Gerde Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014 (II.27.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Hatályos: 2015. 05. 30

Gerde Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014 (II.27.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

2015.05.30.

Gerde Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Gerde Község Önkormányzatára és annak képviselő-testületére, polgármesterére terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó, e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre és minden támogatásban részesülőkre.

A költségvetés főösszege

2. §1 (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetés módosított bevételi és kiadási főösszegét 95296 e Ft-ban állapítja meg az alábbiak szerint:

a) a bevételek összege 95296 e Ft,

b) a kiadások összege 95296 e Ft,

c) a hiány összege 0 e Ft.

A költségvetés bevételei

3. § Az önkormányzat bevételeit és kiadásait kiemelt előirányzatonként a II. számú melléklet tartalmazza.

Az önkormányzat és költségvetési szervei 2. § szerinti bevételeit forrásonként, főbb jogcímcsoportként a rendelet III. sz. melléklete2 tartalmazza ezer Ft-ban meghatározva:
(1) Az önkormányzat és intézményei működési és közhatalmi bevételei 9.150.- e Ft
(2) 3 Az önkormányzat költségvetési támogatása 95296 e Ft:
a) a működési bevételeket 90285 e Ft-ban,
a felhalmozási bevételeket 5011 e Ft-ban,
b) a működési kiadásokat 87302 e Ft-ban,
a felhalmozási kiadásokat 7994 e Ft-ban hagyja jóvá.
(3) Az önkormányzat átvett pénzeszközei működési célra 41.770.- e Ft
(4) Az önkormányzat felhalmozási bevételei 4.611- e Ft
(5) Az önkormányzat előző évi pénzmaradványa 10.122.- e Ft
Ebből kötelezettséggel terhelt: 1.859.- e Ft

A költségvetési kiadásai

4. §4 Az önkormányzat és a költségvetési szervei a 3. § szerinti kiadásokat, főbb jogcím csoportonként a rendelet 4. számú melléklete5 tartalmazza ezer Ft-ban meghatározva:

(1) Az önkormányzat személyi juttatásai 28430 e Ft

(2) Az önkormányzat munkaadót terhelő járulékai 4891 e Ft

(3) Az önkormányzat dologi kiadásai 20510 e Ft

(4) Az önkormányzat támogatásai, átadott pénzeszközök 28492 e Ft

(5) Az önkormányzat felhalmozási kiadásai 7994 e Ft

amelyből hitel törlesztés 0 e Ft
(6) Az önkormányzat tartaléka 4227 e Ft
(7) Államháztartáson belüli megelőlegezés 752 e Ft

A Költségvetés egyéb mellékletei

5. § (1) A 2014. évi működési és felhalmozási bevételeket mérlegszerűen a V. számú melléklet6 mutatja be.

(2) Az önkormányzat bevételeit és kiadásait az VI. 1.7 és a VI.2. melléklet8 mutatja be.

(3) Az önkormányzat kötelező és nem kötelező feladataihoz kapcsolódó bevételeket a VII. 1.9 és a kiadásokat a VII. 2. melléklet10 mutatja be.

(4) Az önkormányzat normatív állami hozzájárulásának forrásonkénti megbontását a VIII. számú melléklet11 mutatja be.

(5) Az önkormányzat 2014. évi felújítási és beruházási előirányzatait az IX. 112 és az IX. 2. számú melléklet13 mutatja be.

(6) a X. számú melléklet14 az éves létszám előirányzatot tartalmazza költségvetési szervenként, a közfoglalkoztatottak éves létszám előirányzatával.

(7) Az önkormányzat több éves kihatással járó visszafizetendő hiteleinek, kezességvállalásainak előirányzatait az XI. számú melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzatnak az Európai Unióból származó forrásait és kiadásait az XII. számú melléklet tartalmazza.

(9) Az Önkormányzat 2014. évi előirányzat-felhasználási ütemtervét a XIII. számú melléklet tartalmazza.

(10) Az önkormányzat által jutatott közvetett támogatásokat az XIV. számú melléklet tartalmazza.

(11) A 2014.-2015.-2016. évek prognosztizált költségvetési előirányzatait a XV. számú melléklete tartalmazza.

(12) Az önkormányzat tartalékait a XVI. számú melléklet15 tartalmazza.

(13) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből származó kötelezettség bemutatása a XVII. számú melléklet16 szerint történik.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

6. § (1) Az ön kormányzati költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a hivatalban ellátott feladatok tekintetében a jegyző a felelős.

(2) A polgármesteri illetve jegyzői kötelezettségvállalást megelőző döntési rend a hatályos jogszabályok szerint történik.

(3) A jegyző az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény alapján hatáskörébe utalt előirányzatok, valamint a választási eljárásról szóló törvény alapján hatáskörébe utalt előirányzatok felett jogosult rendelkezni.

Költségvetési rendelet módosítás, előirányzat változtatás szabályai

7. § (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) Az önkormányzat a költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzatait a rendeletek módosításával megváltoztathatja.

