Bóly Város Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete

a kötelezően igénybe veendő kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 14/2006. (XII. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 01. 01

Bóly Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény (a továbbiakban: Törvény) 13. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, és az ugyanezen törvény 2. § a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi LXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában biztosított feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el


1.§

A kötelezően igénybe veendő kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 14/2006. (XII.31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban R.) 7/A.§-sal egészül ki:

(1) A Közszolgáltató a sormunkák ütemezésére közszolgáltatási ütemtervet készít, melyet minden év végén a következő évre vonatkozóan írásban megküld az érintett települések önkormányzatainak hivatalos közzététel céljából.

(2) A kiértesítés

a) többszintes társasházak esetén a kapualji hirdetmény, plakát jól látható módon való elhelyezésével,

b) egyéb épületek esetében a tulajdonossal, vagy az üzemeltetővel személyesen egyeztetett időpontban

is megvalósulhat.

(3) Amennyiben a sormunka elvégzése az első kiértesítés után meghiúsul, a kiértesítés ismételt esetben névre szóló, sorszámozott, postaládába helyezett értesítéssel történik.

(4) A kiértesítés akkor megfelelő, ha az a munka megkezdését legalább 8 nappal megelőzően kerül elhelyezésre, és azon telefonos elérhetőség van megjelölve az időpont pontos egyeztetése érdekében.

(5) Amennyiben a közszolgáltató a törvény szerint meghatározott második időpontban sem tudja a közszolgáltatást elvégezni, sorszámozott, postaládába helyezett tájékoztatóval fel kell hívnia az ingatlan tulajdonosának figyelmét a közszolgáltatás 30 napon belüli – a tulajdonossal egyeztetett időpontban történő – kötelező igénybevételéről.

(6) Társasházak esetén a Közszolgáltató a társasház kezelőt levélben tájékoztatja arról, hogy mely lakások esetében maradt el a közszolgáltatás igénybevétele az ismételt értesítés ellenére.


2.§

Az R. 1. melléklete helyébe ezen rendelet 1. melléklete lép.


3.§

(1)  Ez a rendelet 2014. január hó 1. napján lép hatályba.

(2)  Ez a rendelet a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.

Mellékletek