Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2000 (VI.1.) önkormányzati rendelete

a településrendezési kötelezések részletes szabályiról

Hatályos: 2000. 06. 01

Mohácsi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2000 (VI.1.) önkormányzati rendelete

a településrendezési kötelezések részletes szabályiról

2000.06.01.

Mohács Város Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 13. §-ának (1) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján – figyelemmel az Étv. 6. § a)-b) pontjaiban, a 17. és 23. §-aiban, valamint a helyi építési szabályokról szóló 14/1999.(IV.23.) ör. 1. §-ának c) pontjában és 55. §-ának (1) bekezdésében foglaltakra - a településrendezési kötelezések körében az alábbi részletes szabályokat állapítja meg:

Beépítési kötelezések

1. § A városkép előnyösebb kialakítása, valamint a telekgazdálkodás érdekében a beépítetlen építési telkekre meghatározott beépítési kötelezettség alapján – az azt kimondó rendeletben meghatározott időn belül – csak az adott telekre vonatkozó építési előírásoknak megfelelő funkciójú és elhelyezésű épület építhető.

2. § A beépítési kötelezettséggel terhelt ingatlant érintő valamennyi építési engedélyezési eljárás kapcsán a városi főépítész szakvéleményének megkérése minden esetben kötelező.

3. § A beépítési kötelezettség az adott ingatlanra jogerős építési engedély alapján megépített épület használatbavételi engedélyének kiadásával teljesül.

4. § (1) Az építési telekre előírt beépítési kötelezettség az esetleges telekegyesítéssel, telekfelosztással kialakított új ingatlanokra is az eredetileg meghatározott határidővel marad érvényben.

(2) A beépítési kötelezettséggel terhelt ingatlan csak szintén beépítetlen telekkel vonható össze.

Helyrehozatali kötelezések

5. § A városkép javítása érdekében elrendelt helyrehozatali kötelezettség

a) építési engedély-köteles munka esetében a felújított épület használatbavételi engedélyének kiadásával,

b) egyéb esetben az elrendelt munkának az elrendelő építési hatóság által kiadott igazoló jelentésének kibocsátásával

teljesül.

6. § A helyrehozatali kötelezettséget kimondó rendeletnek minden esetben tartalmaznia kell a kötelezettség teljesítéséhez nyújtandó önkormányzati támogatás összegét, illetve mértékét.

7. § E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.