Helesfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2003. (VIII. 4.) önkormányzati rendelete

a háziorvosi körzet határainak megállapításáról

Hatályos: 2003. 08. 04- 2022. 05. 31 16:00

Helesfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2003. (VIII. 4.) önkormányzati rendelete

a háziorvosi körzet határainak megállapításáról

2003.08.04.

Az önkormányzat az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. tv. 152. §. (1) bekezdés a) pontjában, valamint a (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - figyelemmel az egészségügyi közszolgáltatások nyújtásáról, valamint az orvosi tevékenység végzésének formáiról szóló 2001. évi CVII. tv. 3. §. (2) bekezdés a) pontjában, valamint a 26. § n) pontjában foglaltakra, a 25. §. (7) bekezdésében előírt kötelezettségének eleget téve, az alábbi rendeletet alkotja:

I FEJEZET

Általános rendelkezések

(1) Jelen rendelet célja: az egészségügyi közszolgáltatásról való gondoskodással kapcsolatban a háziorvosi körzet határainak megállapítása
(2) Jelen rendelet személyi hatálya az egészségügyi közszolgáltatást nyújtó és ellátó egészségügyi dolgozókra terjed ki.
(3) Jelen rendelet tárgyi hatálya a községben lévő, az egészségügyi közszolgáltatás nyújtását szolgáló és biztosító létesítményekre terjed ki.

2. § .

Az önkormányzat az egészségügyi közszolgáltatásról való gondoskodás keretében jelentkező feladatait elsősorban a 2001. évi CVII. tv.-ben meghatározott előírások és más, ehhez a feladathoz kapcsolódó jogszabályokban foglaltak szerint látja el.
II. Fejezet

A háziorvosi körzetre vonatkozó főbb szabályok

3. §.

(1) A háziorvosi körzet kialakítását az önkormányzatok Bükkösd, Cserdi, Dinnyeberki és Helesfa Önkormányzataival egyetértésben és velük közösen végezték. Ennek megfelelően a háziorvosi körzet mind a négy települést érintve Bükkösd, Cserdi, Dinnyeberki és Helesfa községek közigazgatási területét foglalja magába.
(2) A háziorvosi körzet székhelye: 7682 Bükkösd, Kossuth L. u. 71. A székhelyhez tartozik Bükkösd közigazgatási területe
(3) A háziorvosi körzeti rendelő Bükkösd, Kossuth L. u. 71. sz. alatti létesítményben van, mely az orvosi rendelőt, orvosi lakást és garázst foglalja magába, korábban a Bükkösd Község Önkormányzata, jelenleg dr. Kutnyánszky Valéria háziorvos tulajdonát képezi.
(4) A háziorvosi körzetben önálló tevékenység csak érvényes működési jog alapján végezhető a működtetési jogot engedélyező határozat jogerőre emelkedését követően.
(5) A háziorvosi körzetben az önálló orvosi tevékenységet a háziorvos csak személyesen folytathatja. Ettől csak jogszabályban meghatározott esetben lehet eltérni.
III. Fejezet

Záró rendelkezések

4. §.

Jelen rendelet a 2003. augusztus 1-jén lép hatályba. A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik.
Bükkösd, 2003. július 28.
Gondos Gyula Venczel Tibor
Helesfa polgármestere körjegyző
A rendelet kihirdetve: 2003. augusztus 4.
Venczel Tibor
körjegyző