Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2021(II.15.) rendelete

Kisvaszar Község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 07. 27- 2021. 11. 18

Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2021(II.15.) rendelete

Kisvaszar Község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Kisvaszar Község Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Kormányrendeletben foglaltak okán a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján a képviselő-testület hatáskörét gyakorolva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Kisvaszar Község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, és szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § [1] A Képviselő-testület az Önkormányzat 2021. évi költségvetésének főösszegét: 228.482.478 forintban állapítja meg az 1. és 2. melléklet szerint

  • a) költségvetési bevételi főösszegét:228.482.478 forintban
    • aa) a felhalmozási célú bevételt 1.000.000 forintban
    • ab) a működési célú bevételek összegét:122.199.834 forintban
    • ac) finanszírozási bevételeket 105.282.644 forintban határozza meg.
  • b) költségvetési kiadási főösszegét: 228.482.478 forintban
    • ba) személyi jellegű kiadásokat 52.531.783 forintban
    • bb) munkaadókat terhelő járulékokat 5.047.582 forintban
    • bc) dologi jellegű kiadásokat 46.070.556 forintban
    • bd) ellátottak pénzbeli juttatásait 12.379.618 forintban
    • be) egyéb működési célú kiadásokat 40.055.070 forintban
    • bf) a felhalmozási célú kiadást 69.285.434 forintban
    • bg) a finanszírozási kiadásokat 3.112.435 forintban határozza meg.

3. § (1) A Képviselő-testület a 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a 3. melléklet tartalmazza.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat kormányzati funkciók szerinti bevételeit a
4. melléklet szerint, a kormányzati funkciók szerinti kiadásait az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) A Képviselő-testület a 2021. év létszámkeretét a 6. melléklet szerint fogadja el.

(7) A Képviselő-testület a 2021. évi a költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveleteket az 7. melléklet szerint fogadja el

(8) A Képviselő-testület a 2021. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítéséről készített előirányzat felhasználási tervet a 8. melléklet szerint fogadja el.

(9) Az önkormányzat a költségvetési évet követő három évi tervezett bevételeit és kiadásai a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) Az Önkormányzat a 2021. évi több éves kihatással járó kötelezettségvállalásának összegét a 10. melléklet hagyja jóvá.

(11) Az Európai Uniós támogatással megvalósuló programok kiadásait és bevételeit a 11. melléklet hagyja jóvá.

(12) A Képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. § (1) A Képviselő-testület a hitelek törlesztését a költségvetési bevételek terhére rendeli el.

(2) A vagyonhasznosításból származó, a tervezett előirányzatot meghaladó bevételből év közben általános tartalékot kell képezni.

(3) A bevételi források növelése érdekében elrendeli a korábban értékesítésre kijelölt ingatlanok, egyéb vagyonrészek eladásához szükséges intézkedések megtételét, a pályázati lehetőségek felkutatását és igénybevételét.

(4) Az előző évi pénzmaradvány - az előző évben vállalt kötelezettségek áthúzódó teljesítésével összefüggő kiadások kivételével - a felülvizsgálat, illetve a Képviselő-testület jóváhagyását követően használható fel.

5. § (1) A Képviselő-testület a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban az 9. és 10. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben a későbbi évekre jóváhagyott előirányzatokon belül a Polgármester kötelezettséget vállalhat.

6. § (1) A költségvetési rendelet alapján támogatott szervezetek és magánszemélyek a részükre céljelleggel - nem szociális ellátásként - juttatott összegről írásban elszámolnak. A 2021. évben támogatottak részére az elszámolás teljesítéséig támogatás nem folyósítható. A támogatás jogszabálysértő vagy nem rendeltetésszerű felhasználása esetén a felhasználót visszafizetési kötelezettség terheli.

(2) A költségvetési rendelet alapján árubeszerzési, építési beruházási, illetve szolgáltatás megrendelési célra juttatott támogatások felhasználását a közbeszerzési törvényalkalmazásához kell kötni.

(3) A támogatások nyújtásánál az Áht. rendelkezéseit figyelembe kell venni, a közzétételre vonatkozóan a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelet rendelkezései az irányadók.

Az 2021. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) A Képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszámkeretek között átcsoportosítást a Képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A Képviselő-testület az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján felhatalmazza a polgármestert, hogy 5 millió Ft összeghatárig a bevételi és kiadási előirányzatokat módosítsa, a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást végezzen. Az átcsoportosításról a döntést követően a Képviselő-testület ülésén be kell számolni.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy utólagos beszámolás mellett 2021. évben a 2. melléklet szerint meghatározott keret terhére kötelezettséget vállaljon.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a központi céljellegű előirányzatok saját hatáskörben történő felosztására, melyről a Polgármester a Képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a két képviselő-testületi ülés közötti időszakban felmerülő halaszthatatlan, az SZMSZ-ben meghatározott, képviselő-testülethatáskörébe tartozó önkormányzati ügyekben döntsön.