(3) Ha év közben az Országgyűlés. a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja. A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

(4) Az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(5) A (4) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

8. § (1) A polgármester pótköltségvetési rendelet-tervezetet terjeszt a képviselő-testület elé, ha év közben a körülmények oly módón változnak meg, hogy ezek a helyi önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(2) Az önkormányzati költségvetés teljesítése jelentős veszélyeztetésének minősül különösen: ha a kiadási – bevételi előirányzat teljesítése közötti különbség 10%- al meghaladja az eredeti kiadási- bevételi előirányzatot.

Költségvetési szervek pénzmaradványa

9. § (1) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv pénzmaradványát a Gerde Község képviselő-testülete vizsgálja felül és a rendeletével egyidőben hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.

Külső szervek részére nyújtott speciális célú támogatás

10. § (1) A 2014. évi költségvetés terhére az e rendelet 1. §-a hatálya alá nem tartozó személy vagy szervezet (ún. külső szervek) részére támogatás folyósítása a támogatottal a támogatási megállapodás megkötését követően kerülhet sor. A támogatás folyósításának ütemezését és a részletes előírásokat a támogatási szerződés tartalmazza, amelyet a támogatást igénylő és a támogatást nyújtó köt. A támogatási szerződésben rögzíteni kell feltételeket, az elszámolási kötelezettséget.

(2) A támogatási megállapodásban intézkedni kell arról, hogy a támogatott szervezeteknek az átadott pénzeszközök célirányos felhasználásáról meddig kell elszámolnia.

(3) Ha az önkormányzati támogatás kedvezményezettje az átadott pénzeszközt nem rendeltetésszerűen használja fel, vagy egyéb szerződésszegést követ el, úgy a kedvezményezett a támogatás teljes összegét kötelet a támogató által meghatározott időpontig a támogató részére visszafizetni.

(4) A megállapodást a képviselő-testület nevében a polgármester írja alá és a jegyző ellenjegyzi.

(5) Amennyiben a támogatott a támogatás célirányos felhasználásáról a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig nem számol el, részére a 2014-2015. évben további támogatás nem folyósítható, illetve a szervezet a képviselő-testületi határozat alapján a támogatási körből kizárható.

(6) Az e rendelet 1. §-a hatálya alá nem tartozó személy, vagy szervezet (ún. külső szervek) részére történő támogatással összefüggő megállapodás megkötését megelőzően, a megállapodás előkészítőjének az előirányzat- fedezet rendelkezésre állását az analitikus nyilvántartással egyeztetnie kell.

A támogatások odaítélésnek, folyósításának és elszámolásának rendje

11. § (1) A sport-, civil szervezetek támogatásaival kapcsolatosan javaslattételi hatásköre alapján a támogatások odaítéléséről a képviselő-testület dönt.

(2) A támogatási kérelem, a pályázat (a továbbiakban együtt: támogatási igény) minden évben a kiírástól számított 30 napon belül nyújtható be.

(3) A képviselő-testület a kérelmet követő legközelebbi testületi ülésén dönt a pályázatokról. A döntést követő 15 munkanapon belül a támogatást igénylőt értesíti határozatáról.

(7) A támogatás összegének célhoz rendelt felhasználását a támogatott nevére kiállított számviteli bizonylattal kell igazolnia. A támogatott elszámolási kötelezettségének a támogatás folyósításának tárgyévének december 31. napjáig köteles eleget tenni.

Önkormányzati biztos kirendelése

12. § (1) Ha a helyi önkormányzat költségvetési szerve 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éve eredeti kiadási előirányzatának a 10%-át, vagy egyébként a 25 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor a képviselő-testület a költségvetési szervnél – az egészségbiztosítási szerv által finanszírozott költségvetési szerv esetén az egészségbiztosítási szerv kérésére, vagy ha az egészségbiztosítási szerv azt nem kérte, véleményének előzetes kikérésével önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

Létszám és bérgazdálkodás

13. § (1) Gerde Község Önkormányzatának engedélyezett létszámát a X. számú melléklet szerint állapítja meg.

(2) A képviselő- testület a 2014. évi költségvetésről szóló törvény szerint 2014. január 1-jétől a közszolgálati tisztviselői illetményalapot 38.650.- Ft-ban állapítja meg.

Nyilvánosság biztosítása

14. § Az önkormányzat pénzeszközei felhasználásával, az önkormányzati vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonépítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését (típusát), tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időre kötött szerződés esetén annak időtartamát az 5 millió forint nettó értékét meghaladó ügyletek esetén közzé kell tenni a helyben szokásos módon a szerződés megkötésétől számított 60 (hatvan) napon belül.

Záró rendelkezések

15. § (1) A rendelet 2014. március 1.-án lép hatályba, rendelkezéseit a 2014. évi költségvetési évre, 2014. január 1-jétől december 31-ig kell alkalmazni.

