Kölked Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2016. (X.31.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2016. 11. 01

Kölked Község Önkormányzata Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mktv.) 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, figyelemmel a közterületek és az állami tulajdonban álló ingatlanok filmforgatási célú használatának részletes szabályairól szóló 302/2016. (X. 13.) Korm. rendeletre, a következőket rendeli el:


A filmforgatás önkormányzati szabályai


1.§


(1) Az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatára vonatkozóan a Magyar Nemzeti Filmalap (a továbbiakban: MNF) által kötendő hatósági szerződés az önkormányzat által abban az esetben hagyható jóvá, ha a kérelmező a következő feltételek teljesítését vállalja:

a) az eredeti állapot helyreállítását,

b) az igénybe vett közterület és a közterületen elhelyezett tárgyak rendben- és tisztán tartását,

c) a keletkezett hulladék elszállítását,

d) az érintett lakosság és vállalkozás tájékoztatását a filmforgatással kapcsolatos lényeges információkról,

e) forgalomkorlátozási tájékoztató megjelentetését a helyi médiában, továbbá

f) a filmforgatás miatti vagy azzal összefüggésbe hozható esetleges károk megtérítését, beleértve a harmadik személy által az önkormányzat felé benyújtott kárigényt is.


(2) Az önkormányzat a közterületek filmforgatási célú használatát az Mktv. 3. mellékletében meghatározott díj ellenében biztosítja.


(3) A filmforgatási célú közterület-használattal összefüggő, az Mktv-ben meghatározott  eljárásban a hatáskört a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.


Záró rendelkezések


2. §


(1) Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Kölked Község Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatáról szóló 8/2013. (IX.15.) számú rendelete.

Kölked, 2016. október 17.

                       


Csomor Tibor

polgármester

Zimmermann-né dr. Kovács Anikó

jegyző


Záradék:


Jelen rendelet Kölked község közigazgatási területén kihirdetésre került az önkormányzat hirdetőtábláján és honlapján való közzététellel.


Kölked, 2016. október 31.



                                                                                ..………………………………………


Zimmermann-né dr. Kovács Anikó

jegyző