Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021(III.5.) rendelete

Ág Község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 05. 25

Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021(III.5.) rendelete

Ág Község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2022.05.25.

Ág Község Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Kormányrendeletben foglaltak okán a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a képviselő-testület hatáskörét gyakorolva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Ág Község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, és szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. §1 A Képviselő-testület az Önkormányzat 2021. évi költségvetésének főösszegét:97.392.647 forintban állapítja meg az 5. melléklet szerint

a) költségvetési bevételi főösszegét:97.392.647 forintban

aa) a felhalmozási célú bevételt 35.781.709 forintban

ab) a működési célú bevételek összegét:57.352.852 forintban

ac) finanszírozási bevételeket 4.258.086 forintban határozza meg.

b) költségvetési kiadási főösszegét: 97.392.647 forintban

ba) személyi jellegű kiadásokat 28.115.738 forintban

bb) munkaadókat terhelő járulékokat 2.772.180 forintban

bc) dologi jellegű kiadásokat 12.104.253 forintban

bd) ellátottak pénzbeli juttatásait 9.568.920 forintban

be) egyéb működési célú kiadásokat 18.488.304 forintban

bf) a felhalmozási célú kiadást 25.504.388 forintban

bg) a finanszírozási kiadásokat 838.864 forintban határozza meg.

3. § (1) A Képviselő-testület a 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a 3. melléklet tartalmazza.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat kormányzati funkciók szerinti bevételeit a

4. melléklet szerint, a kormányzati funkciók szerinti kiadásait az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) A Képviselő-testület a 2021. év létszámkeretét a 6. melléklet szerint fogadja el.

(7) A Képviselő-testület a 2021. évi a költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveleteket az 7. melléklet szerint fogadja el

(8) A Képviselő-testület a 2021. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítéséről készített előirányzat felhasználási tervet a 8. melléklet szerint fogadja el.

(9) Az önkormányzat a költségvetési évet követő három évi tervezett bevételeit és kiadásai a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) Az Önkormányzat a 2021. évi több éves kihatással járó kötelezettségvállalásának összegét a 10. melléklet hagyja jóvá.

(11) Az Európai Uniós támogatással megvalósuló programok kiadásait és bevételeit a 11. melléklet hagyja jóvá.

(12) A Képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. § (1) A Képviselő-testület a hitelek törlesztését a költségvetési bevételek terhére rendeli el.

(2) A vagyonhasznosításból származó, a tervezett előirányzatot meghaladó bevételből év közben általános tartalékot kell képezni.

(3) A bevételi források növelése érdekében elrendeli a pályázati lehetőségek felkutatását és igénybevételét.

(4) Az előző évi pénzmaradvány - az előző évben vállalt kötelezettségek áthúzódó teljesítésével összefüggő kiadások kivételével - a felülvizsgálat, illetve a Képviselő-testület jóváhagyását követően használható fel.

5. § (1) A Képviselő-testület a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban az 9. és 10. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben a későbbi évekre jóváhagyott előirányzatokon belül a Polgármester kötelezettséget vállalhat.

6. § (1) A költségvetési rendelet alapján támogatott szervezetek és magánszemélyek a részükre céljelleggel - nem szociális ellátásként - juttatott összegről írásban elszámolnak. A 2021. évben támogatottak részére az elszámolás teljesítéséig támogatás nem folyósítható. A támogatás jogszabálysértő vagy nem rendeltetésszerű felhasználása esetén a felhasználót visszafizetési kötelezettség terheli.

(2) A támogatások nyújtásánál az Áht. rendelkezéseit figyelembe kell venni, a közzétételre vonatkozóan a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelet rendelkezései az irányadók.

Az 2021. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) A Képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszám keretek között átcsoportosítást a Képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A Képviselő-testület az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján felhatalmazza a polgármestert, hogy 5 millió Ft összeghatárig a bevételi és kiadási előirányzatokat módosítsa, a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást végezzen. Az átcsoportosításról a döntést követően a Képviselő-testület ülésén be kell számolni.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy utólagos beszámolás mellett 2021. évben a 2. melléklet szerint meghatározott keret terhére kötelezettséget vállaljon.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a központi céljellegű előirányzatok saját hatáskörben történő felosztására, melyről a Polgármester a Képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a két képviselő-testületi ülés közötti időszakban felmerülő halaszthatatlan, az SZMSZ-ben meghatározott, képviselő-testület hatáskörébe tartozó önkormányzati ügyekben döntsön.