(2) Az e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett bevételek beszedését, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítését a képviselő-testület elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások rendeletbe be lettek építve.

1. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

3. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Községi Önkormányzat 2014. évi módosított bevételei előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban

ezer Ft-ban

BEVÉTELEK (előirányzat csoport/kiemelt előirányzat)

Eredeti

Módosított

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

12 968

12 968

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

03

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1 076

12 526

04

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

685

685

05

Működési célú központosított előirányzatok

0

5

06

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

0

1 429

07

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

14 729

27 613

08

Elvonások és befizetések bevételei

09

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

41 770

34 474

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+12)

56 499

62 087

14

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4 611

4 611

15

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

16

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

17

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

18

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=14+…+18)

4 611

4 611

20

Magánszemélyek jövedelemadói

21

Társaságok jövedelemadói

22

Jövedelemadók (=20+21)

0

0

23

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

24

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

25

Vagyoni tipusú adók

1 115

1 115

26

Értékesítési és forgalmi adók

3 500

10 928

27

Fogyasztási adók

28

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

29

Gépjárműadók

1 805

1 100

30

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

31

Termékek és szolgáltatások adói (=26+…+30)

5 305

12 028

32

Egyéb közhatalmi bevételek

410

410

33

Közhatalmi bevételek (=22+...+25+31+32)

6 830

13 553

34

Készletértékesítés ellenértéke

320

320

35

Szolgáltatások ellenértéke

450

450

36

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

400

400

37

Tulajdonosi bevételek

1 100

1 100

38

Ellátási díjak

39

Kiszámlázott általános forgalmi adó

40

Általános forgalmi adó visszatérítése

41

Kamatbevételek

50

50

42

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

651

43

Egyéb működési bevételek

800

44

Működési bevételek (=34+…+43)

2 320

3 771

45

Immateriális javak értékesítése

46

Ingatlanok értékesítése

400

47

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

48

Részesedések értékesítése

49

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

50

Felhalmozási bevételek (=45+…+49)

0

400

51

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

52

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

53

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

54

Működési célú átvett pénzeszközök (=51+52+53)

0

0

55

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

56

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

58

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=55+56+57)

0

0

59

Költségvetési bevételek (=13+19+33+44+50+54+58)

70 260

84 422

60

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

61

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

62

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

63

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=60+61+62)

0

0

64

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

66

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

68

Belföldi értékpapírok bevételei (=64+..+67)

0

0

69

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

10 122

10 122

70

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

71

Maradvány igénybevétele (=69+70)

10 122

10 122

72

Államháztartáson belüli megelőlegezések

752

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

74

Központi, irányító szervi támogatás

75

Betétek megszüntetése

76

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

77

Belföldi finanszírozás bevételei (=63+68+71+…+76)

10 122

10 874

78

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

80

Külföldi értékpapírok kibocsátása

81

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

82

Külföldi finanszírozás bevételei (=78+…+81)

83

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

84

Finanszírozási bevételek (=77+82+83)

10 122

10 874

85

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

80 382

95 296

4. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Községi Önkormányzat 2014. évi módosított kiadásai előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban

ezer Ft-ban

KIADÁSOK (előirányzat csoport/kiemelt előirányzat)

Eredeti

Módosított

01

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

22 578

24 513

02

Normatív jutalmak

03

Céljuttatás, projektprémium

04

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

05

Végkielégítés

06

Jubileumi jutalom

07

Béren kívüli juttatások

08

Ruházati költségtérítés

09

Közlekedési költségtérítés

120

182

10

Egyéb költségtérítések

100

69

11

Lakhatási támogatások

12

Szociális támogatások

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

14

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

22 798

24 764

15

Választott tisztségviselők juttatásai

2 760

2 760

16

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

300

269

17

Egyéb külső személyi juttatások

637

637

18

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

3 697

3 666

19

Személyi juttatások (=14+18)

26 495

28 430

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 291

4 891

21

Szakmai anyagok beszerzése

270

170

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

1 885

3 735

23

Árubeszerzés

1 159

1 357

24

Készletbeszerzés (=21+22+23)

3 314

5 262

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

175

175

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

395

395

27

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

570

570

28

Közüzemi díjak

1 250

1 250

29

Vásárolt élelmezés

30

Bérleti és lízing díjak

150

31

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

1 340

915

32

Közvetített szolgáltatások

4 605

5 180

33

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

200

34

Egyéb szolgáltatások

2 020

1 861

35

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

9 365

9 406

36

Kiküldetések kiadásai

0

37

Reklám- és propagandakiadások

400

559

38

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

400

559

39

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

3 413

3 383

40

Fizetendő általános forgalmi adó

41

Kamatkiadások

42

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

43

Egyéb dologi kiadások

300

1 330

44

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

3 713

4 713

45

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

17 362

20 510

46

Társadalombiztosítási ellátások

47

Családi támogatások

1 426

48

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

49

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

274

274

50

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

5 198

5 348

51

Lakhatással kapcsolatos ellátások

4 948

52

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

180

300

53

Egyéb nem intézményi ellátások

10 346

7 407

54

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=46+...+53)

15 998

19 703

55

Nemzetközi kötelezettségek

56

Elvonások és befizetések

1 083

1 083

57

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

58

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

60

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

5 899

7 056

61

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

62

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

63

Árkiegészítések, ártámogatások

64

Kamattámogatások

65

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

550

650

66

Tartalékok

710

4 227

67

Egyéb működési célú kiadások (=55+…+66)

8 242

13 016

68

Immateriális javak beszerzése, létesítése

200

200

69

Ingatlanok beszerzése, létesítése

70

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

71

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

170

4 477

72

Részesedések beszerzése

73

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

74

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

100

1 263

75

Beruházások (=68+…+74)

470

5 940

76

Ingatlanok felújítása

2 000

1 617

77

Informatikai eszközök felújítása

78

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

3 924

79

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 600

437

80

Felújítások (=76+...+79)

7 524

2 054

81

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

83

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

85

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

87

Lakástámogatás

88

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

89

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=81+…+88)

0

0

90

Költségvetési kiadások (=19+20+45+54+67+75+80+89)

80 382

94 544

91

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

92

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

93

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

94

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=91+92+93)

0

0

95

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

96

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

97

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

98

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

99

Belföldi értékpapírok kiadásai (=95+…+98)

0

0

100

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

101

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

752

102

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

103

Pénzeszközök betétként elhelyezése

104

Pénzügyi lízing kiadásai

105

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

106

Belföldi finanszírozás kiadásai (=94+99+…+105)

0

752

107

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

108

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

109

Külföldi értékpapírok beváltása

110

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

111

Külföldi finanszírozás kiadásai (=107+…+110)

112

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

113

Finanszírozási kiadások (=106+111+112)

0

0

114

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

80 382

95 296

5. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi működési és felhalmozási célú módosított bevételeinek és kiadásainak alakulása

ezer Ft

A.

B.

B.

C.

D.

D.

FELHALMOZÁS

Bevételek megnevezése

Eredeti

Módosított

Kiadások megnevezése

Eredeti

Módosított

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4 611

4 611

Beruházások

470

5 940

Felhalmozási bevételek

0

400

Felújítások

7 524

2 054

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

Előző évi pénzmaradvány felhalmozás része

3 383

Beruházási hitel törlesztés

0

0

Felhalmozási bevételek összesen

7 994

5 011

Felhalmozási célú hitel

0

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

7 994

5 011

KIADÁSOK ÖSSZESEN

7 994

7 994

MŰKÖDÉS

Bevételek megnevezése

Eredeti

Módosított

Kiadások megnevezése

Eredeti

Módosított

Önkormányzatok működési támogatása

14 729

27 613

Személyi juttatások

26 495

28 430

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

41 770

34 474

Munkaadót terhelő járulékok

4 291

4 891

Közhatalmi bevételek

6 830

13 553

Dologi kiadások

17 362

20 510

Működési bevételek

2 320

3 771

Ellátottak pénzbeli juttatásai

15 998

19 703

Működési bevételek öszesen

0

0

Egyéb működési célú kiadások

8 242

13 016

Előző évi pénzmaradvány

6 739

10 122

0

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

72 388

89 533

KIADÁSOK ÖSSZESEN

72 388

86 550

Egyéb finanszírozás bevételei (függő, átfutó bevételek)

0

752

Egyéb finanszírozási kiadások (függő, átfutó kiadások)

0

752

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

80 382

95 296

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

80 382

95 296

6/1. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi módosított kiadásairól

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

I.

J.

K.

L.

M.

Sorszám

Intézmény megnevezése

Kiadások mindösszesen /9+13+14/

Személyi juttatás

Munka-adókat terhelő járulék

Dologi kiadások

Működési célú tartalék

Ellátottak pénzbeli juttatása

Működési kiadások összesen /4-8-ig/

Felhalmo-zási célú átadott pe.

Felújítási kiadások

Felhalmo-zási kiadások

Felhalmo-zási kiadások összesen /10-12-ig/

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

*

I.

Önkormányzat alapfeladatai

K

1/a.

Önkormányzat

67 841

27 021

4 729

7 599

8 789

19 703

67 841

0

0

0

0

N

1/b.

Önkormányzat

27 455

1 409

162

12 911

4 979

0

19 461

0

2 054

5 940

7 994

K

2./a

N

2./b

K

3./a

N

3./b

*

I.

Önkormányzat alapfeladatai

95 296

28 430

4 891

20 510

13 768

19 703

87 302

0

2 054

5 940

7 994

*

KÖTELEZŐ

67 841

27 021

4 729

7 599

8 789

19 703

67 841

0

0

0

0

*

NEM KÖTELEZŐ

27 455

1 409

162

12 911

4 979

0

19 461

0

2 054

5 940

7 994

*

KÖTELEZŐ + NEM KÖTELEZŐ

95 296

28 430

4 891

20 510

13 768

19 703

87 302

0

2 054

5 940

7 994

*

ELLENŐRZÉS

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6/2. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi módosított bevételeiről

ezer Ft

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

I.

