Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014(XI.26.) rendelete

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1/2013.(II.13.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 11. 26- 2015. 02. 27

Ág község Önkormányzat Képviselő-testületének

5./2014.(XI.26.) számú rendelete

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló

1/2013.(II.13.) számú rendelet

módosításáról



Ág Község Önkormányzat Képviselő-testülete módosítja a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló rendeletét (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint:


1.§.


A Rendelet 13.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


13.§.

/1/ Az önkormányzat a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatása pályázaton elnyert mennyiségben és minőségben rendelkezésre álló tűzifát a rászoruló lakosság számára természetbeni önkormányzati segélyként (továbbiakban: szociális célú tűzifa juttatás) biztosítja.

/2/ A szociális célú tűzifa juttatásról a Képviselő-testület határozattal dönt. A rendelkezésre álló tűzifa mennyiséget a legrászorultabbak között kell kiosztani. A rászorultság mértékének meghatározása során előnyben kell részesíteni a lakásfenntartási támogatásra, a Gyvt. szerint halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő részesülő családokat, az aktív korúak ellátásában részesülőket, és az időskorúak járadékában részesülőket.

/3/ Szociális célú tűzifa juttatás keretében háztartásonként legfeljebb 3 m3 tűzifa rászorulók ingatlanára történő szállítására kerül sor. A tűzifa biztosítása, valamint a rászorulókhoz való juttatása egyaránt ellenszolgáltatás nélkül történik.

/4/ Szociális célú tűzifa odaítélése hivatalból történik.”


2.§.


Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.



Ág, 2014. november 24.



Stollmayer Dánielné Wéber Piroska

polgármester mb. jegyző


Kihirdetve: Ág, 2014. november 26.


Wéber Piroska

mb. jegyző