Kölked Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelete

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 02- 2028. 12. 30

Kölked Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelete

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

2024.03.02.

Kölked Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és a 11. alcím vonatkozásában a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya Kölked Község Önkormányzatára (a továbbiakban: Önkormányzat), annak bizottságára, valamint a Kölkedi Fehér Gólya Óvodára terjed ki

(2) A rendelet meghatározza az Önkormányzat kötelező, állami (államigazgatási) és önként vállalt feladatainak ellátásához szükséges bevételeket, valamint kiadásokat (előirányzat-csoportonként, kiemelt kiadási előirányzatok szerinti bontásban), továbbá megállapítja az Önkormányzat létszámát.

(3) Az Önkormányzatnak ésszerű és takarékos gazdálkodást kell folytatni a jóváhagyott előirányzatok terhére, feltárva minden lehetséges pótlólagos külső és belső forrást.

(4) A (3) bekezdésben foglaltak végrehajtását a Képviselő-testület, a polgármester, a gazdálkodás szabályszerűségét a jegyző az éves belső ellenőrzési tervben foglalt alapján, a költségvetési ellenőrzések keretében végzi.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai, a finanszírozás módja

2. § (1) A Képviselő-testület megállapítja, hogy Kölked Község Önkormányzata 2024. évi költségvetésében a bevételek és kiadások főösszege 300.760.193.-Ft. A költségvetési bevétel 178.741.838.-Ft, a finanszírozási bevétel 122.018.355.-Ft. A költségvetési működési célú kiadás 300.760.193.-Ft, a tárgyévi költségvetési kiadás 221.067.265.-Ft, ezen belül a működési célú tartalék 23.796.321.-Ft. A finanszírozási kiadások főösszege 79.692.928.-Ft. A költségvetési felhalmozási célú kiadás összege 0.-Ft, a költségvetési felhalmozási tartalék 0.-Ft.

(2) Az év közben befolyó kötelezettséggel nem terhelt bevételi többletet tartalékként kell kezelni.

(3) A tárgyévre elfogadott összeg erejéig lehet kötelezettséget vállalni az ott szereplő feladatokra.

(4) Az önkormányzat költségvetési létszámkeretét összesen 32,5 főben állapítja meg (7. melléklet). Ezen belül

a) Önkormányzatok igazgatási tevékenysége 7 fő (6 fő képviselő, 1 fő polgármester).

b) Tanyagondnok 1,5 fő

c) Egyéb alkalmazott 3fő

d) Közfoglalkoztatás 15 fő

e) Fehér Gólya Óvoda Kölked 6 fő létszámkeretet hagy jóvá.

Közfoglalkoztatottak alkalmazásáról a közfoglalkoztatási program ismeretében a Képviselő-testület dönt.

(5) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeit betétként elhelyezze.

(6) Kölked Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Fehér Gólya Óvoda Kölked intézmény 2024. évi költségvetésében (15. melléklet) a bevételek és kiadások főösszegét 78.313.093.-Ft összegben állapítja meg. A költségvetési bevétel 1.690.200.-Ft, a finanszírozási bevétel 76.622.893.-Ft. A költségvetési működési célú kiadás 78.313.093.-Ft, a működési célú tartalék 0.-Ft,

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat költségvetési bevételi előirányzatait működési bevételek és felhalmozási bevételek, valamint finanszírozási bevételi előirányzatait kiemelt előirányzatok, kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 3. melléklet szerint határozza meg.

(2) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetési kiadási előirányzatait működési kiadások és felhalmozási kiadások, valamint finanszírozási kiadási előirányzatait kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 3. melléklet szerint állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a 2024. évi a költségvetési egyenleg összegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege, valamint a felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban a 1. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A Képviselő-testület a 2024. évi fejlesztési céljait a 4. melléklet szerint határozza meg.

(5) A Képviselő-testület az adósságot keletkeztető ügyletekből, az önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettségeit, valamint a saját bevételeit az 5. melléklet szerint állapítja meg.

(6) A Képviselő-testület a 2024. évi tartalékát célonként a 6. melléklet szerint állapítja meg.

(7) A Képviselő-testület hitelállománnyal nem rendelkezik a 9. melléklet szerint.