J.

K.

L.

M.

Sorszám

Intézmény megnevezése

Bevételek mind-összesen /4+5+10+11+12+13/

Intézményi működési bevételek

Fel-halmozási bevételek

Egyéb normatív jell. Támogatás

Normatív állami támogatás

Önkorm. kieg. tám. működésre

Fejlesztésre adott támogatás

Támogatás összesen /6+7+8+9/

Működésre átvett pénzeszköz

Fejlesztésre átvett pénzeszköz

Előző évi pénz-maradvány

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

*

I.

Önkormányzat alapfeladatai

K

1./a

Önkormányzat

65 561

13 553

0

0

27 613

0

0

27 613

20 000

4 395

0

N

1./b

Önkormányzat

29 735

3 771

400

0

0

0

0

0

14 474

216

10 874

K

2./a

0

0

0

N

2./b

0

0

K

3./a

0

0

N

3./b

0

0

0

0

*

I.

Önkormányzat alapfeladatai

95 296

17 324

400

0

27 613

0

0

27 613

34 474

4 611

10 874

*

KÖTELEZŐ

65 561

13 553

0

0

27 613

0

0

27 613

20 000

4 395

0

*

NEM KÖTELEZŐ

29 735

3 771

400

0

0

0

0

0

14 474

216

10 874

*

KÖTELEZŐ + NEM KÖTELEZŐ

95 296

17 324

400

0

27 613

0

0

27 613

34 474

4 611

10 874

*

ELLENŐRZÉS

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7/1. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi módosított kiadásairól

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

I.

J.

K.

L.

M.

P.

Q.

R.

Sorszám

Megnevezés

Kiadás összesen /9+10+11+12+13+14+15+16+17/

Személyi juttatás

Munkaadókat terhelő járulék

Dologi kiadások

Működési célú pe. átadás

Ellátottak pénbeli juttatása

Működési kiadások összesen /4+5+6+7+8/

Felhalmozási célú átadott pe.

Felújítási kiadások

Felhalmo-zási kiadások

Tartalékok

Működési hitel visszafize-tése

Fejlesztési célú hitel, kölcsön, kötvény visszafiz.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

15.

16.

17.

*

A.

Önkormányzati igazgatás

K

1.

Képviselő-testület

9 470

995

242

3 752

0

0

4 989

0

0

254

4 227

0

0

N

2.

Polgármesteri keret

2 912

1 765

647

500

0

0

2 912

0

0

0

0

0

0

*

A.

Önkormányzati igazgatás /1+2/:

12 382

2 760

889

4 252

0

0

7 901

0

0

254

4 227

0

0

*

B.

Egyéb igazgatás, külterület

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

START munkaprogramok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

2.

Közfoglalkoztatás

31 448

24 261

3 840

3 347

0

0

31 448

0

0

0

0

0

*

B.

Egyéb igazgatás összesen /1-2-ig/:

31 448

24 261

3 840

3 347

0

0

31 448

0

0

0

0

0

0

*

C.

Közrendvédelmi feladatok

0

0

N

1.

0

0

0

N

2.

0

0

K

3.

0

0

*

C.

Közrendvédelmi feladatok összesen /1-3/:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

*

D.

Gazdasági és városüzemeltetési feladatok

0

0

K

1.

0

0

K

2.

0

0

K

3.

Községgazdálkodás feladai/Utak,hidak,hulladék üz.

4 611

182

0

4 429

0

0

4 611

0

0

0

0

0

N

4.

Köztemető fenntartás

127

0

0

127

0

0

127

0

0

0

0

0

0

N

5.

Közutak,hidak felújítása

2 227

0

0

173

0

0

173

0

2 054

0

0

0

0

K

6.

Leader pályázat

5 921

0

0

235

0

0

235

0

5 686

0

0

0

K

7.

K

8.

*

D.

Gazdasági és városüzemeltetési feladatok /1-8-ig/:

12 886

182

0

4 964

0

0

5 146

0

2 054

5 686

0

0

0

*

E.

Idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolatos feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

N

2.

Községi rendezvények

757

0

0

757

0

0

757

0

0

0

0

0

0

N

3.

N

4.

*

E.

Idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolatos feladatok összesen /1-4-ig/:

757

0

0

757

0

0

757

0

0

0

0

0

0

*

F.

Kultúra, közművelődés, oktatás feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

2.

Egyéb közművelődés

1 520

0

0

1 520

0

0

1 520

0

0

0

0

0

0

N

3.

Könyvtári feladatok

470

269

81

120

0

0

470

0

0

0

0

0

0

K

4.

K

5.

K

6.

*

F.

Kultúra, közművelődés, oktatás összesen /1-6-ig/:

1 990

269

81

1 640

0

0

1 990

0

0

0

0

0

0

*

G.

