Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelete

Tarrós Község Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 04. 24

Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelete

Tarrós Község Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2024.04.24.

Tarrós Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Tarrós Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2023. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja.

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére és szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. §1 A Képviselő-testület az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének főösszegét: 34 882 140 forintban állapítja meg az alábbiak szerint

a) költségvetési bevételi főösszegét: 34 882 140 forintban

aa) a felhalmozási célú bevételt 0 forintban

ab) a működési célú bevételek összegét: 29 517 898 forintban

ac) finanszírozási bevételeket 5 364 242 forintban határozza meg.

b) költségvetési kiadási főösszegét: 34 882 140 forintban

ba) személyi jellegű kiadásokat 12 400 665 forintban

bb) munkaadókat terhelő járulékokat 1 198 574 forintban

bc) dologi jellegű kiadásokat 3 323 079 forintban

bd) ellátottak pénzbeli juttatásait 3 755 604 forintban

be) egyéb működési célú kiadásokat 3 740 756 forintban

bf) a felhalmozási célú kiadást 9 498 241 forintban

bg) a finanszírozási kiadásokat 965 221 forintban határozza meg.

3. § (1) A Képviselő-testület a 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatait célonként a 13. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A Képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként a 13. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a 3. melléklet tartalmazza.

(6) A Képviselő-testület a feladatonként meghatározott bevételeit a 4. melléklet, a kiadásait az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A Képviselő-testület a 2023. év létszámkeretét a 6. melléklet szerint fogadja el.

(8) A Képviselő-testület a 2023. évi a költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveleteket az 7. melléklet szerint fogadja el

(9) A Képviselő-testület a 2023. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítéséről készített előirányzat felhasználási tervet a 8. melléklet szerint fogadja el

(10) A képviselő-testület a költségvetési évet követő három év tervezett bevételeit és kiadásait a 9. melléklet hagyja jóvá.

(11) Az Önkormányzat a 2023. évi több éves kihatással járó kötelezettségvállalásának összegét a 10. melléklet hagyja jóvá.

(12) A Képviselő-testület az Európai Uniós forrásból megvalósuló projektjeit a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

(13) A Képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

3. A 2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) A Képviselő-testület a hitelek törlesztését a költségvetési bevételek terhére rendeli el.

(2) A vagyonhasznosításból származó, a tervezett előirányzatot meghaladó bevételből év közben általános tartalékot kell képezni.

(3) A bevételi források növelése érdekében elrendeli a pályázati lehetőségek felkutatását és igénybevételét.

(4) Az előző évi pénzmaradvány - az előző évben vállalt kötelezettségek áthúzódó teljesítésével összefüggő kiadások kivételével - a felülvizsgálat, illetve a Képviselő-testület jóváhagyását követően használható fel.

5. § (1) A Képviselő-testület a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban a 10. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben a későbbi évekre jóváhagyott előirányzatokon belül a Polgármester kötelezettséget vállalhat.

6. § A költségvetési rendelet alapján támogatott szervezetek és magánszemélyek a részükre céljelleggel - nem szociális ellátásként - juttatott összegről írásban elszámolnak. A 2023. évben támogatottak részére az elszámolás teljesítéséig támogatás nem folyósítható. A támogatás jogszabálysértő vagy nem rendeltetésszerű felhasználása esetén a felhasználót visszafizetési kötelezettség terheli.

4. A Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatottak juttatásai

7. § (1) A Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi költségvetési keretében garantálja a Képviselő-testület a Hivatal 1/2015. évi Közszolgálati Szabályzatában, valamint a külön rendeletben meghatározott juttatások tárgyévi kifizethetőségét.

(2)2 A Képviselő-testület a Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában az illetményalapot 2023. évre vonatkozóan visszamenőleges hatállyal - 2023. január 1-jétől kezdődően - 60.000 forintban állapítja meg a 2024. évi költségvetés elfogadásáig.

(3) A Vásárosdombói Közös Önkormányzati Hivatal 1/2020. számú Cafetéria Szabályzata alapján 2023. évre 200.000,-Ft bruttó összegű cafetéria juttatást határozza meg.

