Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete

a Mohácsi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában lévő szociális intézmények személyes gondoskodást nyújtó ellátásairól, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról

Hatályos: 2024. 03. 01

Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete

a Mohácsi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában lévő szociális intézmények személyes gondoskodást nyújtó ellátásairól, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról

2024.03.01.

Mohács Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 25., 92. § (1) bekezdés b) pontjára és 115. §-ában foglalt felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 8. pontjában foglalt feladatkörében eljárva, a Mohácsi Többcélú Kistérségi Társulás (a továbbiakban: MTKT) által fenntartott szociális intézmények székhelye szerinti képviselő-testületek hozzájárulásával – a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. §1 (1)2 -(5)

(6) Mohács Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vonatkozásában a Mohácsi járás települései

(7) Mohácsi Egyesített Szociális Intézmény vonatkozásában:

a) Általános ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos szakosított intézményi ellátás esetén a Mohácsi Járás települései, illetve szabad kapacitás terhére az ország

b) Idősek nappali ellátása tekintetében Mohács város

c) Házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés tekintetében Mohács város és Sátorhely község

d) Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás tekintetében Mohács, Bezedek, Sárok, Ivándárda, Lippó, Lánycsók, Kölked, Homorúd községek

(8) Sombereki Szociális Otthon vonatkozásában a Mohácsi Járás települései, illetve szabad kapacitása terhére az ország egésze közigazgatási területén életvitelszerűen élő és lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyekre.

II. Fejezet

Közös szabályok

Az MTKT fenntartásában lévő szociális intézmények által igénybe vehető személyes gondoskodást nyújtó ellátások

2. § (1) Étkeztetés – Szt. 62. § szerint.

(2) Házi segítségnyújtás – Szt. 63. § szerint.

(3) Nappali ellátás – Szt. 65/F. § szerint.

(4)3 Családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás- Szt.64. §. és a Gyvt. 39-40/A §.-ai szerint.

(5)4 Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás- Szt. 65. § szerint.

(6)5 Ápolást, gondozást nyújtó intézmények- Idősek Otthona- Szt. 67-68/B. §. szerint.

Étkeztetés6

2/A. § (1) Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről kell gondoskodni, akik megfelelnek az Szt. 62. § (1) bekezdésében meghatározott feltételeknek.

(2) Az Szt. 62. § (1) bekezdése alkalmazásában szociálisan rászorult személy

a) a kora miatt, ha családban élő és betöltötte 60. életévét, vagy egyedül élő és betöltötte az 50. életévét vagy

b) az egészségi állapota miatt, ha a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy

c) a fogyatékosság és pszichiátriai betegsége miatt, ha a vonatkozó orvosi szakvélemények alapján a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy

d) a szenvedélybetegsége miatt, ha a vonatkozó szakorvosi szakvélemények alapján a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy

e) a hajléktalansága miatt, ha a személy nyilatkozatában tartózkodási helyeként az önkormányzat illetékességi területét jelölte meg, és a hajléktalan étkeztetésének hiánya veszélyezteti a hajléktalan életét.

Az MTKT fenntartásában lévő szociális intézmények által nyújtott személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételének módja

3. §7 (1) A felsorolt ellátások igénybevételét az egyes intézmények vezetőinél kell kérelmezni az Szt. 93. § (1) bekezdés szerinti módokon.

(2) Az eljárásra a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet (a továbbiakban: SzCsM rendelet) rendelkezéseit kell alkalmazni.

(3) Az intézményi ellátás igénybevételéről az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő megállapodást köt.

(4) Az ellátást igénybe vevő jogosult, a szülői felügyeli joggal rendelkező törvényes képviselő, valamint a jogosult tartására, gondozására köteles és képes személy az ellátásért – annak kezdetétől – térítési díjat fizet. A térítési díjat a kötelezett jövedelmi viszonyai, valamint az intézményi térítési díj figyelembevételével kell megállapítani.

(5) A kötelezett által fizetendő alapszolgáltatások személyi térítési díj mértékéről az Idősek Klubja vezetője az ellátás igénybevétele után – az igénybevételtől számított 30 napon belül – írásban értesíti a térítési díj fizetésére kötelezettet.