(5) Az éves költségvetés jóváhagyásakor meghatározott egyes kiadási előirányzatok utólagos előirányzat-módosítással túlléphetők. Ezek azonban csak olyan előirányzatok lehetnek, amelyek esetében törvényben, kormányrendeletben megállapított támogatásra, ellátásra vonatkozó többletjogosultság eredményezhet előirányzatot meghaladó kiadást.

(6) A költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület negyedévente dönt.

(7) Ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik, a Polgármester pótköltségvetési rendeletet terjeszt a Képviselő-testület elé.

A gazdálkodás rendje

8. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség és kifizetés a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható, kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat, továbbá a letéti kezelésben történő kiadásokat. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség – kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős döntésen alapuló kötelezettségeket – csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható.

(2) A hitel a tárgyéven belüli időszakra szólhat. A likviditási hitel átlagos nagyságrendje a költségvetés bevételi részét képező önkormányzati saját bevételek 30 %-át nem haladhatja meg.

(3) Az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek lekötéséről a Polgármester, illetve az általa felhatalmazott személy dönt.

(4) Az új induló beruházások, felújítások körében a közbeszerzési értékhatár felett a 2015. évi CXLIII. törvény és az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának előírásait kell alkalmazni.

(5) A költségvetési szervek fenntartásához a költségvetési támogatását 1/12 szerinti ütemezésben biztosítja a Képviselő-testület. Ettől eltérni csak a beruházások és felújítások esetén, illetve a költségvetési szerv kérése alapján az utalványozásra jogosultak döntése alapján lehet.

9. § (1) Tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és a kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható. A kötelezettségvállalás előtt meg kell győződni arról, hogy a jóváhagyott költségvetés fel nem használt és le nem kötött kiadási előirányzata biztosítja-e a fedezetet. A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia.

(2)2 Az önkormányzat a pénzeszközei terhére végzett kifizetéskor a készpénzkímélő fizetési módot kell előnyben részesíteni.

a) Készpénz kifizetéssel teljesíthető:

b) társadalom- és szociálpolitikai juttatások,

c) ellátottak pénzbeli juttatásai,

d) költőpénz biztosítása,

e) kiküldetési,

f) reprezentációs kiadások,

g) szolgáltatási kiadások 100 eFt összeghatárig,

h) készlet és tárgyi eszköz beszerzés 100 eFt összeghatárig,

i) rendezvényeken az előadók készpénzes kifizetését a polgármester egyedileg engedélyezheti,

j) egyéb kifizetések esetén a polgármester az ellenjegyzésre jogosultak egyetértésével járulhat hozzá a készpénzes kifizetéshez.

Záró rendelkezések

10. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2021. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről, a 2021. évi költségvetési rendeletnek megfelelően tett intézkedéseit elfogadja.

(3) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerülnek.

1. melléklet3

2021. évi bevételek

megnevezés

adatok forintban

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Módosítás

Tervezett módosítás

Kötelező
feladat

Önként vállalt
feladat

Állami
feladat

I.

Működési célú támogatások áht-n belülről

B1

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

1. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatásai

B111

9 738 728

9 782 008

9 782 008

9 782 008

1.1. Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása összesen:

3 738 728

3 782 008

3 782 008

3 782 008

1.1.1.. A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

1 091 160

1 091 160

1 091 160

1 091 160

1.1.2.. Közvilágítás fenntartásának támogatása

768 000

768 000

768 000

768 000

1.1.3. Köztemető fenntartásának támogatása

651 498

651 498

651 498

651 498

1.1.4.. Közutak fenntartásának támogatása

1 228 070

1 271 350

1 271 350

1 228 070

1.2. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 000 000

6 000 000

6 000 000

6 000 000

1.3. Kiegészítés az I.1, I.2. jogcímekhez

1.4. 2018. évről áthúzódó kompenzáció

2. Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

-

-

-

-

3. Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B113

8 962 870

12 535 609

12 559 787

8 888 998

3 670 789

-

3.1. Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

8 455 000

12 101 611

12 125 789

8 455 000

3 670 789

3.2. Szociális étkeztetés feladatai(18 fő*55.000,-ft)

3.3. Gyermekétkeztetés támogatása

507 870

433 998

433 998

433 998

3.4. Rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkezésének támogatása

4. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

2 270 000

2 270 000

2 270 000

5. Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

5.1. Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2 264 359

2 264 359

2 264 359

6. Elszámolásból származó bevételek

B116

1. Önkormányzatok működési támogatásai összesen:

20 971 598

26 851 976

26 876 154

23 205 365

3 670 789

-

2.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

3.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

B13

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése (

B14

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások igénybevétel áht-n belülről

B15

6.

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

B16

17 893 027

28 084 052

26 907 502

1 884 960

25 022 542

6.1. Baranya Megyei Kormányhivatal: közfoglalkoztatás

17 893 027

28 084 052

25 022 542

25 022 542

6.2. Központi kezelésű előirányzat

169 000

169 000

6.3. Egyéb fejezeti kezelésű előirányzat

1 169 000

1 169 000

6.4. Helyi önkormányzatok

546 960

546 960

I. Működési célú támogatások államháztartáson belül összesen:

38 864 625

54 936 028

53 783 656

25 090 325

28 693 331

-

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

B22

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

B23

4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

B24

5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

35 538 354

35 781 709

35 389 354

392 355

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen:

-

35 538 354

35 781 709

35 389 354

392 355

-

III.

Közhatalmi bevételek

B3

1.

Jövedelemadók

B31

1.1. Magánszemélyek jövedelemadói(termőföld bérbead.)

B311

1. Jövedelmadók összesen:

-

-

-

-

-

-

2.

Szociális hozzájárulási adó és járulék

B32

3.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adó

B33

4.

Vagyoni típusú adók

B34

185 000

185 000

433 244

433 244

4.1. Magánszemélyek kommunális adója

433 244

433 244

5

Termékek és szolgáltatások adói

B35

60 000

470 000

788 880

788 880

5.1. Iparűzési tevékenység után fizetendő helyi iparűzési adó

B351

60 000

470 000

788 880

788 880

5.2. Gépjárműadó

B354

5.3. Talajterhelési díj

B355

5. Termékek és szolgáltatások adója összesen:

60 000

470 000

788 880

788 880

-

-

6.

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

5 000

15 000

76 040

76 040

6.1. Pótlék

5 000

15 000

76 040

76 040

6.2.Bírság

6.Egyéb közhatalmi bevételek összesen:

B36

5 000

15 000

76 040

76 040

-

-

III. Közhatalmi bevételek összesen:

B3

250 000

670 000

1 298 164

1 298 164

-

-

IV.

Működési bevételek

B4

1.

Készletérétkesítés ellenértéke

B401

850 000

700 000

601 625

130 700

470 925

2.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

19 300

19 300

3.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

4.

Tulajdonosi bevételek

B404

4 391 750

120 000

1 000 509

1 000 509

5.

Ellátási díjak

B405

6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

7.

Általános forgalmi adó visszatérülés

B407

8.

Kamatbevételek

B408

9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

10.

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

11.

Egyéb működési bevételek

B411

50 180

117 180

67 911

67 911

-

IV. Működési bevételek összesen:

B4

5 291 930

937 180

1 689 345

1 199 120

490 225

-

V.

Felhalmozási bevételek

B5

1.

Immateriális javak értékesítése

B51

2.

Ingatlanok értékesítése

B52

3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

4.

Részesedések értékesítése

B54

5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

V. Felhalmozási bevételek összesen:

B5

-

-

-

-

-

-

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések

B61

2.

Működési célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

B62

3.

Működési célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nki. Szervezetektől

B63

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

B64

5.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

5.1. Pályázati bevétel

5.2. Áht-n kívüli szervezetektől kapott bevétel

581 687

581 687

VI. Működési célú átvett pénzeszközök összesen:

-

-

581 687

581 687

-

-

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

B71

2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

B72

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nki. Szervezetektől

B73

4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

B74

5.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

5.1. Egyéb felhalmozási bevétel (pályázat)

5.2. Háztartásoktól (érdekeltségi hozzájárulás)

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen:

-

-

-

-

-

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

44 406 555

92 081 562

93 134 561

63 558 650

29 575 911

-

VIII.

Finanszírozási bevételek

B8

1.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

1.1. Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

B811

1.2. Belföldi értékpapírok bevételei

B812

1.3. Maradvány igénybevétele

B813

2 562 166

2 925 526

2 925 526

2 225 637

699 889

1.4. Áht-n belüli megelőlegezések

B814

1 332 560

1 332 560

1.5. Áht-n belüli megelőlegezések törlesztése

B815

1.6. Központi, irányító szervi támogatás

B816

1.7. Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

1.8. Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

1.9. Tulajdonosi kölcsönök bevételei

B819

1.9.1 Rövid lejáratú

1.9.2. Hosszúlejáratú

1. Belföldi finanszírozási bevételek összesen:

2 562 166

2 925 526

4 258 086

3 558 197

699 889

-

2.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

4.

