Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 24/2016. (XI. 11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 15

a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 24/2016. (XI. 11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A közszolgáltató Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. munkatársának jelzése alapján szükségessé vált a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Az önkormányzati rendelet jelenleg úgy rendelkezik, hogy a lakatlanság tényét az ingatlanhasználónak negyedévente utólag „nullás” közműszámlával kell igazolnia.

Az elmúlt időszakban a szolgáltatási területen lévő közműszolgáltató változtatott a mérőórák leolvasásának gyakoriságán. A jövőben kizárólag évente kerülnek leolvasásra a mérőórák, ezért a szüneteltetés negyedévente történő igazolása nem lehetséges, ezért a rendelet módosítása vált szükségessé.

A jövőben az ingatlanhasználójának elegendő a szüneteltetést a közszolgáltató felé írásban bejelenteni, valamint a korábban kiadott edényazonosító matricát részükre visszajuttatni.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A közszolgáltatás szüneteltetésére vonatkozó rendelkezés kerül módosításra.

A 2. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmazza.