Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

Gerényes Község Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 11. 23- 2024. 04. 25

Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

Gerényes Község Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.11.23.

Gerényes Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Gerényes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2023. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja.

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére és szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. §1 A Képviselő-testület az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének főösszegét: 168 559 348 forintban állapítja meg az 1. és 2. melléklet szerint

a) költségvetési bevételi főösszegét: 168 559 348 forintban

aa) a felhalmozási célú bevételt 34 886 994 forintban

ab) a működési célú bevételek összegét: 106 329 453 forintban

ac) finanszírozási bevételeket 27 342 901 forintban határozza meg.

b) költségvetési kiadási főösszegét: 168 559 348 forintban

ba) személyi jellegű kiadásokat 64 442 970 forintban

bb) munkaadókat terhelő járulékokat 5 835 274 forintban

bc) dologi jellegű kiadásokat 25 928 959 forintban

bd) ellátottak pénzbeli juttatásait 10 065 810 forintban

be) egyéb működési célú kiadásokat 23 714 041 forintban

bf) a felhalmozási célú kiadást 37 112 946 forintban

bg) a finanszírozási kiadásokat 1 459 348 forintban határozza meg.

3. § (1) A Képviselő-testület a 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként a 2. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A Képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a 3. melléklet tartalmazza.

(6) A Képviselő-testület a feladatonként meghatározott bevételeit a 4. melléklet, a kiadásait az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A Képviselő-testület a 2023. év létszámkeretét a 6. melléklet szerint fogadja el.

(8) A Képviselő-testület a 2023. évi a költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveleteket az 7. melléklet szerint fogadja el

(9) A Képviselő-testület a 2023. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítéséről készített előirányzat felhasználási tervet a 8. melléklet szerint fogadja el

(10) A képviselő-testület a költségvetési évet követő három év tervezett bevételeit és kiadásait a 9. melléklet hagyja jóvá.

(11) Az Önkormányzat a 2023. évi több éves kihatással járó kötelezettségvállalásának összegét a 10. melléklet hagyja jóvá.

(12) A Képviselő-testület az Európai Uniós forrásból megvalósuló projektjeit a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

(13) A Képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

(14) A Képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként a 13. melléklet szerint hagyja jóvá.

3. A 2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) A Képviselő-testület a hitelek törlesztését a költségvetési bevételek terhére rendeli el.

(2) A vagyonhasznosításból származó, a tervezett előirányzatot meghaladó bevételből év közben általános tartalékot kell képezni.

(3) A bevételi források növelése érdekében elrendeli a pályázati lehetőségek felkutatását és igénybevételét.

(4) Az előző évi pénzmaradvány - az előző évben vállalt kötelezettségek áthúzódó teljesítésével összefüggő kiadások kivételével - a felülvizsgálat, illetve a Képviselő-testület jóváhagyását követően használható fel.

5. § (1) A Képviselő-testület a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban a 10. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben a későbbi évekre jóváhagyott előirányzatokon belül a Polgármester kötelezettséget vállalhat.

6. § A költségvetési rendelet alapján támogatott szervezetek és magánszemélyek a részükre céljelleggel - nem szociális ellátásként - juttatott összegről írásban elszámolnak. A 2023. évben támogatottak részére az elszámolás teljesítéséig támogatás nem folyósítható. A támogatás jogszabálysértő vagy nem rendeltetésszerű felhasználása esetén a felhasználót visszafizetési kötelezettség terheli.

7. § (1) A Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi költségvetési keretében garantálja a Képviselő-testület a Hivatal 1/2015. évi Közszolgálati Szabályzatában, valamint a külön rendeletben meghatározott juttatások tárgyévi kifizethetőségét.

(2) A Képviselő-testület a Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában az illetményalapot 2023. évre vonatkozóan visszamenőleges hatállyal - 2023. január 1-jétől kezdődően - 60.000 forintban állapítja meg.

(3) A Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal 1/2020. számú Cafetéria Szabályzata alapján 2023. évre 200.000,-Ft bruttó összegű cafetéria juttatást határozza meg.

