Bóly Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.10.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások és szolgáltatások helyi szabályozásáról szóló 6/2011.(VI.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 02. 11- 2014. 02. 11

Bóly Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikke (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 50.§ (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:

1.§ A szociális ellátások és szolgáltatások helyi szabályozásáról 6/2011.(VI.1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban R.) 30.§ (1)-(1a) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Méltányosságból, kérelemre, egyedi elbírálás alapján annak a személynek is megállapítható a közgyógyellátásra való jogosultsága, aki szociálisan rászorult, és egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadása olyan magas, hogy azt létfenntartása veszélyeztetése nélkül nem képes viselni, akinél az egy főre számított havi családi jövedelemhatár az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 165%-át nem haladja meg, egyedül élő esetén 215%-át, továbbá a havi rendszeres gyógyító ellátás költsége eléri, illetve meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20%-át.

(1a) Jogosult továbbá az, akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem és a havi rendszeres gyógyító ellátás térítési díja különbözetéből az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 165%-ának megfelelő jövedelem nem biztosított.”



2.§ (1)  Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

      (2)  Ez a rendelet a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.