Váltóbevételek

B84

VIII. Finanszírozási bevételek összesen:

2 562 166

2 925 526

4 258 086

3 558 197

699 889

-

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

43 968 721

95 007 088

97 392 647

67 116 847

30 275 800

-

2. melléklet4

2021. évi kiadások

Megnevezés

adatok forintban

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Módosítás

Tervezett módosítás

Kötelező
feladat

Önként vállalt
feladat

Állami
feladat

I.

Személyi juttatások

K1

1.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

1.1. Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K11010

1.1.1. Közfoglalkoztatottak

K11010

11 587 800

20 147 180

18 965 101

18 965 101

1.1.2. Mt. hatálya alá tartozó dolgozók juttatása

K11010

2 292 540

2 243 640

2 650 440

,

2 650 440

1.1.3. Közfoglalkoztatottak juttatása

K1113

300 000

261 062

67 470

193 592

1.1. Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

13 880 340

22 690 820

21 876 603

67 470

21 809 133

-

1.2.Béren kívüli juttatások

K1107

173 913

173 913

1. Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

14 054 253

22 864 733

21 876 603

67 470

21 809 133

-

2.

Külső személyi juttatások

K12

2.1. Választott tisztségviselők juttatásai

K121

4 128 876

4 128 876

4 128 960

4 128 960

2.2. Egyéb juttatás, megbizási díjak

K122

1 608 000

2 088 000

2 110 175

2 110 175

2.3. Egyéb külső személyi juttatások

K123

2. Külső személyi juttatások összesen:

K12

5 736 876

6 216 876

6 239 135

6 239 135

-

I. Személyi juttatások összesen:

K1

19 791 129

29 081 609

28 115 738

6 306 605

21 809 133

-

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

K2

1. Foglalkoztatottak után fizetendő

K2

1 266 118

1 968 433

1 805 114

10 458

1 794 656

2. Külső személyi juttatások után fizetendő

K2

833 327

907 727

967 066

967 066

II. Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

K2

2 099 445

2 876 160

2 772 180

977 524

1 794 656

-

III.

Dologi kiadások (K3)

K3

1.

Készletbeszerzés

K31

1.1.Szakmai anyagok beszerzése (könyv, folyóirat, informatikai eszközök)

K311

1.2. Üzemeltetési anyagok beszerzése (irodaszer, üzemanyag)

K312

4 520 374

6 064 419

4 405 526

927 451

3 478 075

1. Készletbeszerzés összesen:

K31

4 520 374

6 064 419

4 405 526

927 451

3 478 075

-

2.

Kommunikációs szolgáltatások (telefon, internet)

K32

2.1. Informatikai szolgáltatások

K321

60 000

65 000

57 828

57 828

2.2. Egyéb kommunikciós szolgáltatások

K322

45 000

395 000

319 001

296 163

22 838

2. Kommunikációs szolgáltatások összesen:

K32

105 000

460 000

376 829

353 991

22 838

-

3.

Szolgáltatási kiadások

K33

3.1.Közüzemi díjak

K331

1 175 000

1 205 000

1 121 889

1 121 889

3.2. Vásárolt élelmezés

K332

399 918

363 656

365 655

365 655

3.3. Bérleti díj, lízing díj

K333

3.4. Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

270 000

560 000

555 154

262 797

292 357

3.5.Közvetített szolgáltatások

K335

3.6. Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

2 225 000

2 480 449

2 301 730

1 780 730

521 000

3.7. Egyéb szolgáltatások

K337

926 680

1 440 375

1 081 264

824 288

256 976

3. Szolgáltatások összesen:

K33

4 996 598

6 049 480

5 425 692

4 355 359

1 070 333

-

4.

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

4.1. Kiküldetések kiadásai

K341

4.2. Reklám- és propagandakiadások

K342

4. Kiküldetések, reklám- és propaganda kiadások összesen:

K34

-

-

-

-

-

-

5.

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

5.1. Működési célú, előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

2 083 579

2 548 570

1 896 163

962 057

934 106

5.2. Fizetendő általános forgalmiadó

K352

5.3. Kamatkiadások

K353

5.4. Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

5.5. Egyéb dologi kiadások

K353

290

290

43

10

33

5. Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

K35

2 083 869

2 548 860

1 896 206

962 067

934 139

-

III. Dologi kiadások összesen:

K3

11 705 841

15 122 759

12 104 253

6 598 868

5 505 385

-

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása (K4)

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

2.

