Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Hatályos: 2014. 03. 12- 2015. 03. 13

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el:   



1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok, részönkormányzat testülete, önkormányzati hivatal) és az önkormányzat költségvetési szerveire terjed ki.



2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2)- (3) bekezdés szerint állapítja meg.


(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervként működő intézmények külön –külön alkotnak egy-egy címet. ennek felsorolását e rendelet 1.számú melléklete tartalmazza.


(3) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.



  1. Fejezet


  1. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak

fő összege, a hiány mértéke




3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2014. évi   költségvetését

171.515 ezer Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

   171.515 ezer Ft tárgyévi költségvetési kiadással és

á

Ezen belül:

  • a működési célú bevételt                                                 124.126 e Ft-ban

ebből:

-finanszírozási célú pénzügyi műveleteket e Ft-ban 

-előző évi pénzmaradványt                                      9.433 e Ft-ban  


  • a működési célú kiadásokat                                           130.238 e Ft-ban

ebből:

-a személyi juttatások kiadásait                               55263 e Ft-ban 

-a munkaadókat terhelő járulékokat                         12.045 e Ft-ban

-a dologi és egyéb folyó kiadásokat                         26.914 e Ft-ban

-a szociálpolitikai ellátásokat                                   36.016 e Ft-ban

-a támogatás államháztartáson belülre                       4.630 e Ft-ban

-a műk.célú pénzeszközátadást                                   660 e Ft-ban

-az általános tartalékot                                              1.604 e Ft-ban

-a céltartalékot                                                          

                                                                                   

  • a felhalmozási célú bevételt                                                39.956 e Ft-ban

ebből:

-finanszírozási célú pénzügyi műveleteket            ………… e Ft-ban

-előző évi pénzmaradványt…e Ft-ban        

                                                                                     

  • a felhalmozási célú kiadást                                             34.383 e Ft-ban

ebből:

-a beruházások összegét                                                    e Ft-ban

-a felújítások összegét                                                ……. e Ft-ban

-a céltartalékot                                                         34.383 eFt-ban

állapítja meg.


(2) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt – beleértve az Áht. 73. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerinti betét visszavonását - működési célú, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 2. melléklet alapján hagyja jóvá.


(3) A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban a 3. melléklet alapján hagyja jóvá.


2. Az önkormányzat bevételei és kiadásai



4. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit – e rendelet 4. melléklete tartalmazza.


(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait e rendelet 5. melléklete tartalmazza.


(3) A képviselő-testület az önkormányzat, valamint a költségvetésében szereplő működési jellegű feladatok bevételeit, kiadásait a rendelet 6. melléklete szerint állapítja meg.


(4) A képviselő-testület az önállóan működő költségvetési szerv bevételeit és kiadásait e rendelet 7. melléklete szerint hagyja jóvá.


(5) A képviselő-testület az önkormányzat éves engedélyezett létszámát e rendelet 8. melléklete szerint állapítja meg.


(6) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak létszámát a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.


(7) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 11. melléklete szerint hagyja jóvá.


(8) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 12. melléklete szerint állapítja meg.


(9) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet 13. melléklete tartalmazza.


(10) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 15. melléklete tartalmazza.


(11) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat e rendelet 17. melléklete tartalmazza.


(12) Azokat a fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegét e rendelet 18. melléklete tartalmazza.


(13) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kötelezettségvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 19. melléklete tartalmazza.



3. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök




5. § (1) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített 2013. évi kondíciókkal történő aláírására, amennyiben lehetőség nyílik értékpapírszámla szerződés kötésére, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más likvid hitel felvételére.


4. A bevételi többlet kezelése



6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.


(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.


(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.



5. Általános és céltartalék


7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát


34.383 ezer Ft összegben


      e rendelet 20. mellékletében felsorolt célokra állapítja meg.



(2) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát


                                               1.604 ezer Ft összegben állapítja meg.


(3) A képviselő-testület az 500 e Ft-ot meg nem haladó mértékű általános tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.


6. Több éves kihatással járó feladatok



8. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 10. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.



7. Előirányzat-felhasználási ütemterv


9. § A 2013. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 14. melléklet tartalmazza.



8. Közvetett támogatások


10. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 16. melléklete tartalmazza.



II. Fejezet


9. A 2013. évi költségvetés végrehajtásának szabályai



11.§ (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 1/1997./II.20./ önkormányzati rendelet 3. számú mellékletében átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám-előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján a polgármesterre ruházza át azzal a kikötéssel, hogy az átcsoportosítás nem járhat feladatelmaradással, illetve nem engedélyezheti kiemelt előirányzat túllépését, és nem haladhatja meg az 500.000 Ft-ot.

           

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.


(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról a polgármester negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen köteles beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.


(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításról a 14. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.


12. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.


13. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő közös önkormányzati hivatal.


(2) A helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve – a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján – a költségvetési szervként működő közös önkormányzati hivatal.

(3) Az Ötvöskónyi Szivárvány Óvoda gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő közös önkormányzati hivatal.


14. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.


(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján – az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.



10. A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai


15. § A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.



11. Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások


16. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám (álláshely) - keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.


(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.


(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatásai pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.


(4) A képviselő-testület a közös hivatal köztisztviselőinek illetménykiegészítését a következők szerint állapítja meg:

        a.) a középfokú végzettséggel rendelkező köztisztviselő illetménypótléka

             2014. január 1-től 2014. december 31-ig 20%

        b.) a felsőfokú végzettséggel rendelkező köztisztviselő illetménypótléka

              2014.január 1-től 2014. december 31-ig 15 %  


(5) A (4) bekezdésben meghatározott illetménykiegészítésből a nem kizárólag a tárgyévre vonatkozó illetménykiegészítés mértéke valamennyi köztisztviselő esetében 10%.



12. Támogatási szerződés


17. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.


(2) A támogatási szerződésben meg kell határozni:


a) a támogatott tevékenység konkrét meghatározását,

b) a támogatás összegét,

c) a támogatás felhasználásának módját,

d) a támogatás időtartamát, felhasználásának határidejét,

e) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját, feltételeit, ütemezését,

f) a beszámolással, továbbá az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat,

g) a jogosulatlanul igénybe vett támogatás jogkövetkezményeit, visszafizetésének rendjét,

h) a támogatással kapcsolatos iratok, valamint a támogatás felhasználását alátámasztó bizonylatok teljes körű megőrzésének határidejét,

i) a támogatott tevékenység megvalósításában közreműködők bevonásának lehetőségét, a közreműködők által megvalósítható tevékenységeket,

j) a támogatás nyújtásához szükséges adatok és az azokban bekövetkező változások támogató felé történő bejelentésének kötelezettségét,

k) a támogatási szerződéstől való elállás, felmondás okait, valamint a támogatás visszavonásának okait.


(3) A képviselő testület a támogatások elbírálásával kapcsolatos hatáskörét a polgármesterre ruházza át.


(4) A képviselő-testület évente, a november 15-ig megalkotandó éves belső ellenőrzési tervébe beépíti a helyi önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználása elszámolásának ellenőrzését.


(5) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás három évig nem ítélhető meg.



18. § A nettó 2.000.000 Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.


13. Szolgáltatási szerződés


19. § Az önkormányzat által irányított költségvetési szervekben szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:


(1) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.


(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.


(3) A szerződéskötés feltétele, hogy


a.) a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b.) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.


(4) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.


(5) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.


(6) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:


 a.) az ellátandó feladatot,

 b.) a díjazás mértékét,

       c.) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d.) a szerződés időtartamát,

e.) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint,

f.) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.



14. Önkormányzati biztos kirendelése


20. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv 30 napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy egyébként a 150 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor a képviselő-testület a költségvetési szervhez az Áht. 71. § (4) bekezdésében foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.


(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.


(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi és szociális bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.


(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

                                                                                                                                            


15. Záró és egyéb rendelkezések


21. § (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.


(2)  Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(3) A rendelet kihirdetéséről a címzetes főjegyző gondoskodik.


             


Pusztai László                                                                        Veszner József

 polgármester                                                                        címzetes főjegyző    



Kihirdetve: Ötvöskónyi, 2014. március 11.