8. § (1) A Képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszám keretek között átcsoportosítást a Képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A Képviselő-testület az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján felhatalmazza a polgármestert, hogy 1 millió Ft összeghatárig a bevételi és kiadási előirányzatokat módosítsa, a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást végezzen. Az átcsoportosításról a döntést követően a Képviselő-testület ülésén be kell számolni.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy utólagos beszámolás mellett 2023. évben a 2. melléklet szerint meghatározott keret terhére kötelezettséget vállaljon.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a központi céljellegű előirányzatok saját hatáskörben történő felosztására, melyről a Polgármester a Képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a két képviselő-testületi ülés közötti időszakban felmerülő halaszthatatlan, az SZMSZ-ben meghatározott, képviselő-testület hatáskörébe tartozó önkormányzati ügyekben döntsön.

(5) Az éves költségvetés jóváhagyásakor meghatározott egyes kiadási előirányzatok utólagos előirányzat-módosítással túlléphetők. Ezek azonban csak olyan előirányzatok lehetnek, amelyek esetében törvényben, kormányrendeletben megállapított támogatásra, ellátásra vonatkozó többletjogosultság eredményezhet előirányzatot meghaladó kiadást.

(6) A költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület negyedévente dönt.

(7) Ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik, a Polgármester pótköltségvetési rendeletet terjeszt a Képviselő-testület elé.

5. A gazdálkodás rendje

9. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség és kifizetés a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható, kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat, továbbá a letéti kezelésben történő kiadásokat. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség – kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős döntésen alapuló kötelezettségeket – csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható.

(2) Átmeneti likviditási hitelt a Polgármester az általa felhatalmazott személy ellenjegyzésével vehet fel, melynek összege esetenként a 1 millió Ft-ot nem haladhatja meg.

(3) Az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek lekötéséről a Polgármester, illetve az általa felhatalmazott személy dönt.

(4) Az új induló beruházások, felújítások körében a közbeszerzési értékhatár felett a 2015. évi CXLIII. törvény és az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának előírásait kell alkalmazni.

(5) A költségvetési szervek költségvetési támogatását 1/12 szerinti ütemezésben biztosítja a Képviselő-testület. Ettől eltérni csak a beruházások és felújítások esetén, illetve a költségvetési szerv kérése alapján az utalványozásra jogosultak döntése alapján lehet.

10. § (1) Tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és a kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható. A kötelezettségvállalás előtt meg kell győződni arról, hogy a jóváhagyott költségvetés fel nem használt és le nem kötött kiadási előirányzata biztosítja-e a fedezetet. A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia.

(2) Az önkormányzat a pénzeszközei terhére végzett kifizetéskor a készpénzkímélő fizetési módot kell előnyben részesíteni, azonban készpénz kifizetéssel teljesíthetők az alábbi kiadási tételek:

a) társadalom- és szociálpolitikai juttatások,

b) ellátottak pénzbeli juttatásai, költőpénz biztosítása,

c) kiküldetési, reprezentációs kiadások,

d) szolgáltatási kiadások 100.000 forint összeghatárig,

e) készlet és tárgyi eszköz beszerzés 200.000 forint összeghatárig,

f) egyéb kifizetések esetén a polgármester az ellenjegyzésre jogosultak egyetértésével járulhat hozzá a készpénzes kifizetéshez.

6. Záró rendelkezések

11. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja.

(3) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerülnek.

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez3

2023. évi költségvetési bevételek

adatok forintban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Módosított előirányzat

Tervezett módosított előirányzat

Kötelező
feladat

Önként vállalt
feladat

Állami
feladat

I.