(8) A Képviselő-testület európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit és kiadásait, valamint az Önkormányzat ilyen projektekhez történő 2024. évi hozzájárulásait a 10. melléklet szerint állapítja meg.

(9) A Képviselő-testület az Önkormányzat költségvetési mérlegét a 2. melléklet szerint határozza meg.

(10) A Képviselő-testület a 2024. évi előirányzatok felhasználását a 11. melléklet szerint állapítja meg.

(11) A Képviselő-testület az Önkormányzat több éves kihatással járó döntéseinek számszerűsítését a 12. melléklet szerint határozza meg.

(12) Az Önkormányzati közvetett támogatásokat a 13. melléklet tartalmazza.

(13) A Képviselő-testület 2024. évben nem tervez adósságot keletkeztető fejlesztési célokat meghatározni.

(14) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) alapján a Képviselő-testület az Önkormányzat költségvetési tervszámait a tárgyévre és a következő 3 költségvetési évre az 8. melléklet szerint határozza meg.

(15) Kölked Község Önkormányzata 2024. évi kiadásainak kormányzati funkciók szerinti bontását a 14. melléklet tartalmazza.

(16) Az Fehér Gólya Óvoda Kölked részletes költségvetését a 15. melléklet tartalmazza.

4. Költségvetési egyenleg

4. § (1) Az Önkormányzat kiadásainak és bevételeinek egyenlege 0 Ft, költségvetési hiányt nem tervez.

(2) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket – a költségvetési maradvány felhasználásával kapcsolatos jogköröket kivéve - a polgármester gyakorolja. A maradvány felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

5. Több éves kihatással járó feladatok

5. § Az Önkormányzat nem rendelkezik többéves kihatású feladatokkal és kötelezettségvállalásokkal.

6. A költségvetési tartalék

6. § (1) Az Önkormányzat a kiadások között 23.796.321.-Ft tartalékot állapít meg a 6. melléklet szerint.

(2) A 2024. évi költségvetési működési célú általános tartaléka elsősorban az önkormányzati rendkívüli feladatok megoldására szolgál.

(3) A Képviselő-testület a tartalék felhasználásának jogát évi 200.000 Ft összegig a polgármesterre ruházza át.

(4) A polgármester a végrehajtott átcsoportosításokról, felhasználásokról a negyedévet követő első ülésén tájékoztatja a Képviselő-testületet. A költségvetési rendelet módosítására ezzel egyidejűleg a polgármester köteles javaslatot tenni.

7. A rendkívüli bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos szabályok

7. § (1) Az Önkormányzat feladatai ellátásához pályázatokat nyújthat be, közvetlenül pénzbeli támogatást, felajánlást fogadhat el.

(2) A pályázatban való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél kiadási vonzatát, annak többéves kihatását és hasznosságát.

(3) A többéves kihatással járó, valamint az önerő vállalásával járó pályázatok benyújtásának előzetes engedélyezése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(4) A több éves kihatással nem járó, valamint a100 %-os támogatás intenzitású, önerőt nem igénylő pályázatot a polgármester jogosult az önkormányzat érdekeinek szem előtt tartásával benyújtani, melyről köteles a Képviselő-testületet utólagosan tájékoztatni.

8. Az Önkormányzat gazdálkodása és előirányzat módosítása

8. § (1) Az Önkormányzat kiadásainak és bevételeinek módosítása az Áht. rendelkezései alapján történik.

(2) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet kiemelt előirányzatainak módosítása. A képviselő-testület a kiemelt előirányzatokon belül a polgármesterre ruházza a feladatok közötti előirányzat módosítást azzal a megkötéssel, hogy a féléves, a harmadik negyedéves és az éves beszámoló keretében tájékoztatja a képviselő-testületet a jóváhagyott átcsoportosítások összegéről.

(3) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítási jogát 250.000 Ft egyedi összeghatárig a polgármesterre ruházza át. Egyéb esetekben a képviselő-testület a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítási jogát fenntartja magának.

