Pécsbagota Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2008. (IX. 12.) önkormányzati rendelete

A helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételéről

Hatályos: 2008. 09. 12

Pécsbagota Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2008. (IX. 12.) önkormányzati rendelete

A helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételéről

2008.09.12.

Pécsbagota Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. § (1) bekezdésében, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 37. § (1) bekezdésében, valamint az államháztartásról szóló 1990. évi XXXVIII. törvény 10. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a helyi körülményekből adódó sajátosságokra – a közterületek használatának szabályait az alábbiakban állapítja meg:

Általános rendelkezések, hatály

1. § (1) A rendelet hatálya csak azokra a helyi önkormányzat tulajdonában álló azon közterületekre terjed ki, melyek az ingatlan-nyilvántartásban helyi közútként kerültek bejegyzésre.

(2) E rendelet alkalmazása során az út fogalma alatt a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 47. §-a szerinti meghatározást kell érteni.

Az út igénybevételi díj mértéke és megfizetésének módja

2. § (1) A helyi közút nem közlekedési célú igénybevételéért igénybevételi díjat kell fizetni, melynek mértékét az önkormányzat képviselő-testülete e rendelet 1. számú melléklete szerint állapítja meg.

(2) A közút területének közlekedésre szolgáló részén a járda kivételével kereskedelmi tevékenység nem folytatható.

(3) Az igénybevételi díjat az önkormányzat pénztárárban vagy az önkormányzat bankszámlájára utalással kell megfizetni a hozzájárulás kiadását követő 5 napon belül, kivéve, ha az igénybevételre 5 napon belül kerül sor, mert ebben az esetben az igénybevétel megkezdése előtt. A befizetést igazoló bizonylatot vagy a banki utalási igazolást a hozzájárulással együtt az igénybevétel ideje alatt az igénybevétel helyszínén kell tartani, hogy egy esetleges ellenőrzés esetében az megtekinthető legyen.

Záró rendelkezés

3. § (1) E rendelet 2008. év szeptember hó 12. napján lép hatályba.

1. melléklet

Igénybevétel jellege, Úthasználat díja:
mozgóárusítás 20 Ft/nm/nap
mozgóbolt 2000 Ft/megkezdett
nap
vendéglátó-ipari kitelepülés 200 Ft/m2/nap
közterületen történő árusítás (kirakodóvásár), szolgáltató tevékenység 500 Ft/m2/nap
A fenti díjak bruttó díjak.