Működési célú támogatások áht-n belülről

B1

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

1. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatásai

B111

18 637 982

18 637 982

18 637 982

18 637 982

1.1.1. Települési önkormányzatok működésének általános támogatása

13 292 924

13 292 924

13 292 924

13 292 924

1.1.2. A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

865 287

865 287

865 287

865 287

1.1.3. Közvilágítás fenntartásának támogatása

2 289 921

2 289 921

2 289 921

2 289 921

1.1.4. Köztemető fenntartásának támogatása

149 239

149 239

149 239

149 239

1.1.5. Közutak fenntartásának támogatása

2 040 611

2 040 611

2 040 611

2 040 611

2. Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

-

-

-

-

3. Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B113

3 222 540

3 222 540

3 096 000

3 096 000

-

-

3.1. Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

3 096 000

3 096 000

3 096 000

3 096 000

3. 1.2.Rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkezésének támogatása

126 540

126 540

4. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

2 270 000

2 270 000

2 270 000

5. Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

1 689 620

1 689 620

1 689 620

5.1.Szociális célú tüzelőanyag támogatás

693 420

693 420

693 420

5.2.Lakossági víz és csatornaszolgáltatás

996 200

996 200

996 200

6. Elszámolásból származó bevételek

B16

1. Önkormányzatok működési támogatásai összesen:

24 130 522

25 820 142

25 693 602

25 693 602

-

-

2.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

3.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

B13

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése (

B14

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások igénybevétel áht-n belülről

B15

6.

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

B16

3 064 835

3 359 627

-

3 359 627

6.1. Baranya Megyei Kormányhivatal: közfoglalkoztatás

2 617 500

2 617 500

2 944 262

2 944 262

6.2.Diákmunka

434 335

415 365

415 365

6.3.Pénzbeni támogatás

13 000

I. Működési célú támogatások államháztartáson belül összesen:

26 748 022

28 884 977

29 053 229

25 693 602

3 359 627

-

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból szárma megtérülések áht-n belülről

B22

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

B23

4.

Felhalmzási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

B24

5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen:

-

-

-

-

-

-

III.

Közhatalmi bevételek

B3

1.

Jövedelemadók

B31

1. Jövedelmadók összesen:

2.

Szociális hozzájárulási adó és járulék

B32

3.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adó

B33

4.

Vagyoni típusú adók

B34

4.1. Magánszemélyek kommunális adója

320 000

320 000

225 498

225 498

5

Termékek és szolgáltatások adói

B35

-

-

-

5.1. Iparűzési tevékenység után fizetendő helyi iparűzési adó

B351

100 000

100 000

117 953

117 953

5. Termékek és szolgáltatások adója összesen:

100 000

100 000

117 953

-

117 953

-

6.

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

6.1. Pótlék

6.2.Bírság

4 066

4 066

6.Egyéb közhatalmi bevételek összesen:

B36

-

-

4 066

-

4 066

-

III. Közhatalmi bevételek összesen:

B3

420 000

420 000

347 517

-

347 517

-

IV.

Működési bevételek

B4

1.

Készletérétkesítés ellenértéke

B401

81 000

81 000

2.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

3.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

4.

Tulajdonosi bevételek

B404

25 000

25 000

5.

Ellátási díjak

B405

6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

7.

Általános forgalmi adó visszatérülés

B407

8.

Kamatbevételek

B408

3 368

3 368

9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

10.

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

11.

Egyéb működési bevételek

B411

7 784

7 784

IV. Működési bevételek összesen:

B4

-

-

117 152

-

117 152

-

V.

Felhalmozási bevételek

B5

1.

Immateriális javak értékesítése

B51

2.

Ingatlanok értékesítése

B52

3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

4.

Részesedések értékesítése

B54

5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

V. Felhalmozási bevételek összesen:

B5

-

-

-

-

-

-

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

-

-

-

-

1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések

B61

2.

Működési célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

B62

3.

Működési célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nki. Szervezetektől

B63

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

B64

5.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

VI. Működési célú átvett pénzeszközök összesen:

-

-

-

-

-

-

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

B71

2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

B72

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogtások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nki. Szervezetektől

B73

4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

B74

5.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

5.1. Egyéb felhalmozási bevétel (pályázat)

5.2. Háztartásoktól (érdekeltségi hozzájárulás)

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen:

-

-

-

-

-

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

27 168 022

29 304 977

29 517 898

25 693 602

3 824 296

-

VIII.