(6) A személyi térítési díjat a kötelezett havonta utólag – tárgyhót követő hónap 10. napjáig köteles az Idősek Klubja vezetőjének befizetni.

(7) Az alapellátás megszüntetése az intézményvezető hatásköre. Az ellátás megszűnéséről az intézményvezető írásban értesíti az ellátásban részesülőt.

(8) A Mohácsi Egyesített Szociális Intézménybe és a Sombereki Szociális Otthonba történő felvételének (intézményi jogviszony létrejöttének) feltétele a R. 1. melléklete szerinti belépési hozzájárulás előzetes megfizetése.

Ellátás biztosítása külön eljárás nélkül

4. § Az SzCsM rendelet 15-16. § rendelkezéseit kell alkalmazni.

Ellátás megszüntetésének esetei, módjai

5. § A Szt. 100-102. § rendelkezéseinek megfelelően kell eljárni.

Térítési díjjal kapcsolatos szabályok

6. § (1)8 A térítési díjak mértékének, a fizetésre kötelezettek körének, a térítési díj csökkentésének, illetve elengedésének esetei és módjai meghatározásakor Szt. V. fejezet III. cím rendelkezéseit és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 29/1993. (II.17.) Korm. rendelet előírásait kell alkalmazni. A személyi térítési díj összege az ellátott egyéni rászorultsága alapján csökkenthető, illetve elengedhető, ha a kötelezett jövedelmi és vagyoni viszonyai ezt indokolttá teszik. Az intézmény vezetője méltányosságból a fizetendő személyi térítési díj összegét mérsékelheti, illetve elengedheti, ehhez azonban előzetesen a szolgáltatást igénybe vevőnél szociális helyzetfelmérést kell készítenie. A mérséklést, illetve elengedést indokolhatja az igénybevevő egészségi állapota, egyedülállósága, egészségkárosodása, fogyatékossága, alacsony jövedelmi viszonyai, illetve egyéb szociális körülményei.

(2) Az intézményi térítési díjak összegét az 1. számú melléklet tartalmazza.

(3)9 Idősek otthoni ellátás esetében a személyi térítési díjat egy havi időtartamra kell megfizetni a tárgyhónap utolsó napjáig, étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek klubja esetén pedig a tárgyhót követő hó 10. napjáig a Mohácsi Egyesített Szociális Intézményben és a Sombereki Szociális Otthonban.

(4)10 A Mohácsi Egyesített Szociális Intézménybe és a Sombereki Szociális Otthonba történő ellátás valamennyi bentlakásos férőhelyére belépési hozzájárulás megfizetésével lehet felvételt nyerni. A belépési hozzájárulás összegét lakrészenként e rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(5)11 A belépési hozzájárulást az ellátást igénylő vagy a belépési hozzájárulás megfizetését vállaló személy fizeti meg oly módon, hogy a hozzájárulás legkésőbb az intézménybe történő beköltözés napján Mohácsi Többcélú Kistérségi Társulás számlájára megérkezzen.

(6)12 Ha a gondozás az intézménybe történő beköltözést követő három éven belül megszűnik, a belépési hozzájárulás arányos részét vissza kell fizetni az ellátottnak vagy örökösének, illetve - ha a belépési hozzájárulás megfizetését más személy vállalta - e személynek vagy örökösének hasonló módon kell eljárni abban az esetben is, ha a beköltöző három éven belül azért kerül olyan lakrészbe, mely esetén a belépési hozzájárulást alacsonyabb, mert egészségi állapota oly módon romlik, hogy gondozási szükséglete, vagy személyi épségének biztonsága azt megkívánja.

(7)13 A belépési hozzájárulást Mohácsi Többcélú Kistérségi Társulás elkülönített számlán kezeli. A belépési hozzájárulásokból keletkező bevételt a fenntartó kizárólag intézményei működtetésére, fejlesztésére fordítja.

