumainak és szabályzatainak megalkotásában és folyamatos aktualizálásában,

e) ellátja a hivatal humánpolitikai feladatait

f) ellátja a jegyző által rábízott egyéb feladatokat, segíti a hivatalvezetői munkát,

g) jogi véleményadással segíti az egységes hivatali jogértelmezést és a belső szervezeti egységek munkáját.

h) a jegyző egyedi utasításai alapján a sellyei képviselő-testületi ülésekre előterjesztéseket készít

i) jegyző megbízottjaként előkészíti és részt vesz Sósvertike, Kákics, Okorág, Marócsa és Drávasztára testülésti ülésein, gondoskodik a határozatok végrehajtásáról – ennek keretében:

a. jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő;
b. önkormányzati szerződések anyagának előkészítése, önkormányzati peres ügyek mentorálása;
c. gondoskodik a jegyzőkönyvek tartalmának jogi-szakmai ellenőrzéséről, határidők betartásáról;
d. Előterjesztések készítése, jogi szempontú ellenőrzése, határozatok-és rendelettervezetek anyagainak előkészítése,
e. Általános jogi-szakmai segítségnyújtás a települési önkormányzatok polgármesterei és testületi tagjai részére, valamint a nemzetiségi önkormányzatok elnökeinek és testületi tagjainak
Munkaügyi feladatok keretében:
v ellátja a munkaügyi –és létszámgazdálkodási feladatokat
v kezeli a KIRA rendszert
v őrzi a vagyonnyilatkozatokat
v kezeli a továbbképzési rendszert
v a bérgazdálkodással kapcsolatos teljes körű feladatok ellátása;
v Személyügyi feladatok:
v elkészíti az új dolgozók (közfoglalkoztatottakat kivéve) besorolását, kinevezését, gondoskodik a MÁK felé történő továbbításukról;
v megszerzi a személyi anyaghoz szükséges mellékleteket;
v elkészíti a megszüntető határozatokat, elszámoló lapokat;
v figyelemmel kíséri a magasabb fizetési osztályba sorolásokat, elkészíti az átsorolásokat;
v lejelenti a köztisztviselőket az előírt iskolai végzettség megszerzéséhez;
v bizalmasan kezeli a dolgozók személyi anyagát,
v a polgármesterek, képviselő-testületi tagok személyi anyagának kezelése,
v a vagyonnyilatkozattal kapcsolatos feladatok ellátása (köztisztviselők, közalkalmazottak, polgármesterek, képv.test.tagok),
v munkaügyi pályázatok elkészítése, támogatások havi visszaigénylése,
v a KIR rendszerben a szabadság nyilvántartást folyamatosan kezeli,
v a munkavállalók éves nyilatkozatait, elszámolásait (SZJA, családi kedv.kompenz., stb.) összegyűjti és továbbítja a MÁK felé
Titkárság – Leíró Iroda
Irányító: Aljegyző
Dolgozók száma: 6 fő
- titkárnő
- 3 fő testületi ügyintéző
- 2 fő takarító-hivatalsegéd
FELADATKÖRÜK:

1. A képviselő-testület tevékenységével kapcsolatos hatósági ügyintézői feladatok:

a) gondoskodik a testületi meghívók kiküldéséről, az anyagok sokszorosításáról és kézbesítéséről

b) nyilvántartja a testület rendeleteit, határozatait, az ülésekről készült jegyzőkönyveket,

c) koordinálja a képviselő-testület lejárt határidejű határozatairól szóló jelentések előkészítését, elő-készíti a határozatok végrehajtásáról szóló összesített jelentést,

d) ellátja a testület működésével összefüggő ügyviteli feladatokat,

e) biztosítja a képviselő-testület bizottságai működésének ügyviteli feltételeit,

f) előkészíti a bizottságok üléseit,

g) részt vesz a képviselő-testületi és nemzetiségi testületi ülésen, s rögzíti az ott elhangzottakat

h) a Mötv-ben meghatározott határidőn belül elkészíti a testületi ülések jegyzőkönyvét, és gondoskodik azok aláírtaásáról

i) gondoskodik a jegyzőkönyvek Kormányhivatal felé történő felterjeszéséről

j) gondoskodik a jegyzőkönyvek őrzéséről, beköttetéséről

k) a jegyzőkönyvek aláírását követően kiadja a testületi ülen született határozatatok kivonatait

2. Titkárság feladatai:

a) elvégzi az érkeztetés - iktatási feladatokat

b) elvégzi az irattározási feladatokat, kezeli az irattárat

c) az iratkezelési szabályzatban írtaknak megfelelően selejtezést végez

d) elvégzi a postázási feladatokat

e) statisztikai adatszolgáltatást teljesít feladatkörébe tartozó adatok vonatkozásában

f) kezeli a telefonközpontot

g) felel a bélyegrendelésért

3. Egyéb feladatok

i. hivatalsegédi, helyi kézbesítői feladatok ellátása
ii. takarírtói feladatok ellátása
Hatósági és Igazgatási Osztály
Irányító: Hatósági és Igazgatási Osztályvezető
Dolgozók száma: 5 fő
- 2 fő igazgatási ügyintéző
- 1 fő anyakönyvvezető
- 1 ügyfélszolgálati ügyintéző
FELADATKÖRÜK:

1. A képviselő-testület tevékenységével kapcsolatos feladatok:

a) Az osztály hatáskörét, feladatkörét érintő képviselő-testületi előterjesztések, rendelet-tervezetek elkészítése és beterjesztése

b) a Szociális Bizottság működésével összefüggő ügyviteli teendők koordinálása, szervezése

c) a szociális ellátásról és a gyermekek védelméről szóló jogalkotás és helyi rendeletek rendeletek összhangjának folyamatos biztosítása, módosítási javaslatok beterjesztése

d) gondoskodik – az egyes önkormányzatok rendeletei szerint - a képviselő-testületi hatáskörbe tartozó szociális ellátások iránti kérelmek beterjesztéséről

e) jelentést tesz a képviselő-testület felé a jegyző, bizottság, illetve polgármester átruházott hatáskörébe tartozó, valamint a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról,

f) falugondnoki szolgálat működtetésével kapcsolatos felügyeleti jogkör ellátása

2. A képviselő-testület által átruházott, illetve eredeti hatáskörébe tartozó szociális ellátátások vonatkozásában: A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből eredő alábbi ellátásokkal kapcsolatos ügyekben keletkezett iratok kiadmányozása:

a) képviselő-testületi rendeletben meghatározott önkormányzati támogatások

b) jogosulatlanul és rosszhiszeműen felvett segély visszafizetésének elrendelése, indokolt esetben erre részletfizetés engedélyezése, vagy mentesítés a visszafizetési kötelezettség alól.

3. A polgármester egyéb jogszabályon alapuló feladat- és hatáskörei ellátásának előkészítése:

a) honosított, visszahonosított személy állampolgársági esküjének előkészítése,

b) anyakönyvvezetői tevékenységgel kapcsolatos feladatok ellátása,

c) Szociálpolitikai Kerekasztal működtetésével kapcsolatos ügyviteli teendők ellátása.

d.) védelmi igazgatási, honvédelmi, katasztrófavédelmi feladatok

4. A jegyző feladat- és hatáskörei ellátása:

a) A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből eredő, az alábbi ellátásokkal kapcsolatos ügyek:

§ rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapítása,
§ halmozottan hátrányos helyzet megállapítása,
§ jogosulatlanul és rosszhiszeműen felvett segély visszafizetésének elrendelése, indokolt
§ esetben erre részletfizetés engedélyezése, vagy mentesítés a visszafizetési kötelezettség alól,
§ szociális ellátásokról szóló igazolás kiadása.

b) A jegyző egyéb jogszabályon alapuló feladat- és hatáskörei ellátásának előkészítése:

§ az anyakönyvi jogszabályok által a jegyző hatáskörébe utalt döntések,
§ ellátja a hagyatéki igazgatással kapcsolatos feladatokat
§ címnyilvántartási feladatok, lakcímbejelentések intézése jogszabályban meghatározott ese-tekben,
§ hatósági bizonyítványok kiállítása,
§ a Ptk-ból eredő ügyek (talált tárgyak),
§ lakáshozjutás és lakásfelújítás helyi pénzbeli támogatása iránti kérelmek elbírálásához szükséges előkészítő eljárás,
§ hagyatéki, gyámsági és gondnoksági leltárügyek,
§ környezettanulmányok készítése más hatóságok, szervek megkeresése alapján (adóható-ság, bíróság, illeték hivatal, stb.),
§ népszámlálással és egyéb összeírással kapcsolatos teendők ellátása
§ OEP felé adatszolgáltatás, statisztikai jelentések határsidőre történő elkészítése, továbbítása
§ Földforgalmi törvényből eredő közzétételi kötelezettség ellátása a Hivatal illetékességi területét érintően
§ Hírdetmények közzététele
§ növényvédelemmel kapcsolatos feladatok,
§ állati hullák ártalmatlan elhelyezésével kapcsolatos önkormányzati döntés előkészítése,
§ fakivágások engedélyezése,
§ méhészettel kapcsolatos feladatok,
§ ebtartással kapcsolatos feladatok ellátása
§ Ügyfélszolgálati rendszer kialakítása, működtetése

5. További jogszabályon alapuló feladat-és hatáskörök ellátása:

a) anyakönyvi szakvizsgával rendelkező, megbízott anyakönyvvezető által ellátandó anyakönyvi igazgatási ügyek,

b) állampolgársági ügyek, házasságkötés, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése és egyéb családi esemény szervezése, lebonyolítása.

c) gyámhatósági ügyek

6. A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Osztály osztályvezető Hatósági Osztályvezető feladatköre, munkaköre, felelősségi köre

a) Irányítja a Hatósági és Szociális Osztály munkáját

b) Ellenőrzi az irattárba kerülő iratokat, és határidejüket

c) Az Osztály dolgozóinak részére szabadság engedélyezése

d) Elkészíti az Osztály feladatkörével kapcsolatos testületi előterjesztéseket

e) Gondoskodik a statisztikai jelentések elkészítéséről a hatósági munka, a szociálpolitika és a lakásügy területén

f) Gondoskodik a Szociális, Egészségügyi és Kulturális Bizottság, valamint az önkormányzati Képviselő-testület döntéseinek előkészítéséről, a határozatok végrehajtásáról

g) Köteles részt venni Sellye Város Önkormányzatának Képviselő-testületi ülésein, a Szociális, Egészségügyi és Kulturális Bizottság ülésein, akadályoztatása esetén helyettesítésről gondoskodni

h) Közérdekű munkavégzéssel kapcsolatos teendőket ellátja

i) feladatköréhez kapcsolódó hatósági bizonyítványok kiadása

j) Ellátja a honvédelmi igazgatással kapcsolatos feladatokat

k) Polgárvédelmi, katasztrófavédelmi igazgatási feladatok ellátása

l) Lakásügyi feladatok ellátása (lakásigénylők nyilvántartása, lakáskiutalások)

m) Vadkár ügyek intézése

n) Hatósági intézkedések megtétele állatbetegségek gyanúja esetén

o) Gondoskodik az ebek kötelező védőoltásának megszervezéséről a közigazgatási területen

p) Ellátja a növényvédelmi feladatokat

q) Engedélyezi a fakivágást

r) Földbérleti szerződések elkészítése, kifüggesztése., nyilvántartás vezetése

s) hagyatéki ügyintézés

t) anyakönyvi feladatok ellátása

u) Részt vesz a választások, helyi népszavazások előkészítésében, lebonyolításában.

v) vezeti a választási névjegyzéket

w) vezeti a nemzetiségi névjegyzéket

x) Gondoskodik a választási iratok megőrzéséről, illetve selejtezéséről

Pénzügyi Osztály
Irányító: Pénzügyi Osztályvezető
Dolgozók száma: 8 fő (2020.02.29-ig 9 fő)
- 5 fő pénzügyi ügyintéző 2020.02.29-ig 6 fő
- 1 fő pénztáros
- 2 fő adóügyi ügyintéző
Sellye Város, Drávaiványi Község, Kákics Község, Markóc Község, Marócsa Község, Okorág Község, Sósvertike Község Önkormányzatai, nemzetiségi önkormányzatai, társulásai és intézményei, valamint a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal vonatkozásában
FELADATKÖRÜK:

1. A képviselő-testület feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek tekintetében:

a) előkészíti a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság üléseit,

b) elkészíti az osztály tevékenységét érintő rendeletek, belső szabályzatok tervezetét

c) elkészíti az önkormányzat költségvetésének módosítására vonatkozó rendelet-tervezetet,

d) elkészíti döntésre a hitelfelvételekről és kötvénykibocsátásokról szóló testületi előterjesztéseket,

e) közreműködik az önkormányzati költségvetési szervek, vállalatok, gazdasági társaságok alapítá- sával, átszervezésével és megszüntetésével kapcsolatos döntések előkészítésében,

f) előkészíti a címzett, illetve céltámogatások, valamint egyéb támogatások, pályázatok pénzügyi vonatkozású részét,

g) közreműködik az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályainak kidolgozásában,

h) megadja a döntéshez szükséges pénzügyi-gazdasági információkat,

i) előkészíti az általános és céltartalékok felhasználásáról szóló javaslatot,

j) elvégzi azokat a feladatokat, amelyek végrehajtására a képviselő-testület utasította,

2. A polgármester hatáskörébe jogszabály által utalt feladatok vonatkozásában:

a) elvégzi az önkormányzat költségvetésének végrehajtásából eredő pénzügyi feladatokat,

b) előkészíti az önkormányzat évközi gazdálkodásáról, a költségvetési előirányzatok alakulásáról és a költségvetés egyensúlyi helyzetéről szóló évközi beszámolót, illetőleg tájékoztatót,

c) gondoskodik a polgármester hatáskörébe tartozó feladatok pénzügyi részének előkészítéséről, le-bonyolításáról.