8. § (1) A Képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszám keretek között átcsoportosítást a Képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A Képviselő-testület az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján felhatalmazza a polgármestert, hogy 5 millió Ft összeghatárig a bevételi és kiadási előirányzatokat módosítsa, a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást végezzen. Az átcsoportosításról a döntést követően a Képviselő-testület ülésén be kell számolni.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy utólagos beszámolás mellett 2023. évben a 2. melléklet szerint meghatározott keret terhére kötelezettséget vállaljon.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a központi céljellegű előirányzatok saját hatáskörben történő felosztására, melyről a Polgármester a Képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a két képviselő-testületi ülés közötti időszakban felmerülő halaszthatatlan, az SZMSZ-ben meghatározott, képviselő-testület hatáskörébe tartozó önkormányzati ügyekben döntsön.

(5) Az éves költségvetés jóváhagyásakor meghatározott egyes kiadási előirányzatok utólagos előirányzat-módosítással túlléphetők. Ezek azonban csak olyan előirányzatok lehetnek, amelyek esetében törvényben, kormányrendeletben megállapított támogatásra, ellátásra vonatkozó többletjogosultság eredményezhet előirányzatot meghaladó kiadást.

(6) A költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület negyedévente dönt.

(7) Ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik, a Polgármester pótköltségvetési rendeletet terjeszt a Képviselő-testület elé.

4. A gazdálkodás rendje

9. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség és kifizetés a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható, kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat, továbbá a letéti kezelésben történő kiadásokat. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség – kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős döntésen alapuló kötelezettségeket – csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható.

(2) Átmeneti likviditási hitelt a Polgármester az általa felhatalmazott személy ellenjegyzésével vehet fel, melynek összege esetenként a 1 millió Ft-ot nem haladhatja meg.

(3) Az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek lekötéséről a Polgármester, illetve az általa felhatalmazott személy dönt.

(4) Az új induló beruházások, felújítások körében a közbeszerzési értékhatár felett a 2015. évi CXLIII. törvény és az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának előírásait kell alkalmazni.

(5) A költségvetési szervek költségvetési támogatását 1/12 szerinti ütemezésben biztosítja a Képviselő-testület. Ettől eltérni csak a beruházások és felújítások esetén, illetve a költségvetési szerv kérése alapján az utalványozásra jogosultak döntése alapján lehet.

10. § (1) Tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és a kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható. A kötelezettségvállalás előtt meg kell győződni arról, hogy a jóváhagyott költségvetés fel nem használt és le nem kötött kiadási előirányzata biztosítja-e a fedezetet. A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia.

(2) Az önkormányzat a pénzeszközei terhére végzett kifizetéskor a készpénzkímélő fizetési módot kell előnyben részesíteni, azonban készpénz kifizetéssel teljesíthetők az alábbi kiadási tétlek:

a) társadalom- és szociálpolitikai juttatások,

b) ellátottak pénzbeli juttatásai, költőpénz biztosítása,

c) kiküldetési, reprezentációs kiadások,

d) szolgáltatási kiadások 100.000 forint összeghatárig,

e) készlet és tárgyi eszköz beszerzés 200.000 forint összeghatárig,

f) egyéb kifizetések esetén a polgármester az ellenjegyzésre jogosultak egyetértésével járulhat hozzá a készpénzes kifizetéshez.

5. Záró rendelkezések

11. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

12. § (1) E rendelet a 11. § -ban foglaltak szerint lép hatályba, rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja.

(3) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerülnek.

1. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez2

2023. évi költségvetési bevételek

megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

adatok forintban

Módosított előirányzat

Tervezett módosított előirányzat

Kötelező
feladat

Önként vállalt
feladat

Állami
feladat

I.

Működési célú támogatások áht-n belülről

B1

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

1. Helyi önkormányzatok működéséne általános támogatásai

B111

20 084 460

20 084 460

20 084 460

20 084 460

-

1.1.1. Települési önkormányzatok általámos működési támogatása

11 542 409

11 542 409

11 542 409

11 542 409

-

-

1.1.2.. A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

1 754 838

1 754 838

1 754 838

1 754 838

1.1.3. Közvilágítás fenntartásának támogatása

2 746 636

2 746 636

2 746 636

2 746 636

1.1.4. Köztemető fenntartásának támogatása

1 412 860

1 412 860

1 412 860

1 412 860

1.1.5. Közutak fenntartásának támogatása

2 627 717

2 627 717

2 627 717

2 627 717

1.2. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

-

-

-

2. Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

-

-

-

-

3. Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B113

14 129 250

14 599 150

14 599 150

8 986 950

5 612 200

-

3.1. Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

13 026 300

13 496 200

13 496 200

7 884 000

5 612 200

3.2. Rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkezésének támogatása

1 102 950

1 102 950

1 102 950

1 102 950

4. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

2 764 000

2 764 000

2 764 000

5. Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

1 781 810

1 781 810

5.1. Szociális célú tüzifa támogatás

1 781 810

1 781 810

6. Elszámolásból származó bevételek

B16

1. Önkormányzatok működési támogatásai összesen:

