Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete

az ebtartás szabályairól szóló 3/2004.(II.6.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 11. 29- 2013. 11. 29

Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete

az ebtartás szabályairól szóló 3/2004.(II.6.) számú rendelet módosításáról 1

2013.11.29.

A Képviselő-testület az ebtartás szabályairól szóló rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. § A Preambulum szövege helyébe az alábbi szövegrész kerül: ,,Ág község Képviselő-testülete a község belterületén és zártkertjeiben élő ebek bejelentésére, oltására, egyedi jelölésére, tartására és a közegészségügyi, közbiztonsági előírások szabályozására az alábbi rendeletet alkotja:"

2. § A Rendelet 2. §.(1) bekezdésében a „Körjegyzőség" szövegrész helyére a „Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal" szövegrész kerül.

3. § A Rendelet 2. §. (3) e) pontja helyébe az alábbi szövegrész kerül: ,,az eb azonosítási számát (chip)"

4. § A Rendelet 3. §. (2) bekezdésének helyébe az alábbi szövegrész kerül: .,Az évenkénti oltás megszervezése a Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal feladata, melynek idejéről és várható költségeiről a tulajdonosokat hirdetmény formájában értesíti."

5. § A Rendelet 3. §. (3) bekezdésének helyébe az alábbi szövegrész kerül: ,,A Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal köteles:

a. / az ebek oltásának elvégzéséhez segítő személyt kirendelni;
b. / az eb-nyilvántartást az oltást végző állatorvosnak átadni; valamint
c./ az oltás tényét az oltás helyszínén, nyilvántartáson visszavezetni."

6. § A Rendelet 3. §. (4) bekezdésének e) pontja helyébe az alábbi szövegrész kerül: ,,az oltatlan, oltásra kötelezett vagy egyedi azonosítóval nem rendelkező ebek tulajdonosait a Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatalnál bejelenteni."

7. § A Rendelet 3. §. (5) bekezdésének helyébe az alábbi szövegrész kerül:"A jegyző a védőoltásban nem részesülő vagy jelöletlen eb tulajdonosát köteles felszólítani a mulasztás pótlására."

8. §
A Rendelet 6. § (2) bekezdésének helyébe az alábbi szövegrész kerül: ”A bejelentést az állatorvosnál vagy a Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatalban kell megtenni.”
9. §
,
A Rendelet 6. §. (3) bekezdésének helyébe az alábbi szövegrész kerül: "A jegyző és a polgármester köteles megtenni a kóbor eb befogására vagy kiirtására vonatkozó intézkedéseket."

10. § Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2013. november 30. napjával.