(4) A központi költségvetés által biztosított előirányzatok, pótelőirányzatok vonatkozásában a polgármesternek év közben a kiemelt előirányzatok módosítására is lehetősége van, amelyről a beszámolók keretében jóváhagyás végett tájékoztatja a képviselő-testületet.

(5) A polgármester nem lépheti túl a fejlesztési kiadások képviselő-testület által meghatározott összegét. Amennyiben a megvalósítandó cél teljes egészében elmarad, akkor az így megmaradó előirányzat összegéről új cél megjelölésével csak a képviselő-testület rendelkezhet.

(6) Az Önkormányzat által nem tervezett és többlet-bevételként jelentkező forrásokat általános tartalékként kell kezelni, amelyről a Képviselő-testület az előirányzat-módosítások során dönt.

9. A személyi juttatásokkal és munkaerővel való gazdálkodás, az önkormányzati alkalmazottak egyéb támogatása

9. § (1) A személyi juttatásokkal az Önkormányzat év közben önállóan gazdálkodik.

(2) Az Önkormányzat létszámkeretének módosítása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(3) A képviselő-testület az általános személygépkocsi normaköltség 2024. évi összegét 30 Ft/km összegben állapítja meg.

10. Felhalmozási, felújítási, karbantartási előirányzattal való gazdálkodás

10. § A beruházásra, felújításra jóváhagyott előirányzattal az Önkormányzat gazdálkodik.

11. A társadalmi, önszerveződő közösségek önkormányzati támogatása

11. § (1) A Képviselő-testület a társadalmi önszerveződő közösségek részére az e célra elkülönített kiadási előirányzatának mértékéig nyújt pénzbeli támogatást.

(2) A támogatások folyósítása támogatási szerződés alapján történik.

(3) A támogatások folyósításának feltétele az előző költségvetési évben folyósított támogatásokról történő tételes elszámolás képviselő-testület által történő elfogadása, a támogatott nyilatkozata arról, hogy nincs 30 napon túli tartozása az adó-, járulék-, illeték- és vámkötelezettsége tekintetében.

12. Az Önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos egyéb előírások

12. § (1) A készpénzforgalom kímélése érdekében az Önkormányzatnak törekednie kell a kiadások átutalással történő kiegyenlítésére.

(2) Az Önkormányzat készpénzt vehet fel a házipénztárban. Készpénz felvétele az alábbi esetekben történhet:

a) költségvetési szerve ellátmányára,

b) reprezentációs kiadásokra,

c) kis összegű szolgáltatások készpénzben történő teljesítésére,

d) indokolt esetben üzemanyag felvételre,

e) készlet- és kis értékű tárgyi eszköz beszerzésekre.

13. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodási feladatainak végrehajtását e rendelet és a vonatkozó pénzügyi előírások alapján a Nagynyárád Közös Önkormányzati Hivatal látja el. (3) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, amelynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért a jegyző a felelős. Az ellenőrzés végrehajtásáról az éves belső ellenőrzési terv alapján a Mohács és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás gondoskodik

14. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2028. december 31-én hatályát veszti.

1. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi a költségvetési egyenleg összegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege, valamint a felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban

Ft-ban

Működési bevétel

Eredeti előirányzat

Működési kiadás

Eredeti előirányzat

B1 Működési támogatások államháztartáson belülről

121 932 838

K1 Személyi jellegű kiadások

103 349 273

B3 Közhatalmi bevételek

43 550 000

K2 Munkaadókat terhelő járulékok

12 476 028

B4 Működési bevételek:

13 259 000

K3 Dologi jellegű kiadások

68 798 000

B6 Működési célú átvett pénzeszköz

0

K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500 000

B1-7 Tárgyévi költségvetési bevétel:

178 741 838

K5 Egyéb működési célú kiadások

6 147 643

B813 előző évi költségvetési maradvány

10 771 572

K513 Tartalék

23 796 321

B816 Központi, irányítószervi támogatás

76 246 783

K1-7 Tárgyévi költségvetési kiadás:

221 067 265

B817 Lekötött bankbetétek megszüntetése

35 000 000

K914 Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 446 145

B8 Finanszírozási bevétel:

122 018 355

K915 Központi, irányítószervi támogatás

76 246 783

K9 Finanszírozási kiadás:

79 692 928

Működési bevétel összesen:

300 760 193

Működési kiadás összesen:

300 760 193

Felhalmozási bevétel

Eredeti előirányzat

Felhalmozási kiadás

Eredeti előirányzat

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

K6 Beruházási kiadások

0

B5 Felhalmozási bevétel

0

K7 Felújítási kiadások

0

B813. előző évi költségvetési maradvány

0

K513 Tartalék

0

B8. Finanszírozási bevétel:

0

Felhalmozási bevétel összesen:

0

Felhalmozási kiadás összesen:

0

Bevétel mindösszesen:

300 760 193

Kiadás mindösszesen:

300 760 193

2. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi költségvetési mérlege

Ft-ban

Megnevezés

Állomány a tárgyidőszak elején

A/I Immateriális javak (=A/I/1+A/I/2+A/I/3)

0

A/II/1 Ingatlanok és a kapcsolódó vagyoni értékű jogok

714 331 688

A/II/2 Gépek, berendezések, felszerelések, járművek

15 231 940

A/II/4 Beruházások, felújítások

69 301 647

A/II Tárgyi eszközök (=A/II/1+...+A/II/5)

798 865 275

A/III/1 Tartós részesedések (=A/III/1a+…+A/III/1f)

3 100 000

A/III/1b - ebből: tartós részesedések nem pénzügyi vállalkozásban

3 100 000

A/III Befektetett pénzügyi eszközök (=A/III/1+A/III/2+A/III/3)

3 100 000

A/IV/1 Koncesszióba, vagyonkezelésbe adott eszközök (=A/IV/1a+A/IV/1b+A/IV/1c)

165 000

A/IV/1b - ebből: tárgyi eszközök

165 000

A/IV Koncesszióba, vagyonkezelésbe adott eszközök (=A/IV/1+A/IV/2)

165 000

A) NEMZETI VAGYONBA TARTOZÓ BEFEKTETETT ESZKÖZÖK (=A/I+A/II+A/III+A/IV)

802 130 275

C/I/1 Éven túli lejáratú forint lekötött bankbetétek

35 000 000

C/I Lekötött bankbetétek (=C/I/1+…+C/I/4)

35 000 000

C/III/1 Kincstáron kívüli forintszámlák

5 948 085

C/III/2 Kincstárban vezetett forintszámlák

4 207 377

C/III Forintszámlák (=C/III/1+C/III/2)

10 155 462

C) PÉNZESZKÖZÖK (=C/I+…+C/IV)

45 155 462

D/I/4 Költségvetési évben esedékes követelések működési bevételre (=D/I/4a+…+D/I/4i)

1 202 367

D/I/4a - ebből: költségvetési évben esedékes követelések készletértékesítés ellenértékére, szolgáltatások ellenértékére, közvetített szolgáltatások ellenértékére

970 391

D/I/4b - ebből: költségvetési évben esedékes követelések tulajdonosi bevételekre

231 976

D/I Költségvetési évben esedékes követelések (=D/I/1+…+D/I/8)

1 202 367

D/III/4 Forgótőke elszámolása

240 000

D/III Követelés jellegű sajátos elszámolások (=D/III/1+…+D/III/9)

240 000

D) KÖVETELÉSEK (=D/I+D/II+D/III)

1 442 367

ESZKÖZÖK ÖSSZESEN (=A+B+C+D+E+F)

848 728 104

2/1.melléklet

G/I Nemzeti vagyon induláskori értéke

329 986 238

G/III Egyéb eszközök induláskori értéke és változásai

21 446 935

G/IV Felhalmozott eredmény

199 420 445

G/VI Mérleg szerinti eredmény

289 671 386

G) SAJÁT TŐKE (= G/I+…+G/VI)

840 525 004

H/I/1 Költségvetési évben esedékes kötelezettségek személyi juttatásokra

0

H/I/3 Költségvetési évben esedékes kötelezettségek dologi kiadásokra

667 856

H/I/4 Költségvetési évben esedékes kötelezettségek ellátottak pénzbeli juttatásaira

0

H/I/5 Költségvetési évben esedékes kötelezettségek egyéb működési célú kiadásokra (>=H/I/5a+H/I/5b)

