Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016(III.3.) rendelete

a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 03. 03- 2016. 03. 03

Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének

2/2016. (III.3.) önkormányzati rendelete


a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól

szóló 2/2015. (II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról



Ág Község Önkormányzat Képviselőtestülete (továbbiakban: képviselőtestület), a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló  1993. évi III. tv. (továbbiakban: Szt.) 86. § (1) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A  szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.28.) önkormányzati rendelet ( továbbiakban: R.) 22. § az alábbiakra vált:

(1) A szociális alapszolgáltatásokat nyújtó ellátások közül az önkormányzat

  • étkeztetést,
  • házi segítségnyújtást,
  • családsegítést
  • jelzőrendszeres házi segítségnyújtást,
  • támogató szolgálatot
  • falugondnoki szolgálatot

biztosít.

A házi segítségnyújtást az önkormányzat a Somogyjádi Mikrotérségi Szociális Társulás által működtetett Somogyjádi Alapszolgáltatási Központ és „Együtt Könnyebb” Időskorúak Otthonán keresztül (7443 Somogyjád, Fő u. 8.), az étkeztetést pedig a Vásárosdombói Intézményfenntartó Társulás (Vásárosdombó, Szabadság tér 17.) útján biztosítja.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltak szerinti személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló szabályokat a megállapodásban erre kijelölt önkormányzat rendelete tartalmazza. (Szociális étkeztetés esetében: Vásárosdombó, házi segítségnyújtás esetében: Somogyjád)

(3) Az önkormányzat a Somogyjádi Mikrotérségi Szociális Társulás által működtetett Somogyjádi Alapszolgáltatási Központ és „Együtt Könnyebb” Időskorúak Otthonán keresztül (7443 Somogyjád, Fő u. 8.) annak intézményi keretein belül, házi segítségnyújtás keretében gondoskodik azokról a személyekről, akik otthonukban önmaguk ellátására nem képesek, róluk nem gondoskodnak és a nappali ellátást nyújtó intézmény igénybevételére nincs lehetőségük, erről a háziorvos igazolását be kell szerezni.

2.§ Az R. 24. § az alábbiakra vált:

Az önkormányzat Vásárosdombó Község Önkormányzata általa működtetett család- és gyermekjóléti szolgálat keretein belül látja el a családsegítés feladatait valamint a gyermekjóléti szolgáltatási feladatait.

3. §. (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba és az azt követő nap hatályát veszti.

(2) E rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik a helyben szokásos módon.






Stollmayer Dánielné                                                                            Rubecz Zoltánné

polgármester                                                                                            jegyző



Záradék:

A rendelet kihirdetve:

Ág, 2016. március 03.


                                                   


      Rubecz Zoltánné

jegyző