Finanszírozási bevételek

B8

1.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

1.1. Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

B811

1.2. Belföldi értékpapírok bevételei

B812

1.3. Maradvány igénybevétele

B813

4 409 703

4 417 888

4 417 888

3 335 905

1 081 983

1.4. Áht-n belüli megelőlegezések

B814

946 354

946 354

1.5. Áht-n belüli megelőlegezések törlesztése

B815

1.6. Központi, irányító szervi támogatás

B816

1.7. Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

1.8. Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

1.9. Tulajdonosi kölcsönök bevételei

B819

1.9.1 Rövid lejáratú

1.9.2. Hosszúlejáratú

1. Belföldi finanszírozási bevételek összesen:

4 409 703

4 417 888

5 364 242

4 282 259

1 081 983

-

2.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

VIII. Finanszírozási bevételek összesen:

4 409 703

4 417 888

5 364 242

4 282 259

1 081 983

-

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

31 577 725

33 722 865

34 882 140

29 975 861

4 906 279

-

2. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez4

2023. évi költségvetési kiadások

adatok forintban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosítás

Módosított előirányzat

Tervezett Módosított előirányzat

Kötelező
feladat

Önként vállalt
feladat

Állami
feladat

I.

Személyi juttatások

K1

1.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

1.1. Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K11010

1.1.1. Közfoglalkoztatottak

K11010

3 058 500

3 058 500

2 867 079

2 867 079

1.1.2. Mt. hatálya alá tartozó dolgozók juttatása

K11010

434 335

475 365

475 365

1.1. Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

3 058 500

3 492 835

3 342 444

-

3 342 444

-

1.2.Béren kívüli juttatások

K1107

1-3Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K113

0

0

-

1. Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

3 058 500

3 492 835

3 342 444

-

3 342 444

-

2.

Külső személyi juttatások

K12

2.1. Választott tisztségviselők juttatásai

K121

7 708 000

7 800 000

7 336 201

7 336 201

2.2. Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem s. fogl.

K122

1 410 000

1 450 000

1 722 020

1 722 020

2.3. Egyéb külső személyi juttatások

K123

0

0

-

2. Külső személyi juttatások összesen:

K12

9 118 000

9 250 000

9 058 221

9 058 221

-

I. Személyi juttatások összesen:

K1

12 176 500

12 742 835

12 400 665

9 058 221

3 342 444

-

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

K2

1. Foglalkoztatottak után fizetendő

K2

1 069 770

1 069 770

1 069 770

871 000

198 770

2. Külső személyi juttatások után fizetendő

K2

78 000

114 621

128 804

128 804

II. Munkaadókat terhelő járulékok összesen:

K2

1 147 770

1 184 391

1 198 574

999 804

198 770

-

III.

Dologi kiadások (K3)

K3

1.

Készletbeszerzés

K31

1.1.Szakmai anyagok beszerzése (könyv, folyóirat, informatikai eszközök)

K311

0

0

-

1.2. Üzemeltetési anyagok beszerzése (irodaszer, üzemanyag)

K312

1 130 000

1 130 000

974 969

674 969

300 000

1. Készletbeszerzés összesen:

K31

1 130 000

1 130 000

974 969

674 969

300 000

-

2.

Kommunikációs szolgáltatások (telefon, internet)

K32

2.1. Informatikai szolgáltatások

K321

2.2. Egyéb kommunikciós szolgáltatások

K322

100 000

100 000

65 410

65 410

2. Kommunikációs szolgáltatások összesen:

K32

100 000

100 000

65 410

65 410

-

-

3.