Civil szerveződések, egyéb közösségi élet feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

M

1.

Egyesületek támogatása

650

0

0

0

650

0

650

0

0

0

0

0

0

N

2.

0

*

G.

Civil szerveződések, egyéb közösségi élet feladatok összesen

650

0

0

0

650

0

650

0

0

0

0

0

0

*

H.

Sport feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

N

2.

*

H.

Sport feladatok összesen /1-3-ig/:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

*

I.

Szociális és oktatási, egészségügyi feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

BURSA HUNGARICA

300

0

0

0

0

300

300

0

0

0

0

0

0

K

2.

Egészségügyi feladatok, ügyelet

700

0

0

0

700

0

700

0

0

0

0

0

0

K

3.

Pénzbeli és természetbeni szociális kiadások

19 403

0

0

0

0

19 403

19 403

0

0

0

0

0

0

N

4.

TÁMOP egészségre nevelő program

6 589

958

81

5 550

0

0

6 589

0

0

0

0

0

0

K

5

K

6

*

I.

Szociális és egészségügyi feladatok összesen /1-5-ig/:

26 992

958

81

5 550

700

19 703

26 992

0

0

0

0

0

0

K

J.

Egyéb feladatok,befizetések,elvonások

752

0

0

752

0

0

752

0

0

0

0

0

0

Befizetések,elvonások

1 083

0

0

0

1 083

0

1 083

0

0

0

0

0

0

K

1.

Intézmények finanszírozása

6 356

0

0

0

6 356

0

6 356

0

0

0

0

0

0

*

J.

Egyéb feladatok összesen :

8 191

0

0

0

7 439

0

8 191

0

0

0

0

0

0

*

k.

Önkormányzat összesen /A-L-ig/:

95 296

28 430

4 891

20 510

8 789

19 703

83 075

0

2 054

5 940

4 227

0

0

7/2. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi módosított bevételeiről

ezer Ft

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

I.

J.

K.

L.

N.

Sorszám

Megnevezés

Bevételek összesen

Intézményi működési bevétel

Helyi adó bevételek

Átengedett központi adók

Egyéb sajátos bevételek

Felhalmozási bevételek

Önk. költségvetési támogatása

Működési célra átvett pe.

Felhalmozási célra átvett pe.

Hitelek bevétele

Előző évi pénz-maradvány

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

14.

*

A.

Önkormányzati igazgatás bevételei

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

I.

Önkormányzati Hivatal

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

I.

Önkormányzati Hivatal összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

II.

Helyi adó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

Magánszemélyek kommunális adója

1 115

0

1 115

0

0

0

0

0

0

0

0

N

2.

Iparűzési adó

10 928

0

10 928

0

0

0

0

0

0

0

0

N

3.

Pótlék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

4.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

5.

300

0

300

0

0

0

0

0

0

0

0

II.

Helyi adó bevételek összesen

12 343

0

12 343

0

0

0

0

0

0

0

0

III.

Átengedett bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

1.

Gépjármű adó

1 100

0

0

1 100

0

0

0

0

0

0

0

N

2.

Szabálysértési bírság

100

0

0

0

100

0

0

0

0

0

0

III.

Átengedett bevételek összesen /1+2/

1 200

0

0

1 100

100

0

0

0

0

0

0

*

A.

Önkormányzati igazgatás bevételei összesen /I-III/.

13 543

0

12 343

1 100

100

0

0

0

0

0

0

*

B.

Egyéb igazgatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

TÁMOP pályázat

4 882

0

0

0

0

0

0

4 882

0

0

0

N

2.

START munkaprogram

1 024

0

0

0

0

0

0

1 024

0

0

0

N

3.

Közfoglalkoztatás

27 508

0

0

0

0

0

0

27 292

216

0

0

*

B.

Egyéb igazgatás összesen /1-2/:

33 414

0

0

0

0

0

0

33 198

216

0

0

*

C.

Közrendvédelmi feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

*

C.

Közrendvédelmi feladatok összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

*

D.

Gazdasági és városüzemeltetési feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

1.

Készletértékesítés

320

320

0

0

0

0

0

0

0

0

0

N

2.

Szolgáltatások elleértéke

850

850

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

3.

Bérleti díj

1 100

1 100

0

0

0

0

0

0

0

0

0

k

4.

Kamatbevétel

50

50

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

5.

Egyéb működési bevételek

1 451

1 451

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

6.

Igazgatási eljárási díj

10

0

0

0

10

0

0

0

0

0

0

*

D.

Gazdasági és városüzemeltetési feladatok összesen /1-6-ig/:

3 781

3 771

0

0

10

0

0

0

0

0

0

*

E.

Idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

1.

K

2.

K

3.

*

E.

Idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolatok összesen /1-3/:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

*

F.

Kultúra, közművelődés, oktatási feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

1.

K

2.

K

3.

Könyvtár és közművelődési feladatok

685

0

0

0

0

0

685

0

0

0

0

K

4.