36 483 710

37 447 610

39 229 420

33 617 220

5 612 200

-

2.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

3.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

B13

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése (

B14

-

-

-

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások igénybevétel áht-n belülről

B15

6.

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

B16

60 763 532

61 825 532

62 506 420

22 031 932

40 474 488

-

6.1. Baranya Megyei Kormányhivatal: közfoglalkoztatás

29 903 600

29 903 600

29 903 600

29 903 600

6.2 Gyerekház támogatása

9 228 000

10 290 000

10 290 000

10 290 000

6.3. Háziorvos támogatása

18 373 464

18 373 464

18 373 464

18 373 464

6.4. Védőnő támogatása

3 258 468

3 258 468

3 258 468

3 258 468

6.5.Diákmunka

280 888

280 888

6.6. Pénzbeni támogatás

400 000

400 000

I. Működési célú támogatások államháztartáson belül összesen:

97 247 242

99 273 142

101 735 840

55 649 152

46 086 688

-

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

34 886 994

34 886 994

34 886 994

34 886 994

2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból szárma megtérülések áht-n belülről

B22

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

B23

4.

Felhalmzási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

B24

5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen:

34 886 994

34 886 994

34 886 994

-

34 886 994

-

III.

Közhatalmi bevételek

B3

1.

Jövedelemadók

B31

2.

Szociális hozzájárulási adó és járulék

B32

3.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adó

B33

4.

Vagyoni típusú adók

B34

5

Termékek és szolgáltatások adói

B35

2 400 000

2 400 000

2 400 000

2 400 000

6.

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

III. Közhatalmi bevételek összesen:

B3

2 400 000

2 400 000

2 400 000

-

2 400 000

-

IV.

Működési bevételek

B4

1.

Készletérétkesítés ellenértéke

B401

-

-

760 613

760 613

2.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

120 000

120 000

120 000

120 000

3.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

-

-

-

4.

Tulajdonosi bevételek

B404

480 000

480 000

480 000

480 000

5.

Ellátási díjak

B405

-

-

-

6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

-

-

-

7.

Általános forgalmi adó visszatérülés

B407

-

-

-

8.

Kamatbevételek

B408

-

-

-

9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

-

-

-

10.

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

-

-

-

11.

Egyéb működési bevételek

B411

312 000

312 000

312 000

312 000

IV. Működési bevételek összesen:

B4

912 000

912 000

1 672 613

-

1 672 613

-

V.

Felhalmozási bevételek

B5

1.

Immateriális javak értékesítése

B51

2.

Ingatlanok értékesítése

B52

3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

4.

Részesedések értékesítése

B54

5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

V. Felhalmozási bevételek összesen:

B5

-

-

-

-

-

-

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

521 000

521 000

521 000

-

521 000

-

1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések

B61

-

-

-

2.

Működési célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

B62

-

-

-

3.

Működési célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nki. Szervezetektől

B63

-

-

-

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

B64

521 000

521 000

521 000

521 000

5.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

-

-

-

VI. Működési célú átvett pénzeszközök összesen:

521 000

521 000

521 000

-

521 000

-

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

B71

2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

B72

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nki. Szervezetektől

B73

4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

B74

5.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen:

-

-

-

-

-

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

135 967 236

137 993 136

141 216 447

55 649 152

85 567 295

-

VIII.

Finanszírozási bevételek

B8

1.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

1.1. Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

B811

1.2. Belföldi értékpapírok bevételei

B812

1.3. Maradvány igénybevétele

B813

27 189 422

27 342 901

27 342 901

21 864 380

5 478 521

1.4. Áht-n belüli megelőlegezések

B814

1.5. Áht-n belüli megelőlegezések törlesztése

B815

1.6. Központi, irányító szervi támogatás

B816

1.7. Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

1.8. Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

1.9. Tulajdonosi kölcsönök bevételei

B819

1. Belföldi finanszírozási bevételek összesen:

27 189 422

27 342 901

27 342 901

21 864 380

5 478 521

-

2.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

4.