Családi támogatások

K42

338 000

338 000

338 000

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

4.

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

K44

5.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

7 848 905

8 932 566

9 230 920

9 230 920

8.1. Települési támogatás

8. Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

-

-

-

-

-

-

IV. Ellátottak pénzbeli juttatása összesen:

K4

7 848 905

9 270 566

9 568 920

9 568 920

-

-

V.

Egyéb működési célú kiadások

K5

1.

Nemzetközi kötelezettségek

K501

2.

Elvonások és befizetések

K502

3.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

K503

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyjtása áht-n belülre

K504

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök, törlesztése áht-n belülre

K505

6.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

K506

694 538

694 538

704 814

704 814

-

-

6.1. Vásárosdombói Intézményfenntartó Társulás fenntartására

15 520

15 520

15 520

15 520

6.2. Vásárosdombói Mesevár Óvodának átadott támogatás

62 341

62 341

62 341

62 341

6.3. Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére átadott

6.4. Kisvaszari Intézményfenntartó Társulás fenntartására

10 602

10 602

10 602

10 602

6.5. Kisvaszari Napovi és Főzőkonyhának átadott támogatás

149 536

149 536

149 536

149 536

6.6. Gerényesi Védőnői szolgálatnak átadott

6.6. Vásárosdombói Főzőkonyha támogatására

456 539

456 539

466 815

466 815

6. Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre összesen:

694 538

694 538

704 814

704 814

-

-

7.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

K507

8.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívűlre

K509

9.

Árkiegészítések, ártámogatások

10.

Kamattámogatások

K510

11.

Működési célú támogatások EU-nak

K511

12.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

100 000

100 000

20 000

20 000

12.1. Egyesületek támogatása

100 000

100 000

20 000

20 000

12.2. Egyéb szervezetek, rendezvények támogatása

12. Egyáb működési célú támogatások államháztartáson kívülre összesen:

100 000

100 000

20 000

20 000

-

-

13.

Tartalékok

K513

753 360

17 763 490

17 763 490

V. Egyéb működési célú kiadások összesen:

794 538

1 547 898

18 488 304

18 488 304

-

VI.

Beruházások

K6

1.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

2.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

3.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

55 490

55 490

55 490

4.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

700 786

623 187

264 911

210 301

54 610

5.

Részesedések beszerzése

K65

6.

Meglévő részesedésekhez kapcsolódó kiadások

K66

7.

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

K67

189 213

201 201

71 526

56 781

14 745

VI. Beruházások összesen:

889 999

879 878

391 927

322 572

69 355

-

VII.

Felújítások

K7

1.

Ingatlanok felújítása

K71

27 865 632

19 824 615

19 824 615

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

4.

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

7 523 722

5 287 846

5 287 846

VII. Felújítások összesen:

-

35 389 354

25 112 461

25 112 461

-

-

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

K81

2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

K82

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése

K83

4.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

K84

5.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

K85

6.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

K86

7.

Lakástámogatás

K87

8.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

K89

VIII. Egyéb felhalmozási célú kiadások összesen:

-

-

-

-

-

-

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

43 129 857

94 168 224

96 553 783

67 375 254

29 178 529

-

IX.

Finanszírozási kiadások

K9

1.

Belföldi finanszírozási kiadások

1.1. Hitel, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

K911

1.2. Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

1.3. Áht-n belüli megelőlegezések folyósítása

K913

1.4. Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

838 864

838 864

838 864

838 864

1.5. Központi, irányító szervi támgatások folyósítása

K915

1.6. Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

K916

1.7. Pénzügyi lízing kiadásai

K917

1.8. Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

1.9. Tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K919

1. Belföldi finanszírozási kiadások összesen:

838 864

838 864

838 864

838 864

-

-

2.

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

4.

Váltókiadások

K94

IX. Finanszírozási kiadások összesen:

838 864

838 864

838 864

838 864

-

-

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

43 968 721

95 007 088

97 392 647

68 214 118

29 178 529

-

3. melléklet5

költségvetési mérleg

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

eredeti előirányzat

módosított
előirányzat

tervezett módosítás

Megnevezés

eredeti előirányzat

módosított
előirányzat

módosított előirányzat

I.

Működési célú támogatások államháztartáson
belülről

35 864 625

54 936 028

53 783 656

I.

