Sárok község képviselő testületének 4/2019. (III.13.) önkormányzati rendelete

az egyes szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.27.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 14- 2019. 03. 14

Sárok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben biztosított felhatalmazás alapján az egyes szociális ellátásokról szóló 3/2015.(II.27.) rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


1.§


Az egyes szociális ellátásokról szóló 3/2015.(II.27.) rendelet (a továbbiakban: R.) 4.§  (2) bekezdése a következő h) ponttal egészül ki:


/A települési támogatás adható/


„g) gyermekek intézményi étkeztetéséhez kötődő támogatás”


/formájában./

2.§


A R. II. fejezete a következő 10/B. § - szal egészül ki:


„Gyermekek intézményi étkeztetéséhez kötődő támogatás

10/B. §


(1) A képviselő – testület az ellátás biztosításával az óvodai vagy tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek(ek)et nevelő családok életminőségén kíván javítani.

(2) A támogatás arra a Sárokon állandó lakó – vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő gyermekre tekintettel állapítható meg – a szülő, törvényes képviselő kérelmére -, aki óvodai vagy tanulói jogviszonnyal rendelkezik valamely köznevelési, közoktatási intézményben, nem részesül rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, továbbá a családban az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 % - át.

(3) A gyermekek intézményi étkeztetéséhez kötődő támogatás mértéke a szülő, törvényes képviselő által az adott nevelési, tanítási évben fizetendő térítési díj összege.

(4) A támogatás a kérelem benyújtását követő hónap első napjától állapítható meg adott nevelési év, tanítási év időtartamára.

(5) A támogatás folyósítása havonta, utólag történik a nevelési, oktatási intézmény által az önkormányzat részére kiállított számviteli bizonylat ellenében.

(6) A támogatás megállapításának feltétele az óvodai vagy tanulói jogviszonyról szóló igazolás csatolása.

(7) A támogatás megállapításával kapcsolatos hatáskörét a képviselő – testület a polgármesterre ruházza át.”



3.§


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


Sárok, 2019. március 11.


Uszléber Jánosné

Zimmermann-né dr. Kovács Anikó

polgármester

jegyző


Záradék:


A rendelet a mai napon kihirdetésre került az önkormányzat hirdetőtábláján.


Sárok, 2019. március 13.



Zimmermann-né dr. Kovács Anikó

jegyző