Szolgáltatási kiadások

K33

3.1.Áramdíj

K331111

2 031 010

2 031 010

884 622

884 622

3.1.2.. Víz díj

K33142

15 000

88 156

41 795

41 795

3.2. Vásárolt élelmezés

K332

99 638

99 638

3.3. Bérleti díj, lízing díj

K333

3.4. Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

80 000

110 000

80 836

80 836

3.5.Közvetített szolgáltatások

K335

3.6. Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

220 000

220 000

250 763

250 763

3.7. Egyéb szolgáltatások

K337

670 000

670 000

485 125

485 125

3. Szolgáltatások összesen:

K33

3 115 648

3 218 804

1 743 141

1 743 141

-

-

4.

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

4.1. Kiküldetések kiadásai

K341

4.2. Reklám- és propagandakiadások

K342

4. Kiküldetések, reklám- és propaganda kiadások összesen:

K34

0

0

-

-

-

-

5.

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

5.1. Működési célú, előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

1 079 424

1 079 424

535 737

535 737

5.2. Fizetendő általános forgalmiadó

K352

5.3. Kamatkiadások

K353

5.4. Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

5.5. Egyéb dologi kiadások

K353

5 000

5 000

3 822

3 822

5. Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

K35

1 084 424

1 084 424

539 559

539 559

-

-

III. Dologi kiadások összesen:

K3

5 430 072

5 533 228

3 323 079

3 023 079

300 000

-

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása (K4)

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

2.

Családi támogatások

K42

13 000

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

4.

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

K44

5.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

8.1. Települési támogatás

3 096 000

3 789 420

3 755 604

3 755 604

8. Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

3 096 000

3 789 420

3 755 604

3 755 604

-

-

IV. Ellátottak pénzbeli juttatása összesen:

K4

3 096 000

3 802 420

3 755 604

3 755 604

-

-

V.

Egyéb működési célú kiadások

K5

2.

Elvonások és befizetések

K502

23 335

23 335

23 335

3.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

K503

4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyjtása áht-n belülre

K504

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök, törlesztése áht-n belülre

K505

6.

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

K506

574 725

518 770

518 769

-

518 769

-

6.1. Vásárosdombói Intézményfenntartó Társulás fenntartására

15 000

15 000

15 000

15 000

6.4. KÖH támogatása

559 725

393 901

393 900

393 900

6.5.Főzőkonyha támogatása

109 869

109 869

109 869

6. Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre összesen:

574 725

518 770

518 769

-

518 769

-

7.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

K507

8.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kivűlre

K509

10.

Kamattámogatások

K510

11.

Működési célú támogatások EU-nak

K511

12.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

72 000

1 068 200

1 070 700

996 200

74 500

12.1. Egyesületek támogatása

72 000

72 000

59 500

59 500

12.2. Egyéb szervezetek, rendezvények támogatása

15 000

15 000

12.3.Baranya- Víz csatornaszolgáltatás

996 200

996 200

996 200

12. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre összesen:

0

72 000

1 070 700

996 200

74 500

-

13.

Tartalékok

K513

6 074 826

1 313 849

2 127 952

2 127 952

V. Egyéb működési célú kiadások összesen:

6 721 551

2 900 819

3 740 756

1 019 535

2 721 221

VI.

Beruházások

K6

1.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

2.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

3.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

4.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

321 122

6 184 430

6 184 430

5.

Részesedések beszerzése

K65

6.

Meglévő részesedésekhez kapcsolódó kiadások

K66

7.

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

K67

88 203

1 669 796

1 669 796

VI. Beruházások összesen:

0

409 325

7 854 226

7 854 226

-

-

VII.

Felújítások

K7

1.

Ingatlanok felújítása

K71

1 606 778

3 233 684

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

1 644 015

1 294 500

1 294 500

4.

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

433 833

1 306 927

349 515

349 515

VII. Felújítások összesen:

2 040 611

6 184 626

1 644 015

1 644 015

-

-

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

K81

2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

K82

3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése

K83

4.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

K84

5.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

K85

6.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

K86

7.

Lakástámogatás

K87

8.

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

K89

VIII. Egyéb felhalmozási célú kiadások összesen:

0

0

-

-

-

-

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

30 612 504

32 757 644

33 916 919

27 354 484

6 562 435

-

IX.