(5) Az éves költségvetés jóváhagyásakor meghatározott egyes kiadási előirányzatok utólagos előirányzat-módosítással túlléphetők. Ezek azonban csak olyan előirányzatok lehetnek, amelyek esetében törvényben, kormányrendeletben megállapított támogatásra, ellátásra vonatkozó többletjogosultság eredményezhet előirányzatot meghaladó kiadást.

(6) A költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület negyedévente dönt.

(7) Ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik, a Polgármester pótköltségvetési rendeletet terjeszt a Képviselő-testület elé.

A gazdálkodás rendje

8. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség és kifizetés a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható, kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat, továbbá a letéti kezelésben történő kiadásokat. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség – kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős döntésen alapuló kötelezettségeket – csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható.

(2) Átmeneti likviditási hitelt a Polgármester az általa felhatalmazott személyellenjegyzésével vehet fel, melynek összege esetenként a 5 millió Ft-ot nem haladhatja meg.

(3) Az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek lekötéséről a Polgármester, illetve az általa felhatalmazott személy dönt.

(4) Az új induló beruházások, felújítások körében a közbeszerzési értékhatár felett a 2015. évi CXLIII. törvény és az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának előírásait kell alkalmazni.

(5) A költségvetési szervek – nettósított – költségvetési támogatását 1/12 szerintiütemezésben biztosítja a Képviselő-testület. Ettől eltérni csak a beruházások és felújítások esetén, illetve a költségvetési szerv kérése alapján az utalványozásra jogosultak döntése alapján lehet.

9. § (1) Tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és a kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettség vállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható. A kötelezettségvállalás előtt meg kell győződni arról, hogy a jóváhagyott költségvetés fel nem használt és le nem kötött kiadási előirányzata biztosítja-e a fedezetet. A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia.

(2)[2] Az önkormányzat a pénzeszközei terhére végzett kifizetéskor a készpénzkímélő fizetési módot kell előnyben részesíteni.

  • a) Készpénz kifizetéssel teljesíthető:
  • b) társadalom- és szociálpolitikai juttatások,
  • c) ellátottak pénzbeli juttatásai,
  • d) költőpénz biztosítása,
  • e) kiküldetési,
  • f) reprezentációs kiadások,
  • g) szolgáltatási kiadások 100 eFt összeghatárig,
  • h) készlet és tárgyi eszköz beszerzés 100 eFt összeghatárig,
  • i) rendezvényeken az előadók készpénzes kifizetését a polgármester egyedileg engedélyezheti,
  • j) egyéb kifizetések esetén a polgármester az ellenjegyzésre jogosultak egyetértésével járulhat hozzá a készpénzes kifizetéshez.

Záró rendelkezések

10. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2021. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja.

(3) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerülnek.

1. melléklet [3]

Bevételek

adatok forintban

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező
feladat

Önként vállalt
feladat

Állami
feladat

I.

Működési célú támogatások áht-n belülről

B1

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

1. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatásai

B111

1.1. Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása összesen:

5 584 225

5 622 890

5 622 890

1.1.1.. A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

2 353 854

2 353 854

2 353 854

1.1.2.. Közvilágítás fenntartásának támogatása

1 970 783

1 970 783

1 970 783

1.1.3. Köztemető fenntartásának támogatása

162 472

162 472

162 472

1.1.4.. Közutak fenntartásának támogatása

1 097 116

1 135 781

1 135 781

1.2. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 805 618

8 805 618

8 805 618

1.3. Kiegészítés az I.1, I.2. jogcímekhez

1.4. 2018. évről áthúzódó kompenzáció

2. Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

28 733 520

30 115 070

30 115 070

3. Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B113

32 729 490

32 883 870

27 999 870

4 884 000

-

3.1. Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

19 525 000

19 525 000

19 525 000

3.2. Szociális étkeztetés feladatai(18 fő*55.000,-ft)

3.3. Gyermekétkeztetés támogatása

7 412 000

7 476 800

7 476 800

3.4. Rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkezésének támogatása

1 001 490

998 070

998 070

3.5. Falugondnoki szolgálat

4 791 000

4 884 000

4 884 000

4. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

2 270 000

2 270 000

5. Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

6. Elszámolásból származó bevételek

B116

699 830

699 830

1. Önkormányzatok működési támogatásai összesen:

78 122 853

80 397 278

75 513 278

4 884 000

-

2.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

3.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

B13

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése (

B14

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások igénybevétel áht-n belülről

B15

6.