Személyi juttatások

19 791 149

29 081 609

28 115 738

III.

Közhatalmi bevételek

250 000

670 000

1 298 164

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási
adó

2 099 445

2 876 160

2 772 180

IV.

Működési bevételek

5 291 930

937 180

1 689 345

III.

Dologi kiadások

11 705 821

15 122 759

12 104 253

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

581 687

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

7 848 905

9 270 566

9 568 920

V.

Egyéb működési célú
kiadások

794 538

1 547 898

18 488 304

Működési bevételek

41 406 555

56 543 208

57 352 852

Működési kiadások

42 239 858

57 898 992

71 049 395

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

35 538 354

35 781 709

VI.

Beruházások

889 999

879 878

391 927

V.

Felhalmozási bevételek

VII.

Felújítások

35 389 354

25 112 461

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

VIII.

Egyéb felhalmozási célú
kiadások

Felhalmozási bevételek

-

35 538 354

35 781 709

Felhalmozási kiadások

889 999

36 269 232

25 504 388

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

41 406 555

92 081 562

93 134 561

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

43 129 857

94 168 224

96 553 783

Működési célú finanszírozási bevételek

2 562 166

2 925 526

4 258 086

Működési célú finanszírozási kiadások

838 864

838 864

838 864

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

2 562 166

2 925 526

4 258 086

FINANSZÍROZÁS KIADÁSAI

838 864

838 864

838 864

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

43 968 721

95 007 088

97 392 647

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

43 968 721

95 007 088

97 392 647

4. melléklet6

Bevételek feladatonként

adatok forintban

Megnevezés

Bevételek összesen

Helyi önkormányzatok
működési támogatatása B11

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási célú
támogatások áll.h belülről B2

Közhatalmi bevételek B3

Működési bevételek B4

Felhalmozási bev. B5

Működési célú átvett
pénzeszköz B6

Maradvány igénybevétele B8

1

Igazgatási kiadások

11 304 582

6 000 000

1 298 164

1 199 094

581 687

2 225 637

2

Köztemető

651 499

651 498

1

3

Hosszú időtartamú közf.

15 930 098

14 986 854

243 355

699 889

4

Utak,hidak

1 271 351

1 271 350

1

5

Közvilágítás

768 000

768 000

6

Zöldterület-kezelés

1 091 163

1 091 160

3

7

Start közmunkaprogram

10 404 525

9 784 588

149 000

470 937

8

Falugondnoki szolgálat

3 690 096

3 670 789

19 307

9

Könyvtár

2 816 960

2 270 000

546 960

10

Intézményen kivüli gyerm.

433 998

433 998

11

Egyéb szociális p. term. Ell.

8 455 000

8 455 000

12

REKI

435 559

435 559

13

Dsiákmunka

251 100

251 100

14

Pénzb. Gyermekvéd.

338 000

338 000

15

Szoc. Tüzelőanyag tám.

1 828 800

1 828 800

16

megelőlegezés

1 332 560

1 332 560

17

Önk, rendezvénytámogatás

1 000 002

1 000 000

2

18

Magyar Falup. Útfelúj.

15 646 935

15 646 935

19

Magyar Falup. Kultúrház

19 742 419

19 742 419

összesen

97 392 647

26 876 154

26 907 502

35 781 709

1 298 164

1 689 345

-

581 687

4 258 086

5. melléklet7

Kiadások feladatonként

adatok forintban

Megnevezés

Kiadás összesen

Személyi
kiadások K1

Munkaadót
terhelő jár. K2

Dologi kiadás
K3

Ellátottak
pénzb. jutt. K4

Átadott
pénzeszköz K5

Beruházási,
felújítási kiadások K6-K7

1

Igazgatási kiadások

24 465 651

4 128 960

556 512

1 785 996

17 783 490

210 693

2

Köztemető

651 501

216 000

30 132

405 369

3

START közmunkaprogram

10 430 030

6 680 721

544 744

3 135 210

69 355

4

Hosszútávú közmunkaprogram

14 670 400

12 477 972

977 198

1 215 230

5

Utak,hidak

1 273 217

149 645

1 120 524

3 048

6

Közvilágítás

1 052 043

1 052 043

7

Zöldterület-kezelés

1 107 845

216 000

30 132

861 713

8

Falugondnoki szolgáltatás

3 926 185

2 399 340

371 900

1 154 945

9

Könyvtár, közműv.

2 043 693

876 000

122 202

936 660

108 831

10

Közművelődés

820 440

720 000

100 440

11

Intézményen kivüli gyerm.