Finanszírozási kiadások

K9

1.

Belföldi finanszírozási kiadások

1.1. Hitel, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

K911

1.2. Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

1.3. Áht-n belüli megelőlegezések folyósítása

K913

1.4. Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

965 221

965 221

965 221

965 221

1.5. Központi, irányító szervi támgatások folyósítása

K915

1.6. Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

K916

1.7. Pénzügyi lízing kiadásai

K917

1.8. Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

1.9. Tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K919

1. Belföldi finanszírozási kiadások összesen:

965 221

965 221

965 221

965 221

-

-

IX. Finanszírozási kiadások összesen:

965 221

965 221

965 221

965 221

-

-

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

31 577 725

33 722 865

34 882 140

28 319 705

6 562 435

-

3. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez5

2023. évi költségvetési kiadások és bevételek mérlegszerű bemutatása

adatok forintban

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Tervezett módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Tervezett módosított előirányzat

I.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

26 748 022

28 884 977

29 053 229

I.

Személyi juttatások

12 176 500

12 742 835

12 400 665

III.

Közhatalmi bevételek

420 000

420 000

347 517

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 147 770

1 184 391

1 198 574

IV.

Működési bevételek

117 152

III.

Dologi kiadások

5 430 072

5 533 228

3 323 079

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

3 096 000

3 802 420

3 755 604

V.

Egyéb működési célú kiadások

6 721 551

2 900 819

3 740 756

Működési bevételek

27 168 022

29 304 977

29 517 898

Működési kiadások

28 571 893

26 163 693

24 418 678

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

VI.

Beruházások

409 325

7 854 226

V.

Felhalmozási bevételek

VII.

Felújítások

2 040 611

6 184 626

1 644 015

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Felhalmozási bevételek

-

-

Felhalmozási kiadások

2 040 611

6 593 951

9 498 241

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

27 168 022

29 304 977

29 517 898

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

30 612 504

32 757 644

33 916 919

VIII

Működési célú finanszírozási bevételek

4 409 703

4 417 888

5 364 242

IX.

Működési célú finanszírozási kiadások

965 221

965 221

965 221

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási kidások

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

4 409 703

4 417 888

5 364 242

FINANSZÍROZÁS KIADÁSAI

965 221

965 221

965 221

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

31 577 725

33 722 865

34 882 140

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

31 577 725

33 722 865

34 882 140

4. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez6

2023. évi költségvetési bevételek feladatonként

adatok forintban

Megnevezés

Bevételek összesen

Helyi önkormányzatok működési támogatása

Egyéb működési támogatások

Közhatalmi bevételek

Működési bevételek

Felhalmozási bevételek

Frinanszírozási bevételek

Maradvány igénybevétele

1

Jogalkotás

18 688 527

14 289 124

117 144

946 354

3 335 905

2

Köztemető

149 239

149 239

3

Közfoglalkoztatás

4 026 253

2 944 262

8

1 081 983

4

Utak,hidak

2 040 611

2 040 611

5

Közvilágítás

2 289 921

2 289 921

6

Zöldterület-kezelés

865 287

865 287

7

Könyvtár

2 270 000

2 270 000

9

Egyéb szociális p. term. Ellátása

3 789 420

3 789 420

10

Önkormányzat funkcióra nem számolható

347 517

347 517

11

Városgazdálkodás

415 365

415 365

Összesen:

34 882 140

25 693 602

3 359 627

347 517

117 152

-

946 354

4 417 888

5. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez7

2023. évi költségvetési kiadások feladatonként

adatok forintban

Megnevezés

Kiadás összesen

Személyi kiadások

Munkaadót terhelő jár.

Dologi kiadás

Ellátottak pénzb. jutt.