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

B16

4 053 302

38 108 306

-

38 108 306

6.1. Baranya Megyei Kormányhivatal: közfoglalkoztatás

2 355 058

31 977 455

31 977 455

6.2.EFOP pályázat támogatása

1 698 244

6 130 851

6 130 851

6.3. Kisvaszar Napovi és Főzőkonyhától visszautalandó

I. Működési célú támogatások államháztartáson belül összesen:

82 176 155

118 505 584

75 513 278

42 992 306

-

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból szárma megtérülések áht-n belülről

B22

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

B23

4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

B24

5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

1 000 000

1 000 000

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen:

-

1 000 000

-

1 000 000

-

III.

Közhatalmi bevételek

B3

1.

Jövedelemadók

B31

1.1. Magánszemélyek jövedelemadói(termőföld bérbead.)

B311

1. Jövedelmadók összesen:

-

-

-

-

-

2.

Szociális hozzájárulási adó és járulék

B32

3.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adó

B33

4.

Vagyoni típusú adók

B34

4.1. Magánszemélyek kommunális adója

300 000

300 000

300 000

5

Termékek és szolgáltatások adói

B35

5.1. Iparűzési tevékenység után fizetendő helyi iparűzési adó

B351

850 000

1 550 000

1 550 000

5.2. Gépjárműadó

B354

5.3. Talajterhelési díj

B355

5. Termékek és szolgáltatások adója összesen:

850 000

1 550 000

1 550 000

-

-

6.

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

6.1. Pótlék

6.2.Bírság

6.Egyéb közhatalmi bevételek összesen:

B36

50 000

50 000

50 000

-

-

III. Közhatalmi bevételek összesen:

B3

1 200 000

1 900 000

1 900 000

-

-

IV.

Működési bevételek

B4

1.

Készletérétkesítés ellenértéke

B401

2.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

3.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

4.

Tulajdonosi bevételek

B404

1 692 000

1 692 000

1 692 000

5.

Ellátási díjak

B405

6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

7.

Általános forgalmi adó visszatérülés

B407

8.

Kamatbevételek

B408

2 000

2 000

2 000

9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

10.

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

11.

Egyéb működési bevételek

B411

150

100 250

100 220

30

IV. Működési bevételek összesen:

B4

1 694 150

1 794 250

1 794 220

30

-

V.

Felhalmozási bevételek

B5

1.

Immateriális javak értékesítése

B51

2.

Ingatlanok értékesítése

B52

3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

4.

Részesedések értékesítése

B54

5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

V. Felhalmozási bevételek összesen:

B5

-

-

-

-

-

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

-

-

-

1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések

B61

2.

Működési célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

B62

3.

Működési célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nki. Szervezetektől

B63

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

B64

5.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

5.1. Pályázati bevétel

5.2. Áht-n kívüli szervezetektől kapott bevétel

VI. Működési célú átvett pénzeszközök összesen:

-

-

-

-

-

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

B71

2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

B72

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nki. Szervezetektől

B73

4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

B74

5.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

5.1. Egyéb felhalmozási bevétel (pályázat)

5.2. Háztartásoktól (érdekeltségi hozzájárulás)

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen:

-

-

-

-

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

85 070 305

123 199 834

79 207 498

43 992 336

-

VIII.

Finanszírozási bevételek

B8

1.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

1.1. Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

B811

1.2. Belföldi értékpapírok bevételei

B812

1.3. Maradvány igénybevétele

B813

101 200 424

105 282 644

4 202 429

101 080 215

1.4. Áht-n belüli megelőlegezések

B814

1.5. Áht-n belüli megelőlegezések törlesztése

B815

1.6. Központi, irányító szervi támogatás

B816

1.7. Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

1.8. Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

1.9. Tulajdonosi kölcsönök bevételei

B819

1.9.1 Rövid lejáratú

1.9.2. Hosszúlejáratú

1. Belföldi finanszírozási bevételek összesen:

101 200 424

105 282 644

4 202 429

101 080 215

-

2.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

4.

Váltóbevételek

B84

VIII. Finanszírozási bevételek összesen:

101 200 424

105 282 644

4 202 429

101 080 215

-

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

186 270 729

228 482 478

83 409 927

145 072 551

-

2. melléklet [4]

Kiadások

adatok forintban

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező
feladat

Önként vállalt
feladat

Állami
feladat

I.

Személyi juttatások

K1

1.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

1.1. Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K11010

1.1.1. Közfoglalkoztatottak

K11010

6 000 000

32 887 702

32 887 702

1.1.2. Mt. hatálya alá tartozó dolgozók juttatása

K11010

2 761 992

5 947 992

5 947 992

1.1.3. Közlekedési költségtérítés

K1109

53 760

53 760

1.1.3. Közfoglalkoztatottak juttatása

K1113

200 000

1 562 000

1 562 000

1.1. Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

8 961 992

40 451 454

-

40 451 454

-

1.2.Béren kívüli juttatások

K1107

173 913

173 913

173 913

1. Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

9 135 905

40 625 367

173 913

40 451 454

-

2.