Leader pályázat

4 395

0

0

0

0

0

0

0

4 395

0

0

F.

Kultúra, közművelődés, oktatási feladatok összesen /1-4/:

5 080

0

0

0

0

0

685

0

4 395

0

0

*

G.

Szociális és egészségügyi feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K

1.

Pénzbeli és természetbeni ellátások

4 765

0

0

0

0

0

4 765

0

0

0

K

2.

Szociális és gyermekjóléti feladatok

13 802

0

0

0

0

0

12 526

1 276

0

0

0

K

3.

K

4.

*

G.

Szociális és egészségügyi feladatok összesen /1-4/:

18 567

0

0

0

0

0

17 291

1 276

0

0

0

*

H.

Egyéb feladatok

400

0

0

0

0

400

0

0

0

0

0

1.

Önkormányzat működésének általános támogatása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2

Intézmény finanszírozási bevétel

9 637

0

0

0

0

0

9 637

0

0

0

0

3

Az önkormányzat működőképességét megőrző támogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

Előző év pénzmaradványa

10 874

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10 874

*

H.

Egyéb feladatok összesen /1-2-ig/:

20 511

0

0

0

0

0

9 637

0

0

0

10 874

*

I.

Önkormányzat összesen /A-H-ig/:

95 296

3 771

12 343

1 100

110

400

27 613

34 474

4 611

0

10 874

8. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi módosított normatív állami hozzájárulásának forrásonkénti megbontásáról

2.sz.melléklet szerint

mutatószám

Fajl. norm.(Ft)

eredeti támogatás

módosítotttámogatás

I.

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

601,0

14 728 609

27 613 000

1.

Települési önkormányzatok működésének támogatása

8 203 130

12 968 000

1.a.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

0

0

1.b.

Település-üzemeltetéshez kapcs.fea.ellátás támogatása

4 203 130

0

1.b.b.a.

A zöldterület-gazdálkodással kapcs.fea.hoz ft/ha

2 279 060

0

1.b.b.b

Közvilágítás fenntartásának támogatása

1 104 480

0

1.b.b.c

Köztemető fenntartással kapcsolatos fea támogatása

100 000

0

1.b.b.d

Közutak fenntartásának támogatása ft/km

719 590

0

1.c.

Beszámítás összege csökkentő tétel

0

0

1.d.

Egyéb kötelező önkormányzati fea.támogatása ft/fő

4 000 000

0

II.

Köznevelési és gyermekétkeztetési feladatok támogatása

0

0

II.1.

Óvodapedagógusok és segítők bértámogatása

0

0

II.1.(1)

Óvodapedagógusok elismert létszáma 8 havi

0

0

II.1.(1)

Óvodapedagógusok elismert létszáma 4 havi

0

0

II.1.(2)

nevelő munkát segítők száma 8 havi

0

0

II.1(2)

nevelő munkát segítők száma 4 havi

0

0

II.1.(3)

óvodapedag.elismert létszám pótlás

0

0

II.2.

Óvodaműködtetési támogatás

0

0

II.2.(1) (8)

gyermekek nevelése 8 havi

0

0

II.2.(8)

gyermekek nevelése 4 havi

0

0

II.3.

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyerekek utaztatása

0

0

III.

Szociális és gyermekjóléti feladatok, gyermekétkeztetési feladatok támogatása

5 840 479

12 526 000

III.1.

Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése

0

0

III.2.

Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

4 764 689

0

III.3.

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

1 075 790

0

3.a.a

családsegítő és gyermekjólét szolgáltatás

474 790

0

3.c.

Szociális étkeztetés

0

0

3.d.

Házi segítségnyújtás

0

0

3.f.

Időskorúak nappali intézményi ellátása (+ 50%)

0

0

3.g.

Fogy. és demens szem.nappali intézm. Ellátása (+ 10%)

0

0

3.m.

Kistelepülések szociális feladatainak támogatása (átvett p.eszköz)

601 000

0

3.3.j

Bölcsődei ellátátás

0

0

4.

szociális szakosított feladatok támogatása

0

0

4.a.

a kötelezően foglalk.t szakmai dolgozók bértámogatása

0

0

4.b.

intézményi üzemeltetési támogatás

0

0

5.

Gyeremekétkeztetés támogatása

0

0

5.a.

elimert dolgozók bértámogatása

0

0

5.b.

Gyermekétkeztetés kiegészítő támogatása

0

0

IV.

Kulturális fela támogatása

685 000

685 000

1.

Könyvtári, közművelődési fea.támogatása ft/fő

685 000

685 000

V.

Működés célú központosított előirányzat

0

5 000

VI.

Helyi önkormányzatok kiegészítő. támogatása

0

1 429 000

9/1. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi módosított beruházási előirányzatának megbontása

ezer Ft

A.

B.

C.

D.

E.

F.

Sorszám

Megnevezés

Összeg (3=4+5+6)

Saját erő

Fejlesztési hitel

Állami támogatás

1.

