Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2018(VII.27.) rendelete

a szociális célú gázhálózattal nem rendelkezők kompenzációs támogatása helyi szabályairól 5/2018.(VII.3.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 07. 27- 2018. 07. 27

Ág  Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §

Ág Község Önkormányzat Képviselőtestülete a szociális célú gázhálózattal nem rendelkezők kompenzációs támogatása helyi szabályairól szóló 5/2018.(VII.3.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet.) az alábbi 2/A.§ -sal egészül ki:


„2/A. § A rezsitámogatás kizárólagos forrása a 1210/2018. (IV.6.) Korm. határozat szerinti Belügyminisztérium által folyósított kiegészítő támogatás.”


2. §

A Rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„3. §.

(1) A rezsitámogatás mértéke 12.000,- Ft/lakott ingatlan, jövedelmi viszonyokra tekintet nélkül.

(2) A rezsitámogatás lakott ingatlanonként egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(3) A rezsitámogatás feltétele, hogy a lakos bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen a támogatással érintett ági ingatlanon.

(4) A rezsitámogatás nyújtása hivatalból történik, a jogosultságról a helyi népesség- és a kommunális adó nyilvántartás alapján a képviselő-testület dönt.”


3. §

A Rendelet 4. §-a az alábbi (3) bekezdéssel egészül ki

„ (3) A támogatásban részesülőktől ellenszolgáltatás nem kérhető.”


4. §

A Rendelet az alábbi 4/A §-sal egészül ki:


„4/A. § A rezsitámogatás megállapítására és kifizetésére e rendeletben nem szabályozott kérdésekben alkalmazni kell a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.28.) önkormányzati rendeletben a települési támogatásra vonatkozó rendelkezéseket.”


5. §

A Rendelet 5. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„5. §.  E rendelet a kihirdetését követő nap lép hatályba és 2018. október 15. napján hatályát veszti.”


Záró rendelkezések


6. § Ezen rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.




Bischof Norbert

dr. Múth Ágnes

polgármester

jegyző




Záradék:

A rendelet kihirdetve: Ág, 2018. július 27.




dr. Múth Ágnes

jegyző