Külső személyi juttatások

K12

2.1. Választott tisztségviselők juttatásai

K121

4 128 876

4 128 876

4 128 876

2.2. Egyéb juttatás, megbzási díjak

K122

8 740 809

7 315 640

3 110 025

4 205 615

2.3. Egyéb külső személyi juttatások

K123

345 000

461 900

461 900

2. Külső személyi juttatások összesen:

K12

13 214 685

11 906 416

7 700 801

4 205 615

I. Személyi juttatások összesen:

K1

22 350 590

52 531 783

7 874 714

44 657 069

-

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

K2

1. Foglalkoztatottak után fizetendő

K2

705 141

3 108 843

44 207

3 064 636

2. Külső személyi juttatások után fizetendő

K2

1 938 739

1 938 739

816 912

1 121 827

II. Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

K2

2 643 880

5 047 582

861 119

4 186 463

-

III.

Dologi kiadások (K3)

K3

1.

Készletbeszerzés

K31

1.1.Szakmai anyagok beszerzése (könyv, folyóirat, informatikai eszközök)

K311

1.2. Üzemeltetési anyagok beszerzése (irodaszer, üzemanyag)

K312

5 714 481

10 015 281

3 832 569

6 182 712

1. Készletbeszerzés összesen:

K31

5 714 481

10 015 281

3 832 569

6 182 712

-

2.

Kommunikációs szolgáltatások (telefon, internet)

K32

2.1. Informatikai szolgáltatások

K321

255 000

314 000

314 000

2.2. Egyéb kommunikciós szolgáltatások

K322

565 000

565 000

485 000

80 000

2. Kommunikációs szolgáltatások összesen:

K32

820 000

879 000

799 000

80 000

-

3.

Szolgáltatási kiadások

K33

3.1.Közüzemi díjak

K331

2 093 598

1 875 174

1 625 174

250 000

3.2. Vásárolt élelmezés

K332

2 200 000

2 196 580

2 196 580

3.3. Bérleti díj, lízing díj

K333

3.4. Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

654 131

1 355 453

1 355 453

3.5.Közvetített szolgáltatások

K335

3.6. Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

8 789 093

5 470 423

2 824 464

2 645 959

3.7. Egyéb szolgáltatások

K337

1 340 000

1 547 492

1 340 000

207 492

3. Szolgáltatások összesen:

K33

15 076 822

12 445 122

9 341 671

3 103 451

-

4.

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

4.1. Kiküldetések kiadásai

K341

660 000

612 368

612 368

4.2. Reklám- és propagandakiadások

K342

4. Kiküldetések, reklám- és propaganda kiadások összesen:

K34

660 000

612 368

612 368

-

-

5.

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

5.1. Működési célú, előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

4 505 211

5 463 860

2 569 731

2 894 129

5.2. Fizetendő általános forgalmiadó

K352

16 044 575

16 644 575

781 000

15 863 575

5.3. Kamatkiadások

K353

5.4. Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

5.5. Egyéb dologi kiadások

K355

10 150

10 350

10 310

40

5. Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

K35

20 559 936

22 118 785

3 361 041

18 757 744

-

III. Dologi kiadások összesen:

K3

42 831 239

46 070 556

17 946 649

28 123 907

-

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása (K4)

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

2.

Családi támogatások

K42

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

4.

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

K44

5.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

12 379 618

12 379 618

12 379 618

8.1. Települési támogatás

12 379 618

12 379 618

12 379 618

8. Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

12 379 618

12 379 618

12 379 618

-

-

IV. Ellátottak pénzbeli juttatása összesen:

K4

12 379 618

12 379 618

12 379 618

-

-

V.

Egyéb működési célú kiadások

K5

1.

Nemzetközi kötelezettségek

K501

2.

Elvonások és befizetések

K502

3.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

K503

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyjtása áht-n belülre

K504

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök, törlesztése áht-n belülre

K505

6.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

K506

37 808 890

39 255 240

38 671 690

-

-

6.1. Kisvaszari Intézményfenntartó Társulás fenntartására

20 639

20 639

20 639

6.2. Kisvaszari Napovi és Főzőkonyha támogatására

1 295 981

1 295 981

1 295 981

6.3. Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére átadott

6.4. Kisvaszari Napovi és Főzőkonyha támogatása

36 145 520

37 591 870

37 591 870

6.5. Gerényesi Védőnői szolgálat támogatás

6.5. Vásárosdombói Főzőkonyha támogatására

346 750

346 750

346 750

6. Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre összesen:

37 808 890

39 255 240

39 255 240

-

-

7.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

K507

8.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívűlre

K509

9.

Árkiegészítések, ártámogatások

10.

Kamattámogatások

K510

11.

Működési célú támogatások EU-nak

K511

12.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

100 000

100 000

-

100 000

12.1. Egyesületek támogatása

100 000

100 000

100 000

12.2. Egyéb szervezetek, rendezvények támogatása

12. Egyáb működési célú támogatások államháztartáson kívülre összesen:

100 000

100 000

-

100 000

-

13.

Tartalékok

K513

699 830

699 830

V. Egyéb működési célú kiadások összesen:

37 908 890

40 055 070

39 955 070

100 000

VI.

Beruházások

K6

1.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

2.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

920 000

920 000

3.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

4.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

5.

Részesedések beszerzése

K65

6.

Meglévő részesedésekhez kapcsolódó kiadások

K66

7.

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

K67

870 085

57 280

812 805

VI. Beruházások összesen:

-

1 790 085

57 280

1 732 805

-

VII.

Felújítások

K7

1.

Ingatlanok felújítása

K71

51 215 808

51 215 808

51 215 808

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

4.

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

13 828 269

13 808 469

13 808 469

VII. Felújítások összesen:

65 044 077

65 024 277

-

65 024 277

-

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

K81

2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

K82

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése

K83

4.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

K84

5.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

K85

6.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

K86

7.

Lakástámogatás

K87

8.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

K89

VIII. Egyéb felhalmozási célú kiadások összesen:

-

-

-

-

-

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

183 158 294

222 898 971

79 074 450

143 824 521

-

IX.

Finanszírozási kiadások

K9

1.

Belföldi finanszírozási kiadások

1.1. Hitel, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

K911

1.2. Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

1.3. Áht-n belüli megelőlegezések folyósítása

K913

1.4. Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

3 112 435

3 112 435

3 112 435

1.5. Központi, irányító szervi támgatások folyósítása

K915

1.6. Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

K916

1.7. Pénzügyi lízing kiadásai

K917

1.8. Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

1.9. Tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K919

1. Belföldi finanszírozási kiadások összesen:

3 112 435

3 112 435

3 112 435

-

-

2.

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

4.

Váltókiadások

K94

IX. Finanszírozási kiadások összesen:

3 112 435

3 112 435

3 112 435

-

-

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

186 270 729

226 011 406

79 074 450

143 824 521

-

3. melléklet [5]

Költségvetési mérleg

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

eredeti előirányzat

eredeti előirányzat

Megnevezés

eredeti előirányzat

módosított előirányzat

I.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

82 176 155

118 505 584

I.

Személyi juttatások

22 350 590

52 531 783

III.

Közhatalmi bevételek

1 200 000

1 900 000

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 643 880

5 047 582

IV.

Működési bevételek

1 694 150

1 794 250

III.

Dologi kiadások

42 831 239

46 070 556

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

12 379 618

12 379 618

V.

Egyéb működési célú kiadások

37 908 890

40 055 070

Működési bevételek

85 070 305

122 199 834

Működési kiadások

118 114 217

156 084 609

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

VI.

Beruházások

4 261 157

V.

Felhalmozási bevételek

1 000 000

VII.

Felújítások

65 044 077

65 024 277

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Felhalmozási bevételek

-

1 000 000

Felhalmozási kiadások

65 044 077

69 285 434

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

85 070 305

123 199 834

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

183 158 294

225 370 043

Működési célú finanszírozási bevételek

-

Működési célú finanszírozási kiadások

3 112 435

3 112 435

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

101 200 424

105 282 644

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

101 200 424

105 282 644

FINANSZÍROZÁS KIADÁSAI

3 112 435

3 112 435

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

186 270 729

228 482 478

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

186 270 729

228 482 478

4. melléklet [6]

Bevételek feladatonként

EREDETI ELŐIRÁNYZAT

Megnevezés

Bevételek összesen

Helyi önkormányzatok működési támogatása B11

Egyéb működési támogatások B1

Felhalmozási célú támogatások B2

Közhatalmi bevételek B3

Működési célú bevételek B4

Felhalmozási bev. B5

Átvett pénzeszközök B6-B7

Maradvány igénybevétele B8

I.

Igazgatási kiadások

15 062 047

8 805 618

1 200 000

852 000

2 000

4 202 429

II.

Működési jell. feladatok

171 208 682

69 317 235

4 053 302

-

-

840 150

-

-

96 997 995

1

Köztemető

162 482

162 472

10

2

Közfoglalkoztatás

6 700 010

2 355 058

4 344 952

3

Utak,hidak

1 097 136

1 097 116

20

4

Közvilágítás

1 970 803

1 970 783

20

5

Zöldterület-kezelés

2 353 874

2 353 854

20

6

Falugondnoki szolgálat

4 791 030

4 791 000

30

7

Szoc. Bérlakások üzemeltetése

840 010

840 010

8

Könyvtár

2 270 010

2 270 000

10

9

Intézményen kivüli gyerm.

1 001 510

1 001 490

20

10

Egyéb szociális p. term. Ell.

19 525 010

19 525 000

10

11

Közvnevelési feladatok tám.

28 733 520

28 733 520

12

Intézményi gyermekétkeztetés

7 412 000

7 412 000

13

EFOP 1.6.2.

13 443 635

13 443 635

14

Óvoda felújítás pályázat

30 044 077

30 044 077

15

EFOP 2.4.1.

50 863 575

1 698 244

49 165 331

I+II. összesen

186 270 729

78 122 853

4 053 302

-

1 200 000

1 692 150

2 000

-

101 200 424

MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT

Megnevezés

Bevételek összesen

Helyi önkormányzatok működési támogatatása B11

Egyéb működési támogatások B1

Felhalmozási célú támogatások B2

Közhatalmi bevételek B3

Működési célú bevételek B4

Felhalmozási bev. B5

Átvett pénzeszközök B6-B7

Maradvány igénybevétele B8

I.

Igazgatási kiadások

16 561 877

9 505 448

1 900 000

952 000

2 000

4 202 429

II.

Működési jell. feladatok

211 920 601

70 891 830

38 108 306

1 000 000

-

840 250

-

-

101 080 215

1

Köztemető

162 482

162 472

10

2

Közfoglalkoztatás

37 322 507

31 977 455

1 000 000

100

4 344 952

3

Utak,hidak

1 135 801

1 135 781

20

4

Közvilágítás

1 970 803

1 970 783

20

5

Zöldterület-kezelés

2 353 874

2 353 854

20

6

Falugondnoki szolgálat

4 884 030

4 884 000

30

7

Szoc. Bérlakások üzemeltetése

840 010

840 010

8

Könyvtár

2 270 010

2 270 000

10

9

Intézményen kivüli gyerm.

998 090

998 070

20

10

Egyéb szociális p. term. Ell.

19 525 010

19 525 000

10

11

Közvnevelési feladatok tám.

30 115 070

30 115 070

12

Intézményi gyermekétkeztetés

7 476 800

7 476 800

13

EFOP 1.6.2.

21 958 462

4 432 607

17 525 855

14

Óvoda felújítás pályázat

30 044 077

30 044 077

15

EFOP 2.4.1.

50 863 575

1 698 244

49 165 331

I+II. összesen

228 482 478

80 397 278

38 108 306

1 000 000

1 900 000

1 792 250

2 000

-

105 282 644

5. melléklet [7]

Kiadások feladatonként

EREDETI ELŐIRÁNYZAT

Megnevezés

Kiadás összesen

Személyi kiadások K1

Munkaadót terhelő jár. K2

Dologi kiadás K3

Ellátottak pénzb. jutt. K4

Átadott pénzeszköz K5

Beruházási, felújítási kiadások K6-K7

I.

Igazgatási kiadások

11 584 678

4 947 789

629 099

5 907 790

100 000

II.

Működési jell. feladatok

174 686 051

17 402 801

2 014 781

36 923 449

12 379 618

37 808 890

65 044 077

1

Köztemető

162 482

162 482

2

Közfoglalkoztatás

6 700 010

6 200 000

500 000

10

3

Utak,hidak

1 097 126

1 097 126

4

Közvilágítás

1 970 793

1 970 793

5

Zöldterület-kezelés

2 353 874

1 320 000

204 600

829 274

6

Falugondnoki szolgálat

5 590 161

2 761 992

428 109

2 400 060

7

Könyvtár

2 614 345

1 490 025

9 300

1 115 020

8

Intézményen kívüli gyerm.

2 705 020

2 705 020

9

Egyéb szociális term. Ell.

12 379 618

12 379 618

10

Lakóingatlan szoc. Bérbeadása

3 840 010

3 840 010

11

EFOP 1.6.2.

13 443 635

5 630 784

872 772

6 940 079

12

Óvoda fűtéskorszerűsítése

30 044 077

30 044 077

13

EFOP 2.4.1.

50 863 575

15 863 575

35 000 000

14

Megelőlegezés

3 112 435

Intézményi működtetési feladatok

-

15

Köznevelési tám. Átadása

28 733 520

28 733 520

16

Intézményi gyermekétk. Átadása

7 412 000

7 412 000

17

Kisvaszari Napovi hozzájárulás

1 295 981

1 295 981

18

Vásárosdombói Főzőkonyha hj.

346 750

346 750

19

KIT hozzáj.

20 639

20 639

I+II. összesen

186 270 729

22 350 590

2 643 880

42 831 239

12 379 618

37 908 890

65 044 077

MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT

Megnevezés

Kiadás összesen

Személyi kiadások K1

Munkaadót terhelő jár. K2

Dologi kiadás K3

Ellátottak pénzb. jutt. K4

Átadott pénzeszköz K5

Beruházási, felújítási kiadások K6-K7

I.

Igazgatási kiadások

13 084 508

5 064 689

647 219

7 174 834

100 000

97 766

II.

Működési jell. feladatok

215 397 970

47 467 094

4 400 363

39 595 552

12 379 618

39 255 240

69 187 668

1

Köztemető

162 482

162 482

2

Közfoglalkoztatás

37 322 507

30 919 302

2 415 746

3 427 458

560 001

3

Utak,hidak

1 135 791

1 135 791

4

Közvilágítás

1 970 793

1 970 793

5

Zöldterület-kezelés

2 353 874

1 320 000

204 600

829 274

6

Falugondnoki szolgálat

5 683 161

2 761 992

428 109

2 277 570

215 490

7

Könyvtár

2 614 345

1 490 025

9 300

1 003 355

111 665

8

Intézményen kivüli gyerm.

2 701 600

2 701 600

9

Egyéb szociális p. term. Ell.

12 379 618

12 379 618

10

Lakóingatlan szoc. Bérbeadása

3 840 010

3 668 350

171 660

11

EFOP 1.6.2.

21 958 462

10 975 775

1 342 608

6 555 304

3 084 775

12

Óvoda fűtéskorszerűsítése

30 044 077

30 044 077

13

EFOP 2.4.1.

50 863 575

15 863 575

35 000 000

14

Megelőlegezés

3 112 435

Intézményi működtetési feladatok

-

15

Köznevelési tám. Átadása

30 115 070

30 115 070

16

Intézményi gyermekétk. Átadása

7 476 800

7 476 800

17

Kisvaszari Napovi hozzájárulás

1 295 981

1 295 981

18

Vásárosdombói Főzőkonyha hj.

346 750

346 750

19

KIT hozzáj.

20 639

20 639

I+II. összesen

228 482 478

52 531 783

5 047 582

46 770 386

12 379 618

39 355 240

69 285 434

6. melléklet [8]

Létszámadatok

összesen

létszám

képviselők

bizottsági tagok

megbízási díj

1

Igazgatási feladat

1

1

2

Közfoglalkoztatás

23

23

3

Zöldterület-kezelés

1

1

4

Falugondnoki szolgálat

1

1

5

Könyvtár

1

1

6

EFOP 1.6.2.

8

1

7

7

EFOP 1.5.3.

-

8

EFOP 2.4.1.

-

Összesen

35

25

1

-

9

7. melléklet

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek

adatok Ft-ban

Működési cél

Felhalmozási cél

Bevételek

0

Működési cél

Felhalmozási cél

Kiadások

0

8. melléklet

Előirányzat-felhasználási ütemterv

adatok forintban

ÉVES

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

BEVÉTELEK

I.

Helyi önkormányzatok működési támogatása

78 122 853

9 374 745

6 249 828

6 249 828

6 249 828

6 249 828

6 249 828

6 249 828

6 249 828

6 249 828

6 249 828

6 249 828

6 249 828

78 122 853

II.

Egyéb működési célú támogatások

4 053 302

1 000 000

2 553 302

500 000

4 053 302

III.

Közhatalmi bevételek

1 200 000

600 000

600 000

1 200 000

IV.

Működési bevételek

1 694 150

283 050

70 050

70 050

283 050

70 050

70 050

283 050

70 050

70 050

283 050

70 050

71 600

1 694 150

V.

Felhalmozási bevételek

-

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

-

VII

Egyéb támogatások

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

85 070 305

10 657 795

8 873 180

7 419 878

6 532 878

6 319 878

6 319 878

6 532 878

6 319 878

6 919 878

6 532 878

6 319 878

6 321 428

85 070 305

VIII.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

101 200 424

101 200 424

-

-

-

-

-

-

-

-

-

101 200 424

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

186 270 729

111 858 219

8 873 180

7 419 878

6 532 878

6 319 878

6 319 878

6 532 878

6 319 878

6 919 878

6 532 878

6 319 878

6 321 428

186 270 729

KIADÁSOK

I.

Személyi juttatások

22 350 590

4 813 725

4 813 725

4 813 724

878 824

878 824

878 824

878 824

878 824

878 824

878 824

878 824

878 824

22 350 590

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 643 880

570 037

570 037

570 038

103 752

103 752

103 752

103 752

103 752

103 752

103 752

103 752

103 752

2 643 880

III.

Dologi kiadások

42 831 239

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 270

3 569 269

42 831 239

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

12 379 618

250 000

250 000

250 000

1 250 000

1 250 000

250 000

250 000

2 603 952

2 000 000

250 000

1 250 000

2 525 666

12 379 618

V.

Elvonások

-

VI.

Beruházások

-

VII.

Felújítások

65 044 077

25 000 000

10 000 000

30 044 077

65 044 077

VIII.

