Magyarhertelend Község Önkormányzat képviselőtestületének 3/2017 (V.2.) önkormányzati rendelete

az egyes szociális ellátási formák szabályozásáról szóló 8/2013. (V.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 03- 2017. 05. 07

Magyarhertelend Község Önkormányzat Képviselőtestülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 62. § (2) bekezdésében, valami a 132. § (4) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás alapján az egyes szociális ellátásai formák szabályozásáról szóló 8/2013. (V.15.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: R.) a következők szerint módosítja:

1.§

Az R. 17.§ (2) bekezdés kiegészül a „g.) csekély – a mindenkori nyugdíjminimum két és félszeresét meg nem haladó – jövedelme” szövegrésszel.

2.§

A R. 21.§ (3) bekezdés kiegészül a „d.) gyógyszerköltséghez, illetve gyógyászati segédeszközök költségeihez való részbeni hozzájárulás megállapítható azon krónikus betegeknek, akiknek a Közgyógyellátási igazolvány kiadását a Kormányhivatal a magasabb jövedelmi helyzete miatt elutasította, de a kérelmező családjában az egy hónapra és egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, ekkor a támogatási összeg havonta, de legfeljebb 1 éven át 5000 Ft természetbeni juttatás formájában nyújtható, és a támogatási kérelemhez mellékelni kell az elutasításról szóló jogerős határozatot.” szövegrésszel.

3.§

(1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2017. május 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet 2017. május 8. napján hatályát veszti.





      Szeledi Katalin                                                                                                          Dr. Sitkei Lukács

        polgármester                                                                                                                         jegyző



Kihirdetve: 2017. május 2.




               Dr. Sitkei Lukács

                                                jegyző