3. A jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek tekintetében:

a) Költségvetés vonatkozásában:

§ közreműködik az önkormányzat gazdasági programtervezetének elkészítésében,
§ előkészíti a költségvetési rendelet-tervezetet, közreműködik az ahhoz kapcsolódó, azt megalapozó rendeletek készítésében,
§ előkészíti az éves költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót és a normatív költségvetési hozzájárulásokkal való elszámolást,
§ előkészíti az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet-tervezetet,
§ elkészíti az államháztartás igényeinek megfelelő információt a költségvetésről, zárszámadásról, valamint a havi, féléves, háromnegyed éves adatokról,
§ kialakítja a hivatal, (valamint az önkormányzati intézmények) számviteli rendjét,
§ közreműködik az önkormányzat által alapított és fenntartott intézmények ellenőrzésében,
§ végzi a hivatal és a kapcsolódó önálló működő intézmények operatív gazdálkodási feladatait,
§ részt vesz a pénzügyi koncepciók kidolgozásában,
§ gondoskodik a kötelezettségvállalás, az utalványozás, az érvényesítés, az ellenjegyzés vég-rehajtásáról.

a) Adók vonatkozásában:

§ közreműködik a helyi és központi adójogszabályok érvényesítésében,
§ közreműködik a központi adójogszabályokból eredő helyi képviselő-testületi rendelet-tervezet előkészítésében,
§ biztosítja a helyi adókról szóló törvény, illetve a képviselő-testület adózással kapcsolatos rendeleteinek végrehajtását,
§ végzi az önkormányzathoz tartozó központi adókkal, valamint helyi adókkal kapcsolatos ügyeket (kivetés, behajtás, kezelés, nyilvántartás, bejelentések, kérelmek intézése stb.)
§ intézi a jegyző hatáskörébe tartozó ügyekkel kapcsolatos megkereséseket,
§ döntésre előkészíti a méltányossági kérelmekkel, fellebbezésekkel kapcsolatos ügyeket, a nem önkormányzati hatáskörbe tartozó fellebbezéseket felterjeszti az elbírálásra jogosult szervhez,
§ végzi az adózás rendjéről szóló törvényben az önkormányzati adóhatóság részére előírt feladatokat,
§ vezeti az adózással kapcsolatos jogszabályokban előírt nyilvántartásokat, kimutatásokat, és az információ szolgáltatás meghatározott rendje szerint adatokat, beszámolókat készít és továbbít,
§ közreműködik a jegyző által készítendő adózással összefüggő testületi beszámoló elkészí-tésében.
c.) Helyi nemzetiségi önkormányzatokkal kapcsolatban:
§ a költségvetés összeállítása előtt a helyi nemzetiségi önkormányzatok elnökeivel egyeztet
§ ellátja a nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodási feladatait, bonyolítja a költségvetési gazdálkodással kapcsolatos pénzügyi feladatokat.
d.) Munkaügyi feladatok keretében:
§ ellátja a munkaügyi –és létszámgazdálkodási feladatokat
§ kezeli a KIRA rendszert
§ őrzi a vagyonnyilatkozatokat
§ kezeli a továbbképzési rendszert

4. Általános feladatkörben

a) végzi a számviteli törvényben és a vonatkozó jogszabályokban előírt pénzügyi-számviteli feladatokat,

b) ellátja a hivatal és a kapcsolódó önállóan működő intézmények számítógépes könyvelését,

c) teljesíti az önkormányzatot, illetve hivatalt terhelő kifizetéseket,

d) gondoskodik a kintlévőségek beszedéséről, végzi az ezzel kapcsolatos adminisztrációt (nyilvántartás, számlázás, stb.),

e) ellátja a pénztárosi feladatokat, a készpénzes kifizetések teljesítését

f) teljesíti az osztály tevékenyésgéhez ztartozó statisztikai adatszolgáltatást

g) egyéb feladatait a polgármester, vagy a jegyző utasításai szerint végzi.

5. A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatalnál pénzügyi-gazdasági tevékenységet ellátó irányító Pénzügyi Osztályvezető feladatköre, munkaköre, felelősségi köre

a) a jegyző nevében kiadmányozási jogot gyakorol,

b) az önkormányzat költségvetési-, zárszámadási rendeletének számszaki összeállítása,

c) tájékoztatást ad az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-változtatásról,

d) elkészíti az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet-tervezetet,

e) elkészíti a KÖH és az intézményi számviteli rendet, számviteli politikát, a pénzügyi szabályzatokat, és gondoskodik azok karbantartásáról.

Gazdálkodási feladatok:

a) a KÖH-ban folyó költségvetési gazdálkodással összefüggő pénzforgalom szervezése, ellenőrzése, bonyolítása;

b) a pénzügyi kifizetésre benyújtott bizonylatok pénzügyi érvényesítése, ellenjegyzése;

c) a testület által civil szervezetek részére jóváhagyott költségvetési keretek felhasználásánakanalitikus nyilvántartása, a kifizetéshez szükséges támogatási megállapodások, a szervezetek által benyújtott elszámolások nyomon követése, ellenőrzése;

d) az eseti pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátások határozat alapján történő kifizetésének szakmai felügyelete

e) a helyi nemzetiségi önkormányzatok költségvetési és pénzgazdálkodásának lebonyolításával kapcsolatos pénzügyi feladatok irányításának ellátása, a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodás szerint;

f) az önállóan működő költségvetési szervek költségvetési és pénzgazdálkodásának lebonyolításával kapcsolatos pénzügyi feladatok ellátása, a velük kötött együttműködési megállapodás szerint;

g) a szociális kölcsönsegélyek határozat alapján történő kifizetése, törlesztések analitikus nyilvántartása intézkedés a hátralékok behajtására;

h) a KÖH-ban folyó számlázási tevékenység ellátása;

i) az önkormányzatot megillető követelések nyilvántartásával, beszedésével kapcsolatos tevékenység (vevőnyilvántartás, egyenlegközlő, felszólító levelek, hátralékok behajtása);

j) az önkormányzat és intézményei vagyonbiztosításával kapcsolatos ügyek előkészítése, bonyolítása;

k) önkormányzati részesedéssel működő gazdasági társaságok gazdálkodásáról készült jelentések, beszámolók elemzése, értékelése;

l) az önkormányzat és a KÖH ÁFA és egyéb adónemek járulékok adó megállapítási, nyilvántartási, az adóhatóság felé történő bevallási, befizetési kötelezettségével összefüggőfeladatok ellátása;

m) a KÖH gazdasági eseményeinek számviteli nyilvántartása, féléves, éves, illetve évközi beszámolók, pénzforgalmi jelentések készítése; az önkormányzat vagyonának nyilvántartása; működtetésében, hasznosításában való közreműködés; az önkormányzati beruházások, fejlesztések pénzügyi bonyolítása, elszámolása;

n) a bérgazdálkodással kapcsolatos teljes körű feladatok ellátása;

o) a KÖH és az intézmények pénzellátása

p) az önkormányzat bevételeinek beszedése;

q) a hitelfelvétel előkészítése;

r) az elfogadott költségvetés végrehajtásának megszervezése,

s) jogügyleti nyilvántartások vezetését,

t) a KÖH és a hozzátartozó önállóan működő intézmények, költségvetési szervek, nemzetiségi önkormányzatok házipénztárának kezelése.

Költségvetési feladatok:

a) Az önkormányzat költségvetési koncepciójának, költségvetési rendelettervezetének, módosításának előkészítése, az előterjesztés összeállítása;

b) az önkormányzat zárszámadási rendelettervezetének, a gazdálkodás féléves és háromnegyed éves helyzetéről szóló beszámolóknak az összeállítása, aközponti pénzügyi információs rendszer szerinti adatszolgáltatás teljesítése.

c) az önkormányzati intézmények éves és évközi beszámolóinak felülvizsgálata, ennek alapján a gazdálkodás alakulásának figyelemmel kísérése, elemzése.

d) az önkormányzati intézmények pénzügyi-gazdálkodási feladataival kapcsolatban felmerült szakmai kérdések megválaszolása;

e) az önkormányzati intézmények költségvetési előirányzatainak nyilvántartása, pénzellátásuk, a kiutalt intézményi támogatások nyilvántartása;

f) a költségvetési gazdálkodással összefüggő testületi döntések szakmai, jogszabályi előírásoknak megfelelő, megalapozott előkészítése;

g) az éves költségvetési törvény alapján a normatív támogatások, egyéb központosított előirányzatok terhére folyósított állami támogatások igénylése, a tényleges felhasználás szerinti elszámolás elkészítése.

h) a gazdálkodás, működés törvényességének a jogszabályok és a belső szabályzatok alapján történő betartása;

i) Biztosítja a költségvetési beszámolók megalapozottságát, valódiságát.

j) Az önkormányzati pályázatok elkészítéséhez szükséges pénzügyi, gazdálkodási információk nyújtása,

Adóügyi feladatok:

a) az adóbevételek beszedésével biztosítani az önkormányzati feladatok ellátását;

b) a központi adójogszabályokból adódó rendelettervezetek, adóügyekkel kapcsolatos testületi előerjesztések elkészítése;

c) az önkormányzati gazdálkodásához kapcsolódó bevételi javaslat kidolgozása;

d) az adóbevételek alakulásának figyelemmel kísérése;

e) a részletfizetési kérelmek elbírálása;

f) a gépjármű forgalomból történő kivonásának kezdeményezése;

g) az adójogszabályok érvényesülésének ellenőrzése;

h) a lakosság és a gazdálkodó szervek tájékoztatása az adójogszabályok tekintetében;

i) a méltányossági kérelmek elbírálása;

j) a méltányossági kérelmek tárgyában hozott határozatok elleni fellebbezések felterjesztése;

k) az adóalanyok nyilvántartása, az adófizetési kötelezettség megállapítása és ellenőrzése;

l) a jegyző, által meghatározott információszolgáltatás;

m) az adóköteles gépjárműadó, illetve helyi adó kivetésével kapcsolatos feladatok ellátása;

n) a felhívások adóalanyok részére történő kiküldése;

o) az adóbevallások beszedése és felülvizsgálata;

p) a gépjárműadó megállapítása;

q) a fizetési határozatok kibocsátása;

r) az adóhelyesbítések átvezetése;

s) más adóhatóság megkeresésére, a feladatkörre tartozó adatszolgáltatás;

t) az adóbevallás beadására irányuló felszólítások kibocsátása;

u) az adókötelezettség teljesítésére irányuló felhívás kibocsátása;

v) az évközi változások határozattal történő helyesbítése,

w) elkészíti az adó és értékbizonyítványokat, a vagyoni bizonyítványokat, adóigazolásokat;

x) az ügyfélfogadás színvonalas ellátása.

Településüzemeltetési és Fejlesztési Osztály
Irányító: Településüzemeltetési és Fejlesztési Osztályvezető
Dolgozók száma: 1 fő osztályvezető 6 fő ügyintéző
- 1 fő műszaki és kereskedelmi ügyintéző
- 2 fő pályázati referens
- 2 fő közfoglalkoztatási referens
- 1 fő közterületfelügyelő
FELADATKÖRÜK:

I. Sellyei Közös Önkorkormányzati Hivatalhoz tartozó települések vonatkozásában:

1. Ipari, kereskedelmi és szálláshely igazgatás:

a) ipari és kereskedelmi, szálláshely engedélyezési eljárások, ügyek intézése: telephely engedélyezés, működési engedélyek kiadása, módosítása, tudomásul vételi eljárások lefolytatása, ezek ASP rendszerben történő rögzítse

b) ipari, kereskedelmi, szálláshely nyilvántartásának vezetése

c) ipari, kereskedelmi, szálláshely tevékenységgel kapcsolatos statisztikai és egyéb adatszolgáltatások elkészítése

2. TakarNet:

a) A TakarNet Földhivatali információs rendszeren kersztül a szükséges tulajdoni lapok, térképmásolatok lekérése és erről nyilvántartás vezetése.

3. Szakhatósági állásfoglalások:

a) földhivatali eljárás

b) egyéb eljárásoknál Helyi Építési Szabályzat és helyi környvédelmi/ természetvédelmi rendeletek vizsgálatakor

II. Sellye, Kákics, Okorág, Marócsa, Drávaiványi, Sósvertike, Bogdása, Drávafok, Markóc települések vonatkozásában:

a) adóérték bizonyítvány elkészítése

b) a közterüeltek elnevezése, valamint a házszám-megállapítás szabályairól szóló rendelet alapján házszám rendezési/ megállapítás előkészítése

III. Sellye, Kákics, Okorág, Marócsa, Drávaiványi, Sósvertike települések vonatkozásában:

1. A képviselő-testület feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek tekintetében:

a) a településfejlesztéssel és településrendezéssel, továbbá a környezet épített és természetes eleme-inek védelmével, összehangolásával kapcsolatos helyi döntések és vélemények előkészítése, vég-rehajtásának szervezése,

b) tulajdonosi hozzájárulás kiadásának előkészítése

c) közreműködés földmérési és térképészeti tevékenységgel kapcsolatban

2. Kommunális igazgatás:

a) közszolgáltatókkal szükség szerinti egyetetések, kapcsolattartás;

b) lomtalanításával kapcsolatos esetleges feladatok;

c) közvilágítási berendezés létesítésével és üzemeltetésével kapcsolatos feladatok;

d) gázenergia-ellátással kapcsolatos feladatok;

e) a közterületek használatának rendjéről szóló rendelet alapján, közerült használati engedélyek kiadásának előkészítése, kiadása Sellye város vonatkozásában.

3. Környezetvédelmi feladatok:

a) környezet- és természetvédelmi feladatok ellátása,

b) környezeti zaj és rezgésvédelmi hatósági ügyek intézése.

4. Pályázatokkal, beruházásokkal kapcsolatos feladat és hatáskörök:

a) közreműködik az önkormányzati beruházásokkal kapcsolatos pályázatok előkészítésében, megvalósításában, azok koordinálásban

b) szakmai segítségnyújtás az intézmények beruházási, felújítási feladatok ellátásban

c) közreműködik az önkormányzat és a hivatal közbeszerzési eljárásainak lebonyolításában, lefolytatja az osztály feladadatihoz tartozó közbeszerzési értékhatár alatti beszerzésekre vonatkozó eljárásokat,

5. Közfoglalkoztatással kapcsolatos feladatok ellátása:

a) közfoglalkoztatási programok kidolgozása, munkaszerződések elkészítése,

b) foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartások vezetése, adatszolgáltatások teljesítése

c) közfoglalkoztatás keretében megvalósuló beruházásokhoz, felújításokhoz árajánlatok beszerzése, kivitelezések koordinálása, dokumentálása

d) foglalkoztatással kapcsolatos jelentések, statisztikák határidőre történő elkészítése, továbbítása

e) KIRA rendszer használata

6. Közterületfelügyelettel kapcsolatos feladatok:

a) a közterületek rendjét és tisztaságát védő, jogszabályokba ütköző cselekmények elkövetésének megelőzése, meggátlása

b) alkalmazza a tevékenységére vonatkozó jogszabályokat, a tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi és a speciális szakmai, etikai szabályokat

c) hatósági intézkedést folytat

d) védi a közterületek rendjét és tisztaságát, a környezetvédelmi előírások (pl. veszélyes hulladékok elhelyezése, falfirkák megakadályozása) betartatását

e) közreműködik a közrend és a közbiztonság védelmében, segíti a rendvédelmi szervek munkáját

f) ellenőrzi a közterületek jogszerű, engedélyhez kötött használatát a közterületeken különböző tevékenységeket végzők (pl. árusok, plakátragasztók, zenészek) engedélyét

g) ellenőrzi az útkezelői hozzájáruláshoz kötött tevékenységeket, a közterületeken parkoló autókat

h) figyelmezteti az állampolgárokat a szabálysértés megszüntetésére

i) szabálysértés esetén helyszíni bírságot szab ki, illetve szabálysértési eljárást kezdeményez (feljelentést tesz)

j) biztosítja a közterületi rendezvényeket, őrtevékenységet végez

k) közreműködik az állategészségügyi és ebrendészeti feladatok ellátásában

l) információt nyújt a társadalmi és civil szervezetek felé (hajléktalanok helyzete, környezetvédelmi problémák)

m) közreműködik az állami és önkormányzati vagyon védelmében

n) védi az épített és természeti környezet (műemlékvédelem, szobrok, parkok, védett fák stb.)

o) egyéb feladatok elvégzése melyre a jegyzőtől és/ vagy osztályvezetőtől megbízást kap

IV. Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Településüzemeltetési és Fejlesztési osztályvezető feladatköre, munkaköre, felelősségi köre

1. Településüzemeltetési feladatok:

a) osztályvezetői feladatok ellátása, kiadmányozás

b) bizottsági és testületi döntések előkészítése, végrehajtása, az üléseken való részvétel

c) területhasználati javaslatok elkészítése

d) rendezési tervek készítésével, módosításával kapcsolatos feladatok ellátása

e) tervezési koordinációk, egyeztetések, konzultációk lefolytatása

f) rendezési tervek nyilvántartása

g) ügyfélfogadás városüzemeltetési ügyekben

h) pályázati előkészítésben, lebonyolításában való részvétel

i) utasítási, irányítási ellenőrzési feladatok

j) önkormányzati beruházásokkal kapcsolatos ügyintézés

k) adatszolgáltatás tervezőknek

l) Sellye Kommunális Kft-vel történő hivatalos kapcsolattartás

m) Sellyei Ipari park menedzselése

n) közterületfelügyelő irányítása

o) egyéb feladatok elvégzése melyekre a jegyzőtől és/vagy polgármestertől megbízást kap

2. Közfoglalkoztatással kapcsolatos feladatok:

a) szervezi és irányítja a közfoglalkoztatási programok kidolgozása, munkaszerződések elkészítését,

b) ellenőrzi és szervezi a közfoglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartások vezetését, adatszolgáltatások határidőben történő teljesítését

c) közfoglalkoztatás keretében megvalósuló beruházásokhoz megvalósításának koordinálása az árajánlat beszerzéstől az átadásig

Drávafoki Kirendeltség
Irányító: Kirendeltségvezető
Dolgozók száma: 3 fő
- 1 fő igazgatási ügyintéző
- 2 pénzügyi ügyintéző
Drávafok, Bogdása, Markóc önkormányzatai, nemzetiségi önkormányzati, társulásai, intézményei vonatkozásában
FELADATKÖRÜK:

a) testületi ülések előkészítése, előterjesztések elkészítése, a testületi ülések helyszíneinek biztosítása lebonyolítása, határozatok végrehajtása

b) a képviselő-testületek, polgármesterek, vagy a jegyző feladat és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítése és végrehajtásával összefüggő feladatok,

c) iktatási feladatok,

d) helyiséggazdálkodás

e) helyi közfoglalkoztatás szervezése, adminisztrációs feladatainak ellátása, önkormányzat által foglalkoztatottakat érintő munkajogi feladatok teljes körű intézése

f) gazdálkodási, pénzügyi feladatok, könyvelés, támogatások igénylése, elszámolása, házipénztár működtetése (lásd Pénzügyi Osztály Költségvetési és gazdálkodási feladatok)

g) települési közbiztonsági feladatok ellátása

h) pályázatok koordinációja, elszámolása

i) a feladatkörükbe vont költségvetési szerveket érintő statisztikai adatszolgáltatás teljesítése

Irányító: Kirendeltségvezető

Dolgozók száma: 4 fő

- 1 fő igazgatási ügyintéző

- 1 fő adóügyi ügyintéző

- 1 fő közfoglalkoztatási ügyintéző

- 1 fő pénzügyi vezető

Drávakeresztú, Drávasztára, Felsőszentmárton önkormányzatai, nemzetiségi önkormányzati, társulásai, intézményei vonatkozásában

FELADATKÖRÜK:

a) testületi ülések előkészítése, előterjesztések elkészítése, a testületi ülések helyszíneinek biztosítása lebonyolítása, határozatok végrehajtása

b) a képviselő-testületek, polgármesterek, vagy a jegyző feladat és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítése és végrehajtásával összefüggő feladatok,

c) iktatási feladatok,

d) adóhatósági feladatok elvégzése, adó-és érték bizonyítványok készítése (lásd Pénzügyi Osztály Adóhatósági feladatok)

e) helyiséggazdálkodás

f) helyi közfoglalkoztatás szervezése, adminisztrációs feladatainak ellátása, önkormányzat által foglalkoztatottakat érintő munkajogi feladatok teljes körű intézése

j) gazdálkodási, pénzügyi feladatok, könyvelés bizonylatainak továbbítása - A MÁK-kal kötött szerződés alapján ellátandó feladatok, támogatások igénylése, elszámolása, házipénztár működtetése (lásd Pénzügyi Osztály Költségvetési és gazdálkodási feladatok)

g) települési közbiztonsági feladatok ellátása

h) pályázatok koordinációja, elszámolása

i) a feladatkörükbe vont költségvetési szerveket érintő statisztikai adatszolgáltatás teljesítése

1. Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Kirendeltségvezető feladatköre, munkaköre, felelősségi köre

a) A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Drávafoki és Felsőszentmártoni Kirendeltségéhez (a továbbiakban: Kirendeltség) tartozók munkájának figyelemmel kísérése, a jegyzővel történő egyeztetések alapján a Kirendeltségek vezetése, jogi-szakmai segítségnyújtás;

b) a jegyző képviselőjeként tanácskozási joggal részvétel a Kirendeltség ellátási területéhez tartozó három önkormányzat: Drávafok, Bogdása, Markóc, Felsőszentmárton, Drávakeresztúr Községek Önkormányzatainak Képviselő-testületi ülésein, jegyzőkönyvek tartalmának jogi-szakmai ellenőrzése, határidők, nyilvántartások figyelemmel kísérése, ezen önkormányzatok működésével kapcsolatos mindennemű feladat ellátása;

c) Előterjesztések, határozati javaslatok elkészítése, jogi szempontú ellenőrzése, rendelettervezetek anyagainak előkészítése a Kirendeltséghez tartozó települések vonatkozásában teljeskörűen, más esetekben a jegyző utasításai szerint;

d) lakossági panaszok kivizsgálása a Kirendeletségek illetékességi területén lévő községeket érintően;

e) a teljes Hivatalt érintő hivatali és önkormányzati adatszolgáltatási kötelezettségek, általános statisztikák (különösen: OSAP, hatósági statisztika) teljesítése

f) Folyamatos egyeztetések és általános szakmai segítségnyújtás a Kirendeltségeken lévő települési önkormányzatok polgármesterei és testületi tagjai részére;

g) A jegyző megbízásából heti rendszerességgel ügyfélfogadás biztosítása a Kirendeltségeken,

h) Törzskönyvi nyilvántartással kapcsolatos valamennyi feladat ellátása (különösen: Alapító és Módosító Okiratok elkészítése, egyeztetés a Magyar Államkincstárral, változások és határidők folyamatos figyelemmel kísérése stb.) a Közös Hivatal teljes ellátási területét érintően; a bejegyzések naprakész, pontos időrendi nyilvántartása;

i) A Kirendeltség ellátási területéhez tartozó horvát nemzetiségi önkormányzatok munkájának szakmai koordinálása, folyamatos kapcsolattartás az elnökökkel és nemzetiségi képviselőkkel, a jegyző megbízásából részvétel azok ülésein;

j) állandó részvétel a Hivatal vezetői értekezletein;

k) minden egyéb olyan feladat teljesítése, amellyel a jegyző megbízza.

l)

1. A hivatal működésével kapcsolatos feladatok

a.) vezetői és apparátusi értekezleteken segíti a jegyző, a vezetők munkáját és a hivatal hatékony működését;
b.) Részt vesz a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal alapdokumentumainak és szabályzatainak megalkotásában és folyamatos aktualizálásában,
c.) Jegyző távollétében, vagy megbízás alapján képviseli a Hivatalt külső szervek előtt,
d.) jegyző távollétében vagy megbízásából ellátja a törvényben vagy kormányrendeletben előírt államigazgatási feladatot, hatósági jogkört,
e.) dönt azokban a hatósági ügyekben, amelyeket a polgármesterek vagy a képviselő-testületek átadnak,

2. Az önkormányzatok működésével kapcsolatos feladatok:

a) a jegyző egyedi utasításai alapján a sellyei képviselő-testületi ülésekre előterjesztések készítése;

b) jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő; évente beszámol a képviselő-testületnek a hivatal tevékenységéről;

c) önkormányzati szerződések anyagának előkészítése, önkormányzati peres ügyek mentorálása;

d) gondoskodik a jegyzőkönyvek tartalmának jogi-szakmai ellenőrzéséről, határidők betartásáról;

e) Előterjesztések készítése, jogi szempontú ellenőrzése, határozatok-és rendelettervezetek anyagainak előkészítése,

f) Általános jogi-szakmai segítségnyújtás a települési önkormányzatok polgármesterei és testületi tagjai részére, valamint a nemzetiségi önkormányzatok elnökeinek és testületi tagjainak,

3. A Nemzetiségi Önkormányzatok működésével kapcsolatos feladatok

a.) Segítséget nyújt az Elnököknek a Sellye Horvát és Sellye, Marócsa, Okorág, Drávaiványi, Kákics, Sósvertike, Drávafok és Bogdása Roma Nemzetiségi Önkormányzatok testületi üléseinek előkészítésében, a testületi előterjesztések és határozati javaslatok kidolgozásában,
b.) törvényességi szempontból figyelemmel kíséri a nemzetiségi önkormányzatok testületi munkáját, jogszabálysértés esetén jelzéssel, észrevétellel él,
c.) gondoskodik a testületi üléseken a jegyzőkönyv-vezetésről, döntéseknek az érdekeltek részére történő eljuttatásáról,
d.) gondoskodik a jegyzőkönyvek és egyéb dokumentumok tárolásáról. irattározásásról, határozatainak nyilvántartásáról
e.) gondoskodik a testületi jegyzőkönyvek továbbításáról a Kormányhivatal részére
f.) ellátja a nemzetiségi önkormányzatok okiratainak karbantartását
g.) figyelemmel kíséri a feladatalapú és működési támogatások felhasználását, közreműködik azok elszámolásában
h.) gondoskodik a települési önkormányzatok és a nemzetiségi önkormányzatok közötti megállapodások Nek.tv. szerinti felülvizsgálatáról
i.) Kapcsolatot tart a nemzetiségi és települési önkormányzatokkal
j.) Nemzetiségi önkormányzatokkal kapcsolatos törzskönyvi nyilvántartás valamennyi feladatának ellátása (különösen: egyeztetés a Magyar Államkincstárral, változások és határidők folyamatos figyelemmel kísérése stb.) a bejegyzések naprakész, pontos időrendi nyilvántartása;
k.) nemzetiségi önkormányzatok pályázatainak teljeskörű elkészítése és benyújtása, hiánypótlások és elszámolások hiánytalan teljesítése;

a) tájékoztat és szakmai tanácsot ad az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó, valamint azok alkalmazottai részére az adatvédelmi jogszabályok szerinti kötelezettségeikkel kapcsolatban;

b) ellenőrzi az adatvédelemmel kapcsolatos összes jogszabálynak való megfelelést, ideértve az auditokat, a figyelemfelkeltő tevékenységeket, valamint az adatkezelési műveletekben részt vevő személyzet képzését;

c) tanácsot ad az adatvédelmi hatásvizsgálatra vonatkozóan, valamint nyomon követi a hatásvizsgálat elvégzését;

d) kapcsolattartó pontként működik azon érintettek számára, akik személyes adataik kezelésével és jogaik gyakorlásával kapcsolatban keresik meg;

e) együttműködik az adatvédelmi hatóságokkal, és kapcsolattartó pontként működik a hatóságok felé az adatkezeléssel kapcsolatos ügyekben.

- a belső ellenőrzési kézikönyv elkészítése, s legalább kétévenkénti felülvizsgálata,
- a kockázatelemzéssel alátámasztott stratégiai és éves ellenőrzési tervek összeállítása, - jegyzői jóváhagyás és Képviselő-testületi határozat után - a tervek végrehajtása, valamint azok megvalósításának nyomon követése,
- a belső ellenőrzési tevékenység megszervezése, az ellenőrzések végrehajtásának irányítása,
- megbízatásával kapcsolatban vagy személyére nézve összeférhetetlenségi ok tudomására jutásáról köteles haladéktalanul jelentést tenni a Jegyző részére, amelynek elmulasztásáért vagy késedelmes teljesítéséért fegyelmi felelősséggel tartozik,
- amennyiben az ellenőrzés során büntető-, szabálysértési, kártérítési, illetve fegyelmi eljárás megindítására okot adó cselekmény, mulasztás vagy hiányosság gyanúja merül fel, a Jegyzőnek, illetve a Jegyző érintettsége esetén a Képviselő-testületnek a haladéktalan tájékoztatása és javaslattétel a megfelelő eljárások megindítására,
- a jelentés tervezetet, illetve annak kivonatát egyeztetés céljából megküldeni az ellenőrzött szerv illetve szervezeti egység vezetőjének, továbbá annak, akire vonatkozóan a jelentéstervezet megállapítást vagy javaslatot tartalmaz,
- a lezárt ellenőrzési jelentés, illetve annak kivonatának a Jegyző számára történő megküldése a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Bkr.) 43. § (4) bekezdés nek megfelelően,
- az éves ellenőrzési jelentés, illetve az összefoglaló ellenőrzési jelentés összeállítása,
- gondoskodni arról, hogy a belső ellenőrzési kézikönyvben rögzítésre és a belső ellenőrzési tevékenység során alkalmazásra kerüljenek a belső ellenőrzési tevékenység minőségét biztosító eljárások, továbbá hogy érvényesüljenek az államháztartásért felelős miniszter által közzétett módszertani útmutatók,
- a Hivatalnál végzett külső ellenőrzések javaslatai alapján készített intézkedési tervek évenkénti nyilvántartása a Bkr. 47. § (2) bekezdés ben foglalt tartalommal,
- tájékoztatni a Jegyzőt az éves ellenőrzési terv megvalósításáról, és az attól való eltérésekről,
- kialakítani és működtetni a Bkr. 50. § -ban meghatározott belső ellenőrzésekről nyilvántartást vezetni,
- a belső ellenőrzési tevékenység során kezelt adatokat illetően betartani az adatvédelmi és minősített adatok védelmére vonatkozó előírásokat, valamint gondoskodni arról, hogy a belső ellenőrzést végzők tevékenységüket ezek figyelembevételével végezzék.

PÉNZÜGYI OSZTÁLY ÉS A KIRENDELTSÉGEKEN VÉGZETT PÉNZÜGYI FELADATOKAT RÉSZLETES

ÜGYRENDJE

A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Osztályának és a Drávafoki, valamint a Felsőszentmártoni Kirendeltségen ellátott feladatok munkafolyamatainak leírását, a szervezeti egység vezetőjének és alkalmazottainak feladat- és hatáskörét az alábbiakban határozzuk meg.

Az osztály a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: SKÖH) Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott feladatait az alábbi jogszabályok, illetve rendeletek figyelembevételével látja el:

- 2011. évi CXCV. törvény az államháztartásról (a továbbiakban: Áht.)

- 2000. évi C. törvény a számvitelről (a továbbiakban: Sztv.)

- 2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről (a továbbiakban: Art.)

- 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról (a továbbiakban: Áfa tv.)

- 1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról (a továbbiakban: Szja tv.)

- 1992. évi XXXIII. törvény a közalkalmazottak jogállásáról (a továbbiakban: Kjt.)

- 2009. évi LXXXV. törvény a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról (a továbbiakban: Pénzf. tv.)

- 4/2013. (I.11.) Korm. rendelet az államháztartás számviteléről (a továbbiakban Áhsz)

- 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról (a továbbiakban: Ávr.)

- Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete hatályos költségvetési rendelete és annak végrehajtási határozata

b.) 1. A Pénzügyi szervezet feladata, az ügyrend célja, tartalma

A Pénzügyi Osztály és a Kirendeltségek pénzügyi ügyintézői (Együttesen Pénzügyi szervezet) ellátják az SKÖH, az SKÖH-höz hozzárendelt gazdasági szervvel nem rendelkező költségvetési szervek, úgy mint az SKÖH-t létrehozó önkormányzatok, nemzetiségi Önkormányzatok azok intézményei és társulásai, valamint a nemzetiségi önkormányzatok meghatározott pénzügyi, feladatait.

-

- 1.1 Pénzügyi feladatok

A Pénzügyi szervezet ellátja az SKÖH, és a költségvetési szervek meghatározott pénzügyi feladatait, biztosítja azok működéséhez szükséges pénzügyi fedezetet. A hatályos jogszabályi előírásoknak, az Irányító szerv utasításainak, valamint a belső szabályzatokban rögzítetteknek megfelelően végzi tevékenységét, szervezi és biztosítja az SKÖH, és a költségvetési szervek pénzügyi munkáját.

Feladatai elsősorban:

Ø A költségvetési szervek utalványrendelettel felszerelt és mellékletekkel, teljesítésigazolással ellátott bizonylatainak átvétele, dokumentált ellenőrzése.

Ø A házipénztári bizonylatok, elszámolások kapcsolódó bizonylatainak ellenőrzése, elszámolása.

Ø A költségvetési szervek előleg, illetve ellátmány elszámoltatása, ellenőrzése.

Ø A beérkező üzemeltetési, közüzemi és egyéb számlák érkeztetését követő átvétele, majd azon közüzemi számlák másolása, melyek továbbszámlázásra kerülnek.

Ø A költségvetési szervek vonatkozásában számlázás előkészítése és a bérlők felé történő továbbszámlázása.

Ø Az SKÖH és a költségvetési szervek házi pénztárának működtetése.

Ø Banki utalások előkészítése, továbbítása a számlavezető bank felé.

Ø A bankszámlakivonatok és a postai befizetés mellékleteinek átvétele.

Ø A közüzemi szolgáltatók az SKÖH, illetve a költségvetési szervek bankszámlájára történő visszautalásainak figyelemmel kísérése és egyeztetése.

Ø Az SKÖH, illetve a költségvetési szervek nevében beszedett térítési díjak befizetéséhez szükséges készpénz befizetési nyomtatványok biztosítása.

Ø A gazdálkodáshoz szükséges pénzeszközök biztosítása, likviditás figyelemmel kísérése, biztosítása.

Ø Egyenlegközlők és fizetési felszólítások ügyintézése.

Ø Számlareklamációk ügyintézése, kivétel az SKÖH-höz hozzárendelt gazdasági szervvel nem rendelkező költségvetési szervek intézményeket érintően.

Ø Köztartozásmentes adatbázis havi frissítése.

Ø Folyamatos kapcsolattartás a számlavezető bankkal.

Ø Az SKÖH és a költségvetési szervek pénztárának ellenőrzése.

Ø A rehabilitációs hozzájárulás és a cégautó adó, valamint az ÁFA bevallás elkészítése, továbbítása az adóhatóság felé.

Ø A költségvetési szervek által jelzett finanszírozási igények jogszerűségét felülvizsgálja.

Ø Közüzemi és karbantartási számlák, illetőleg mérőórák állásának egyeztetése az Építési -és Városüzemeltetési Osztállyal.

Ø Folyamatosan kapcsolatot tart az SKÖH többi osztályával a pénzügyi vonatkozású ügyekben.

Ø Kintlévőség kezelése a vonatkozó szabályzat alapján.

c.) 2. Pénzügyi feladatok (számlabefogadás, pénztárkezelés, utalás) részletes bemutatása

- 2.1 A számlabefogadás menete, ellenőrzési szempontjai

Az SHÖH-höz beérkező dokumentumok (azaz valamennyi költségvetési szerv átutalásos számlái, bérjellegű kifizetései, kötelezettségvállalásai, pénztárelszámolásai, munkaügyi, ellenőrzési anyagai stb.) a számlabefogadáson keresztül jutnak el az osztály felé. A számlabefogadók dokumentáltan, külön osztályonkénti iratjegyzéken átveszik a beérkezett dokumentumokat, majd első lépésként érkeztetik azt, azaz ellátják dátum bélyegzővel és saját aláírásukkal.

Ezt követően a pénzügyi osztályon történik a dokumentumok ellenőrzése, mely azok típusától függően többféle szemponton alapul. Az ellenőrzés magába foglalja mind az alaki, mind a tartalmi ellenőrzést, továbbá a beérkezett dokumentumok teljes körűségének vizsgálatát is.

Számla, számlával egy tekintet alá eső okirat, nyugta:

Ellenőrizni kell, hogy az Áfa tv. vonatkozó rendelkezései alapján rendelkezik-e, szabályszerűen kitöltött-e, ha kapcsolódik hozzá teljesítésigazolás, az alátámasztja-e a számla adatait.

Utalványrendelet: ellenőrizni kell, hogy szabályszerűen kitöltött-e, (szükség esetén) szabályos javításokat tartalmaz-e, valamennyi aláírás, dátum szerepel-e rajta, az összegben nincs-e elírás, a kötelező mellékletekkel felszerelték-e, (számla, számfejtés, kísérlő lista, állományba vételi bizonylat, szerződés szerinti teljesítés)

Kötelezettségvállaló lapok: az ellenőrzés az alaki megfelelőség vizsgálatát jelenti (a hatályos formanyomtatvány-e, aláírás és bélyegző van-e rajta, stb.).

Bérjellegű kifizetések számfejtései: ellenőrzésre kerül, hogy az utalványrendeleten feltüntetett összeg megegyezik-e a számfejtéssel, a számfejtés alá van-e írva, bélyegzővel ellátták-e, az aláírásra jogosult személye nem szerepel-e a kifizetések között, mellékleteit teljeskörűen csatolta-e az intézmény.

A szerződéshez kötött beruházási, felújítási és karbantartási számlák ellenőrzésének menete a mindenkori hatályos belső szabályzatok alapján történik.

- 2.2 A továbbszámlázáshoz szükséges rezsiköltségek nyilvántartásának

- kezelése

A továbbszámlázáshoz mért és méretlen rezsiköltségek állnak rendelkezésre.

A mért adatokat az almérők (vállalkozói órák) szolgáltatják, a méretlent a megadott telephelyekre vonatkoztatva a hónap során folyamatosan érkező számlákból szükséges kiválogatni.

Ez szolgáltatja az alapot, illetve a mellékletet az ASP rendszerben rögzített vállalkozói számlához.

- 2.3 A pénztárhoz kapcsolódó feladatok

A pénztári ki- és befizetések lehetnek például a kiszámlázott rezsi, illetve bérleti díj befizetések, melyek közvetlenül az SKÖH-ben és a pénzkezelési szabályzatban rögzített pénzkezelési helyeken történnek, illetve lehetnek kifizetések is (általában téves befizetések, vagy utalások miatt, pl. étkezési díj visszafizetés támogatás miatt). A bevételi pénztárbizonylat kiállításával a befizetőtől a pénztáros bevételezi a számlán szereplő összeget, így a kiállított vevői oldal kerül kiegyenlítésre az ASP programban. A bevételi pénztárbizonylatot aláíratja a befizetővel, a számlát lemásolja, a pénztárbizonylat mellékletét képezi. A bevételi pénztárbizonylat utolsó példányát aláírva, lepecsételve átadja a befizetőnek.

Az SKÖH pénzforgalma:

- Pénztári közvetlen kifizetések:

o vásárlási előleg kifizetés,

o üzemanyag előleg,

o bérjellegű kifizetések: szemüveg kifizetések, reprezentáció, belföldi kiküldetés,

o ellátmány nyújtása a költségvetési szervek részére

Ezen eseményeknél a pénztáros csak pénztárbizonylatot állít ki az ASP programból, a kiállító, illetve a pénztáros részt aláírja, az átvevő, illetve befizető a neki megfelelő helyen szintén aláírja, ő kapja a pénztárbizonylat utolsó példányát, a többi példányt, illetve a hozzá tartozó háttérdokumentumot a pénztárjelentéssel a pénztáros továbbítja a pénztárellenőrnek, aki szintén aláírja és továbbítja a könyvelésre. Minden kiadáshoz szükséges utalványrendelet, a csak pénztári kiadásokhoz a pénztáros gondoskodik annak elkészítéséről és nyomtatásáról.

Ellátmánnyal történő elszámolás menete:

Az ellátmánnyal a felvételének hónapjában el kell számolni. Elszámolás legfeljebb havi két alkalommal történhet, ettől kizárólag rendkívüli esetben, a Pénzügyi Osztály vezetője engedélye alapján lehet eltérni.

Legkésőbb az ellátmánnyal való tényleges elszámolás napján az ASP programban rögzíteni kell az Osztály megbízott dolgozójának a készpénzes szállítói számlákat.

- Szállítói számlák kifizetése. A pénztáros a számlát befogadja, leellenőrzi, kifizethetőségét engedélyezteti. Az ASP program pénztár fejéből pedig kiállítja a hozzá tartozó kiadási pénztárbizonylatot, annak a nevére, aki a számlát hozta, illetve kifizette. Az ASP programból kinyomtatja a számlához tartozó utalványrendeletet, melyet aláírat, majd hozzácsatolja a pénztár bizonylatot, ez szintén a pénztárjelentés melléklete lesz. A pénzt átvevő csak a számlát hozó lehet, illetve aki nevére a pénztárbizonylat szól, egyéb esetben meghatalmazás szükséges.

- Vevői számlák bevétele, az előre engedélyezett feleslegessé vált tárgyi eszközök megvásárlása, rezsi, bérleti díj befizetés, étkezés visszatérítés, egyéb eset képezhet készpénzes bevételt. A telefonszámla fénymásolatát a számlabefogadásról kapja meg a pénzügyi osztály megbízott dolgozója, ez alapján névre szóló számlát állít ki az ASP program vevői részéből, majd a pénztáros a program pénztár részének bevételi oldalán behívja a vevői számlát kiegyenlítésre. A pénztárbizonylat egy példányát, illetve a számla eredeti példányát a befizető kapja. A számlát a számla kiállítójának alá kell írnia. A számlát és a pénztárbizonylatot lefénymásolja, majd a számlabefogadásra átadja, ez képezi majd a telefonszámlák számfejtésének bizonylati hátterét. A költségvetési szervek telefonszámláinak továbbszámlázása során a Vezetékes és mobiltelefon és internet szabályzat előírásai szerint kell eljárni.

Pénztári nyilvántartások:

- üzemanyag-előleg analitika nyilvántartása

Akkor adja ki az üzemanyag-előleget a készpénzigénylés üzemanyag-előlegre

bizonylaton, ha a gépkocsivezető jelzi. Ezt szintén engedélyezteti, és utalványrendeletet készít az előleg kiadásához. Ezek után pedig a pénztárbizonylatok számát, és a felvett, illetve elköltött összegeket felvezeti az elszámolásra kiadott összegek nyilvántartásba. Az üzemanyag elszámolással kapcsolatos számlákat és az elszámoláshoz szükséges alapbizonylatokat a pénztáros a pénzügyi osztály megbízott dolgozójától kapja. Ezek alapján kitölti a gépkocsivezetők nevére szóló üzemanyag-előleg elszámolás bizonylatot, a kifizetést pedig engedélyezteti. Ezek után kiállítja a pénztárbizonylatot és az utalványrendeletet, majd a gépjárművezetővel aláíratja a pénztárbizonylatot és az alapbizonylatokat is. Majd kivezeti a felvett összeget az előleg nyilvántartásból az elszámolás alapján.

- vásárlási-előleg analitika nyilvántartása

Az igényelt vásárlási-előleg kiadásához szükséges kitölteni a készpénzigénylés elszámolásra bizonylatot, melyen megjelölésre kerül, hogy ki veszi fel, milyen összeget, és milyen visszafizetési határidővel. Ezt szintén engedélyeztetni kell, és mivel csak pénztári könyvelést igényel, így utalványrendeletet külön készít hozzá a pénztáros, melynek háttéranyagát a készpénzigénylés elszámolásra bizonylat egy példánya képezi. Ezután a felvett vásárlási előleget, és a pénztárbizonylat számát, illetve, hogy ki vette fel, és milyen fizetési határidővel, bevezeti az elszámolásra kiadott összegek nyilvántartásába. Elszámoláskor kivezeti a nyilvántartásból, beírja a ténylegesen felhasznált összeget, és visszavételezi a vásárlási előleget, majd elszámolja a költést szállító számlaként.

- munkabér előleg analitika nyilvántartása

A költségvetési szerv beküldi a munkabér-előleg kérelmet és a hozzá tartozó utalványrendeletet. A kérelmen megjelölik, hogy ki szeretné felvenni az előleget, milyen összeget, rá kell írnia az igénylő adószámát, munkakörét, illetve, hogy mekkora havi részletben szeretne törleszteni. Az engedélyező a kérelmet aláírja, bélyegzi, az utalványrendeleten az utalványozó részt aláírja. Az SKÖH-ba beérkezett igény alapján a pénztáros a munkabér-előleg analitika nyilvántartásból leellenőrzi, hogy adott munkavállalónak nincs-e tartozása. Felvezeti a munkavállalót a nyilvántartásba, a kérelmet a nyilvántartó részen kitölti, és ellenjegyezteti, majd az utalásra továbbítja. Az elutalt munkabér-előleg kérelem másolatát az utalástól visszakapja, ez alapján pedig felvezeti a nyilvántartásba az utalás dátumát és a ténylegesen elutalt összeget. A visszaérkezett munkabér-előleg kérelmek másolata alapján költségvetési szervenként megírja a havonta készített MÁK jelentést. A jelentésre felsorolja a dolgozók nevét, adószámát, a felvett összeget, illetve, hogy milyen részletekben fizetik vissza. A jelentések alapján kitölti a MÁK kísérőjegyzéket is, aláírja, pecsételi, ennek háttéranyagát képezi a MÁK jelentés és a kérelem másolata. Egy példányban másolja és lefűzi a felvett munkabér-előlegek közé. Eredeti postázásra kerül MÁK részére. Hó végén a pénzügyi osztálytól megkapja a levont munkabér-előlegek listáját, költségvetési szervenként. Ezekről a listákról a munkabér-előleg nyilvántartásába felvezeti név szerint a visszafolyt havi törlesztő részleteket.

- szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartása:

o anyag-bevételezési bizonylat,

o készpénzigénylés üzemanyag-előlegre,

o üzemanyag-előleg elszámolás,

o készpénzigénylés elszámolásra,

o készpénzfizetési számlatömb,

o nyugtatömb,

o készpénzutalvány-füzet,

o behajtási engedély,

o belföldi kiküldetési rendelvény,

o külföldi kiküldetési rendelvény nyilvántartása.

Ezen kívül vezeti a reprezentációs költségek nyilvántartását.

- készpénzutalvány-füzet nyilvántartása

A pénztáros a beszerzést követően a csekkfüzet nyilvántartásba felvezeti, ezen írja alá a csekk átvételét a készpénzt felvevő is. Bankba bejelentett aláírás szerint aláíratja. Csak annak a személynek adhatja ki a csekket, akinek a nevére szól!

A Készpénzutalvány-füzet megrendelés OTP-s formanyomtatványon történik, szintén bankba bejelentett aláírás után továbbítja a pénztáros a megrendelést.

Az alszámlákhoz, illetve egyéb bevételi számlákhoz tartozó csekkek megrendelését a pénztáros teljesíti. A banki formanyomtatványon tölti ki a költségvetési szerv és bankba bejelentett aláírás után továbbítja a megrendelést a bank felé.

- 2.4 Utalással kapcsolatos feladatok

A költségvetési szervek költségvetési számláin, alszámláin, elkülönített számláin történik a pénzforgalom lebonyolításának döntő többsége:

- a szállítói számlák ellenértékének kiegyenlítése;

- a bérjellegű kifizetések utalása;

- a postai kifizetések, azaz a lakcímre történő utalások.

Az átutalások lebonyolítása a bank által rendelkezésre bocsátott OTP Elektra, illetve a MÁK Elektra terminálon történik.

- 2.5 Egyéb feladatok

Az OTP-ből a hivatalsegéd mindennap elhozza a bankszámla kivonatokat és a postai befizetések igazoló lapját, melyeket a Titkárság a pénzügyi osztály felé továbbít.

Pénztárellenőrzés elvégzése minden bejövő és kimenő forgalom után. Ennek során ellenőrizni kell, hogy

a. megvannak-e a bevételi, illetve kiadási pénztárbizonylatok, minden engedély, aláírás és bélyegző szerepel-e a bizonylaton.

b. a pénztárkönyv és pénztárjelentés kinyomtatott példányán szereplő összegek egyeznek-e a számlák, ellátmányok, egyéb befizetések pl.: telefonszámla, kiküldetésből megmaradt összegekkel. Ha minden adat rendben van, a pénztárellenőr aláírásával igazolja az ellenőrzés megtörténtét és az első példányt az összes melléklettel feladja a könyvelőnek, a másolatokat pedig a pénztáros fűzi le.

A pénzügyi osztályvezető kezdeményezésére évente rovancsolást kell végezni a pénztárban. Pénztárzárást követően ellenőrizni kell az aznapi összes forgalmat, a pénztárosnak összesítenie kell címletenként megszámolva és összegezve az ellenőr ellenőrzése mellett a pénztárban található készpénzt. Az összeget egyeztetni kell a pénztárzárás során kimutatott összeggel.

Összegezni kell a pénztárban talált értékpapírokat, étkezési utalványokat, bélyegeket és egyéb értéket képviselő tárgyakat, okmányokat.

A rovancsról jegyzőkönyvet kell felvenni a Pénzkezelési Szabályzat szerint.

Fel kell tüntetni a pénztárzárás eredményét és az esetleges hiányt vagy többletet.

A jegyzőkönyvet a pénztáros, a pénzügyi osztályvezető, valamint a pénztárellenőr köteles aláírni.

A páncélszekrény egyik kulcsát az SKÖH vezetője őrzi zárható szekrényben. A Pénztárrovancs igazolásának dokumentumát a pénzügyi osztályvezető köteles gyűjteni.

Az Osztály pénzügyi előadói feladatkörébe tartozik az SKÖH és a hozzárendelt költségvetési szervek partnereinek megkeresése alapján szállítói, vevői, illetve pénzügyileg rendezett kifogások gyors, hatékony rendezése az ASP program és az OTP terminál lekérdezői segítségével.

A nem a számviteli törvénynek megfelelően kiállított számlákat, vagy egyéb reklamációkat, melyek formai, alaki, tartalmi szempontból nem megfelelőek, a partner, ill. szolgáltató felé kísérő levéllel visszaküldésre kerülnek.

Pénzgazdálkodási folyamatok (aláírók) nyilvántartásának vezetése (költségvetési szervek részéről is) naprakész nyilvántartást követel meg. Változás esetén azonnali adatközlés szükséges a költségvetési szervek vezetői részéről.

SKÖH esetén a jogkör kijelölése és visszavonása a pénzügyi osztályvezető feladata.

Megrendelők pénzügyi ellenjegyzése a likviditási terv alapján írható alá és küldhető tovább vezetői aláírásra.

- 2.6 Kintlévőség kezeléssel kapcsolat feladatok

Fogalma: A lejárt fizetési határidejű, pénzügyileg nem rendezett vevő által elismert számlatartozás.

Az SKÖH és a költségvetési szervek esetében is az Osztály kijelölt munkatársa nyilvántartja a követeléseket, melyet az ASP rendszer segítségével készít. Havonta a havi könyvviteli feladást követően Egyenlegközlő levelet / Fizetési felszólítást készít két eredeti, a pénzügyi osztályvezető által aláírt példányban a vevői kintlévőségekről, melyet tértivevényes postai úton megküldi a vevőnek, egy eredeti példányát az adott vevő, kötelezett ügyiratába iktat. A vevői követelések pénzügyi rendezését nyomon követi. Kezeli a vevői reklamációkat és igény esetén a részletfizetési megállapodás ügyintézésében is részt vesz. Az Eredménytelen fizetési felszólítás esetén az ügyben keletkezett valamennyi dokumentumot átadja a pénzügyi osztályvezető és a jegyző részére, akik megindítják és lefolytatják az elektronikus fizetési meghagyásos nem peres eljárást, valamint kezdeményezik az esetleg szükséges bírósági végrehajtást. A kintlévőség kezelésének folyamata a vagyonrendeletben meghatározott előírások szerint valósul meg.

Kimutatás készül az egyes vevők kintlévőség folyamatának alakulásáról. A táblázat tartalmazza: a vevő adatait, ki mikor kapott egyenlegközlőt, fizetési felszólítást, ennek mennyi volt a költsége, visszaérkezett-e a levél. Hónapról hónapra kimutatásra került, hogyan változott összességében a kintlévőség.

3. Szervezeti egység felépítése, munkaköri leírások és helyettesítés rendje, feladat- és hatáskörök

A Pénzügyi Osztály munkatársai Sellye székhely:
- 1 fő osztályvezető
- 5 fő számviteli - pénzügyi ügyintéző, pénztár-helyettes osztott munkakörben, személyügyi ügyintéző osztott munkakörben 2020.03.01-től
- 2 fő adós munkakörben
- 1 fő pénztáros
Drávafoki Kirendeltség:
- 2 fő pénzügyi-számviteli ügyintéző
Felsőszentmártoni Kirendeltség:
- 1 fő pénzügyi vezető
- 1 fő pénzügyi ügyintéző
A Pénzügyi szervezet munkatársainak részletes feladatait a munkaköri leírások tartalmazzák.
Helyettesítés rendje: az SZMSZ 5. sz. melléklete tartalmazza
A Pénzügyi Osztályvezető feladat- és hatáskörei az alábbiak:
Feladat és tevékenységi körét az SKÖH Szervezeti és Működési Szabályzatának megfelelően, valamint a mindenkor érvényes államháztartási, számviteli-pénzügyi jogszabályok betartása mellett végzi.
A vezető a jegyző közvetlen irányítása és ellenőrzése mellett látja el feladatát.
• Szervezi, irányítja és ellenőrzi az osztály szakmai munkáját.
• Felelős az általa irányított osztály által végzett feladatokért.
• Elkészíti az osztály szabadságolási tervét, a helyettesítés tervezett rendjét, a beosztottak munkaköri leírásait.
• Az osztály szakmai tevékenységéről rendszeresen tájékoztatja a jegyzőt és az aljegyzőt.
• Havi rendszerességgel vezetői értekezleten tájékoztatja az SKÖH vezetőit az osztály szakmai tevékenységéről, munkájáról, feladatairól, szakmai javaslatairól.
• Folyamatosan egyeztet az SKÖH szervezeti egységeinek vezetőivel, egyeztetés esetén kézjegyével látja el az egyeztetett dokumentum tervezetét.
• Szakterületén felmerülő kérdésekben egyeztet a költségvetési szervek munkatársával.
• Felelős az osztály feladatainak határidőre történő elvégzéséért.
• Felelős az osztályon belüli munkamegosztás kialakításáért, a hatékony munkavégzésért.
• Gondoskodik arról, hogy az osztály munkafolyamataiba épített ellenőrzés folyamatosan biztosítva legyen. Intézkedéseket tesz hatékonyságának javítására.
• Vezetői ellenőrzésekkel biztosítja a pontos munkavégzést.
• Felelős a szervezeti egységek közötti folyamatos információáramlásért, az egyes szervezeti egységek együttműködését biztosító kapcsolattartásért. Segíti a jegyző humánpolitikai feladatainak ellátását, ellátja az ebben a körben rábízott feladatokat.
• Felelős az osztályon végzett feladatokhoz kapcsolódóan a bizonylati rend és okmányfegyelem biztosításáért, az adójogszabályokban foglaltak betartásáért.
• Ügyiratkezelés ellenőrzése az általa vezetett osztály ügyiratai esetében.
• Szakmai segítői feladatokat lát el gyakornokok esetében.
• Részt vesz, aktívan közreműködik a vezetői értekezleteken. Indokolt esetben a felmerülő problémákról azonnal tájékoztatja az SKÖH vezetőit.
• Nyomon követi a szakterületét érintő jogszabályi és egyéb előírások változásait, azokról az osztály dolgozóit tájékoztatja. Folyamatosan gondoskodik arról, hogy az osztály tevékenységét a szükséges szakmai ismeretek birtokában, megfelelő színvonalon végezze, vezetői és folyamatba épített ellenőrzések révén.
• Jogosult más szervezeti egységektől a Számviteli, Költségvetési és Kontrolling Osztály munkájához szükséges információkat bekérni.
• a jegyző nevében kiadmányozási jogot gyakorol,
• az önkormányzat költségvetési-, zárszámadási rendeletének számszaki összeállítása,
• tájékoztatást ad az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek saját hatáskörében
végrehajtott előirányzat-változtatásról,
• elkészíti az osztály ügykörébe tartozó rendelet-tervezeteket,
• elkészíti a KÖH és a költségvetési szervek számviteli rendjét, számviteli politikát, a pénzügyi szabályzatokat, s gondoskodik azok karbantartásáról.
• felügyeli a Hivatal által irányított intézmények gazdálkodását
Gazdálkodási feladatok:
• a KÖH-ban folyó költségvetési gazdálkodással összefüggő pénzforgalom szervezése, ellenőrzése,
bonyolítása az összes költségvetési szerv vonatkozásában
• a pénzügyi kifizetésre benyújtott bizonylatok nyilvántartása pénzügyi érvényesítése, ellenjegyzése;
• a testület által civil szervezetek részére jóváhagyott költségvetési keretek felhasználásánakanalitikus nyilvántartása, a kifizetéshez szükséges támogatási megállapodások, a szervezetek által benyújtott elszámolások nyomon követése, ellenőrzése;
• az eseti pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátások határozat alapján történő kifizetésének szakmai felügyelete
• a helyi nemzetiségi önkormányzatok költségvetési és pénzgazdálkodásának lebonyolításával kapcsolatos pénzügyi feladatok irányításának ellátása, a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodás szerint;
• az önállóan működő költségvetési szervek költségvetési és pénzgazdálkodásának lebonyolításával kapcsolatos pénzügyi feladatok ellátása, a velük kötött együttműködési megállapodás szerint;
• a KÖH és az önkormányzati intézmények, költségvetési szervek beruházásairól szóló gazdaságstatisztikai jelentés elkészítése;
• a KÖH-ban folyó számlázási tevékenység irányítása;
• az önkormányzatot megillető követelések nyilvántartásával, beszedésével kapcsolatos tevékenység irányítása (vevőnyilvántartás, egyenlegközlő, felszólító levelek, hátralékok behajtása);
• az önkormányzat és intézményei, költségvetési szervek vagyonbiztosításával kapcsolatos ügyek előkészítése, bonyolítása;
• önkormányzati részesedéssel működő gazdasági társaságok gazdálkodásáról készült jelentések, beszámolók elemzése, értékelése;
• az önkormányzat és a KÖH ÁFA és egyéb adónemek járulékok adó megállapítási, nyilvántartási, az adóhatóság felé történő bevallási, befizetési kötelezettségével összefüggőfeladatok ellátása;
• a KÖH gazdasági eseményeinek számviteli nyilvántartása, féléves, éves, illetve évközi beszámolók, pénzforgalmi jelentések készítése; az önkormányzat vagyonának nyilvántartása; működtetésében, hasznosításában való közreműködés; az önkormányzati beruházások, fejlesztések pénzügyi bonyolítása, elszámolása;
• a bérgazdálkodással kapcsolatos teljes körű feladatok ellátása;
• a KÖH és az intézmények és költségvetési szervek pénzellátását, pénzellátási terv készítése;
• az önkormányzat bevételeinek beszedése;
• a hitelfelvétel előkészítése;
• az elfogadott költségvetés végrehajtásának megszervezése,
• jogügyleti nyilvántartások vezetését,
• a KÖH és a hozzátartozó önállóan működő intézmények, költségvetési szervek, nemzetiségi önkormányzatok házipénztárának kezelése.
Költségvetési feladatok:
• Az önkormányzatok és költségvetési szervek költségvetési költségvetési rendelettervezetének, módosításának előkészítése, az előterjesztés összeállítása;
• az önkormányzatok és költségvetési szervek zárszámadási rendelettervezetének, a gazdálkodás féléves és háromnegyed éves helyzetéről szóló beszámolóknak az összeállítása, a központi pénzügyi információs rendszer szerinti adatszolgáltatás teljesítése.
• az önkormányzati intézmények költségvetési szervek, éves és évközi beszámolóinak felülvizsgálata, ennek alapján a gazdálkodás alakulásának figyelemmel kísérése, elemzése.
• az önkormányzati intézmények, költségvetési szervek pénzügyi-gazdálkodási feladataival kapcsolatban felmerült szakmai kérdések megválaszolása;
• az önkormányzati intézmények költségvetési szervek költségvetési előirányzatainak nyilvántartása, pénzellátásuk, a kiutalt intézményi támogatások nyilvántartása;
• a költségvetési gazdálkodással összefüggő testületi döntések szakmai, jogszabályi előírásoknak megfelelő, megalapozott előkészítése;
• az éves költségvetési törvény alapján a normatív támogatások, egyéb központosított előirányzatok terhére folyósított állami támogatások igénylése, a tényleges felhasználás szerinti elszámolás elkészítése.
• a gazdálkodás, működés törvényességének a jogszabályok és a belsőszabályzatok alapján történő betartása;
• Biztosítja a költségvetési beszámolók megalapozottságát, valódiságát.
• Az önkormányzati pályázatok elkészítéséhez szükséges pénzügyi, gazdálkodási információk nyújtása,
• a támogatási szerződések nyilvántartása,
• a támogatások lehívása;
• a támogatások elszámolásához kapcsolódó nyilvántartások beszámolók elkészítése.
Adóügyi feladatok:
• az adóbevételek beszedésével biztosítani az önkormányzati feladatok ellátását;
• a központi adójogszabályokból adódó rendelettervezetek, adóügyekkel kapcsolatos testületi előerjesztések elkészítése;
• az önkormányzati gazdálkodásához kapcsolódó bevételi javaslat kidolgozása;
• az adóbevételek alakulásának figyelemmel kísérése;
• a részletfizetési kérelmek elbírálása;
• az adójogszabályok érvényesülésének ellenőrzése;
• a lakosság és a gazdálkodó szervek tájékoztatása az adójogszabályok tekintetében;
• a méltányossági kérelmek elbírálása;
• a méltányossági kérelmek tárgyában hozott határozatok elleni fellebbezések felterjesztése;
• az önkormányzati adóigazgatási eljárás irányítása,
• más adóhatóság megkeresésére, a feladatkörre tartozó adatszolgáltatás;
• az adóbevallás beadására irányuló felszólítások kibocsátása;
• az adókötelezettség teljesítésére irányuló felhívás kibocsátása;
i. Számviteli-pénzügyi ügyintéző (könyvelő)feladat-és hatáskörei a következők:
ii.
Feladatait a pénzügyi osztályvezető közvetlen irányítása és ellenőrzése mellett végzi.
v Számlabefogadás során felmerülő alaki, tartalmi ellenőrzések teljesítése, a dokumentumok továbbítása az illetékes osztályok felé.
v Pénztárral kapcsolatos pénzügyi feladatok végzése, a hozzá kapcsolódó analitikák teljes körű vezetése
v Utaláshoz kapcsolódó banki feladatok teljesítése.
v Információáramlás biztosítása a költségvetési szervek és az SKÖH között.
v Egyéb, továbbszámlázáshoz, élelmezési nyilvántartások stb. kezeléséhez szükséges feladatok végrehajtása a munkaköri leírásokban meghatározottak szerint.
v Közreműködik az SKÖH költségvetési koncepciójának elkészítésében együttműködve a pénzügyi osztályvezetővel.
v A költségvetési szervektől bekéri a beszámolóhoz szükséges adatokat, elkészíti és továbbítja az „Intézményi költségvetési beszámoló” űrlapgarnitúrát.
v Vezeti a számviteli feladatokhoz kapcsolódó analitikus nyilvántartásokat az SKÖH részére, a Munkamegosztási megállapodásban meghatározott analitikus nyilvántartásokat az Intézmények részére.
v Végrehajtja a Számviteli politikában foglalt feladatokat.
v Biztosítja a számviteli feladatokhoz szükséges információáramlást az SKÖH és a költségvetési szervek között.
v Teljeskörűen könyveli az előirányzatok változását, alakulását, mely során együttműködik, egyeztet a pénzügyi osztályvezetővel, a folyamatba épített ellenőrzést biztosítja.
v Ellátja az SKÖH és a költségvetési szervek számviteli feladatait a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően.
v Gondoskodik a főkönyvi könyvelés, az analitikus nyilvántartások, valamint az egyéb számviteli nyilvántartások egyeztetéséről.
v Egyeztet a bérkönyvelés vonatkozásában, tisztázza és könyveli az eltéréseket.
v Rendszeres időközönként feladást készít a főkönyvi könyvelés részére.
v Ellátja a gazdasági események teljes körű főkönyvi könyvelését, számviteli rögzítését.
v Határidőre és a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő formában elkészíti és továbbítja a pénzforgalmi- és időközi mérlegjelentéseket, az éves költségvetési beszámolót.
v Gondoskodik a tárgyi eszközök nyilvántartásáról, a vonatkozó szabályzatok előírásait figyelembe véve, közreműködik azok selejtezésében, leltározásában.
v Együttműködik az SKÖH többi osztályával a lejárt követelések állományának kimutatásában, folyamatos karbantartásában.
v az ASP KATI és IVK program segítségével nagy értékű immateriális javakat, a tárgyi eszközöket nyilvántartja költségvetési szervek szintjén mennyiségben és értékben.
v Leltárkörzetenként vezeti a befektetett eszközök analitikus nyilvántartását a Számviteli Törvény előírásai szerint, vezeti a pénzforgalom nélküli vagyonváltozásokat.
v Havonta egyezteti a beszerzéseket a főkönyvvel.
v Negyedévente elszámolja az értékcsökkenést a befektetett eszközökre.
v Költségvetési szervenként a nagy értékű eszközök leltárfelvételi íveit intézményenként kinyomtatja és leltárkiértékelést készít, a kis értékű tárgyi eszközeinek kinyomtatja a leltárfelvételi ívét, és arról kiértékelést készít.
v A költségvetési munka végrehajtása a pénzügyi osztályvezető iránymutatása alapján.
v Az SKÖH és a költségvetési szervek költségvetési koncepciójának elkészítése, illetőleg az intézményi költségvetési koncepciók elkészítésében együttműködés a pénzügyi osztályvezetővel.
v Az intézményi költségvetések tervezésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok teljes körű ellátása a hatályos jogszabályi előírásoknak, belső szabályzatoknak és eljárásrendnek megfelelően, figyelmet fordítva a gazdaságosság, hatékonyság, eredményesség követelményére, illetőleg a belső kontrollok működésére.
v Az önkormányzat mindenkori költségvetési rendeletében az SKÖH költségvetésében jóváhagyott, az Intézmények érdekében felmerülő „kiemelt üzemeltetési” előirányzatokat megtervezi, azok előirányzatait és felhasználását elkülönítetten nyilvántartja, azok alakulásáról az Intézményeket tájékoztatja.
v A költségvetési szervek elemi költségvetések egyeztetése, adatok bekérése. Az intézményi költségvetés jogszabályban rögzített határidőig történő továbbítása az Irányító szerv felé, valamint a szöveges beszámoló előkészítése.
v A költségvetés hatályos jogszabályi előírások és belső szabályzatok szerinti végrehajtásához a bevételi és kiadási előirányzatok folyamatos, naprakész szabályszerű és teljes körű nyilvántartásának, nyomon követésének biztosítása.
v Az előirányzat-módosítások nyilvántartása, átvezetése az intézményi költségvetéseken a hozzárendelt költségvetési szervekkel együttműködve, illetőleg az előirányzat-változtatásokkal kapcsolatos adatok megküldése az Irányító szerv részére.
v A pályázati programokhoz kapcsolódó előirányzatok és azok teljesülésének folyamatos nyomon követése, analitikus nyilvántartása, adatszolgáltatás biztosítása.
v Pályázatokhoz kapcsolódó elszámolások folyamatba épített ellenőrzése.
v A pénzgazdálkodási folyamatok kötött sorrendje érvényesülésének ellenőrzése, biztosítása.
v Javaslatot tesz a kötelezettségvállalások nyilvántartási rendszerének kialakítására, folyamatos fejlesztésére.
v A kötelezettségvállalások ellenőrzése és teljes körű nyilvántartása és rögzítése, információ biztosítása.
v A finanszírozási terv felülvizsgálata, intézménnyel történő egyeztetése, annak továbbításának biztosítása az Irányító szerv felé. A finanszírozási terv folyamatos nyomon követése.
v Folyamatos gazdasági elemzések készítése, a költségvetés végrehajtásának értékelése, az értékelésekről adatszolgáltatás nyújtása a pénzügyi osztályvezetőnek és a költségvetési szervek vezetőinek az információs igényeknek megfelelően.
v Információáramlás biztosítása a költségvetési szervek és az SKÖH között.
v Előirányzatok alakulásának és teljesülésének folyamatos nyomon követése, mely révén biztosítja a gazdálkodási fegyelem teljes körű betartását, betartatását.
v Előirányzatok (eredeti, módosított), azok módosításainak rögzítése az ASP programban.
v Az SKÖH szerződéseinek teljesüléséről vezetett táblázat elkészítése következő hónap 15-ig.
v A nemzetiségi önkormányzatok és társulások előterjesztéseinek és határozatainak előkészítése az ülésekre.
iii. Adóügyi ügyintéző ügyintéző feladat-és hatáskörei a következők:
▪ ellátja a helyi adó, a gépjárműadó kivetésével kapcsolatos feladatokat;
▪ folyamatosan felhívást bocsát ki bevallás benyújtására, a bevallásokat beszedi és felülvizsgálja;
▪ megállapítja az adót;
▪ elkészíti a kivetési iratot;
▪ kiadja a fizetésre kötelező határozatokat;
▪ méltányossági és részletfizetési kérelmet döntés – előkészítése határozat kiadás;
▪ adatokat gyűjt az adókötelezettség megállapítására;
▪ az évközi változásokat (törlések, előírások) határozat kiadásával helyesbíti;
▪ felterjeszti a fellebbezéseket;
▪ kiadja a vagyoni bizonyítványokat, adóigazolásokat;
▪ számlakivonat alapján könyveli a befizetéseket;
▪ elkészíti a zárási összesítőket;
▪ kiküldi az adó-értesítéseket;
▪ figyelemmel kíséri a túlfizetéseket és az adózó kérelmére a visszautalásokat előkészíti;
▪ ellátja a munkakörével kapcsolatos ügyfélfogadást,
▪ a pénzügyi osztályvezetővel együtt az adóellenőrzésekben közreműködik,
▪ a képviselő-testületek igénye szerint elkészíti az adóval kapcsolatos beszámolókat,
▪ az adóvégrehajtással kapcsolatos feladatok ellátását a jegyző irányításával ellátja,
Pénztáros
o a helyi pénztár és pénzkezelési szabályzat előírásait figyelembe véve
készpénz utalványok kezelése, nyilvántartásának vezetése;
a szigorú számadású nyomtatványok, a bélyegzők nyilvántartása,
kiadási pénztárbizonylatok készítése;
bevételi pénztárbizonylatok készítése;
időszaki pénztárjelentés elkészítése;
címletjegyzék elkészítése;
bevételi és kiadási pénztárbizonylatok ellenőriztetése, utalványoztatása és azok átadása kontírozásra;
elszámolásra felvett előlegek nyilvántartásának vezetése;
a reprezentációs kiadások nyilvántartása,
pénztárban elhelyezett értékpapírok őrzése, azok kezelése;
az átmeneti segélyek kifizetési jegyzékeinek elkészítése, a szociális ellátások kifizetése;
a kifizetések időpontjainak egyeztetése, összehangolása,
rendszeres segélyelőlegek nyilvántartása és visszavételezése;
Sellye Város Önkormányzata, valamint társközségei tekintetében havonta a települési támogatás kifizetése, az ellátás még fenálló támogatás részének visszaigénylése;
kamatmentes kölcsönök nyilvántartása, a hátralékosokról a hatósági és pénzügyi irodavezető tájékoztatása;
a béren kívüli juttatások nyilvántartása, az utalványok rendszeres igénylése, munkavállalóknak történő átadása;
jövedelemigazolások kiállítása;
a havi táppénzes jelentések elkészítése;
ételvásárlási utalványok kiadása;
munkabérelőlegek nyilvántartása;
a munkabérek, rendszeres segélyek kifizetéshez szükséges pénzeszközök szállítása az a pénzintézetből
a pénztár átadás- átvételi jegyzőkönyv elkészítése.
-
- A Pénzügyi osztály részletes feladatai
i.
ii. 1. Költségvetés tervezésével és módosításával összefüggő feladatok
A Költségvetés tervezésekor az önkormányzatok, társulások, intézmények, nemzetiségi önkormányzatok, valamint költségvetési szervek elfogadott bevételi és kiadási előirányzat-csoportok, valamint a kiemelt előirányzatok összegének ismeretében és a költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok figyelembevételével elkészíti az SKÖH-höz rendelt költségvetési szervek elemi költségvetését.
Az elemi költségvetést a Pénzügyminisztérium által kiadott útmutatónak és nyomtatványgarnitúrának megfelelően kell összeállítani.
Az elemi költségvetés elkészítéséért a pénzügyi osztályvezető felelős.
Előirányzat-módosítás a megállapított kiadási előirányzat növelése vagy csökkentése, a bevételi előirányzatok egyidejű növelése vagy csökkentése mellett.
Előirányzat-átcsoportosítás az átcsoportosítást végrehajtó szervezet költségvetésének – az államháztartás önkormányzati alrendszerében a költségvetési rendelet szerinti összesített – kiadási előirányzatai főösszegének változatlansága mellett, a kiadási előirányzatok egyidejű csökkentésével és növelésével végrehajtott módosítás.
A költségvetéséi szervek által eredeti előirányzatként jóváhagyott előirányzatok módosítását a Költségvetési rendeletben foglalt előírások szerint kell végrehajtani.
Előirányzat-átcsoportosítás, illetve előirányzat-módosítás csak a képviselő-testületek döntése alapján azzal összhangban hajtható végre.
Teljeskörűen könyveli az előirányzatokat, azok változását, alakulását, figyelembe véve a hatályos költségvetési rendeletének előírásait.

2. Költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok

Az éves beszámoló tartalma, beszámoló készítéssel kapcsolatos feladatok
Az éves költségvetési beszámoló részei:
§ könyvviteli mérleg,
§ pénzforgalmi jelentés,
§ pénzmaradvány-kimutatás,
§ eredmény-kimutatás,
§ kiegészítő melléklet.
Az önkormányzat az éves beszámolási kötelezettségének a kijelölt szerv által összeállított „C) Önkormányzati intézményi beszámoló”-val tesz eleget.
Az éves beszámolót a főkönyvi kivonat adataiból - év végi, december 31-i fordulónapot figyelembe véve - kell összeállítani.
A főkönyvi kivonat összeállítása előtt a következő feladatokat kell elvégezni:
• leltár készítése és átvezetése a könyvelés adatain,
• az előirányzatok egyeztetése,
• év végi zárlati munkák elkészítése,
• a mérleg összeállítása a mérlegtételek értékelésével.
Az év végi zárlati munkák keretében elvégzendő feladatok:
• a bankszámlák egyenlegének egyeztetése a december havi utolsó bankszámlakivonat adataival,
• a pénztárjelentések december havi utolsó adatainak egyeztetése a főkönyvi pénztár-számla adatával,
• az irányító szerv által kiutalt „intézményfinanszírozás” egyenlegének egyeztetése,
• a decemberben kifizetett bérek elszámolása feladás alapján,
• a beszámoló elkészítése előtt az előirányzatok és pénzforgalom egyeztetése a főkönyvi kivonattal,
• a bevételek és kiadások könyvelése december 31-ig szakfeladatonként,
• a leltárral megállapított készletek, követelések (adósok, vevők, egyéb követelések) és kötelezettségek (szállítók, hitel) állomány-változásának elszámolása a tőkeváltozással szemben,
• a pénzforgalmi jelentés elkészítését követően forgalmi számlák átvezetése az állományi számlákra a tőke-változással egyidejűleg történő elszámolással,
• az értékcsökkenések elszámolása,
• analitikus nyilvántartások egyeztetése a főkönyvi könyveléssel, erről jegyzőkönyv készítése,
• hivatkozva a 4/2013. Kormányrendelet 53. § 8. pontjára, mely szerint a rögzített zárlati feladatokat is el kell készíteni.
Az éves beszámolót december 31-i fordulónappal kell elkészíteni, és azt az irányító szervhez meghatározott időpontban továbbítani.

3. A gazdasági események teljes körű számviteli rögzítése, a költségvetés végrehajtása kapcsán az alábbi feladatokat látja el:

• a beérkező szállítói számlák rögzítését az ASPrendszerben,
• a pénztárbizonylatok elkészítését, gazdasági események számlaösszefüggéseinek kijelölését, kontírozását, számítógépes feldolgozását,
• a számlavezető pénzintézettől beérkezett banki iratanyag folyamatos, naprakész feldolgozását,
• az intézmények által kiállított bizonylatok feladását az intézmények által a LAKOMAW’14 élelmezési program, az intézmények által készített EXCELL táblák kiszámlázott térítési díjakról kézzel történő vevő számla kiállítása, majd könyvelése az ASPprogramban,
• a havi bérfeladások egyeztetését, kapcsolódó tételek,
• feladatok elvégzésért felelős munkatársak táblázata,
• negyedévente a vevő- és szállítói állományváltozások, készletváltozások könyvelését,
• bevallási kötelezettség teljesítése,
• határidőre és a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő formában elkészíti és továbbítja az éves költségvetési beszámolót, valamint negyedévente az időközi mérlegjelentéseket, havonta a havi adatszolgáltatásokat,
• tárgyi eszköznyilvántartás,
• időszaki pénztárjelentések elkészítése
• zárlati feladatok, ellenőrzések nyilvántartása.

4. Adóügyi – személyügyi feladatok

• a helyi adó, a gépjárműadó kivetésével kapcsolatos feladatokat;
• a bevallásokat beszedése és felülvizsgálata
• helyi adók megállapítása, könyvelése az ASP Adó programmal
• kivetési iratok, fizetésre kötelező, évközi változásokra vonatkozó határozatok elkészítése,
adóértesítések kiküldése;
• méltányossági és részletfizetési kérelmet döntés – előkészítése határozat kiadása;
• adatgyűjtés az adókötelezettség megállapítására;
• a vagyoni bizonyítványok, adóigazolások kiadása;
• a zárási összesítők elkészítése, továbbítása a MÁK felé;
• a túlfizetések visszautalásának elvégzése;
• ellátja a munkakörével kapcsolatos ügyfélfogadást,
• helyi adók ellenőrzése;
• a képviselő-testületek igénye szerint elkészíti az adóval kapcsolatos beszámolókat,
• az adóvégrehajtással kapcsolatos feladatok ellátását a jegyző irányításával.
Személyügyi feladatok:
• az új dolgozók, foglalkoztatottak (közfoglalkoztatottakat kivéve) besorolásának, kinevezésének, kilépők esetében a megszüntető határozatok, elszámoló lapok elkészítése, majd a MÁK felé történő továbbítása;
• átsorolások elkészítése;
• továbbképzések koordinálása, adminisztrációja, TÉR rendszer kezelése;
• a polgármesterek, képviselő-testületi tagok személyi anyagának kezelése,
• a vagyonnyilatkozattal kapcsolatos feladatok ellátása;
• a KIR rendszerben a szabadságok, távollétek nyilvántartása;
• a munkavállalók éves nyilatkozatainak, elszámolásainak összegyűjtése, továbbítása a MÁK felé.
iii. 5. Intézményüzemeltetéssel, fenntartással kapcsolatos feladatok
Biztosítja az intézményüzemeltetéssel, fenntartással kapcsolatos feladatokhoz szükséges, információáramlást az SKÖH és a hozzárendelt költségvetési szervek között.
iv. 6. Vagyongazdálkodással kapcsolatos feladatok
A költségvetési szervek eszközeinek és azok forrásainak nyilvántartása az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 4/2013. (I. 11.) Kormányrendelet – az államháztartás számviteléről (a továbbiakban:
Áhsz.), a számlarend, valamint a bizonylati rend és bizonylati album előírásainak figyelembevételével történik.
A vagyongazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátása az ASP IVK és az ASP KATI programmal valósul meg
Az intézmények vonatkozásában:
• Nyilvántartja a „nagy és kis értékű” eszközöket a számviteli törvény és a vonatkozó kormányrendelet előírásait figyelembe véve.
• A felesleges vagyontárgyak hasznosítási és selejtezési szabályzatának megfelelően ellátja a selejtezés és leltározás során rábízott feladatokat:
o tárgyi eszközök leltárfelvételi íveinek nyomtatása, a kiértékelés elvégzése.
o az elkészített selejtezési jegyzőkönyvek alapján kivezeti a nyilvántartásból a használatból kivont eszközöket.
Az SKÖH tekintetében:
• Nyilvántartja az SKÖH eszközeit, végzi az anyag- és eszközgazdálkodás során rábízott feladatokat.
• A leltározás során teljeskörűen kinyomtatja a leltárfelvételi íveket, elvégzi a leltár kiértékelését.
• Elkészíti a selejtezési jegyzőkönyveket, mely alapján elvégzi az eszközök nyilvántartásból történő kivezetését.
Negyedévente elszámolja az értékcsökkenést és feladja a könyvelés felé.
v. 7. Egyéb feladatok
ü A fenntartók által kért korosított követelés-kötelezettség kimutatás elkészítése.
ü A pénzügyi osztályvezető által készítendő és folyamatosan karbantartandó szabályzatok:
ü Számviteli politika
ü Számlarend
ü Felesleges vagyontárgyak hasznosítási és selejtezési szabályzata
ü Leltározási és leltárkészítési szabályzat
ü Eszközök és források értékelési szabályzata
ü Önköltség számítási szabályzat
ü Gazdálkodási szabályzat
ü Ügyrend
ü A Jegyzővel, illetve más osztályokkal közreműködik az egyéb szabályzatok elkészítésében.
- Kapcsolattartás, együttműködés más szervekkel,
- szervezeti egységekkel
A pénzügyi szervezet tevékenysége során folyamatosan együttműködik a hozzárendelt költségvetési szervekkel, illetőleg az SKÖH más szervezeti egységeivel.
Gondoskodik a kötelezettségek időben történő pénzügyi rendezéséről. A személyzeti ügyintézővel együttműködve ellátja a havi bérkönyvelést.
Az Építésügyi és Városüzemeltetési Osztállyal (2020.03.01-től Telpülésüzemeltetési és Fejlesztési Osztály) együttműködve kimutatásokat készít az energetikai költségek tekintetében.
Szerződések, megrendelések alapján ellátja a működtetési költségek (közüzemi díjak, telefon díjak, egyéb) egységenkénti, telephelyenkénti könyvelését.
Külső kapcsolatok:
- Folyamatos kapcsolattartás az intézmények gazdasági feladatokat ellátó munkatársaival,
- Segítség nyújtás a költségvetési szervek vezetői részére a pénzgazdálkodásuk hatékony, szabályszerű megvalósításához.
SKÖH-n belüli kapcsolatok:
- Folyamatos kapcsolattartás az SKÖH más szervezeti egységeivel.
3.számú melléklet
Munkakörök jegyzéke
Jegyző
Aljegyző
Kirendeltségvezető
Nemzetiségi referens
Titkárság:
- Titkársági ügyintéző
- Testületi ügyintéző
- Hivatalsegéd, Takarító
Hatósági Osztály
Hatóság osztályvezető
Szociális, hatósági ügyintéző
anyakönyvvezető
Ügyfélszolgálati ügyintéző
Településüzemeltetési és Fejlesztési Osztály
Településüzemeltetési és Fejlesztési Osztályvezető
- Kereskedelmi - hatósági ügyintéző
- Közfoglalkoztatási referens
- pályázati referens
- közterületfelügyelő
Pénzügyi Osztály
Pénzügyi osztályvezető
Pénzügyi ügyintéző
Adóügyi ügyintéző
Pénztáros
Drávafoki Kirendeltség
- szociális ügyintéző
- pénzügyi –számviteli ügyintéző
Felőszentmártoni Kirendeltség:
- pénzügyi vezető
- pénzügyi ügyintéző
- igazgatási ügyintéző
- közfoglalkoztatási ügyintéző

4. számú melléklet

Munkakör megnevezése

Vagyonnyilatkozat-tételi

kötelezettség oka

1.

jegyző, aljegyző

tv. 3. § (2) bek.d. pontja és 3 §. (2) bek. d)

pontja és 5. § .(1)bek.c.)pont cc. alpoltja

2.

kirendeltségvezető

tv. 3. § (2) bek.d. pontja és 3 §. (2) bek. d) pontja és 5. § .(1)bek.c.)pont cc. alpoltja


3.

Nemzetiségi referens

tv. 3. § (2) bek.d. pontja és 3 §. (2) bek. d) pontja és 5. § .(1)bek.c.)pont cc. alpoltja

4.

pénzügyi osztályvezető

tv. 3. § (2) bek.d. pontja és 3 §. (2) bek. d) pontja és

5. § .(1)bek.c.)pont cc. alpoltja

5.

pénzügyi vezető

tv. 3. § (2) bek.d. pontja és 3 §. (2) bek. d) pontja és
5. § .(1)bek.c.)pont cc. alpoltja

6.

településüzemeltetési és fejlesztési osztályvezető

tv. 3. § (2) bek.d. pontja és 3 §. (2) bek. d) pontja és
5. § .(1)bek.c.)pont cc. alpoltja

7.

hatósági osztályvezető

tv. 3. § (2) bek.d. pontja és 3 §. (2) bek. d) pontja és
5. § .(1)bek.c.)pont cc. alpoltja

A VAGYONNYILATKOZAT-TÉTELI KÖTELEZETTSÉGGEL JÁRÓ
KÖZTISZTVISELŐI MUNKAKÖRÖK LISTÁJA
[az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény (tv.) alapján]

5. számú melléklet

Helyettesítés rendje
Polgármester alpolgármester
Jegyző aljegyző / nemzetiségi referens, együttes távollétük esetén a Pénzügyi Osztályvezető
Aljegyző nemzetiségi referens /Jegyző
Nemzetiségi Referens Aljegyző/ jegyző
Kirendeltségvezető Aljegyző/ Hatósági Osztályvezető
osztályvezetői feladatkörébe a Jegyző/Aljegyző
Pénzügyi osztályvezető pénzügyi ellenjegyzés vonatkozásában Pataki Éva pénzügyi előadó osztályvezetői
feladatkörébe a Jegyző/Aljegyző
Hatósági osztályvezető általános igazgatási ügyintéző feladatkörére vonatkozóan az általános igazgatási ügyintéző,
osztályvezetői feladatkörébe a Jegyző/Aljegyző
Építési és Városüzemeltetési osztályvezető Az osztály feladatkörében az illetékes ügyintéző
osztályvezetői feladatkörébe a Jegyző/Aljegyző
Pénztáros Varga Violetta pénzügyi ügyintéző
pályázati referens TFO Osztályvezető
titkársági ügyintéző testületi ügyintézők
testületi ügyintézők egymást helyettesítik
igazgatási ügyintéző egymást helyettesítik/ Hatósági Osztályvezető
ügyfélszolgálati ügyintéző leíró ügykezelők/igazgatási ügyintéző
pénzügyi ügyintézők egymást helyettesítik/ Pénzügyi Osztályvezető
közfoglalkoztatási referensek egymást helyettesítik

6. számú melléklet

SZERVEZETI EGYSÉG

MUNKAKÖR

ELISMERT TOVÁBBI
SZAKKÉPESÍTÉS,
SZAKKÉPZETTSÉG

1.

PÉNZÜGYI OSZTÁLY

PÉNZÜGYI OSZTÁLYVEZETŐ

KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

2.

TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ÉS FEJLESZTÉSI OSZTÁLY

OSZTÁLYVEZETŐ

ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI EGYETEM

Név

Beosztás

Kelt

Aláírás

1.

Regényiné dr.Börczi Vera

Aljegyző

2.

dr.Reith Tekla Márta

Hatósági és Szociális Osztályvezető

3.

dr.Nóránt Tímea

4.

dr.Temesi Erika

Kirendeltség-vezető

5.

Horváth Nóra

Pénzügyi Osztályvezető

6.

Hamarics Réka

Építési és Városüzemeltetési Osztályvezető

7.

Nagy Ferencné

Főmunkatárs

8.

Balog Barbara

Testületi ügyintéző

9.

Lacziné Orovicza Andrea

Testületi ügyintéző

10.

Andáné Papp Ágnes

Igazgatási főelőadó

11.

Pandurné Vass Ildikó

Igazgatási ügyintéző

12.

Hegedüs Helén

Ügykezelő

13.

Csimma Lászlóné

Pénztáros

14.

Gnand Gáborné

Pénzügyi főelőadó

15.

Varga Renáta

Pénzügyi főelőadó

16

Balog Inez

Anyakönyvvezető

17.

Dancsecs Gusztáv

Adóügyi előadó

18.

Pammer Zsanett

Adóügyi előadó

19.

Varga Violetta

Pénzügyi és gazdálkodási munkatárs

20.

Dani Gergő

Pénzügyi és gazdálkodási munkatárs

21.

Pataki Éva

Pénzügyi és gazdálkodási előadó

22.

Perjás Béláné

Pénzügyi és gazdálkodási előadó

23.

Schán Éva

Pályázati referens

24.

Szabó Katinka

Pályázati referens

25.

Matyók- Antics Éva

Műszaki és kereskedelmi ügyintéző

26.

Peták Hajnalka

Közfoglalkoztatási referens

27.

Svéda Péter

Közfoglalkoztatási referens

28.

Jelics Gábor

Közterület felügyelő

29.

Szegő Ilona

Pénzügyi és gazdálkodási előadó

30.

Gregesné Buzás Hajnalka

Pénzügyi és gazdálkodási előadó

31.

Pandur Dóra

Szociális ügyintéző

32.

Kanászné Sziber Rita

Adóügyi főelőadó

33.

Pandurné Greges Krisztina

Igazgatási főelőadó

34.

Greguricz Zoltánné

Titkársági ügyintéző

35.

Ováry Andrásné

Pénzügyi vezető

A HIVATALNÁL KÉPZETTSÉGI PÓTLÉKRA JOGOSÍTÓ MUNKAKÖRÖK ÉS KÉPZETTSÉGEK
Megismerési nyilatkozat
A Szervezeti és működési szabűályzatban foglaltakat megismertem. Tudomásul veszem, hogy az abban foglaltakat a munkavégzésem során köteles vagyok betartani
Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal
7960 Sellye, Dózsa György u. 1.
d.) Tel: Fax: 73/580-900
E-mail: hivatal@sellye.hu
1/2020.( I.15.) POLGÁRMESTER-JEGYZŐI KÖZÖS UTASÍTÁS
A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal kiadmányozási rendjéről
A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal kiadmányozási rendjét a Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának IV.5. pontja alapján az alábbiakban szabályozzuk:
1./ A Polgármester kizárólagos kiadmányozási joga:
- A Képviselő-testületet megillető feladat- és hatáskörök gyakorlása, amikor a Képviselő-testületet a polgármester képviseli,
- A Képviselő-testület által a polgármesterre átruházott hatáskörben hozott döntések,
- A Képviselő-testület ülésének összehívása,
- A jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási, önkormányzati hatósági ügyben hozott döntések,
- Nevére címzett levelekre, megkeresésekre adott válaszok,
2./ A Polgármester - Jegyző együttesen gyakorolják a kiadmányozási jogot:
- Képviselő-testületek jegyzőkönyve,
- Önkormányzati rendeletek,
- Együttesen kiadott belső szabályzatok, utasítások, felhívások, nyilatkozatok.
3./ A Jegyző kiadmányozási joga:
A hatáskörébe tartozó érdemi döntést igénylő ügyekben (határozat, végzés, hatósági bizonyítvány- és igazolvány, felsőbb szintű közigazgatási szervekkel folytatott levelezések, felterjesztések) a kiadmányozás joga
4./ A Jegyző távolléte esetén a kiadmányozási jog gyakorlója minden, állami és önkormányzati hatósági ügyben az Aljegyző, együttes akadályoztatásuk esetén Pénzügyi Osztályvezető
5./ A képviselő-testületi előterjesztések aláírására , önkormányzati dokumentumok hitelesítésére a Drávaiványi ,Kákics , Marócsa , Okorág és Sósvertike Községek Önkormányzati vonatkozásában Aljegyző, Drávafok, Bogdása és Markóc , Felsőszentmárton, Drávasztára, Drávakeresztúr Községek Önkormányzatai vonatkozásában Kirendeltség-vezető jogosult.
6./ A képviselő-testületi előterjesztések aláírására, önkormányzati dokumentumok hitelesítésére Sellye Város Önkormányzat, és a Társulások (SKTT, SKVÍZ Drávafoki Óvodai Társulás, Felsőszentmártoni Óvodai Társulás) ügyeit érintően a jegyző általános helyetteseként az Aljegyző jogosult.
7./ Sellye Horvát és Sellye Roma Nemzetiségi Önkormányzatok képviselő-testületi előterjesztések aláírására az Aljegyző jogosult.
8./ A 6. pontban fel nem sorolt Nemzetiségi Önkormányzatok képviselő-testületi előterjesztések aláírására, önkormányzati dokumentumok hitelesítésére Kirendeltség-vezető jogosult.
9./ A szervezeti egységeknél - a hatáskörükbe tartozó ügyekben - a kiadmányozás az alábbiak szerint történik:
a./ Pénzügyi Osztály: Horváth Nóra Pénzügyi osztályvezető
Távollétében: Pataki Éva pénzügyi előadó
Adóügyek és adóvégrehajtás: Pammer Zsanett pénzügyi főelőadó
b./Településüzemeltetési és Fejlesztési Osztály: Hamarics Réka építési osztályvezető
c./ Hatósági és Szociális Osztály: dr.Reith Tekla Márta osztályvezető
Távollétében: Andáné Papp Ágnes igazgatási ügyintéző
d./ Drávafoki Kirendeltség: dr.Temesi Erika kirendeltség-vezető
d./ Felsőszentmártoni Kirendeltség: dr.Temesi Erika kirendeltség-vezető
Ováry Andrásné (pénzügyek)
e./ Sellyei Kistérségi Többcélú Társulás: Horváth Nóra (társulási pénzügyek)
f. /Sellye Térségi Intézményi Társulás Horváth Nóra (társulási pénzügyek)
g./ Drávafoki Óvodai Társulás: dr.Temesi Erika kirendeltség-vezető
h./ Felsőszentmártoni Óvodai Társulás dr.Temesi Erika kirendeltség-vezető
Ováry Andrásné (pénzügyek)
10./ Jogszabályban meghatározott hatáskörökben önálló kiadmányozásra jogosultak:
anyakönyvi ügyintézés : Balog Inez anyakönyvvezető
távollétében: dr.Reith Tekla Márta Hatósági Osztályvezető
11./ Választásokkal kapcsolatos ügyiratok, igazolások és egyéb iratok:
Jegyző , Aljegyző, Kirendeltség- vezető, Hatósági és Szociális Osztály vezetője.
Az utasításban foglaltakat 2020.január 1. napjától kell alkalmazni. Ezzel egyidejűleg a kiadmányozás rendjéről szóló 1.2016.(IV.1.)számú jegyzői utasítást visszavonom.
Sellye, 2020. január 15.
……………………………………………….. ……………………………………………
Nagy Attila dr.Szalóky Ildkó
polgármester jegyző
Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal
7960 Sellye, Dózsa György u. 1.
e.) Tel: Fax: 73/580-900
E-mail: hivatal@sellye.hu
i.
ii. 1/2020.(I.15.) sz. Jegyzői Utasítás
A képviselő-testületi előterjesztések
elkészítéséről, szakmai felülvizsgálatának
menetéről
A Képviselő - testület hatékony és törvényes működése érdekében biztosítani kell, hogy a testület elé megfelelő tartalmú és színvonalú, valamint a jogszabályoknak megfelelő előterjesztések kerüljenek.
A képviselő-testületi előterjesztésekre vonatkozó szabályokat a nemzetiségi önkormányzatok testületi üléseire is értelemszerűen alkalmazni kell.
Ennek érdekében a speciális jogszabályi előírások megtartásával, a következők szerint kell eljárni.

I. A testületi ülések előkészítéséért felelősök

1./ A Jegyző feladatkörébe tartozik az alábbi testületi ülések szervezése, előkészítése:
a.) Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete
b.) Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága
c.) Sellye Térségi Intézményi Társulás
d.) Sellyei Kistérségi Többcélú Társulás Társulási Tanács
e.) Sellye Térségi Ivóvízminőség - Javító Társulás
f.) Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testülete
2./ Aljegyző – Jegyző által átruházott - feladatkörébe tartozik az alábbi testületi ülések
előterjesztéseinek előkészítése:
a.) Sósvertike Község Önkormányzata Képviselő-testülete
b.) Drávasztára Község Önkormányzata Képviselő-testülete
c.) Kákics Község Önkormányzata Képviselő-testülete
d.) Marócsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete
e.) Okorág Község Önkormányzata Képviselő-testülete
3./ Hatósági Osztályvezető – jegyző által átruházott – feladatkörébe tartozik az alábbi testületi ülések
előterjezstéseinek előkészítése:
a.) Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szociális Bizottság
4./ Kirendeltség-vezető – Jegyző által átruházott - feladatkörébe tartozik az alábbi testületi
ülések előterjesztéseinek előkészítése:
a.) Drávafok Község Önkormányzata Képviselő-testülete
b.) Bogdása Község Önkormányzata Képviselő-testülete
c.) Markóc Község Önkormányzata Képviselő-testülete
d.) Felsőszentmárton Község Önkormányzata
e.) Drávakeresztúr Község Önkormányzata
f.) Drávafok Óvodai Társulás
i.) Horvát Önkormányzat Drávafok Képviselő-testülete
j.) Horvát Önkormányzat Felsőszentmárton
k.) Horvát Önkormányzat Drávakeresztúr
l.) Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Drávasztára
j.) Felsőszentmártoni Óvodai Társulás
4.) Nemzetiségi referens– Jegyző által átruházott - feladatkörébe tartozik az alábbi testületi
ülések előterjesztéseinek előkészítése:

a) Drávafok Roma Önkormányzata Képviselő-testülete

b) Bogdása Roma i Önkormányzat képviselő-testülete

c) Marócsa Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete

d) Okorág Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete

e) Sósvertike Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete

f) Sellye Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete

g) Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Sellye képviselő-testülete

II. Az előterjesztések tartalmi és formai követelményei

1./ Az előterjesztéshez az 1. számú minta szerint előlapot kell készíteni. Az előlapot az előkészítésért felelős tölti ki a napirend sorszámának kivételével. A napirend sorszámát a Jegyző /Aljegyző /Kirendeltség-vezető írja fel az előlapra.
2./ Az előterjesztés készítője felel a jogszerű, megfelelő színvonalú és döntésre alkalmas előterjesztésért.
3./ Az előterjesztésben ismertetni kell:
- Az előterjesztés tárgyát megalapozó jogszabályt, a testület döntési hatáskörére vonatkozó jogszabályi utalást.
- A tárggyal kapcsolatos előzményeket, ennek keretében a korábbi képviselő-testületi, illetőleg bizottsági döntéseket, a végrehajtás tapasztalatait.
- Be kell mutatni a tervezett döntés anyagi kihatásait, annak költségvetési forrásával együtt és egyéb következményeit.
- A lefolytatott egyeztetések eredményét, valamint mindazokat a körülményeket, megállapításokat, amelyek indokolttá teszik a döntést.
- A lehetséges döntési alternatívákat és az azokhoz kapcsolódó előnyöket és hátrányokat.
- konkrét határozati javaslatot
4./ Az előterjesztésben javaslatot kell tenni a tárgyban hozott korábbi döntések /határozatok, rendeletek/ hatályon kívül helyezésére, vagy érvényben tartására.
5./ Az előterjesztéseknek határozati javaslatot/kat/ kell tartalmazni. A határozati javaslat úgy kerüljön megfogalmazásra, hogy abból egyértelműen megállapítható legyen a döntés tárgya, a végrehajtandó feladat, a döntéssel érintett szerv, vagy személy, a végrehajtás határideje, a végrehajtásért felelős személy neve és a határozatról értesítendők köre. (2. számú minta)
6./ A határozati javaslat határideje
- "azonnali" határidő; csak abban az esetben jelölhető meg, ha a végrehajtás feltételei azonnal biztosíthatók. Ez esetben az intézkedés határideje a testületi határozat kézhezvételétől számított maximum 3 nap.
- "folyamatos" határidő; az esetben jelölhető meg, ha a végrehajtás legalább hat hónapon túl tartó, többszöri és konkrét időponttal meg nem határozható cselekményt igényel.
- minden más esetben konkrét határidőt kell megjelölni a végrehajtásra.
7./ Amennyiben a végrehajtás többszöri cselekményt igényel, két, vagy több határidő is megállapítható. Nem kell határidőt megjelölni azon határozati javaslatoknál, amelyek végrehajtási cselekményt nem igényelnek /pl. tudomásul vételt tartalmazó, ténymegállapító, stb. határozat.
8./ Hatósági jogkörbe tartozó, egyedi ügyekben az előterjesztett határozati javaslatnak tartalmaznia kell rendelkező részt – kérelmet teljesíti, elutasítja - és rövid összefoglalt indokolást, valamint a hatáskörrel rendelkező felhatalmazását arra. hogy a képviselő-testületi döntésében írt indokok alapján az alaki határozatot kiadja és közölje az érintettekkel.

III. Előkészítési és koordinációs feladatok

1./ A szakmai koordináció keretében az előterjesztéseket előzetesen egyeztetni kell a Hivatal illetékes osztályaival , valamint azokkal a szervekkel, személyekkel amelyekkel a jogszabály egyeztetési kötelezettséget ír elő.
2./ Az előterjesztést olyan időpontban kell megküldeni egyeztetésre, hogy a véleményezőnek megfelelő idő álljon rendelkezésére az előterjesztéssel kapcsolatos álláspontja kialakítására.
3./ Az egyeztetések biztosítása az előterjesztés készítéséért felelős személy feladata.
4./ Költségvetési kihatással együtt járó előterjesztés esetében a Pénzügyi Osztály vezetőjével , illetve a társközségi önkormányzatok vonatkozásában az illetékes pénzügyi ügyintézővel előzetesen egyeztetni kell.
5./ Az előterjesztéseket a kiküldést megelőzően a Jegyzővel véleményeztetni kell.
A Jegyző ennek keretében ellenőrzi, hogy :
- az előterjesztés megfelel-e az előírásoknak,
- a döntés a Képviselő testület hatáskörébe tartozik-e,
- a határozati javaslat összhangban van-e a jogszabályokkal és a képviselő-testület határozataival, rendeleteivel.
6./ Az előterjesztéseket a kiküldést megelőzően a Pénzügyi vezetővel véleményeztetni kell.
Pénzügyi vezető ennek keretében ellenőrzi, hogy :
- az előterjesztésben vállalt kötelezettségnek van-e pénzügyi vonzata,
- ha van pénzügyi vonzata, akkor az a tárgyévi költségvetésben betervezve rendelkezésre áll-e,
- ha nem, akkor a költségvetés módosításával a javasolt döntés fedezete előteremthető-e a tárgyévben
7./ A képviselő-testület ülésére a meghívót a polgármester irányításával a Leíró Iroda készíti elő. A polgármester, illetve az előterjesztés előkészítéséért felelős tesz javaslatot a meghívandók körére, személyére, amennyiben meghívásuk az SzMSz szerint nem kötelező.

IV. A képviselő-testület határozatainak végrehajtásával és

nyilvántartásával kapcsolatos feladatok
1./ A képviselő-testület határozatait a naptári év elejétől kezdődően folyamatos sorszámmal, a határozat meghozatala napjának megjelölésével kell nyilvántartani.
2./ A képviselő-testület határozatának végrehajtását lehetőleg azonnal meg kell kezdeni.
3./ Amennyiben a határozat végrehajtása akadályba ütközik, az akadály felmerülésekor, de legkésőbb a végrehajtási határidő lejárta előtt a polgármesternek jelezni kell és szükség esetén a soron következő rendes testületi ülésen kérni kell a határidő módosítását a képviselő-testülettől.
4./ A képviselő-testület határozatainak szabályszerű nyilvántartásáért a Leíró Iroda ügykezelői felelősek.

V. Önkormányzati rendelet előkészítésének speciális szabályai

1./ Az előterjesztések rendjéről szóló szabályok értelemszerű alkalmazása mellett az önkormányzati rendeletalkotásnál a jogalkotásról szóló 2010.évi CXXX.tv ( továbbiakban Jat) szabályaira maradéktalanul figyelemmel lenni.
2./ A rendelet előterjesztésének a II.3.pontban írtakon túl tartalmaznia kell az (1) bekezdésben írt Jat szerint hatástanulmányt.
3./ A rendelet előterjesztésére vonatkozó javaslatoknak az alábbi formai követelményeknek is eleget kell tenniük, melyekért az anyag előkészítője a felelős:

a) A rendelet- tervezet jelölését, valamint a rendelet hatályba lépésének időpontját a Jat

rendelkezéseinek megfelelően kell elvégezni.

b) A rendelet-tervezethez általános indokolást nem kell készíteni, azonban az előterjesztés felvezető szövegének tartalmaznia kell:

- a megalkotandó szabályozás célját és szükségességének indokait, a
vonatkozó magasabb szintű jogforrásokra történő utalást,
- szükség esetén az egyes paragrafusokhoz fűzött, a választott megoldást
indokoló elemzést, értelmező magyarázatokat.

4. A rendeletek hatályon kívül helyezésére, módosítására vonatkozó előterjesztések rendjére az e mellékletben foglaltak az irányadók az alábbi kiegészítéssel:

a) A javaslatot úgy kell megszerkeszteni, hogy abból egyértelműen kitűnjön a módosítás, illetve kiegészítés szövege.

b) Ha a hatályos rendelet jelentős mértékű módosítása válik szükségessé, a módosítást új szövegű rendelet megalkotásával kell elvégezni.

5./ A rendelet egységes szerkezetbe foglalásáról a Jegyző/Aljegyző/Kirendeltségvezető gondoskodik.

VI. Bizottsági előterjesztésekre vonatkozó speciális szabályok

1./ A bizottságok elé kerülő előterjesztéseknek két típusa van: a képviselő-testületi döntést előkészítő, véleményező előterjesztés és a bizottság saját vagy átruházott hatáskörébe tartozó ügyekben tett előterjesztés.
3./ A bizottsági előterjesztésekre a képviselő-testületi előterjesztésekre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni .

VII. Sellye Város Önkormányzat képviselő-testületi előterjesztéseire vonatkozó külön szabályok

1./ Sellye Város Önkormányzat Képviselő-testület soron következő ülésének napirendi pontjai a képviselő-testület éves munkatervében, valamint a minden hónap 7. napjáig tartott vezetői értekezleten elfogadottak alapján kerül meghatározásra.
2./ A havi vezetői értekezleten kerül meghatározásra a képviselő-testület adott havi ülésének pontos időpontja, napirendje , a bizottságok elé véleményezésre kerülő napirendi pontok és az előterjesztések leadási határideje.
3./ Az 1. §-ban írtakon kívüli további megtárgyalásra szánt napirendi pontokat az osztályvezetők írásban kötelesek a jegyzőnek jelezni az előterjesztések leadási határidejét megelőzően legalább 3 nappal. A határidő figyelmen kívül hagyása esetén az adott téma nem kerül a rendes ülés meghívójába felvételre.
4./ Az egyeztetett napirendi pontok előterjesztéseit – a Szervezeti és Működési Szabályzatban meghatározottak alapján – az adott témáért felelős osztály köteles a vezetői értekezleten adott esetre meghatározott határnapig – munkajogi felelősség terhe mellett - elkészíteni. Az előterjesztés elkészítéséért felelős köteles az adott témának az előzményeit vizsgálni és annak figyelembevételével azt tárgyalásra előkészíteni.
5./ A bizottsági véleményezést is igénylő előterjesztéseket a testületi ülést megelőző 2-5. nappal bezárólag a kijelölt bizottságnak véleményezni kell.
A bizottsági tagok számára a meghívót és az adott ülés anyagát a bizottsági ülés előtt 3 nappal ki kell küldeni.
A bizottság elé kerülő előterjesztések szakmai, pénzügyi és jogi felülvizsgálatára is a testületi anyagokra vonatkozó rendelkezések az irányadók.
A bizottsági üléseken a hivatal illetékes osztálya által előkészített napirendi pont előadója vagy az adott osztály osztályvezetője, vagy az általa kijelölt személy vesz részt.
A Bizottság egyetértő álláspontját Egyezető lapon rögzíti, amely a bizottsági ülést követően kerül a testületi tagok részére kiküldésre, vagy a testületi ülésen kiosztásra.
6./ Sellye Város Önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának ülését a a Pénzügyi Osztályvezető, a Szociális és Kulturális Bizottság ülését a Hatósági és Szociális osztályvezető koordinálja.
7./ A bizottsági ülést követően a témáért felelős osztály köteles a bizottság módosító javaslatára vonatkozóan kiegészítő előterjesztést benyújtani.
Záró rendelkezés
Az utasításban foglaltakat 2020.január 1. napjától kell alkalmazni. Ezzel egyidejűleg a A képviselő-testületi előterjesztések elkészítéséről, szakmai felülvizsgálatának menetéről szóló 2.2016.(IV.1.)számú jegyzői utasítást visszavonom.
Sellye, 2020. január 15.
Dr. Szalóky Ildikó
jegyző

1. 1. sz.minta


Napirendi pont sorszáma

Tárgy:

Előterjesztő:

Előterjesztésnek költségvetési vonzata
van/nincs

van/nincs

Pénzügyi vezető előterjesztést látta

…...............................
Pü.vezető

fedezet éves költségvetésben biztosított / költségvetés módosításával biztosított / nem biztosított


Az előterjesztés a jogszabályi feltételeknek megfelel:

……………………….
jegyző

igen/nem


A döntéshez szükséges többség:

egyszerű/minősített

Döntési forma:

rendelet/határozat (normatív, hatósági, egyéb)

Döntéshozatal módja

nyílt ülésen kell/zárt ülésen kell/zárt ülésen lehet tárgyalni

Véleményezésre megkapta:

………………..Bizottság

ELŐTERJESZTÉS
……………………. Képviselő - testületének 201….. -i
rendes/rendkívüli testületi ülésére
2.sz.minta
……/20….(…….) KT. határozati javaslat
Címe
A határozati javaslat szövege
Felelős: …………………..
Határidő: …………………

3. függelék a 3. melléklethez

Ügyrendi Bizottság
Nagy Sándor elnök
Tihanyi István
Kenyeres József külső tag

6. függelék a 3. melléklethez