Átadott pénzeszköz

Felújítási kiadások

Beruházás

Finanszírozási kiadások

1

Jogalkotás

18 255 703

7 336 201

868 400

484 001

3 147 487

5 454 393

965 221

2

Köztemető

247 210

247 210

3

Közfoglalkoztatás

3 311 519

2 867 079

170 293

274 147

4

Utak,hidak

2 040 607

2 040 607

5

Közvilágítás

2 734 385

2 734 385

6

Zöldterület-kezelés

1 033 371

427 020

42 120

386 430

177 801

7

Könyvtár

1 679 502

810 000

688 077

181 425

8

Civil szervezetk mük.tám.

59 500

59 500

10

Közművelődési szinterek t.

761 609

545 000

63 765

152 844

11

Egyéb szociális p. term. Ell.

3 755 604

3 755 604

13

KÖH finanszírozás

393 900

393 900

15

VIT

15 000

15 000

16

Főzőkonyha tám.

109 869

109 869

18

Községgazdálkodás

469 361

415 365

53 996

19

Civil szervezetek programtámogatása

15 000

15 000

Összesen:

34 882 140

12 400 665

1 198 574

4 967 094

3 755 604

3 740 756

-

7 854 226

965 221

6. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

2023. évi létszámadatok

létszámok főben

létszám

1

Jogalkotás

1

2

Közfoglalkoztatás

2

Összesen:

3

7. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek

Működési cél

Felhalmozási cél

Bevételek

0

0

Működési cél

Felhalmozási cél

Kiadások

0

0

8. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez8

2023. évi költségvetés előirányzat-felhasználási ütemterv

adatok forintban

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

BEVÉTELEK

I.

Helyi önkormányzatok működési támogatása

2 895 663

1 930 442

1 930 442

1 930 442

1 930 442

2 926 642

1 916 192

2 010 877

2 010 877

2 010 877

2 010 877

2 189 829

25 693 602

II.

Egyéb működési célú támogatások

742 620

201 140

247 080

247 080

247 080

290 833

290 833

290 833

516 500

285 628

3 359 627

III.

Közhatalmi bevételek

12 000

163 987

6 000

4 256

11 085

6 000

100 000

44 189

347 517

IV.

Működési bevételek

158

171

3 776

253

802

24 282

46 792

40 918

117 152

V.

Felhalmozási bevételek

-

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

-

VII

Egyéb támogatások

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 895 821

1 942 613

2 840 825

2 137 835

2 182 580

3 209 089

2 216 064

2 301 710

2 401 710

2 345 899

2 527 377

2 516 375

29 517 898

VIII.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 417 888

-

-

-

-

-

-

-

-

946 354

5 364 242

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

7 313 709

1 942 613

2 840 825

2 137 835

2 182 580

3 209 089

2 216 064

2 301 710

2 401 710

2 345 899

2 527 377

3 462 729

34 882 140

KIADÁSOK

I.

Személyi juttatások

640 201

963 080

971 000

1 036 277

971 000

1 036 277

1 036 277

1 036 277

1 036 277

1 036 277

1 036 277

1 601 445

12 400 665

II.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

92 625

73 125

90 805

97 157

90 805

97 157

97 157

97 157

97 157

97 157

97 157

171 115

1 198 574

III.

Dologi kiadások

134 016

168 830

180 455

321 000

256 638

410 873

425 200

362 361

343 473

228 300

235 498

256 435

3 323 079

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

33 245

35 685

296 895

332 775

131 051

241 803

1 453 184

250 000

297 800

41 000

642 166

3 755 604

V.

Egyéb működési célú kiadások

24 000

23 335

113 475

1 139 125

32 815

32 815

32 815

32 815

735 258

1 574 303

3 740 756

VI.

Beruházások

181 424

177 801

50 100

7 444 901

7 854 226

VII.

Felújítások

162 900

1 481 115

1 644 015

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

924 087

1 240 720

1 562 490

2 082 108

1 449 494

3 265 936

1 641 549

2 981 794

1 759 722

3 173 464

2 145 190

11 690 365

33 916 919

IX.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

965 221

965 221

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 889 308

1 240 720

1 562 490

2 082 108

1 449 494

3 265 936

1 641 549

2 981 794

1 759 722

3 173 464

2 145 190

11 690 365

34 882 140

9. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési évet követő három év tervezett bevételei és kiadásai

adatok forintban

Bevételek

Kiadások

Működési

2024 év

2025. év

2026. év

Működési

2024. év

2025. év

2026. év

I.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

27 000 000

28 000 000

29 000 000

I.