0

H/I/6 Költségvetési évben esedékes kötelezettségek beruházásokra

0

H/I/7 Költségvetési évben esedékes kötelezettségek felújításokra

0

H/I/9 Költségvetési évben esedékes kötelezettségek finanszírozási kiadásokra (>=H/I/9a+…+H/I/9m)

0

H/I/9g - ebből: költségvetési évben esedékes kötelezettségek államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetésére

0

H/I Költségvetési évben esedékes kötelezettségek (=H/I/1+…+H/I/9)

667 856

H/II/3 Költségvetési évet követően esedékes kötelezettségek dologi kiadásokra

28 962

H/II/9 Költségvetési évet követően esedékes kötelezettségek finanszírozási kiadásokra (=>H/II/9a+…+H/II/9j)

3 701 031

H/II/9e - ebből: költségvetési évet követően esedékes kötelezettségek államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetésére

3 701 031

H/II Költségvetési évet követően esedékes kötelezettségek (=H/II/1+…+H/II/9)

3 729 993

H/III Kötelezettség jellegű sajátos elszámolások (=H/III/1+…+H/III/9)

0

H) KÖTELEZETTSÉGEK (=H/I+H/II+H/III)

4 397 849

J/2 Költségek, ráfordítások passzív időbeli elhatárolása

3 805 251

J) PASSZÍV IDŐBELI ELHATÁROLÁSOK (=J/1+J/2+J/3)

3 805 251

FORRÁSOK ÖSSZESEN (=G+H+I+J)

848 728 104

FORRÁSOK ÖSSZESEN (=G+H+I+J)

976 428 782

4. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi felújítási-beruházási céljai

Ft-ban

Beruházások (K6)

Pályázati bevétel

Tervezett önerő

Fejlesztési, beruházási célok

Tervezett teljes költség

Összesen:

0

0

0

0

Felújítások (K7)

Pályázati bevétel

Tervezett önerő

Fejlesztési, beruházási célok

Tervezett teljes költség

Összesen:

0

0

0

0

5. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez


Kölked Község Önkormányzata 2024. évi felhalmozási céljai

Ft-ban

Felújítások (K7)

Pályázati bevétel

Tervezett önerő

Fejlesztési, beruházási célok

Tervezett teljes költség

Összesen:

0

0

0

0

6. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi Tartalék felhasználása

Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Tartalék összesen:

23 796 321

Feladattal terhelt tartalék:

10 333 391

Pályázati számla

3 921 796

Kamerarendszer kiépítése

6 411 595

Feladattal nem terhelt tartalék:

13 462 930

szabad tartalék

9 424 051

kötött tartalék

4 038 879

TARTALÉK ÖSSZESEN

23 796 321

7. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi létszám előirányzata

Fő-ben

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Polgármester

1

Képviselők

6

Falugondnok, tanyagondnok

1,5

Egyéb foglalkoztatás

3

Közfoglalkoztatás

15

Fehér Gólya Óvoda

6

Összesen:

32,5

8. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata költségvetési tervszámai a tárgyévre és a következő 3 költségvetési évre

Ft-ban

Saját bevételek

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

2 024

2 025

2 026

2 027

Helyi adóból származó bevétel

43 550 000

43 550 000

43 550 000

43 550 000

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

Osztalék, koncessziós díj, hozambevétel

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

Összesen:

43 550 000

43 550 000

43 550 000

43 550 000

Az adott év saját bevétel 50%-a

21 775 000

21 775 000

21 775 000

21 775 000

Adósságot keletkeztető ügylet tárgyévi értéke

Teherbírás

21 775 000

21 775 000

21 775 000

21 775 000

9. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből, az önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettségei, valamint a saját bevételei

Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

2024

2025

2026

2027

2028

Hitel, kölcsön

0

0

0

0

0

Értékpapír

0

0

0

0

0

Váltó

0

0

0

0

0

Pénzügyi lízing

0

0

0

0

0

Adásvételi szerződés megkötése visszavásárlási kötelezettség kikötésével

0

0

0

0

0

Legalább 365 nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

0

0

0

0

0

Külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

0

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

0

10. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit és kiadásait, valamint az Önkormányzat ilyen projektekhez történő 2023. évi hozzájárulásai

Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

--

--

11. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi előirányzatok felhasználása

Ft-ban

BEVÉTELEK

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

B1 Működési támogatások államháztartáson belülről

10 161 070

6 106 057

6 106 057

6 106 057

6 106 057

6 106 057

6 106 057

6 106 057

6 106 057

6 106 057

6 106 057

6 106 057

121 932 838

B2 Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B3 Közhatalmi bevételek

3 629 167

3 145 872

3 145 872

3 145 872

3 145 872

3 145 872

3 145 872

3 145 872

3 145 872

3 145 872

3 145 872

3 145 872

43 550 000

B4 Működési bevételek

1 104 917

1 237 500

1 237 500

1 237 500

1 237 500

1 237 500

1 237 500

1 237 500

1 237 500

1 237 500

1 237 500

1 237 500

13 259 000

B5 Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B6 Működési célú átvett pénzeszköz

0

9 280

9 280

9 280

9 280

9 280

9 280

9 280

9 280

9 280

9 280

9 280

0

B8 Előző évi költségvetési maradvány felhasználás

897 631

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

10 771 572

B8 Lekötött bankbetétek megszüntetése

2 916 667

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

5 035 478

35 000 000

B8 Központi, irányítószervi támogatás

6 353 899

2 744 343

2 744 343

2 744 343

2 744 343

2 744 343

2 744 343

2 744 343

2 744 343

2 744 343

2 744 343

2 744 343

76 246 783

Összesen:

25 063 349

23 314 008

23 314 008

23 314 008

23 314 008

23 314 008

23 314 008

23 314 008

23 314 008

23 314 008

23 314 008

23 314 008

300 760 193





KIADÁSOK

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

K1 Személyi jellegű kiadások

8 612 439

5 518 160

5 518 160

5 518 160

5 518 160

5 518 160

5 518 160

5 518 160

5 518 160

5 518 160

5 518 160

5 518 160

103 349 273

K2 Munkaadókat terhelő járulékok

1 039 669

755 574

755 574

755 574

755 574

755 574

755 574

755 574

755 574

755 574

755 574

755 574

12 476 028

K3 Dologi jellegű kiadások

5 733 167

6 160 640

6 160 640

6 160 640

6 160 640

6 160 640

6 160 640

6 160 640

6 160 640

6 160 640

6 160 640

6 160 640

68 798 000

K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai

541 667

375 000

375 000

375 000

375 000

375 000

375 000

375 000

375 000

375 000

375 000

375 000

6 500 000

K5 Egyéb működési célú kiadások

512 304

1 945 402

1 945 402

1 945 402

1 945 402

1 945 402

1 945 402

1 945 402

1 945 402

1 945 402

1 945 402

1 945 402

6 147 643

K5 Tartalék

1 983 027

499 550

499 550

499 550

499 550

499 550

499 550

499 550

499 550

499 550

499 550

499 550

23 796 321

K6 Beruházási kiadások

127 000

0

K7 Felújítási kiadások

50 000

0

K9 Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 058 242

3 446 145

K9 Központi, irányítószervi támogatás

6 353 899

2 754 601

2 754 601

2 754 601

2 754 601

2 754 601

2 754 601

2 754 601

2 754 601

2 754 601

2 754 601

2 754 601

76 246 783

Összesen:

27 834 413

18 008 927

18 008 927

18 008 927

18 185 927

18 008 927

18 008 927

18 008 927

18 008 927

18 008 927

18 008 927

18 008 927

300 760 193

12. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata több éves kihatással járó döntéseinek számszerűsítése

Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

2 024

2 025

2 026

0

0

0

13. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata közvetett támogatásai

Ft-ban

Támogatás kedvezményezettje

Adóelengedés

Adókedvezmény

összesen

jogcíme

jogcíme

összege

jogcíme

mértéke

összege

0

0

0

0

0

0

0

14. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölked Község Önkormányzata 2024. évi kiadási előirányzatok kormányzati funkció szerinti bontásban

Ft-ban

Megnevezés

Összesen

Személyi juttatás

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadások

Szociális kiadások

Tartalék

Működési célú pénzeszköz átadás

Beruházások

Felújítások

Finanszírozási kiadások

Kiadások

K1

K2

K3

K4

K513

K5

K6

K7

K9

011130 Önkormányzatok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

24 780 316

18 540 200

1 780 116

4 460 000

013320 Köztemető-fenntartás és -működtetés

130 000

130 000

013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

17 800 000

17 800 000

018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

23 796 321

0

23 796 321

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

85 560 571

0

5 867 643

79 692 928

045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

1 400 000

1 400 000

041233Közfoglalkoztatás

27 133 560

24 012 000

3 121 560

0

062020 Településfejlesztési projektek és támogatásuk

0

0

063020 Víztermelés, -kezelés, -ellátás

5 000

5 000

064010 Közvilágítás

2 300 000

2 300 000

066010 Zöldterület-kezelés

2 600 000

2 600 000

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

7 604 000

4 920 000

624 000

2 060 000

072111 Háziorvosi ellátás

980 000

980 000

074032 Ifjúság egészségügy gondozása

1 940 000

1 940 000

081045 Szabadidősport tevékenység

100 000

100 000

074031 Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

0

082044 Könyvtári szolgáltatások

1 481 200

852 000

109 200

520 000

082091 Közművelődés - közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

0

0

082092 Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

5 597 342

972 480

124 862

4 500 000

084031 Civil szervezetek működési támogatása

280 000

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

800 000

800 000

106010 Lakóingatlan szociális bérbeadása

50 000

50 000

107051 Szociális étkeztetés szociális konyhán

0

0

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

7 008 790

4 800 000

608 790

1 600 000

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

11 100 000

4 600 000

6 500 000

107080 Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok

0

0

999999 Kormányzati funkcióra fel nem osztott tevékenységek kiadásai és bevételei

0

0

091110 Óvodai nevelés szakmai feladatai

55 640 093

49 252 593

6 107 500

280 000

091140 Óvodai nevelés működtetés feladatai

3 300 000

096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

19 373 000

19 373 000

Kiadás mindösszesen:

300 760 193

103 349 273

12 476 028

68 798 000

6 500 000

23 796 321

6 147 643

0

0

79 692 928

15. melléklet az 1/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Kölkedi Fehér Gólya Óvoda 2024. évi előirányzata

Ft-ban

Bevételek

Eredeti előirányzat

Ellátási díjak (B405)

1 690 000

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek (B4082)

0

Egyéb működési bevételek ((B411)

200

Működési bevételek (B4)

1 690 200

Költségvetési bevételek (B1-B7)

1 690 200

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (B8131)

376 110

Központi, irányító szervi támogatás (B816)

76 246 783

Állami rész

46 680 758

Étkezés miatti kiegészítés

13 310 000

Önkormányzati kiegészítés

16 256 025

Finanszírozási bevételek (B8)

76 622 893

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

78 313 093

Kiadások

Eredeti előirányzat

Törvény szerinti illetmények, munkabérek (K1101)

46 980 768

Céljuttatás, projektprémium (K1103)

0

Jubileumi jutalom (K1106)

1 665 000

Közlekedési költségtérítés (K1109)

381 825

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (K1113)

225 000

Személyi juttatások (=15+19) (K1)

49 252 593

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

6 107 500

Szakmai anyagok beszerzése (K311)

270 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése (K312)

1 100 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (K321)

35 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások (K322)

50 000

Villamosenergia szolgáltatás díja (K3311)

600 000

Gázenergia szolgáltatás díja (K3312)

83 000

Víz- és csatorna szolgáltatás díja (K3314)

150 000

Vásárolt élelmezés (K332)

15 000 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (K334)

325 000

Közvetített szolgáltatások (K335)

10 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások (K336)

50 000

Egyéb szolgáltatások (K337)

750 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K351)

4 800 000

Egyéb dologi kiadások (K355)

0

Dologi kiadások (K3)

22 953 000

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése (K64)

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K67)

0

Beruházások (K6)

0

Költségvetési kiadások (K1-K8)

78 313 093

KIADÁSOK ÖSSZESEN

78 313 093