Útépítés/Ifjúság utca

2 054

2 054

0

0

2.

Leader pályázat/napelemes fűtéskorszerűsítés

0

0

0

3.

Felújítások összesen /1-6-ig/:

2 054

2 054

0

0

9/2. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi módosított beruházási előirányzatának megbontása

ezer Ft

A.

B.

C.

D.

E.

F.

Sorszám

Megnevezés

Összeg (3=4+5+6)

Saját erő

Fejlesztési hitel

Állami támogatás

1.

2.

3.

4.

5.

6.

2.

Gépbeszerzés

5 740

4 862

0

878

3.

Kataszrófavédelmi terv

200

200

0

0

4.

Felújítások összesen /2-4-ig/:

5 940

5 062

0

878

10. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének módosított álláshelyeinek száma

A.

B.

C.

D.

E.

Sorszám

Megnevezés

Álláshelyek száma 2013.december 31.

változás

Álláshelyek száma 2014.módosított

I.

Alapfeladatokat ellátó intézmények

1.

2.

3.

I.

Alapfeladatokat ellátó intézmények összesen /1-3-ig/:

0,00

0,00

0,00

II.

Önkormányzat Képviselő-testülete

1.

Képviselőtestület

5

2.

3.

4.

5.

Közfoglalkoztatás

31

6.

START Téli átmeneti

7.

START program

II.

Önkormányzat összesen /1-7-ig/:

0,00

0,00

36,00

III.

ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEK ÖSSZESEN /I+II/:

0,00

0,00

36,00

Kerekítve

Tájékoztató táblázat

1.

Képviselők

4

2.

Polgármester, alpolgármesterek

1

3.

Közfoglalkoztatottak

31

4.

5.

6.

7.

11. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

12. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

13. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

14. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

15. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

16. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének tartalékai

ezer Ft

A.

B.

C.

D.

E.

Sorszám

Megnevezés

Céltartalék

Általános tartalék

Összes tartalék

1.

2.

3.

4.

5.

1.

Önkormányzat működési tartaléka

0

4 227

4 227

2.

3.

Összesen:

0

4 227

4 227

Tartalékok összesen:/1-3/

0

4 227

4 227

17. melléklet az 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Gerde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzatok adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettség bemutatása

Gerde Község Önkormányzata

Baranya

2014

Kérelem azonosító

Önkormányzat/Társulás neve

Megye

Év

Ezer forintban

M e g n e v e z é s

Sor-szám

Tárgyév (2014.)

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizeteési kötelezettség a tárgyévet követő

Összesen

2015. évben

2016. évben

2017. évben

1.

2.

3.

4.

5.

6.

11.=3.+…+6.

Helyi adók

01

12 043

12 043

12 043

12 043

48 172

Osztalék, koncessziós díjak

02

0

0

0

0

0

Díjak, pótlékok, bírságok

03

400

400

400

400

1 600

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyon értékű jogok értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

04

0

0

0

0

0

Részvények, részesedések értékesítése

05

0

0

0

0

0

Vállalat értékesítésből, privatizációból származó bevételek

06

0

0

0

0

0

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülésű

07

0

0

0

0

0

Saját bevételek (01+…+07)²

08

12 443

12 443

12 443

12 443

49 772

Saját bevételek (8. sor) 50 %-a²

09

6 222

6 222

6 222

6 222

24 886

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség³ (11+…+17)

10

0

0

0

0

0

- Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

11

0

0

0

0

0

- Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

0

0

0

0

0

- Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

13

0

0

0

0

0

- Adott váltó

14

0

0

0

0

0

- Pénzügyi lízing

15

0

0

0

0

0

- Halasztott fizetés

16

0

0

0

0

0

- Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

17

0

0

0

0

0

Tárgyévben keletkezett illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség³ (19+…+25)

18

0

0

0

0

0

- Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

19

0

0

0

0

0

- Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

20

0

0

0

0

0

- Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

21

0

0

0

0

0

- Adott váltó

22

0

0

0

0

0

- Pénzügyi lízing

23

0

0

0

0

0

- Halasztott fizetés

24

0

0

0

0

0

- Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

25

0

0

0

0

0

Fizetési kötelezettség összesen (10+18)

26

0

0

0

0

0

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-26)

27

6 222

6 222

6 222

6 222

24 886

¹ A saját bevételeket és a fizetési kötelezettségeket az ügylet futamidejének végéig be kell mutatni, évenkénti bontásban.

² A tárgyáévet követő 3. évtől a futamidő végéig változatlan összeggel.

³ Az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek, amibe nem számítandó bele a likvid hitelből és reorganizációs hitelből eredő, de beleszámítandó a kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség.

1

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

2

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

3

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

4

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 3.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

5

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

6

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

7

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

8

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

9

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

10

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

11

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

12

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

13

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

14

Módosítota: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

15

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától

16

Módosította: 9/2015. (V. 28.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos: 2015. május 30. napjától