Ág Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2013.(XI.29.) önkormányzati rendelete

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról

Hatályos: 2016. 03. 03

Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének

8/2013.(XI.29.) számú rendelete

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról


Ág Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. Törvény (Vgtv) 4.§. (2) bekezdés d) pontja és 44/C. §. (2) bekezdés a)-g) pontjai alapján kapott felhatalmazás alapján, a szennyvízcsatorna hálózatba be nem kapcsolt ingatlanokon álló építmények használata során keletkező települési folyékony hulladékok összegyűjtésének, elszállításának és ártalommentes elhelyezésének a szabályozására a következő rendeletet alkotja.


A települési folyékony hulladék elszállítására irányuló közszolgáltatás ellátásának rendje, a szolgáltató jogai és kötelezettségei

1.§.


(1) Ág község közigazgatási területén közszolgáltatási szerződés alapján  Deli Kornél (7361 Kaposszekcső, Ifjúság utca 25.) vállalkozó látja el a szippantott szennyvíz begyűjtésével, szállításával és elhelyezésével kapcsolatos feladatokat.

(2) A szippantott szennyvíz befogadására a DRV Zrt. által üzemeltetett 7200 Dombóvár, 0326 hrsz. alatt lévő szennyvíztelepet kell használni.


2.§.


(1) A Szolgáltató a közszolgáltatást a külön jogszabály által meghatározott műszaki, közegészségügyi követelményeknek megfelelően köteles ellátni.

(2) A települési folyékony hulladék elszállítása az erre a célra engedélyezett, zárt rendszerű, csepegést és szaghatást kizáró eszközzel végezhető.

(3) A szállításra használt eszközökön a Szolgáltató nevét, címét az alapszíntől eltérő színű, jól olvasható betűnagyságú felirattal fel kell tüntetni.

(4) Amennyiben a települési folyékony hulladék szállítása közben szennyeződés keletkezne, a Szolgáltatónak a szennyezett terület oltott mésszel, vagy más fertőtlenítésre alkalmas anyaggal fertőtleníteni kell.


3.§.


Az 1.§ (1) bekezdésében kijelölt Szolgáltató a megrendeléstől számított 24 órán belül köteles elvégezni a munkát.

(2) A Befogadó a vízellátási adatok alapján nyilvántartást köteles vezetni az ivóvízhálózatba bekapcsolt, de a szennyvízhálózatba be nem kapcsolt fogyasztók vízfelhasználásáról, a szolgáltatása során ezekről a helyekről elszállított szennyvíz mennyiségéről.

(3) Az ingatlanok vízfogyasztását és az ingatlanról elszállított szennyvíz mennyiségét össze kell hasonlítani.. Amennyiben az elszállított szennyvíz mennyisége nem éri el a vízfelhasználás 50%-át, úgy a Szolgáltató köteles értesíteni a jegyzőt.


Az ingatlan tulajdonosának jogai és kötelezettségei

4.§.


(1) Valamennyi tulajdonos köteles gondoskodni az ingatlanán álló építménye használata során keletkező szennyvizek szakszerű elhelyezéséről.

(2) A tulajdonos a vízzáró szennyvízgyűjtőben összegyűjtött és ideiglenesen tárolt szennyvizet a 3.§.(1) bekezdésében megjelölt Szolgáltatóval  köteles elszállítani.

(3) A tulajdonos a ténylegesen elszállított szennyvíz mennyisége után köteles a jelen rendelet melléklete szerinti díjat megfizetni.

(4) A tulajdonos a szolgáltatással, munkavégzéssel kapcsolatban a Szolgáltatónál jogosult panaszt tenni. Amennyiben a Szolgáltató a panasz alapjául szolgáló körülmény, cselekményt, vagy gyakorlatot nem tudja megváltoztatni, köteles a beadványt 8 napon belül a Jegyzőhöz továbbítani.


Közszolgáltatási szerződés létrejötte

5.§.


(1) A közszolgáltató és az ingatlantulajdonos közötti jogviszonyt a közszolgáltatás igénybevételének ténye hozza létre.

(2) A szerződés létrejön:

            - a tulajdonos megrendelésével;

            - a szolgáltatás igénybevételével.


A közszolgáltatás díja

6.§.


(1) A mindenkori érvényes díjról a Szolgáltató a végzendő tevékenység feltüntetésével díjjegyzéket köteles készíteni. (1. számú melléklet)


7.§.


(1) A Szolgáltató a díjat a szolgáltatás elvégzését követően azonnal, számla alapján jogosult beszedni.


Záró rendelkezések

8.§.


(1) Az e rendelettel összefüggő tevékenységeket, a rendelet végrehajtását Ág község Jegyzője ellenőrzi.

(2) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.


Kelt: Ág, 2013. november 29.


                                                           Stollmayer Dánielné                             Jónás István

                                                           polgármester                                          jegyző


Kihirdetve: Ág, 2013. november 29.


                                                           Jónás István

                                                              jegyző


1. számú melléklet


A folyékony hulladék összegyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével kapcsolatos díj:


            1500,- Ft/m3  + ÁFA