Zákányfalu Község Képviselő-testületének 13/2014 (IX.30.) önkormányzati rendelete

a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számáról

Hatályos: 2014. 10. 01- 2017. 10. 17

Zákányfalu Község Képviselő-testületének 13/2014 (IX.30.) önkormányzati rendelete

a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számáról

2014.10.01.

Zákányfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény 92. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Helyi népszavazást a település választópolgárai tizenöt százalékának megfelelő számú választópolgár kezdeményezhet.

2. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

3. § Zákányfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Zákányfalu Község Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2011.(IV.27.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 61. §-a és az azt megelőző alcím cím helyébe a következő rendelkezés lép:

A helyi népszavazás

61. § A helyi népszavazásra a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló törvényben, valamint a külön önkormányzati rendeletben meghatározottak az irányadók.”

4. § A Rendelet 35. § (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A rendelet alkotását kezdeményezheti a képviselő-testület tagja, a jegyző és az a települési kisebbségi önkormányzat testülete, a helyi társadalmi szervezet vezetőtestülete, valamint a választópolgárok erre irányuló helyi népszavazással.”

5. § (1) Hatályát veszti Zákányfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 2/2003.(I.30.) önkormányzati rendelete.

(2) Hatályát veszti a Rendelet VIII. Fejezetének címében az „népi kezdeményezés” szövegrész.