436 563

436 563

12

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni támogatások

8 885 480

8 885 480

13

Szoc. Célú tüzelőanyag

345 440

345 440

14

Önkormányzati rendezvények támogatása

-

15

Pénzbeli gyermekvédelmi támogatása

338 000

338 000

16

Magyar Falu Program

25 112 461

25 112 461

17

Diákmunka

290 020

251 100

38 920

18

Megelőlegezés

838 864

Intézményi működtetési feladatok

-

19

Vásárosdombói Főzőkonyha támogatása

466 815

466 815

20

Mesevár Óvoda támogatása

62 341

62 341

21

VIT

15 520

15 520

22

KIT

10 602

10 602

23

Kisvaszari Napovi támogatása

149 536

149 536

összesen

97 392 647

28 115 738

2 772 180

12 104 253

9 568 920

18 488 304

25 504 388

6. melléklet

Létszámadat

összesen

létszám

képviselők

bizottsági tagok

megbízási díj

I.

Igazgatási kiadások

1

1

II.

Működési jell. feladatok

17

14

-

-

3

1

Köztemető

1

1

2

Közfoglalkoztatás

14

14

3

Utak,hidak

-

4

Közvilágítás

1

1

5

Zöldterület-kezelés

-

6

Város és község gazdálkodás

-

7

Háziorvos alapellátás

-

8

Védőnő

-

9

Könyvtár

1

1

10

Civil szervezetk mük.tám.

-

11

Civil szerv. tám, programtámogatása

-

12

Intézményen kivüli gyerm.

-

13

Család és gyerm.szolg.

-

14

Egyéb szociális p. term. Ell.

-

15

Vagyongazdálkodás

-

16

Gyermekvédelmi pénzbeli

-

17

Bejáró gyerekek utaztatása

-

I+II. összesen

18

14

1

-

3

7. melléklet

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek

adatok Ft-ban

Működési cél

Felhalmozási cél

Bevételek

0

Működési cél

Felhalmozási cél

Kiadások

0

8. melléklet8

2021. évi előirányzat-felhasználási ütemterv

adatok forintban

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

BEVÉTELEK

I.

Helyi önkormányzatok működési támogatása

2 516 592

1 677 728

1 701 907

1 701 907

1 701 907

1 724 410

2 274 304

2 709 862

4 103 104

2 274 304

2 274 304

2 215 825

26 876 154

II.

Egyéb működési célú támogatások

1 802 623

1 451 600

6 864 480

2 087 372

2 123 610

2 088 948

1 786 018

1 964 050

632 207

2 008 409

2 466 254

1 631 931

26 907 502

III.

Közhatalmi bevételek

33 000

133 593

286 207

7 134

6 000

40 610

163 456

12 565

615 599

1 298 164

IV.

Működési bevételek

384

2

72 157

6 135

184 393

2

30 349

112 795

149 078

88 431

124 452

921 167

1 689 345

V.

Felhalmozási bevételek

110 900

15 646 935

19 780 519

243 355

35 781 709

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

581 687

581 687

VII

Egyéb támogatások

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 319 599

3 162 330

8 772 137

4 377 101

4 296 117

3 931 394

19 743 606

24 607 836

5 047 845

4 371 144

5 120 930

5 384 522

93 134 561

VIII.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 925 526

-

-

-

-

-

-

-

-

1 332 560

4 258 086

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

7 245 125

3 162 330

8 772 137

4 377 101

4 296 117

3 931 394

19 743 606

24 607 836

5 047 845

4 371 144

5 120 930

6 717 082

97 392 647

KIADÁSOK

I.

Személyi juttatások

2 139 193

2 012 124

2 374 232

2 432 313

2 421 064

2 685 616

2 415 564

2 244 406

2 478 890

2 258 316

2 243 958

2 410 062

28 115 738

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

196 098

182 836

233 457

232 166

233 368

271 033

237 968

235 330

268 540

223 515

231 970

225 899

2 772 180

III.

Dologi kiadások

256 072

72 371

1 249 902

1 088 703

904 129

2 067 075

769 925

956 787

852 730

590 422

559 825

2 736 312

12 104 253

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

420 000

1 910 000

233 415

234 665

215 000

1 114 000

215 000

215 000

404 000

4 607 840

9 568 920

V.

Egyéb működési célú kiadások

276 010

46 502

93 004

46 503

46 502

46 502

149 791

17 783 490

18 488 304

VI.