Személyi jellegű juttatások

8 000 000

8 500 000

9 000 000

III.

Közhatalmi bevételek (helyi adók)

350 000

380 000

400 000

II.

Munkaadót terhelő járulékok

1 040 000

1 105 000

1 170 000

IV.

Működsi bevételek

50 000

100 000

150 000

III.

Dologi kiadások

5 800 000

6 000 000

6 500 000

VI.

Működési célú átvett pénzeszközök

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatása

3 200 000

3 500 000

3 700 000

VIII.

Finanszírozási bevételek

4 632 793

4 632 793

4 632 793

V.

Egyéb működési célú kiadások

8 011 793

7 385 781

6 050 000

IX.

Finanszírozási kiadások

1 021 000

1 200 000

1 300 000

Összesen működési bevétel

32 032 793

33 112 793

34 182 793

Összesen működési kiadás

27 072 793

27 690 781

27 720 000

Felhalmozási célú

Felhalmozási célú

II.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

VI.

Beruházás

800 000

1 500 000

2 000 000

V.

Felhalmozási bevételek

VII.

Felújítás

2 000 000

2 500 000

3 000 000

VII.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

VIII.

Egyéb felhalmzási célú pénzeszk. átad.

2 160 000

1 422 012

1 462 793

Összesen felhalmozási célú bevétel

-

-

-

Összes felhalmozási kiadás

4 960 000

5 422 012

6 462 793

Mindösszesen bevétel

32 032 793

33 112 793

34 182 793

Mindösszesen kiadás

32 032 793

33 112 793

34 182 793

10. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat több évre kiható kötelezettségvállalásának

adatok forintban

Megnevezés

Tárgy

Lejárat

2023

További évek

Baranya-Víz Zrt.

Víz díj

Határozatlan

25 000

75 000

Audax Renewables Kft.

Közvilágítás szolgáltatás

Határozatlan

1 731 000

5 193 000

Audax Renewables Kft.

Áram szolgáltatás

Határozatlan

300 000

900 000

Groupama Biztosító

Vagyon biztosítás

Határozatlan

60 000

180 000

Tarr Kft.

Internet szolgáltatás

Határozatlan

100 000

300 000

Emergency Service Kft.

Orvosi ügyelet ellátása

Határozatlan

113 160

339 480

Összesen:

2 329 160

6 987 480

11. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós támogatással megvalósult programok teljesítési adatait

adatok forintban

Beruházás

Támogatás forrása

Támogatási szerződés

Támogatási szerződés szerint

2023

2024

2025

költség

pályázati forrás

egyéb forrás (BM önerő, lakossági, konzorciumi)

Önerő

EU-s

önerő

EU-s

önerő

EU-s

önerő

Mindösszesen:

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

12. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások

Ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedése

Kedvezményt nem nyújt

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedése

Kedvezményt nem nyújt

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

A helyi adónál jogszabályban meghatározott mentességeket biztosítja az önkormányzat

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

Kedvezményt nem nyújt

Egyéb

Az Önkormányzat ingyenes használatot biztosít a helyi civil szervezeteknek, sportszervezeteknek a helyiségek használatára, valamint a házi orvos részére.

13. melléklet a 2/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez9

Az önkormányzat 2023. évi beruházási és felújítási kiadások

adatok forintban

S.sz

Partner

Tárgy

Összeg

1

Kaposvár- Car Kft.

Személygépkocsi vásárlás

6 184 430

2

Mentavill

Led panel

142 854

3

VÖSZI

Utánfutó

140 001

4

MWM Watt Eta

Közvilágítás korszerűsítése

1 294 500

Összesen

7 761 785

1

A 2. § a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 23.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 7. § (2) bekezdése a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 4. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 8. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 13. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Tarrós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.