Egyéb műk. Célú támog.

37 908 890

4 549 069

3 032 711

3 032 711

3 032 711

3 032 711

3 032 711

3 032 711

3 032 711

3 032 711

3 032 711

3 032 711

3 032 711

37 908 890

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

38 752 101

22 235 743

12 235 743

8 834 557

8 834 557

37 878 634

7 834 557

10 188 509

9 584 557

7 834 557

8 834 557

10 110 222

183 158 294

IX.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

3 112 435

3 112 435

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

3 112 435

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

186 270 729

41 864 536

22 235 743

12 235 743

8 834 557

8 834 557

37 878 634

7 834 557

10 188 509

9 584 557

7 834 557

8 834 557

10 110 222

186 270 729

9. melléklet

Költségvetési évet követő három év tervezett bevételei és kiadásai

adatok forintban

Bevételek

Kiadások

Működési

2022. év

2023. év

2024. év

Működési

2022. év

2023. év

2024. év

I.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

100 000 000

100 000 000

98 800 000

I.

Személyi jellegű juttatások

25 000 000

25 000 000

24 000 000

III.

Közhatalmi bevételek (helyi adók)

1 500 000

2 000 000

2 200 000

II.

Munkaadót terhelő járulékok

3 000 000

2 500 000

2 500 000

IV.

Működsi bevételek

1 500 000

1 500 000

1 500 000

III.

Dologi kiadások

24 000 000

25 000 000

25 000 000

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

13 000 000

13 000 000

13 000 000

VIII.

Finanszírozási bevételek

1 000 000

1 000 000

1 000 000

V.

Egyéb működési célú kiadások

2 000 000

2 000 000

2 000 000

IX.

Finanszírozási kiadások

37 000 000

37 000 000

37 000 000

Összesen működési bevétel

104 000 000

104 500 000

103 500 000

Összesen műk.kiadás

104 000 000

104 500 000

103 500 000

Felhalmozási célú

Felhalmozási célú

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

VI.

Beruházás

V.

Felhalmozási bevételek

VII.

Felújítás

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

VIII.

Egyéb felhalmzási célú pénzeszk. átad.

Összesen felhalmozási célú bevétel

-

-

-

Összes felhalmozási kiadás

-

-

-

Mindösszesen bevétel

104 000 000

104 500 000

103 500 000

Mindösszesen kiadás

104 000 000

104 500 000

103 500 000

10. melléklet

Az önkormányzat több évre kiható kötelezettségvállalásainak 2021. évi várható összege

adatok forintban

Megnevezés

Tárgy

Lejárat

2021.

További évek

E-ON Áramszolgáltató Rt.

Közvilágítás szolgáltatás

Határozatlan

1 200 000

2 400 000

E-ON Áramszolgáltató Rt.

Áram szolgáltatás

Határozatlan

480 000

960 000

Orvosi ügyelet

ügyeleti szolg.

Határozatlan

1 150 000

2 300 000

Biztosító

Vagyonbiztosítás

Határozatlan

300 000

600 000

Tarr Kft.

Internet szolg.

Határozatlan

120 000

240 000

Összes kötelezettség

3 250 000

6 500 000

11. melléklet

Európai Uniós támogatással megvalósult programok teljesítési adatait

adatok forintban

Beruházás

Támogatás forrása

Támogatási szerződés

Támogatási szerződés szerint

2021.

2022.

2023.

költség

pályázati forrás

egyéb forrás (BM önerő, lakossági, konzorciumi)

Önerő

EU-s

önerő

EU-s

önerő

EU-s

önerő

Óvoda éület fűtéskorszerűsítés

30 107 722

30 107 722

-

-

30 044 077

0

0

0

0

0

HAGYOMÁNYŐRZÉS

ERFA

EFOP 1.6.2.

13 443 635

Építés, eszközbeszerzés

ERFA

EFOP-2.4.1-16-2017-00009

199 876 448

199 876 448

-

-

50 863 575

-

-

-

-

Mindösszesen:

229 984 170

229 984 170

-

-

94 351 287

-

-

-

-

-

12. melléklet

Az Önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások

Ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedése

Kedvezményt nem nyújt

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedése

Kedvezményt nem nyújt

Helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

A helyi adónál a jogszabályban meghatározott mentességeket biztosítja az önkormányzat

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

Kedvezményt nem nyújt

Egyéb

Az Önkormányzat ingyenes használatot biztosít a helyi civil szervzeteknek, sportszervezeteknek a helyiségek használatára


[1] A 2. § a Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[2] A 9. § (2) bekezdése a Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.
[3] Az 1. melléklet a Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
[4] A 2. melléklet a Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.
[5] A 3. melléklet a Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.
[6] A 4. melléklet a Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.
[7] Az 5. melléklet a Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.
[8] A 6. melléklet a Kisvaszar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2021. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.