Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018(VII.3.) rendelete

a szociális célú gázhálózattal nem rendelkezők kompenzációs támogatása helyi szabályairól

Hatályos: 2018. 07. 27- 2018. 10. 14

Ág Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület), az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében eredeti jogalkotói hatáskörben, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 65. jogcím szerinti, A téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről a kiépített gázhálózattal nem rendelkező településeknél elnevezésű előirányzata alapján a következőket rendeli el:


1. §. E rendelet célja, hogy a téli rezsicsökkentés kiterjesztése alapján az önkormányzatnak biztosított kiegészítő  támogatás igénybevételének helyi szabályait megállapítsa.


2. §. E rendelet hatálya Ág község közigazgatási területén élő személyekre terjed ki a 3§-ban előírtak szerint.


2/A. § A rezsitámogatás kizárólagos forrása a 1210/2018. (IV.6.) Korm. határozat szerinti Belügyminisztérium által folyósított kiegészítő támogatás.


3. §. (1) A rezsitámogatás mértéke 12.000,- Ft/lakott ingatlan, jövedelmi viszonyokra tekintet nélkül.

(2) A rezsitámogatás lakott ingatlanonként egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(3) A rezsitámogatás feltétele, hogy a lakos bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen a támogatással érintett ági ingatlanon.

(4) A rezsitámogatás nyújtása hivatalból történik, a jogosultságról a helyi népesség- és a kommunális adó nyilvántartás alapján a képviselő-testület dönt.


4. §. (1) A képviselő-testület a pénzbeli támogatás kiosztásáról 2018. szeptember 30. napig gondoskodik.

(2) A kifizetés kézpénzben történik a Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal Házipénztári helyiségében.

(3) A támogatásban részesülőktől ellenszolgáltatás nem kérhető.


4/A. § A rezsitámogatás megállapítására és kifizetésére e rendeletben nem szabályozott kérdésekben alkalmazni kell a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.28.) önkormányzati rendeletben a települési támogatásra vonatkozó rendelkezéseket.


5. §. E rendelet a kihirdetését követő nap lép hatályba és 2018. október 15. napján hatályát veszti.


Bischof Norbert                                                                                        dr. Múth Ágnes

alpolgármester                                                                                                       jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetve: Ág, 2018. július 3.                                                 dr. Múth Ágnes

                                                                                jegyző