Beruházások, felújítás

55 490

56 389

3 851 733

11 864 557

9 676 219

25 504 388

VIII.

Egyéb felhalmozási célú
kiadások

-

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 591 363

2 322 821

4 609 990

5 709 684

3 791 976

5 351 393

3 684 960

8 448 758

15 726 219

3 287 253

3 589 544

37 439 822

96 553 783

IX.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

838 864

838 864

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

3 430 227

2 322 821

4 609 990

5 709 684

3 791 976

5 351 393

3 684 960

8 448 758

15 726 219

3 287 253

3 589 544

37 439 822

97 392 647

havi bevétel-kiadás

3 814 898

839 509

4 162 147

- 1 332 583

504 141

- 1 419 999

16 058 646

16 159 078

- 10 678 374

1 083 891

1 531 386

- 30 722 740

-

halmozott bevétel-kiadás

4 654 407

8 816 554

7 483 971

7 988 112

6 568 113

22 626 759

38 785 837

28 107 463

29 191 354

30 722 740

-

-

9. melléklet

Költségvetési évet követő három év tervezett bevételei és kiadásai

adatok forintban

Bevételek

Kiadások

Működési

2022. év

2023. év

2024. év

Működési

2022. év

2023. év

2024. év

I.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

42 000 000

41 820 000

36 000 000

I.

Személyi jellegű juttatások

22 000 000

21 000 000

18 000 000

III.

Közhatalmi bevételek (helyi adók)

250 000

250 000

250 000

II.

Munkaadót terhelő járulékok

2 400 000

2 200 000

1 800 000

IV.

Működsi bevételek

900 000

500 000

500 000

III.

Dologi kiadások

10 950 000

11 570 000

9 150 000

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

8 000 000

8 000 000

8 000 000

VIII.

Finanszírozási bevételek

1 000 000

1 000 000

1 000 000

V.

Egyéb működési célú kiadások

800 000

800 000

800 000

IX.

Finanszírozási kiadások

Összesen működési bevétel

44 150 000

43 570 000

37 750 000

Összesen műk.kiadás

44 150 000

43 570 000

37 750 000

Felhalmozási célú

Felhalmozási célú

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

VI.

Beruházás

V.

Felhalmozási bevételek

VII.

Felújítás

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

VIII.

Egyéb felhalmzási célú pénzeszk. átad.

Összesen felhalmozási célú bevétel

-

-

-

Összes felhalmozási kiadás

-

-

-

Mindösszesen bevétel

44 150 000

43 570 000

37 750 000

Mindösszesen kiadás

44 150 000

43 570 000

37 750 000

10. melléklet

Az önkormányzat több évre kiható kötelezettségvállalásainak 2021. évi várható összege

adatok forintban

Megnevezés

Tárgy

Lejárat

2021.

További évek

E-ON Áramszolgáltató Rt.

Közvilágítás szolgáltatás

Határozatlan

1 200 000

2400000

E-ON Áramszolgáltató Rt.

Áram szolgáltatás

Határozatlan

360 000

720000

Baranya-víz Kft

Víz szolgáltatás

Határozatlan

240 000

480000

Orvosi ügyelet

Vagyonbiztosítás

Határozatlan

600 000

1200000

Tarr Kft.

Internet szolg.

Határozatlan

70 000

140000

Munkavédelmi szolgáltatás

Hulladékszállítási szerződés

Határozatlan

90 000

180000

Összes kötelezettség

11. melléklet

Európai Uniós támogatással megvalósult programok teljesítési adatait

adatok forintban

Beruházás

Támogatás forrása

Támogatási szerződés

Támogatási szerződés szerint

2021

2022

2023

költség

pályázati forrás

egyéb forrás (lakossági, konzorciumi)

Önerő

EU-s

önerő

EU-s

önerő

EU-s

önerő

Mindösszesen:

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

12. melléklet

Az Önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások

Ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedése

Kedvezményt nem nyújt

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedése

Kedvezményt nem nyújt

Helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

A helyi adónál a jogszabályban meghatározott mentességeket biztosítja az önkormányzat

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

Kedvezményt nem nyújt

Egyéb

Az Önkormányzat ingyenes használatot biztosít a helyi civil szervezeteknek, sportszervezeteknek a helyiségek használatára

1

A 2. § az Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 9. § (2) bekezdése az Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. melléklet az Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. melléklet az Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. melléklet az Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 4. melléklet az Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. melléklet az Ág Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 8. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XI. 4.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet az Ág Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.