Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019(VIII.12.) rendelete

a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 08. 12- 2019. 08. 12

Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselőtestülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló – többször módosított - 1993. évi III. tv. 1. §-ának (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 25.§ (3) b) pontban, 26. §-ában, valamint 32. § (3) bekezdésében, 45. §. (1) bekezdésében és a 132.§ (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A  szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.28.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet.) a következő 17. § - a az alábbiakra vált:


„(1) A képviselő testület minden év augusztus-szeptember hónapban a településen élő állandó lakcímmel rendelkező óvodás és iskolás korú gyermekeknek egyszeri pénzbeli (vagy természetbeni) támogatást nyújthat.

(2) A támogatás megítélése jövedelmi és vagyoni helyzettől független, kérelemre induló eljárás. A kérelemről a átruházott hatáskörben a  polgármester dönt.

(3) A támogatás mértéke - költségvetés kereteitől függően minimum 2.000,-Ft, maximum 20.000,-Ft.

(4) Iskolás korú gyermek: általános iskolás, közép iskolás, felső oktatásban tanuló. 16 éves kor felett kötelező az iskolalátogatási igazolás csatolása a kérelemhez.

(5) A kérelmet a Rendelet 13. melléklete alapján lehet benyújtani.”



2. § A  Rendelet a következő 21/B § -sal egészül ki:


„(1) A Képviselő-testület a településen élő és állandó lakcímmel rendelkező, az adott évre vonatkozóan lakhatási támogatásban részesülő háztartásoknak, vagy azok tagjainak kiegészítő rendkívüli települési támogatást nyújthat az alábbi jogcímekre:

a)  a megélhetésre

b) lakhatásra

c) tüzelőanyag vásárlására, valamint

c) lakóingatlan fenntartására

 (2) A támogatásról a képviselő-testület saját hatáskörében intézkedik az adott évben megítélésre került lakhatási támogatások alapján, valamint a költségvetési keretétől függően.


3. § A  Rendelet a következő 21/C § -sal egészül ki:


„(1) A Képviselő-testület a településen élő és állandó lakcímmel rendelkező nyugdíjasoknak   rendkívüli települési támogatást nyújthat  a költségvetési kerettől függően.

(2) A támogatást a rendelet 14. melléklete szerinti kérelmen kell benyújtani, melyhez csatolni szükséges az ellátás igazolását.

(3) E § értelmében nyugdíjasnak minősül: az öregségi és öregségi jellegű nyugdíjban, rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíjban, baleseti járadékban, egészségkárosodott személyek szociális járadékában, rokkantsági járadékban, rehabilitációs járadékban részesülő személyek.

(4) A kérelemről  átruházott hatáskörben a  polgármester dönt.”




4.§ Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.






Kovács Mónika                                                                     dr. Múth Ágnes

polgármester                                                                                  jegyző





Záradék:

A rendelet kihirdetve: 2019. augusztus 12.

                                                   


     dr. Múth Ágnes

           jegyző

Mellékletek