Váltóbevételek

B84

VIII. Finanszírozási bevételek összesen:

27 189 422

27 342 901

27 342 901

21 864 380

5 478 521

-

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

163 156 658

165 336 037

168 559 348

77 513 532

91 045 816

-

2. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez3

2023. évi költségvetési kiadások

megnevezés

Eredeti előirányzat

Módositott előirányzat

adatok forintban

Módosított előirányzat

Tervezett Módosított előirányzat

Kötelező
feladat

Önként vállalt
feladat

Állami
feladat

I.

Személyi juttatások

K1

1.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

1.1. Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K11010

1.1.1. Közfoglalkoztatottak

K11010

29 319 924

29 319 924

30 606 767

248 573

30 358 194

1.1.2. Mt. hatálya alá tartozó dolgozók juttatása

K11010

22 973 737

22 973 737

22 973 737

12 661 437

10 312 300

1.1. Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

52 293 661

52 293 661

53 580 504

12 910 010

40 670 494

-

1.2.Közlekedési ktg térítés

K1109

195 000

195 000

200 000

200 000

1.3. Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K113

150 000

150 000

200 430

200 430

1. Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

52 638 661

52 638 661

53 980 934

12 910 010

41 070 924

-

2.

Külső személyi juttatások

K12

2.1. Választott tisztségviselők juttatásai

K121

7 776 000

7 776 000

8 000 000

8 000 000

2.2. Nem saját foglalkoztatottak megbízási díja

K122

1 710 000

1 710 000

2 462 036

1 560 000

902 036

2.3. Egyéb külső személyi juttatások

K123

0

0

-

2. Külső személyi juttatások összesen:

K12

9 486 000

9 486 000

10 462 036

9 560 000

902 036

-

I. Személyi juttatások összesen:

K1

62 124 661

62 124 661

64 442 970

22 470 010

41 972 960

-

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

K2

1. Foglalkoztatottak után fizetendő

K2

5 600 159

5 600 159

5 600 159

2 656 866

2 943 293

2. Külső személyi juttatások után fizetendő

K2

222 300

222 300

235 115

202 800

19 500

II. Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

K2

5 822 459

5 822 459

5 835 274

2 859 666

2 962 793

-

III.

Dologi kiadások (K3)

K3

1.

Készletbeszerzés

K31

1.1.Szakmai anyagok beszerzése (könyv, folyóirat, informatikai eszközök)

K311

65 000

65 000

65 000

50 000

15 000

1.2. Üzemeltetési anyagok beszerzése (irodaszer, üzemanyag)

K312

4 570 000

5 132 000

4 570 000

1 970 000

2 600 000

1. Készletbeszerzés összesen:

K31

4 635 000

5 197 000

4 635 000

1 970 000

2 615 000

-

2.

Kommunikációs szolgáltatások (telefon, internet)

K32

2.1. Informatikai szolgáltatások

K321

240 000

240 000

270 000

270 000

2.2. Egyéb kommunikciós szolgáltatások

K322

655 000

655 000

655 000

515 000

140 000

2. Kommunikációs szolgáltatások összesen:

K32

895 000

895 000

925 000

785 000

140 000

-

3.

Szolgáltatási kiadások

K33

3.1.Villamosenergia

K3311

4 213 000

4 713 000

4 213 000

3 383 000

830 000

3.1.Gázenergia

K3312

2 880 000

2 880 000

2 880 000

2 880 000

3.1 Víz díj

K33141

160 000

160 000

180 000

180 000

3.2. Vásárolt élelmezés

K332

868 463

868 463

868 463

868 463

3.3. Bérleti díj, lízing díj

K333

0

0

-

3.4. Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

330 000

330 000

116 117

116 117

3.5.Közvetített szolgáltatások

K335

0

0

-

3.6. Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

4 730 000

4 730 000

4 454 301

4 324 301

130 000

3.7. Egyéb szolgáltatások

K337

1 520 000

1 520 000

1 038 141

488 141

550 000

3. Szolgáltatások összesen:

K33

14 701 463

15 201 463

13 750 022

12 123 905

1 626 117

-

4.

