Drávaiványi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014(X.22.) önkormányzati rendelete

helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2014. 10. 22

Drávaiványi község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény ( a továbbiakban: Mötv.) 35.(1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva  a képviselők tiszteletdíjáról  a következőket  rendeli el:


I. fejezet



Általános rendelkezések



1. § (1)A rendelet hatálya Drávaiványi község Önkormányzat Képviselő-testületének tagjaira (továbbiakban: képvisel) terjed ki.

(2) Nem terjed ki a rendelet hatálya a polgármesterre és az alpolgármesterre.

2.§ (1) A Képviselő-testület az 1.§ (1) bekezdésben megnevezett személyek részére jelen rendeletben foglalt keretek között tiszteletdíjat állapít meg.

(2) Az e rendelet szerinti jogosultak a megbízatásuk keletkezése napjától a megbízatásuk megszűnése napjáig jogosultak az e rendelet szerinti tiszteletdíjra.



II fejezet



Tiszteletdíj mértéke , folyósításának szabályai



3.§ (1) A képviseli tiszteletdíj mértéke 15.000. Ft/hó

(2)A tiszteletdíjat a tárgyhót követ hónap 10. napjáig kell a jogosult részére átutalással kifizetni.

4.§ A tiszteletdíj elszámolásáról és kifizetéséről a jegyző gondoskodik.

5.§. (1) A képviselő-testület üléseiről igazoltan csak legkésőbb az ülés napján 12 óráig szóban vagy írásban a polgármesternek történő bejelentés alapján , orvosi igazolás alapján lehet távol maradni. Igazolt távollétnek számít, ha a tiszteletdíjra jogosult több napon át igazolt betegsége miatt nem tud részt venni az ülésen.

(2) Igazolatlan hiányzásnak számít, ha a képviselő a testületi ülés közben indoklás vagy a polgármesternek történő előzetes bejelentés  nélkül véglegesen távozik az ülésről.

(3)A képviselő-testület a kötelezettségét nem teljesítő képviselővel szemben az SZMSZ  27.§-ban szabályozott  előírásokat köteles alkalmazni.




III. fejezet


Záró rendelkezés



6. §. (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba azzal, hogy a tiszteletdíj jelen rendelettel megállapított mértékét 2014.október 13. napjától kell alkalmazni.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti "a képviselők tiszteletdíjáról"  szóló 6./2014.(III.17.)önkormányzati rendelet.






Györgyei Zsolt                                                                            Dr. Markovics Boglárka

polgármester                                                                                 jegyző



A rendelet kihirdetve:

Drávaiványi, 2014. október 22.




Dr. Markovics Boglárka

jegyző