III. Fejezet

Az egyes intézményekre vonatkozó speciális szabályok

MTKT Idősek Klubja Himesháza

7. §14

8. §15

9. §16

10. §17

11. §18

Mohácsi Egyesített Szociális Intézmény

11/A. §19 (1)20 Az étkeztetést a szociálisan rászorultak részére a Pándy Kálmán Otthonnal, Közétkeztetési Ellátó Szervezettel és Fristch János egyéni vállalkozóval kötött ellátási szerződésben foglaltak szerint biztosítja.

(2) A házi segítségnyújtás feladatait a gondozó a gondozási körzetiben, illetve részkörzetben végzi. A gondozási körzeteket a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.

(3) Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatást nyújt Mohács, Bezedek, Sárok, Ivándárda, Lippó, Lánycsók, Kölked, Homorúd községek közigazgatási területén.

(4) Az Idősek Otthonában térítésmentesen biztosítja az ellátásban részesülők számára az intézet orvosa által rendelt, illetve az általuk javasolt szakrendelésen felírt- az otthonok alap-gyógyszerkészletében szereplő- gyógyszereket. Minden egyéb esetben a teljes gyógyszerköltség a lakót terheli.

(5) Az Idősek Otthonában lehetőség van normál-, demens gondozás, vagy átmeneti elhelyezés igénybevételére.

Sombereki Szociális Otthon

11/B. §21 (1) Somberek Község Önkormányzata az „étkeztetés” szociális ellátásról önállóan gondoskodik.

(2) Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatást nyújt.

(3) Az Idősek Otthonában térítésmentesen biztosítja az ellátásban részesülők számára az intézet orvosa által rendelt, illetve az általuk javasolt szakrendelésen felírt- az otthonok alap-gyógyszerkészletében szereplő- gyógyszereket. Minden egyéb esetben a teljes gyógyszerköltség a lakót terheli. Az Idősek Otthonában lehetőség van normál-, demens gondozás, vagy átmeneti elhelyezés igénybevételére.

Hatályba léptető rendelkezés

12. § Jelen rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba.

1. melléklet22232425

1.26 Egyesített Szociális Intézmény Mohács

Megnevezés

Intézményi térítési díj

Belépési hozzájárulás

Flórián részleg (Gólya utca 15.):
4 db 1 ágyas szoba (két szobához 1 fürdőszoba) 600.000,- Ft
Gólya 42. részleg
2 db 1 ágyas szoba fürdőszobával: 600.000,- Ft
2 db tetőtéri, 1 ágyas szoba (fürdőszoba a folyosón) 400.000,- Ft
Minden más esetben: 377.000,- Ft

Házi segítségnyújtás– személyi gondozás 27

1.250,- Ft/gondozási óra

Házi segítségnyújtás– szociális segítés 28

550 Ft/gondozási óra

Házi segítségnyújtás– személyi gondozás Sátorhely községben

0 Ft/ gondozási óra

Házi segítségnyújtás– szociális segítés Sátorhely községben

0 Ft/ gondozási óra

Sátorhely szoc. étkeztetés 29

1.500,- Ft/ellátási nap

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (egyirányú kommunikációra alkalmas készülékkel) 30

110 Ft/ ellátási nap

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (kétirányú kommunikációra alkalmas készülékkel) 31

135 Ft/ ellátási nap

Időskorúak nappali ellátása

0 Ft/ ellátási nap

Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása 32

3.150 Ft/ ellátási nap

Szociális étkezés kiszállítással 33

1.250 Ft/ ellátási nap

Bentlakásos ellátás – átlagos ápolású igényű ellátottak 34

4.700 Ft/ ellátási nap

Bentlakásos ellátás – demens betegek 35

4.400 Ft/ellátási nap

2.36 Sombereki Szociális Otthon

Megnevezés

Intézményi térítési díj

Belépési hozzájárulás

377.000,- Ft

Házi segítségnyújtás-személyi gondozás

-

Házi segítségnyújtás-szociális segítés

-

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

-

Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása

-

Időskorúak nappali ellátása

-

Bentlakásos ellátás – átlagos ápolású igényű ellátottak 37

4.200,- Ft/ ellátási nap

Bentlakásos ellátás – demens betegek 38

3.900,- Ft/ellátási nap

2. melléklet39

Gondozási körzetek

1. gondozási körzet: Horváth K. u. páros oldal, Szent Flórián utca

2. gondozási körzet: Ete János u. 3.,5.,7.,9., Altinum utca, Körtvélyes utca

3. gondozási körzet: Ete János u. 1.,2.,4.,6., Horváth K. páratlan oldal

4. gondozási körzet: Brand E. utca, Ete János utca 8., 10., 11.

5. gondozási körzet: Liszt F. utca, Virág utca, Mező utca, Fáskert utca, Gyümölcs utca, Szélső utca, Bégpatak utca

6. gondozási körzet: Csele utca, Borza utca 1-9., Dárda utca, Kanizsai utca, Pécsi út, Kinizsi utca, Mohácsi Jenő utca, Kossuth utca páratlan 73-105., páros 60-78., Pécsi köz, Orgona utca, Jázmin utca

7. gondozási körzet: Újváros, Vasúti őrház, Borza u. 2-42.

8. gondozási körzet: Hóvirág utca, Nefelejcs utca, Liliom utca, Park utca, Hársfa utca

9. gondozási körzet: Kossuth utca páros 2-56., Liget utca, Bégrét utca, Kertész utca, Dózsa Gy. u. 19-31., Temető utca, Eszéki út, Fűzfa utca, Árok utca

10. gondozási körzet: Radnóti lakótelep, Kossuth páratlan 1-71.

11. gondozási körzet: Béke utca, Tompa M. utca, Dózsa Gy. u. 1-17., Szent István utca, Szent Imre utca, Deák tér, Petőfi utca, Kölcsey utca, Rókus utca, Mátyás utca

12. gondozási körzet: Baross utca 94-108, 101-107, Névtelen utca, Vágóhíd utca, Dobozi Mihály utca, Kodály Zoltán utca, Dankó Pista utca, Munkás utca

13. gondozási körzet: Rákóczi utca, Baross utca 2-92, 1-99, Drágffy utca 38-76., 39-69. Vásárhelyi Pál utca, Március 15. utca, Sarok utca, Szűk utca

14. gondozási körzet: Garai utca, Drágffy utca 39-69., 38-76., Zrínyi utca 30-58., 45-83., Sirály utca, Káposztáskert utca, Kismohács

15. gondozási körzet: Makói utca, Réti dűlő, Farkas utca, Kert utca, Kölkedi utca, Bem utca, Rét utca, Jókai utca 21-81/A., páros oldal, Török utca

16. gondozási körzet: Árpád utca, Zrínyi utca 1-43., 2-26., Drágffy utca 1-37., 2-36., Halász utca, Kálvin utca, Hunyadi utca, Batthyány utca, Bocskai utca, Molnár utca, Szabadság tér

17. gondozási körzet: Baross udvar, Duna utca, Lánc utca, Színház utca, Széchenyi tér, Városház utca, Arany János utca, Gőzhajó utca, Jókai utca 1-19., Szent Mihály tér, Mészáros utca

18. gondozási körzet: Szabadság utca, Kígyó utca, Szent János utca, Eötvös utca, Kazinczy utca, Bérkocsi utca, Kisfaludy utca

19. gondozási körzet: Szentháromság utca, Szerb utca, Óvoda utca, Bárány utca, Korsós utca, Ponty utca, Fecske utca, Síp utca, Vörösmarty 13-89, 14-56.

20. gondozási körzet: Vörösmarty utca 1-11., 2-12., Perényi tömb, Perényi utca, Táncsics M. utca, Bakács utca, Bartók Béla utca, Kóló tér

21. gondozási körzet: Dózsa Gy. utca páros oldal, II. Lajos utca, Tomori utca, Gólya utca, Szepessy tér, Kórház utca, Ady E. utca, Bajcsy-Zs. utca 54-106., 29-97.,

22. gondozási körzet: Bajcsy-Zsilinszky utca 1-27., 2-52., Tavasz utca, Vadász utca, Budai Nagy Antal utca, Rózsa utca, Felső-Dunasor, Diófa utca, József Attila utca, Felszabadulás utca, Vasútállomás, Indóház utca