                                                                                              Veszner József

                                                                                            címzetes főjegyző





1. melléklet az   6/2014. (III.11.) önkormányzati rendelethez





















     Címrend






























Ötvöskónyi Község Önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások:




























  - Önkormányzat
































Ötvöskónyi Község Önkormányzata önállóan működő költségvetési szerve




























Szivárvány Óvoda








        2. melléklet az   6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez


















A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa:







eFt










Működési cél

2433












Felhalmozási célú

7000




                      3. melléklet az   6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez














A költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek:
























Adatok e Ft-ban




Működési célFelhalmozási cél



Bevételek











                                                        4. melléklet az  6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez





                   Ötvöskónyi Község Önkormányzata költségvetési bevételei






Adatok e Ft-ban

Megnevezés

2014. évi előirányzat

I. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK Kötelező feladatokhoz

124126

1.Önkormányzat működési célú költségvetési támogatása

80241

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

11630

1.Önkormányzati hivatal működésének támogatása


2.Település üzemeltetések, szociális feladat ell.

939

3.Egyéb kötelező önkormányzati feladatok

4000

Ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés

2535

Óvodapedagógusok és segítők bértámogatása

19786

Óvodaműködtetési támogatás

2240

Hozzájárulás pénzbeli szociális ellátásokhoz

8876

Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése

29137

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

1070

Központosított működési célú előirányzat

28



2.Működési célú támogatásértékű bevétel

33067

1.Munkaügyi központtól  kapott támogatás /közmunka/

33067

2.Fejezeti kezelési előirányzattól


3.Központi költségvetésből


4.Helyi önkormányzattól




3. Közhatalmi bevételek

9715

Igazgatási szolgáltatási díj

12

Felügyeleti jellegű tevékenység díja

6

Átengedett közhatalmi bevételek

1015

1.Termőföld bérbeadásból származó jövedelem


2.Gépjárműadó

1015

Helyi adók

8700

1.Építményadó


2.Magánszemély kommunális adó

6500

3.Iparűzési adó

1900

Adópótlék, adóbírság

300

Bírságbevételek


1.Környezetvédelmi bírság


2.Építésügyi bírság


3.Egyéb bírság


Egyéb közhatalmi bevételek


4. intézményi működési bevételek

1103

Egyéb saját bevétel

1063

1. Áru- és készletértékesítés ellenértéke


2. Szolgáltatások ellenértéke

108

3. Egyéb sajátos bevétel

150




2014. évi előirányzat

4. Továbbszámlázott szolgáltatások értéke

25

5. Bérleti és lízing díj bevételek

780

6. Intézményi ellátási díjak


7. Alkalmazottak térítése


8. Kötbér, egyéb kártérítés, bánatpénz bevétele


9. Alkalmazottak kártérítése és egyéb térítése


ÁFA-bevételek,visszatérülések


 Működési célú hozam és kamatbevételek

40

1. Működési célú kamatbevételek államháztartáson kívülről

40

2. Realizált árfolyamnyereség bevétele




5. Működési célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről


1.Működési célú pénzeszközátvétel vállalkozásoktól


2.Működési célú pénzeszközátvétel háztartásoktól


3.Működési célú pénzeszközátvétel non-profit szervtől






II. FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK kötelező feladatokhoz

850



1. Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

850

Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése


1. Immateriális javak értékesítése


2. Termőföld értékesítése (192 helyr.szám-részlete)


3. Gépek, berendezések és felszerelések értékesítése


4. Ingatlanok értékesítése


5. Járművek értékesítése


Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőkebevétele

850

1. Egyéb önkormányzati vagyon bérbeadásából származó bev.


2. Egyéb önkorm.vagyon üzem.,koncessziób.szárm.bevétel

850

Pénzügyi befektetések bevételei


1. Osztalék- és hozambevétel


2. Egyéb értékpapírok  értékesítése




2. Felh. célú támogatásértékű bevétel

32106

1.Központi költségvetési szervtől

32106

2.Helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől


3.Többcélú kistérségi társulástól


4.Fejezeti kezelésű előirányzattól




 3.Felhalmozási célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről


1.Felhalmozási célú pénzeszközátvétel vállalkozásoktól


2.Felhalmozási célú pénzeszközátvétel háztartásoktól


3.elhalmozási célú pénzeszközátvétel non-profit szervtől






Megnevezés

2014. évi előirányzat

III. KÖLCSÖNÖK


Működési célú


Felhalmozási célú




BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+II+III)

157082



IV. ELŐZŐ ÉVI PÉNZMARADVÁNY

9433

Előző évek pénzmaradványának működési célú igénybevétele

2433

Előző évek pénzmaradványának felhalmozási célú igénybevétele

7000



V. FINANSZ. CÉLÚ PÉNZÜGYI MŰVELETEK BEVÉTELEI


1. Működési célú hitel felvétele


               - rövid lejáratú (likvid) hitelek felvétele


               - hosszú lejáratú hitelek felvétele


2.Forgatási célú értékpapír értékesítés

5000



2. Felhalmozási célú hitel felvétele


               - rövid lejáratú hitelek felvétele


               - hosszú lejáratú hitelek felvétele




VI. AKTÍV PÉNZÜGYI MŰVELETEK








BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

171515



                                          5. melléklet az  6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez



              Ötvöskónyi Község Önkormányzata költségvetési kiadásai




Adatok e Ft-ban

Megnevezés

2014. évi előirányzat

I. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

135528

1. Államháztartáson kívülre átadott pénzeszköz

660

Non-profit szervezetnek

80

Egyéb vállalkozásnak

580

Háztartásoknak


Egyháznak


2. Támogatás államháztartáson belülre

4630

Helyi önkormányzatoknak és ktgvetési szerveinek

3480

Többcélú kistérségi társulásnak

1150

Egyéb önkormányzati társulásnak


Helyi kisebbségi önkormányzatnak


3. Önkormányzati működési kiadások

130238

Személyi juttatás

55263

Munkaadót terhelő járulék

12045

Dologi jellegű kiadás

26914

Szociálpolitikai ellátások és egyéb juttatások

36016





II. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK


1. Felhalmozási célú támogatás  államháztartáson belülre


Helyi önkormányzatoknak és ktgvetési szerveinek


Többcélú kistérségi társulásnak


Egyéb önkormányzati társulásnak


Helyi kisebbségi önkormányzatnak


2. Önkormányzati beruházási kiadások


3. Önkormányzati felújítási kiadások




III. TARTALÉKOK

35987

Általános tartalék

1604

Céltartalék

34383

Működési célú


Felhalmozási célú

34383



KIADÁSOK ÖSSZESEN

171515



IV. FINANSZ.CÉLÚ PÉNZÜGYI MŰV.KIADÁSAI


V. PASSZÍV PÉNZÜGYI MŰVELETEK


KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

171515



 6. melléklet az   6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez









                     Ötvöskónyi Község Önkormányzata 2014. évi működési kiadásai
















Adatok e Ft-ban
Megnevezés
               Ebből  





                                         KiadásSzemélyiMunkaadDologiTárs.szocTámogat.Int.műk.Létszám


kiadásokterh.jár.
pol.jut.Átadásbevétel
Kötelező feladatok







Igazgatási kiadások14183941827821983

10131









Orvosi rendelő535

535



Óvodai étkeztetés3219

3219



Hosszú távú közm.program331782424632735659


26
Egyéb közmunka program







Művelődési ház407

407

70
Város és községgazdálkodás820423526495203

101
Közvilágítási feladatok1779

1779



Köztemető fennt.127

127

10
Közműv.könyvtár4903609733



Eseti pénzbeni ellátás825


825


Rendsz.pénzbeni ellátás35191


35191


Műk.c.támog.értékű kiadás4630



4630

Összesen:10276836376680118945360164630110328









Önként vállalt feladatok
















Hulladék szállítás6617

6617



Egyéb támogatás540



540

Rinya-dráva szöv.tagdíj10



10

Nyári tábor támogatása30



30

Ezüsthárs Egyesület tám.60



60

Horgászegyesület tám.20



20

Összesen:7277

6617
660










Mindösszesen:11004536376680125562360165290110328
                                                           7. melléklet az 6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez








MegnevezésBevételek

TámogatásIntézményi működési bevételTámogatás államháztatáson belülrőlFelhalmozási bevételekPasszív pénzügyi bevételekÖsszesen
















eredeti előirányzat24919



24919
































MegnevezésKiadások
Személyi juttatásMunkaadót terh.jár.Dologi kiadásFelhalmozási kiadásAktív pénzü.kiadásösszesenlétszám
























eredeti előirányzat188875066966

249196



































8. melléklet az  6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez









Ötvöskónyi Község Önkormányzata 2014. évi engedélyezett létszáma








Önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi 




    2 fő







Ebből: polgármester1 fő



           közalkalmazott1 fő






     9. melléklet az   6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez


















Közfogalalkoztatottak 2014. évi  létszáma





















Önkormányzat:















Közfoglalkoztatás (átlagos statisztikai)

26 fő


10. melléklet az  6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez

























Ötvöskónyi Község Önkormányzata többéves kihatással járó feladatainak előirányzatai











           Adatok e Ft- ban
Feladat megnevezése2013.2014.2015.2016.
Hosszú lejáratra kapott kölcsönök



Tartozások fejlesztési célú kötvénykibocsátásból



Tartozások működési célú kötvénykibocsátásból



Beruházási és fejlesztési hitelek



Működési célú hosszú lejáratú hitelek



Egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek







                          11. melléklet az  6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez





 Ötvöskónyi Község Önkormányzata 2014. évi felújítási kiadásai felújításonként













          Adatok e Ft-ban
SorszámFelújítási cél megnevezéseElőirányzat összege

1.orvosi rendelő akadálymentesítése6000
2.melegedő helyiség kialakítása5000
3.konyha felújítása23383













Összesen34383

                     12. melléklet az 6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez







Ötvöskónyi Község Önkormányzata 2014. évi beruházási kiadásai beruházásonként
















         Adatok e Ft-ban
SorszámFeladat megnevezéseElőirányzat összege



1.



2.



3.



















Összesen




      13. melléklet az   6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez


















          EU támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai







2013. év

Adatok e Ft-ban

EU program, projekt megnevezéseEU forrásSaját forrásÖsszesen





































2014. év

Adatok e Ft-ban

EU program, projekt megnevezéseEU forrásSaját forrásÖsszesen











































2015. év

Adatok e Ft-ban

EU program, projekt megnevezéseEU forrásSaját forrásÖsszesen































    14. melléklet az    6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez















A 2013. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítéséről





előirányzat - felhasználási ütemterv


























































Adatok e Ft-ban

I.II.III.IV.V.VI.VII.VIII.IX.X.XI.XII.Össz:
Bevételek


























1. Önkormányzatok ktgv.tám.52405240524052395239523952395239523952395239633463966
2. Támogatás áht-n belülről22502250225022502250225022502250225022502250210226852
3. Önkorm.sajátos műk.bev.2020042003002006912002004200300520020016091
4. Működési célú pénzmaradv.25035










25035
5. Működ.célú hitel












6. Működési bevétel összesen3254576901169077897689818076897689116897789126898636131944














7. Felhalm.és tőke jell.bev.


250

300

300

850
8. Felh. célú pénzmaradvány3300










3300
9. Felhalm.célú bevétel össz.3300










4150














12. Bevételek összesen3707376901169080397689818079097689116898089126898636171515














Kiadások












1. Támogatás áht-n belülre16301630163016301630163016301630163016301630162519555
2. Áh.-n kívülre átadott p.e.




387




337724
2. Önkorm.műk.kiadás891589158915891589158750891589158915891589158919106819
3. Önkorm.felhalm.kiadás3300