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

4.1. Kiküldetések kiadásai

K341

2 110 000

2 110 000

2 110 000

2 110 000

4.2. Reklám- és propagandakiadások

K342

4. Kiküldetések, reklám- és propaganda kiadások összesen:

K34

2 110 000

2 110 000

2 110 000

2 110 000

-

-

5.

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

5.1. Működési célú, előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

4 020 087

4 020 087

4 458 887

3 020 087

1 438 800

5.2. Fizetendő általános forgalmiadó

K352

5.3. Kamatkiadások

K353

5.4. Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

5.5. Egyéb dologi kiadások

K353

50 050

50 050

50 050

50 050

5. Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

K35

4 070 137

4 070 137

4 508 937

3 070 137

1 438 800

-

III. Dologi kiadások összesen:

K3

26 411 600

27 473 600

25 928 959

20 059 042

5 819 917

-

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása (K4)

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

2.

Családi támogatások

K42

400 000

400 000

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

4.

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

K44

5.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

8.1. Települési támogatás

7 884 000

7 884 000

9 665 810

9 665 810

8. Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

7 884 000

7 884 000

9 665 810

9 665 810

-

-

IV. Ellátottak pénzbeli juttatása összesen:

K4

7 884 000

7 884 000

10 065 810

10 065 810

-

-

V.

Egyéb működési célú kiadások

K5

1.

Nemzetközi kötelezettségek

K501

2.

Elvonások és befizetések

K502

68 400

68 400

3.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

K503

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyjtása áht-n belülre

K504

0

0

-

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök, törlesztése áht-n belülre

K505

6.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

K506

2 112 855

879 366

879 366

-

879 366

-

6.1. Vásárosdombói Intézményfenntartó Társulás fenntartására

32 500

32 500

32 500

32 500

6.5. KIT

14 536

14 536

14 536

14 536

6.6. KÖH támogatás

1 182 724

832 330

832 330

832 330

6. Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre összesen:

2 112 855

879 366

879 366

-

879 366

-

7.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

K507

8.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívűlre

K508

500 000

500 000

500 000

500 000

9.

Árkiegészítések, ártámogatások

10.

Kamattámogatások

K510

11.

Működési célú támogatások EU-nak

K511

12.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

12.1. Egyesületek támogatása

464 000

464 000

464 000

14 000

450 000

12.2. Egyéb szervezetek, rendezvények támogatása

12. Egyáb működési célú támogatások államháztartáson kívülre összesen:

464 000

464 000

464 000

14 000

450 000

-

13.

Tartalékok

K513

18 228 024

20 578 892

21 802 275

21 802 275

V. Egyéb működési célú kiadások összesen:

21 304 879

22 422 258

23 714 041

21 884 675

VI.

Beruházások

K6

1.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

2.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0

0

-

3.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

4.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

500 000

500 000

1 130 531

1 130 531

5.

Részesedések beszerzése

K65

6.

Meglévő részesedésekhez kapcsolódó kiadások

K66

7.

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

K67

135 000

135 000

296 504

296 504

VI. Beruházások összesen:

635 000

635 000

1 427 035

1 427 035

-

-

VII.

Felújítások

K7

29 539 084

29 539 084

28 099 084

28 099 084

1.

Ingatlanok felújítása

K71

0

0

-

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

0

-

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

0

-

4.

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

7 975 627

7 975 627

7 586 827

7 586 827

VII. Felújítások összesen:

37 514 711

37 514 711

35 685 911

35 685 911

-

-

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

K81

2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

K82

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése

K83

4.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

K84

5.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

K85

6.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

K86

7.

Lakástámogatás

K87

8.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

K89

VIII. Egyéb felhalmozási célú kiadások összesen:

0

0

-

-

-

-

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

161 697 310

163 876 689

167 100 000

114 452 149

50 755 670

-

IX.

Finanszírozási kiadások

K9

1.

Belföldi finanszírozási kiadások

1.1. Hitel, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

K911

1.2. Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

1.3. Áht-n belüli megelőlegezések folyósítása

K913

1.4. Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

1 459 348

1 459 348

1 459 348

1 459 348

1.5. Központi, irányító szervi támgatások folyósítása

K915

1.6. Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

K916

1.7. Pénzügyi lízing kiadásai

K917

1.8. Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

1.9. Tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K919

1. Belföldi finanszírozási kiadások összesen:

1 459 348

1 459 348

1 459 348

1 459 348

-

-

2.