23. gondozási körzet: Budapesti országút, Középmező dűlő, MOFA lakótelep, Bári út, Cselepart üdülőtelep, Cselepatak utca, Csencsevár utca, Csernavölgy utca, Előhegy utca, Jenyei út, Kis utca, Szőlő utca, Szőlőhegy, Trafó telep, Vízkiemelő, Rózsadomb utca

24. gondozási körzet: Alsókanda, Aprósor utca, Baracskai út, Csata dűlő, Csillagvirág utca, Élesd dűlő, Felsőlög dűlő, Felsőkanda, Fenyő utca, Gát utca, Hársfasor, Honvéd utca, Horváth Sándor utca, Hullámsor utca, Ifjúság utca, Ipolyköz, Iskola utca, Malomvölgyi utca, Megyeri utca, Mezőszél utca, Ordas dűlő, Papkert dűlő, Paprét dűlő, Pataksor utca, Páfrány utca, Radnóti M. utca, II. Rákóczi F. utca, Sárhát Dűlő, Sáros dűlő, Szabadságpuszta, Szegedi út, Sziget utca, Tulbanov utca, Újmohácsi üdülőtelep, Úttörő utca, Völgyesi Jenő utca, Zátony utca.

25. gondozási körzet: Sátorhely község közigazgatási területe

1

Módosította a 26/2017.(IX.29.) ör.

2

(1)-(5) bekezdéseket Hatályon kívül helyezte az 5/2021.(III.25.) Pm-i rendelet

3

Kiegészítette a 26/2017.(IX.29.) ör.

4

Kiegészítette a 26/2017.(IX.29.) ör.

5

Kiegészítette a 26/2017.(IX.29.) ör.

6

Az „Étkeztetés” alcímet (2/A. §) a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

7

A 3. § a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

8

A 6. § (1) bekezdése a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

Kiegészítette a 26/2017.(IX.29.) ör.

10

A 6. § (4) bekezdését a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

11

A 6. § (5) bekezdését a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

12

A 6. § (6) bekezdését a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

13

A 6. § (7) bekezdését a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

14

Hatályon kívül helyezte az 5/2021.(III.25.) Pm-i rendelet

15

Hatályon kívül helyezte az 5/2021.(III.25.) Pm-i rendelet

16

Hatályon kívül helyezte az 5/2021.(III.25.) Pm-i rendelet

17

Hatályon kívül helyezte a 11/2017.(IV.24.) ör.

18

Hatályon kívül helyezte az 5/2021.(III.25.) Pm-i rendelet

19

Kiegészítette a 26/2017.(IX.29.) ör.

20

A 11/A. § (1) bekezdése a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

21

Kiegészítette a 26/2017.(IX.29.) ör.

22

Módosította a 1/2019.(II.18.) ör.

23

Módosította az5/2020.(II.17.) ör.

24

Az 1. melléklet a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. mellékletével megállapított szöveg.

25

1. sz. mellékletet módosította a 2/2018.(II.16.) ör.

26

Az 1. melléklet 1. pontja a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 5. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg. Az 1. melléklet 1. pontja a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

27

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Házi segítségnyújtás– személyi gondozás” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Házi segítségnyújtás– személyi gondozás” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

28

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Házi segítségnyújtás– szociális segítés” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

29

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Sátorhely szoc. étkeztetés” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

30

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (egyirányú kommunikációra alkalmas készülékkel)” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

31

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (kétirányú kommunikációra alkalmas készülékkel)” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

32

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

33

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Szociális étkezés kiszállítással” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

34

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Bentlakásos ellátás – átlagos ápolású igényű ellátottak” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

35

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat „Bentlakásos ellátás – demens betegek” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

36

Az 1. melléklet 2. pontja a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (X. 3.) önkormányzati rendelete 5. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg. Az 1. melléklet 2. pontja a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

37

Az 1. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat „Bentlakásos ellátás – átlagos ápolású igényű ellátottak” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

38

Az 1. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat „Bentlakásos ellátás – demens betegek” sora a Mohács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

39

Kiegészítette a 26/2017.(IX.29.) ör.