Cserdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (XI. 3.) önkormányzati rendelete

a szociális tűzifa juttatásának szabályairól

Hatályos: 2015. 11. 04- 2016. 06. 29

Cserdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (XI. 3.) önkormányzati rendelete

a szociális tűzifa juttatásának szabályairól

2015.11.04.

Cserdi Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogalkotói hatáskörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2. § és 10. § (1) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, figyelemmel a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 46/2014. (IX.25.) BM rendelet végrehajtására a következőket rendeli el:

1. § (1) Cserdi Község Önkormányzata Képviselő-testülete kérelemre, egyedi elbírálás alapján önkormányzati segély keretében, természetbeni juttatásként szociális célú tűzifa támogatást nyújthat a szociálisan rászorultaknak.

A kérelem elbírálásánál előnyként kell figyelembe venni, ha a kérelmező
a) aktív korúak ellátására,
b) időskorúak járadékára,
c) - tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására- lakásfenntartási támogatásra,
d) halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel; vagy
e) háztartásában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át.
(2) Az eljárás kérelemre indul, a kérelmet a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal Bodai kirendeltségének szociális ügyintézőjénél lehet benyújtani az erre rendszeresített formanyomtatványon 2015. december 31.napjáig.
(3) A kérelmek elbírálása folyamatosan történik a rendelkezésre álló tűzifa mennyiségének erejéig, de legkésőbb 2016. január 15-ig.
(4) A támogatás közös háztartásban élők vonatkozásában csak egy jogosultnak állapítható meg. Az elbírálás során az életvitelszerű tartózkodás az irányadó.
(5) A Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal Bodai Kirendeltsége a kiszállítás előtt ellenőrizheti a támogatás rendeltetésszerű felhasználásának lehetőségét.
(6) A tűzifa átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával a kiszállításkor igazolja.

2. § (1) A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás mennyisége egyedi elbírálású, de jogszabály erejénél fogva családonként 1 m3

(2) A támogatásban részesülőtől semmiféle ellenszolgáltatás nem kérhető, a tüzelőanyag szállításából – ideértve a támogatás eljuttatását is – eredő költségek fedezetét Cserdi Község Önkormányzata biztosítja.

(3) A szociális tűzifa támogatás megállapításával kapcsolatos hatáskört a Képviselő-testület gyakorolja.

3. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet 2016. június 30. napján hatályát veszti.

Bogdán László Papp Gizella
polgármester kirendeltség-vezető
Az önkormányzati rendelet kihirdetve: 2015. november 3. napján.
Magdó Szilárd
jegyző

1. melléklet

A kérelem benyújtható: 2015. december 31-ig
Kérelem
.......................................................................................................................... (név) ……………………………………………………………………………..szül. hely és idő , … … … … … … … … … … . utca . … . . szám alatti lakos kérem, hogy részemre Cserdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló 11/2015. (XI.02.) számú önkormányzati rendelete alapján szíveskedjenek természetbeni juttatásként tüzelőanyagot - szenet biztosítani.
A tüzelőanyag támogatásra a rendelet szerint azért vagyok jogosult mert:*

a) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti:

aa) aktív korúak ellátására jogosult vagyok,
a megállapító határozat száma: ……………………
ab) időskorúak járadékára, jogosult vagyok,
a megállapító határozat száma: ……………………
ad) lakásfenntartási támogatásra vagyok jogosult,
a megállapító határozat száma: ……………………

b) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelőnek minősülök.

c) 65 éven felüli egyedül élő nyugdíjas vagyok,

*(A megfelelő aláhúzandó és kitöltendő.)
Cserdi …………………….
……………………………………
kérelmező
Csatolandó dokumentumok:
- jövedelemigazolások,
- a rendelet 2. § (1) bekezdés szerinti jogosultságokat igazoló dokumentumok másolati példánya, ha az nem tartható nyilván a hivatal nyilvántartásában.

2. melléklet

Átvételi elismervény
..................................................................................................................... (név)
Cserdi .................................................................... ………………………………szám
alatti lakos aláírásommal elismerem, hogy a mai napon Cserdi Község Önkormányzata képviselő - testületének a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól szóló 8./2015. (XI.02.) számú önkormányzati rendelete alapján megállapított természetbeni juttatásként ………………mázsa mennyiségű tüzelőanyagot /tűzifa/ átvettem.
Cserdi, 2015. ......................................... hó ......... nap
átadó átvevő