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

4.

Váltókiadások

K94

IX. Finanszírozási kiadások összesen:

1 459 348

1 459 348

1 459 348

1 459 348

-

-

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

163 156 658

165 336 037

168 559 348

115 911 497

50 755 670

-

3. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez4

2023. évi költségvetési kiadások és bevételek mérlegszerű bemutatása

adatok forintban

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Tervezett módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Tervezett módosított előirányzat

I.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

97 247 242

99 273 142

101 735 840

I.

Személyi juttatások

62 124 661

62 124 661

64 442 970

III.

Közhatalmi bevételek

2 400 000

2 400 000

2 400 000

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 822 459

5 822 459

5 835 274

IV.

Működési bevételek

912 000

912 000

1 672 613

III.

Dologi kiadások

26 411 600

27 473 600

25 928 959

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

521 000

521 000

521 000

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

7 884 000

7 884 000

10 065 810

V.

Egyéb működési célú kiadások

21 304 879

22 422 258

23 714 041

Működési bevételek

101 080 242

103 106 142

106 329 453

Működési kiadások

123 547 599

125 726 978

129 987 054

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

34 886 994

34 886 994

34 886 994

VI.

Beruházások

635 000

635 000

1 427 035

V.

Felhalmozási bevételek

VII.

Felújítások

37 514 711

37 514 711

35 685 911

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Felhalmozási bevételek összesen

34 886 994

34 886 994

34 886 994

Felhalmozási kiadások

38 149 711

38 149 711

37 112 946

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

135 967 236

137 993 136

141 216 447

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

161 697 310

163 876 689

167 100 000

VIII

Működési célú finanszírozási bevételek

27 189 422

27 342 901

27 342 901

IX

Működési célú finanszírozási kiadások

1 459 348

1 459 348

1 459 348

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

27 189 422

27 342 901

27 342 901

FINANSZÍROZÁS KIADÁSAI

1 459 348

1 459 348

1 459 348

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

163 156 658

165 336 037

168 559 348

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

163 156 658

165 336 037

168 559 348

4. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez5

2023. évi bevételek feladatonként

adatok forintban

Megnevezés

Bevételek összesen

Helyi önkormányzatok működési támogatása

Egyéb működési támogatások

Közhatalmi bevételek

Működési célra átvett pénzeszköz

Működési bevétel

Felhalmozási célú bevételek államháztartáson belülről

Maradvány igénybevétele

1

Igazgatási feladatok

34 688 402

11 542 409

521 000

760 613

21 864 380

2

Köztemető

1 412 860

1 412 860

3

Közfoglalkoztatás

31 477 984

29 903 600

1 574 384

4

Utak,hidak

2 627 717

2 627 717

5

Közvilágítás

2 746 636

2 746 636

6

Községgazdálkodás

280 888

280 888

7

Zöldterület-kezelés

1 754 838

1 754 838

8

Háziorvos alapellátás

21 421 032

18 373 464

3 047 568

9

Védőnő

3 258 468

3 258 468

10

Könyvtár

2 764 000

2 764 000

11

Intézményen kivüli gyermek étkezés

1 102 950

1 102 950

12

Gyerekház

11 146 569

10 290 000

856 569

13

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

9 665 810

9 665 810

14

Családvédelmi támogatás

400 000

400 000

15

Vagyongazdálkodás

480 000

480 000

16

Vis maior támogatás

34 886 994

34 886 994

17

Falugondnok

6 044 200

5 612 200

432 000

18

Önkormányzat funkcióra nem számolható

2 400 000

2 400 000

Összesen:

168 559 348

39 229 420

62 506 420

2 400 000

521 000

1 672 613

34 886 994

27 342 901

5. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez6

2023. évi kiadások feladatonként

adatok forintban

Megnevezés

Kiadás összesen

Személyi kiadások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Működési célú pénzeszköz átadás

Felújítási kiadások

Beruházási kiadások

Finanszírozás

1

Igazgatási feladatok

33 799 944

8 000 900

811 200

912 559

22 370 675

245 262

1 459 348

2

Köztemető

1 424 000

300 000

39 000

450 000

635 000

3

Hosszútávú közfogl.

32 546 284

30 407 724

1 884 560

254 000

4

Utak,hidak

2 627 717

2 627 717

5

Közvilágítás

2 768 600

2 768 600

6

Községgazdálkodás

280 888

248 573

32 315

7

Zöldterület-kezelés

2 013 152

1 213 152

800 000

8

Háziorvos alapellátás

20 734 433

7 326 248

952 412

11 895 000

14 000

546 773

9

Védőnő

4 193 214

3 500 189

455 025

238 000

10

Könyvtár

3 436 434

2 333 884

238 550

864 000

11

Közösségi szinterek

439 000

300 000

39 000

100 000

12

Civil szervezetk mük.tám.

350 000

350 000

13

Civil szerv. tám, programtámogatása

100 000

100 000

14

Intézményen kivüli gyerm.

1 102 950

1 102 950

15

Gyerekház

10 929 950

6 979 900

885 000

3 065 050

16

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeli ellátások

9 665 810

9 665 810

17

Családvédelmi támogatás

400 000

400 000

18

Falugondnok

5 980 612

3 832 400

498 212

1 650 000

19

Vis maior

34 886 994

1 828 800

33 058 194

20

KÖH fin.

832 330

832 330

21

VIT

32 500

32 500

22

KIT

14 536

14 536

Összesen:

168 559 348

64 442 970

5 835 274

25 928 959

10 065 810

23 714 041

35 685 911

1 427 035

1 459 348

6. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez7

Létszámadatok

létszám (fő)

1

Igazgatási feladatok

1

2

Közfoglalkoztatás

21

3

Háziorvos alapellátás

1

4

Védőnő

1

5

Könyvtár

1

6

Falugondnoki szolg.

1

7

Biztos kezdet gyerekház

2

Összesen

28

7. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek

adatok forintban

Működési cél

Felhalmozási cél

Bevételek

0

Működési cél

Felhalmozási cél

Kiadások

0

8. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez8

Előirányzat-felhasználási ütemterv

adatok forintban

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

BEVÉTELEK

I.

Helyi önkormányzatok működési támogatása

4 407 425

2 948 078

3 130 273

3 112 885

3 025 189

3 025 190

3 023 099

3 130 273

3 130 273

3 130 273

3 130 273

4 036 189

39 229 420

II.

Egyéb működési célú támogatások

4 006 514

3 987 241

5 063 627

9 749 064

4 719 489

4 464 032

6 442 710

5 063 627

5 063 627

5 063 627

5 063 627

3 819 235

62 506 420

III.

Közhatalmi bevételek

1 058 313

53 913

1 978

600 000

666 361

19 435

2 400 000

IV.

Működési bevételek

111 340

84 074

128 931

51 534

216 400

283 430

152 000

152 000

152 000

340 904

1 672 613

V.

Felhalmozási bevételek

1 645 737

33 241 257

34 886 994

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

20 000

143 521

143 521

83 710

43 416

43 416

43 416

521 000

VII

Egyéb támogatások

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

8 545 279

7 019 393

8 193 900

15 694 930

7 850 125

7 707 600

9 892 760

8 489 421

9 029 610

9 055 677

8 597 655

41 140 097

141 216 447

VIII.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

27 342 901

-

-

-

-

-

-

-

-

27 342 901

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

35 888 180

7 019 393

8 193 900

15 694 930

7 850 125

7 707 600

9 892 760

8 489 421

9 029 610

9 055 677

8 597 655

41 140 097

168 559 348

KIADÁSOK

I.

Személyi juttatások

4 226 904

5 116 038

5 024 992

5 335 418

5 177 055

5 698 303

5 497 336

5 497 336

5 497 336

5 497 336

5 497 336

6 377 580

64 442 970

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

473 740

477 493

454 108

429 107

485 204

525 198

581 571

485 204

485 204

485 204

485 204

468 037

5 835 274

III.

Dologi kiadások

1 287 508

3 784 444

2 642 677

1 773 111

2 500 000

1 194 773

3 620 644

2 500 000

2 611 117

1 303 085

1 303 085

1 408 515

25 928 959

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

640 000

325 000

5 000

790 019

450 000

2 400 000

2 611 117

1 054 052

500 000

1 290 622

10 065 810

V.

Egyéb működési célú kiadások

68 400

278 215

100 000

136 029

60 544

1 222 499

1 818 497

1 800 000

1 600 000

16 629 857

23 714 041

VI.

Beruházások

210 367

635 000

422 890

158 778

1 427 035

VII.