5696






8996
4. Felhalm.célú hitel












5. Kiadások összesen138451054510545105451624110767105451054510545105451054510881171515

                                          15. melléklet az 6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez









Ötvöskónyi Község Önkormányzata 2014. évi összevont költségvetési mérlege




Adatok e Ft-ban

Megnevezés

2014. évi előirányzat

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK


Működési célú bevételek

129126

1. Önkormányzatok költségvetési támogatása

80241

2. Működési célú támogatásértékű bevétel

33067

3. Közhatalmi bevétel

9733

4. Intézményi működési bevételek

1085

5. Előző évi maradvány átvétel


6. Működési célú pénzeszköz átvétel


7. Támogatási kölcsön igénybevétele, visszatérülése


8. Értékpapír értékesítés

5000



Felhalmozási célú bevételek

32956

1. Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

850

2.  Felhalmozási célú  támogatásértékű bevétel

32106

3. Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel


4. Önkormányzatok költségvetési támogatása


5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási bevételei


6. Támogatási kölcsön igénybevétele, visszatérülése




BEVÉTELEK ÖSSZESEN

162082

HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA


Belső forrásból

9433

1. Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

2433

2. Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

7000

Külső forrásból


1. Működési célú hitelfelvétel


2. Felhalmozási célú hitelfelvétel




BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

171515

Működési célú bevételek összesen

131559

Felhalmozási célú bevételek összesen

39956













                                           15. melléklet az   6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez







Ötvöskónyi Község Önkormányzata 2014. évi összevont költségvetési egyenlege




Adatok e Ft-ban

Megnevezés

2014. évi előirányzat

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK


PÉNZFORGALMI KIADÁSOK


Működési célú kiadások

135528

1. Személyi jellegű kiadások

55827

2. Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzáj.adó

12045

3. Dologi és egyéb folyó kiadások

26350

4. Kamatkiadások


5. Szociálpolitikai ellátások és egyéb juttatások

36016

6. Ellátottak pénbeli juttatásai


7. Támogatás államháztartáson belülre

4630

8. Működési célú pénzeszközátadás

660

9. Működési célú kölcsön nyújtása, visszafizetése




Felhalmozási célú kiadások


1. Beruházási kiadások


2. Felújítások


3. Felhalmozási célú támogatás  államháztartáson belülre


4. Felhalmozási célú pénzeszközátadás




PÉNZFORGALOM NÉLKÜLI KIADÁSOK

35987

Működési célú tartalékok

1604

1. Általános tartalék

1604

2. Céltartalék


Felhalmozási célú tartalékok

34383

1. Fejlesztési céltartalék

34383

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK


1. Működési célú hiteltörlesztés


2. Felhalmozási célú hiteltörlesztés


KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

171515

Működési célú kiadások összesen

137132

Felhalmozási célú kiadások összesen

34383




    16. melléklet az   6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez



























Közvetett támogatások























1. Gépjárműadónál biztosított kedvezmények:

Összeg










légrugós kedvezmény (tehergépjármű)
26640




























2. Mozgáskorlátozotti kedvezmény gépjárműadó esetében:48555



















3. Kedvezmébyes óvodai étkeztetés2535






     17. melléklet az  6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez


















                     Lakossági szolgáltatások támogatása





























Támogatás megnevezése:
Támogatás összege:











Szemétszállítás

6617



                                                       18. melléklet az  6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez





Az adósságot keletkeztető ügylet megkötését igénylő fejlesztési célok, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összege








Fejlesztési célok megnevezéseAdósságot keletkeztető ügylet összege












Összesen:
                                                                19. melléklet az   6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez












A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya








Adatok e Ft-ban


Saját bevételek2013. év



Helyi adóból származó bevétel8400



Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel




Osztalék, koncessziós díj, hozambevétel850



Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel




Bírság-, pótlék- és díjbevétel400



Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés




Összesen9650



















Adatok e Ft-ban
Adósságot keletkeztető ügyletek2013. év2014. év2015. év2016. év2017. év
Hitel, kölcsön




Értékpapír




Váltó




Pénzügyi lízing




Adásvételi szerződés megkötése visszavásárlási kötelezettség kikötésével




Legalább 365 nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték




Külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege




Összesen





                20. melléklet az 6/2014.(III.11.) önkormányzati rendelethez








Ötvöskónyi Község Önkormányzata 2014. évi céltartaléka






Adatok e Ft-ban
Megnevezés2014. évi előirányzat működési célú2014. évi előirányzat felhalmozási célúÁtcsoportosítás jogát gyakorolja
Céltartalék
34383Képviselő-testület
Általános tartalék1604
Képviselő-testület
    - ebből polgárm.keret500
Polgármester
Összesen160435987

Mellékletek