Zákányfalu Község Képviselő-testületének 11/2020 (XI.25.) önkormányzati rendelete

Zákányfalu Község Önkormányzatának 11/2020. (XI. 25.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2019. (IV. 4.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 11. 26- 2020. 11. 26

Zákányfalu Község Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm.rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, figyelemmel a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvényben foglaltakra, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Zákányfalu Község Képviselő-testülete rendeletalkotási hatáskörét gyakorolva a következőket rendeli el:

1.§


Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2019. (IV. 4.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 15. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„ (1) Amennyiben az ülés összehívását a települési képviselők egynegyede, a képviselő-testület bizottsága, valamint a kormányhivatal vezetője indítványozza, az indítványban meg kell jelölni a rendkívüli ülés összehívásának indokát. Az indítvány alapján a képviselő-testület ülését 15 napon belüli időpontra össze kell hívni. Az indítványt a polgármesternél kell előterjeszteni.”

2. §


A R. 20. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:


20. §


(1) A képviselő-testület ülésének napirendjére és a tárgyalás sorrendjére a levezető elnök és a képviselők tehetnek javaslatot, melynek alapján a napirendet a képviselő-testület állapítja meg. A napirendi pontokat a képviselő-testület az általa elfogadott sorrend szerint tárgyalja.
(2) A napirend elfogadásáról a képviselő-testület vita nélkül, egyszerű szótöbbséggel dönt.
(3) A napirendi pont elhalasztását, a napirendi pontok felcserélését, új napirendi pont felvételét bármely települési képviselő indítványozhatja, amelyről a képviselő-testület - az indokolást követően - vita nélkül, egyszerű szótöbbséggel határoz. A napirendi pont elhalasztása esetén a képviselő-testület a polgármester javaslatára meghatározza a napirendi pont tárgyalásának új időpontját.”


3.  §


(1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2) Hatályát veszti a R. 5. § (2) bekezdése.





                       Palotai Hajnalka                                           dr. Hajdu Helén

                           polgármester                                                      jegyző





Kihirdetés napja: 2020. november 25.




                                                                                               dr. Hajdu Helén

                                                                                                        jegyző