Felújítások

35 685 911

35 685 911

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

5 988 152

9 377 975

8 830 177

8 351 218

8 267 259

8 979 322

10 632 985

12 263 817

13 023 271

45 825 588

9 385 625

26 174 611

167 100 000

IX.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

1 459 348

1 459 348

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

7 447 500

9 377 975

8 830 177

8 351 218

8 267 259

8 979 322

10 632 985

12 263 817

13 023 271

45 825 588

9 385 625

26 174 611

168 559 348

9. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési évet követő három év tervezett bevételei és kiadásai

Bevételek

Kiadások

Működési

2024. év

2025. év

2026. év

Működési

2024 év

2025 év

2026. év

I.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

86 000 000

90 000 000

95 000 000

I.

Személyi jellegű juttatások

55 000 000

58 000 000

60 000 000

III.

Közhatalmi bevételek (helyi adók)

2 400 000

2 600 000

2 800 000

II.

Munkaadót terhelő járulékok

5 500 000

5 800 000

6 000 000

IV.

Működési bevételek

2 740 000

3 000 000

3 200 000

III.

Dologi kiadások

21 306 651

22 500 365

25 968 000

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

8 126 000

8 126 000

8 256 000

VIII.

Finanszírozási bevételek

25 533 291

25 533 291

25 533 291

V.

Egyéb működési célú kiadások

23 599 231

23 599 231

24 678 956

IX.

Finanszírozási kiadások

1 266 720

1 266 720

1 630 335

Összesen működési bevétel

116 673 291

121 133 291

126 533 291

Összesen műk.kiadás

114 798 602

119 292 316

126 533 291

Felhalmozási célú

Felhalmozási célú

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

VI.

Beruházás

1 231 500

1 840 975

V.

Felhalmozási bevételek

VII.

Felújítás

643 189

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

VIII.

Egyéb felhalmozási célú
pénzeszköz átad.

Összesen felhalmozási célú bevétel

-

-

-

Összes felhalmozási kiadás

1 874 689

1 840 975

-

Mindösszesen bevétel

116 673 291

121 133 291

126 533 291

Mindösszesen kiadás

116 673 291

121 133 291

126 533 291

10. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat több évre kiható kötelezettségvállalásainak összege

adatok forintban

Megnevezés

Tárgy

Lejárat

2023.

További évek

Baranya Víz Zrt.

Víz díj

Határozatlan

160 000

480 000

FŐGÁZ

Gáz szolgáltatás

Határozatlan

2 880 000

8 640 000

Tarr Kft.

Internet szolg.

Határozatlan

250 000

750 000

Emergency

Központi orvosi ügyelet

Határozatlan

422 820

1 268 460

Telenor Kft.

Telefondíj

Határozatlan

98 532

295 596

Összes kötelezettség

3 811 352

11 434 056

11. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós támogatással megvalósult programok adatai

adatok forintban

Beruházás

Támogatás forrása

Támogatási szerződés

Támogatási szerződés szerint

2023

2024

2025

költség

pályázati
forrás

egyéb forrás (önerő, lakossági, konzorciumi)

költség

pályázati f
orrás

egyéb forrás (önerő, lakossági, konzorciumi)

költség

pályázati
forrás

egyéb forrás (önerő, lakossági, konzorciumi)

költség

pályázati
forrás

egyéb forrás
(önerő, lakossági, konzorciumi)

Mindösszesen:

-

-

-

-

-

-

-

-

-

12. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások

Ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedése

Kedvezményt nem nyújt

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedése

Kedvezményt nem nyújt

Helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

A helyi adónál a jogszabályban meghatározott mentességeket biztosítja az
önkormányzat

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség
összege

Kedvezményt nem nyújt

Egyéb

Az Önkormányzat ingyenes használatot biztosít a helyi civil szervezeteknek,
sportszervezeteknek a helyiségek használatára

13. melléklet a 2/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez9

Az önkormányzat 2023. évi beruházási és felújítási kiadások

adatok forintban

S.sz

Partner

Tárgy

Összeg

1

VÖSZI

Motoros fűkasza

1 130 531

2

Utburkolat felújítás vis maior

28 099 084

Összesen

29 229 615

1

A 2. § a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 3. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 4. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

6

Az 5. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 6. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 8. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 13. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Gerényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (XI. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.